WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naszą szkołę rodzenia prowadzi akurat osoba, która nie jest położną i nie pracuje stricte na oddziale, mówiła że zawsze mogę się umówić na genetyczne do ordynatora, ale biorąc pod uwagę że to 31 tc wątpię że znajdzie dla mnie miejsce :/

okrutnie zaczynam się tego wszystkiego bać, pewnie już nie zdecyduję się na więcej dzieci, bo to ostatnimi czasy mnie męczy...

idę w kimę, jestem tak padnięta..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna
    Nigdy nie wiadomo. Trzeba być dobrej myśli! ! Wszystko okaże się po porodzie. Ja wręcz panicznie boję się tego momentu :( ale bez tej wiary nie staralibysmy się o Piotrusia

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, mąż ma więcej luzu od 29.08 :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Ponoć i przed porodem dzieciaczki mogą fiknac
    mój brat obrócił się dupka w karetce - moja mama go tak rodziła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się boicie cesarek, ja się boje naturalnego. Mała ma główkę 27,6cm, matko zobaczyłam sobie na centymetrze krawieckim przyłożyłam na wrota i jak ja mam to wycisnąć?!

Ale stópkę słodką pokazała 6cm - to wycisnę:)

agatia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Wiecie co...patrzę na program o in vitro i myślę jak sami się staraliśmy 2 lata a teraz ten cud w brzuszku już taki duży i już raczej poronienie mu nie grozi, ma szansę zyc..i nagle obleciał mnie strach...a co jesli moje dziecko jest chore? Nie miałam prenatalnych z prawdziwego zdarzenia, tylko usg bez krwi, bez prawdopodobieństw itp. Nigdy o tym nie myślałam bo na usg zawsze wszystko ok było ale teraz zaczęłam się bać :(
    Nie swiruj bedzie zdrowy dziec :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Emilka urodziła się z główka 38 cm :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Mój tez kopie, rozpycha sie bardzo, bardzo nisko. Tez sie tym martwie, ale wczoraj gin powiedziała ze wszystko ok, wiec pozostaje mi jej zaufać. Ale te ruchy tez czuje bardzo nisko :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moja ma jeszcze czas, więc główka urośnie. A ja jestem taka mała i wąska:). A rodziłaś nauralnie tę główkę:)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Wiecie co...patrzę na program o in vitro i myślę jak sami się staraliśmy 2 lata a teraz ten cud w brzuszku już taki duży i już raczej poronienie mu nie grozi, ma szansę zyc..i nagle obleciał mnie strach...a co jesli moje dziecko jest chore? Nie miałam prenatalnych z prawdziwego zdarzenia, tylko usg bez krwi, bez prawdopodobieństw itp. Nigdy o tym nie myślałam bo na usg zawsze wszystko ok było ale teraz zaczęłam się bać :(
    Tak naprawdę to żadna z nas nie ma pewności, że dzidzia jest na stówę zdrowa, wszystko może się zdarzyć ale teraz nie mamy na to żadnego wpływu. Musimy wierzyc, że wszystko będzie dobrze. Nawet nie chcę pisać jakie czarne myśli mnie czasem nachodzą ale co ma być to będzie.

agatia, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Magdziulla
    Emilka urodziła się z główka 38 cm :)
    Moja tez, ale sn ;)
    Na razie jej brat też miał na każdym usg wielki czerep ;)

Kamcia, Magdziulla gratuluje tskich dobrych wyników usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 22:32

Magdziulla, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna ja z synkiem miałam usg, pappa i 1000 innych badań, wszystko było wzorcowe, a synek urodził się chory, dodatkowo z wadą serduszka i innymi problemami, na szczęście na razie do okiełznania. Trzeba być dobrej myśli i nadziei :)
    Foxiku nie zadręczaj się. A nie ma możliwości umówić się do ordynatora na wizytę w Poradni przyszpitalnej albo w prywatnym gabinecie? i dowiedzieć się wszystkiego...
    Ja też jestem przerażona, że muszę czekać do 39 tc, bo nie wiem, co to znaczy :) synek wcześniak, a teraz bardzo chcę dotrwac do terminu, ale cykora mam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia moja ma jeszcze czas, więc główka urośnie. A ja jestem taka mała i wąska:). A rodziłaś nauralnie tę główkę:)?

Nie
    Ja miałam cc bo mała dupolek była :D ułożenie miednicowe. A przez nie główka się splaszczyla i stad miała aż tyle w obwodzie
    Nie urodziłabym jej naturalnie.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Tak naprawdę to żadna z nas nie ma pewności, że dzidzia jest na stówę zdrowa, wszystko może się zdarzyć ale teraz nie mamy na to żadnego wpływu. Musimy wierzyc, że wszystko będzie dobrze. Nawet nie chcę pisać jakie czarne myśli mnie czasem nachodzą ale co ma być to będzie.
    To niestety prawda.
    Ale trzeba myśleć pozytywnie. Nie mamy wpływu na wiele rzeczy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    To gratuluję 38 cm :)
    Bo to główka na 90 centylu :D
    Piotrek tez ma dużą wg usg (33+tc)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem, że moje dziecko będzie zdrowe, dlaczego mam zakładać inaczej, a już na pewno nie zamartwiam się tym. Ma piękne wyniki, ślicznie wychodzi na usg, jesteśmy zdrowi, młodzi itp, więc córcia też będzie!

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sabina
    To gratuluję 38 cm :)
    Bo to główka na 90 centylu :D
    Piotrek tez ma dużą wg usg (33+tc)
    Weź. Boję się ze Karol tez taki będzie duży. Jak ja go urodze? ??
    Na razie staram się o tym nie myśleć zbyt często

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Spadam spać. Do jutra :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Ponoc za drugim razem łatwiej :D
    Drugie dziecko niby zawsze większe :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie techniczne czym myjecie mebelki dla noworodka? W niedziele rozkladamy lozeczko i komode oraz szafke z BRW i chcialabym to wszystko umyc z fabrycznego brudu. Potemnzajme sie ukladanie w szafce, a pranie zostawie na koniec lipca :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ