WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    a ja od 2 dni mam okropna zgage i diabelsko piecze caly przelyk... ;/ chwilami takie uczucie goraca i pali od zoladka az do gardla, bierzecie cos na zgage w konsultacji z lekarzem, w sensie ze wolno w ciazy?
    Ja biorę czasem rennie, a tak to woda gazowana i migdały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Przetestowałam wiele różnych, ale polecam najbardziej canpola. Relacja cena do jakości jest bardzo wysoka. Za 60 sztuk zapłacisz ok 14 zł na allegro. Przy czym zaznaczam, że nie miałam mlekotoku. Ale jak karmiłam z 1 piersi to z 2 leciało jak głupie i dały radę. ;)Wilgoć w środku wkładki ładnie się żelowała, wkładki są przylepne, więc się nie przesuwają.
    O dzięki za rady ;) 14 zł za 60szt to mało ! Ja za Aventa zapłaciłam nie całe 20 zł/20szt i ten Chicco też ok. 20 zł ale za 60 szt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    a ja od 2 dni mam okropna zgage i diabelsko piecze caly przelyk... ;/ chwilami takie uczucie goraca i pali od zoladka az do gardla, bierzecie cos na zgage w konsultacji z lekarzem, w sensie ze wolno w ciazy?

Reni brałam przy córce i teraz rownież biorę, bez tego nie ruszam się z domu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc żadnych opinii o hyalobarrier gel? nawet tych zasłyszanych? :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    haneczka
    a ja myślę o zelu przeciw zrostom nakładanym podczas cc
    słyszlas moze jakies opinie, czy warto??za pierwszym cc ładnie mi sie goiło, ale kto wie, co jest w srodku?

Nie słyszałam o tym szczerze mówiąc, ale na szczęście wewnątrz blizna na macicy pięknie się zagoiła bez zrostów. A problem mam z blizną na skórze, stąd zalecenie lekarza - plastry. Fajny jest filmik na yt. :) Jeśli jest tak, jak tam pokazują to ja je biorę :P

PS. Możesz się dowiedzieć co jest w środku podczas usg. Zapytaj lekarza. Ja miałam kontrolowaną bliznę na macicy :) Na zapas bym sobie nic nie wszywała. Bo na tym to polega jak rozumiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 15:15

• A_n_k_a_80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to obicia zrobily sie pieknie sine, ale juz mniej daja znac o sobie :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę można jeszcze Gaviscon, jeżeli będę dalej cierpieć i reni już dawać nie będzie radę to właśnie po to sięgnę.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja nie pomogę bo pierwszy raz słyszę o tym żelu :(

ja mam w domu próbkę wkładek z chicco i canpola i szczerze nie wiem co wybrać

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja piorę i prasuje nawet te po Martynie. Trochę czasu minęło, wole mieć świeże i pachnące - mimo że pachnie dalej :P

To chyba kwestia psychiczna. Dalej pachnie, ale jak nie wypiorę to będę złą matką. :P haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moze wyprobuje Rennie, bo myslalam ze w ciazy nie mozna go brac... bo to juz nie do wytrzymania jest to palenie w przelyku.... bleeee ;/

Hanka no jasne kazdy robi jak uwaza:) ja ogolem nie robie "frajerskiej roboty" i nie prasuje zadnych ciuchow, ani moich ani meza ani corki mam na mysli po wysuszeniu oczywiscie, ukladam wsyztskie w garderobie na polki i jesli gdzies wychodze czy potzrebuje czegos to prasuje na biezaco , od ciaglego prasowania tez materialy sie niszczą , i dla melego tez nie mam zamiaru nic prasowac, bo ledwno sie ubierze i co rusz do prania trzeba dawac wiec szkoda czasu i pradu;)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    To chyba kwestia psychiczna. Dalej pachnie, ale jak nie wypiorę to będę złą matką. :P haha

Oj ile razy ja byłam złą matką :P Ubranka dla Kuby tylko raz planuje prasować :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka
    to w tym zelu chodzi o to zeby nie mieć zrostów
    teraz nie ważne nawet czy sa , czy ich nie ma
    ten zel ma zapobiegać im w momencie szycia (kwas naklada sie w czasie operacji)
    a kosztuje ok 600zl...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rzeczy po Emilce prałam choć kartonach były zapakowane kilka miesięcy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    haneczka
    to w tym zelu chodzi o to zeby nie mieć zrostów
    teraz nie ważne nawet czy sa , czy ich nie ma
    ten zel ma zapobiegać im w momencie szycia (kwas naklada sie w czasie operacji)
    a kosztuje ok 600zl...

A lekarz ma jakaś opinie na ten temat? Spytaj dziś na wizycie. Wiesz jeżeli planujesz jeszcze dzieciątko po Piotrusiu to będzie 3 cc to bym pomyślała o tym żelu. No i zależy też czy masz zrosty wewnątrz. Sprawdzali ci bliznę przez usg?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi blizny nie sprawdzali usg...głowica zawsze jeździli ale nigdy nie pytałam :D jakoś nie przyszlo mi to do głowy skoro dostałam zielone światło
    Ordynator po cc o tym zelu wspomniał
    Dziś jak nie zapomnę zapytam tego prywatnego na usg co on o tym myśli

Moja mama miała kilka operacji ma brzuchu i robiły jej się zrosty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym cc nie uzywałam nic. Teraz będę miała podany hyacorp endo gel, bo mam go za darmo, ale tak naprawdę czy działa, okaże się przy jakiejś kolejnej operacji ;) Rozmawiałam z ginką i mówiła, że teraz przy cc zobaczy czy sa jakieś zrosty.
    Poleciła mi własnie hyacorp szczególnie, że za darmo, ale cena hyalobarrier tez nie jest jakaś zaporowa, bo w klinice 400 zł.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie kupuje żel za 600 zł w aptece

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    a to moze wyprobuje Rennie, bo myslalam ze w ciazy nie mozna go brac... bo to juz nie do wytrzymania jest to palenie w przelyku.... bleeee ;/

Hanka no jasne kazdy robi jak uwaza:) ja ogolem nie robie "frajerskiej roboty" i nie prasuje zadnych ciuchow, ani moich ani meza ani corki mam na mysli po wysuszeniu oczywiscie, ukladam wsyztskie w garderobie na polki i jesli gdzies wychodze czy potzrebuje czegos to prasuje na biezaco , od ciaglego prasowania tez materialy sie niszczą , i dla melego tez nie mam zamiaru nic prasowac, bo ledwno sie ubierze i co rusz do prania trzeba dawac wiec szkoda czasu i pradu;)

A ja prasuję wszystko bo moja pralka gniecie ciuchy, poza tym lubię dziecięce prać na 60 stopni bo plamy lepiej schodzą, ale wtedy ciuchy jeszcze bardziej są pogniecione i nie wyglądają. Potem sterczę godzinami na żelazku i chyba nie chce mi się powtarzać tej samej roboty. :)

Jestem osobiście za prasowaniem ubranek dla noworodka, bo to działa przeciwbakteryjnie i zmiękczająco na sztywne ubranka. Przynajmniej przez 3 miesiące, a potem tylko ciuszki a pajace do spania niet. :) Artkowi prasowałam wszystko prawie do roczku, teraz jestem bardziej leniwa. :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Ja prasowala 3 miesiące
    Teraz pewnie krócej :) ale na te chwile wszystko poprane i poprasowane

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Haneczko podziwiam, że prasowałaś do roczku :) ja tylko pierwsze 2 razy prasowałam, a potem już nie :)

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ