X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja jestem prawdziwym anty-talenciem jeśli chodzi o prasowanie, zobaczymy jak sobie poradzę z takimi malutkimi rzeczami ;D zwyczajnie brakuje mi cierpliwości do tego...
    A ja to kocham :) serio. Ubranka dla maluszka uwielbiam pracować :) jak stoję z zalążkiem to czuję ze to się robi takie realne :) ze naprawdę czekam na dziecko i wszystko mi szykuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie kupiłam dla Filipa żadnej koszuli ;D

przyszły bodziaki i spodenki - czuję się jak na święta, jeszcze dwie paczki mają przyjść! pachną tak intensywnie, że to chyba nie jest proszek dla niemowląt :P

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz rozmawial z znajomym ortopeda na temat tej mojej szytej rany i ortopeda stwierdzilmze wszystko z szyciem jest ok, ze rany szarpane sa najgorsze i inaczej ich sie nie zszyje. Podobno jak juz zdejma szwy to po czasie ta faldka sie wygladzi, ale to z czasem. Ja sie ciesze ze z mala wszystoko ok to na ta chwile jest dla mnie najwazniejsze. Nasze male kochane malenstwo ♡♡♡

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam prac jak juz wszystkie obiecane ubranka dostane. Pranje na 40 stopni potem poprasuje. Tak do 3 miesiecy bede prasowala potem sobie odpuszcze :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    To ja Wam coś powiem. Moja córka na 5 lat. Do dziś wszystko jej prasuje :) synowi też będę :)
    Szacuneczek :-D ja prasowania szcserze nie lubię, dla tego kupuję rzeczy, które niebwymagaja prasowania ;)

Sabina, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Szacuneczek :-D ja prasowania szcserze nie lubię, dla tego kupuję rzeczy, które niebwymagaja prasowania ;)
    Ja dla siebie nieznosze prasowac ;) i też wybieram rzeczy, które nie wymagają żelazka. Ale jakoś do dziecięcych rzecZy mam więcej cierpliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 16:27

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba ambitnie zamierzam wszystko prasowac dla dzieciaczka, wrecz sie juz doczekac nie moge :p
    Nie to, zebym jakos bardzo lubila prasowanie, ale nie znosze niewyprasowanych ubran, swoje i meza prasuje najczesniej po praniu.
    Tez slyszalam, ze dzieciom lepiej prasowac, bo tkanina robi sie bardziej miekka.
    Ale wiem, ze to ambitne plany i moze mi zabraknac czasu, sil i ochoty po jakims miesiacu :p takze zobaczymy, jak wyjdzie.

Sabina lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gadam z Wami prasowaczki ;) he he he wpędzanie mnie w zawstydzenie i poczucie lenistwa ;)

Sophia, A_n_k_a_80, violett, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Nie gadam z Wami prasowaczki ;) he he he wpędzanie mnie w zawstydzenie i poczucie lenistwa ;)
    Spoko nie jesteś sama :D

agatia, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg
    Piotruś waży 2000g :D
    W sumie wybiega całościowo o 2 tyg
    gin mówił ze to geny po tatusiu (a tatuś chodzi dumny :D )
    Ułożenie skośne. A dokładnie głowa pod prawymi zebrami. Że skośne to jeszcze mała szansa jest na fikniecie
    Ogolnie lekarz mowil ze nie ma do czego się przyczepić
    Wg aparatu termin na 20 sierpnia i gdyby Piotruś wtedy przyszedł na świat to by ważył 3.5 kg. Max 4 w terminie wrześniowym

Rozmawiałam o tym zelu. Mówił ze warto gdybym planowała trzecie cc ( on współpracuje a naszym ordynatorem ).podobno mój szpital posiada dystrybucję na ten żel. Że nie muszę go kupować tylko zgłaszam i dostaje rachunek za to

Zaraz jedziemy do Castoramy

Magdziulla
    Czekam na twoje wieści

Żabcia_, Angela89, martta, Behemottka, Pysiaczek89, Anulka01, Sabina, mychakruszyna, violett, AJrin, bisacz, Malutka92, megg, A_n_k_a_80, marta258, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Spoko nie jesteś sama :D
    Pocieszyłaś mnie ;) bo już myslałam, że tylko ja taka wyrodna matka ;) ha ha ha

Ulfenstein, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Nie nie, z czasem zobaczysz jaka ze mnie wyrodna matka :D niech tylko Kuba się urodzi. Na Martyne dmuchalam i chuchalam bo wcześniak :)

agatia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Tez sie zgłaszam :)
    Teraz rzeczy dla dziecka prasuje. Zeby odkazić czy cos tam. Ale nie wyobrażam sobie kontynuacji na co dzien.
    Sobie nie prasuje praktycznie nic. Mojemu M koszule.
    A resztę prasuje sobie sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 19:12

agatia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:25

Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś zęba dziwnie czuję, robionego 2,5 tyg. temu, tego co był w takim stanie, że 3/4 musiała odbudować i bała się o kanałowe leczenie, ale nic się działo wcześniej. Mam nadzieję, że to chwilowe i nie pogorszy się, ale już się denerwuję.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie... Dziś pływałam w basenie na ogrodzie i mimo ze po wyjściu od razu przebrałam majtki na suche i podmyłam się płynem antybakteryjnym to jednak czuje swędzenie/ pieczenie. Co mogę z tym zrobić?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny ratujcie... Dziś pływałam w basenie na ogrodzie i mimo ze po wyjściu od razu przebrałam majtki na suche i podmyłam się płynem antybakteryjnym to jednak czuje swędzenie/ pieczenie. Co mogę z tym zrobić?
    Ratuj się trivaginem doustnie i jakiś probiotyk dopochwowo i krem clotrimazolum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno w ten sposób sobie nie zaszkodzisz a powinno pomóc. Ja ostatnio w ten sposób ratowałam się po seksie. 2 dni i przeszło.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jutro będę musiała odwiedzić aptekę bo teraz nie mam jak :( dzięki :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się zgłaszam po usg. Wszystko super. 1380g waży, wszystkie parametry jak należy, główka w dół. Niestety spojenia nie sprawdziła, musiałabym jednak do ortopedy.

Kamcia duży Twój chłopak!:)a tatuś dumny, cwaniak, bo nie on rodzi;);)

Mój też, córeczka pozostaje córeczką:)

pirelka, Angela89, agatia, Sabina, Pysiaczek89, mychakruszyna, bisacz, kamciaelcia, Żabcia_, Malutka92, martta, A_n_k_a_80, marta258, _izunia_, mysza0406, violett lubią tę wiadomość

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ