WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wizyty i dzieciaczki nam rosną :)
    Na szczęście przyszedl fachowiec i naprawil zmywarke w 10 min jupii. Skasowal tylko 50 zeta bo tak naprawde to zdemontowal ja rozkrecil z boku przechylil i tyle wystarczylo :) cos czujnik sie zwiesil :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się prezentujemy:
    2536c535e7ae7fe5med.jpg
    Dziś dr dermatolog powiedziała, że córka nic mi nie odebrała i, że wyglądam ładnie na chłopca, aż miło mi się zrobiło:)

Angela89, kamciaelcia, bbeczka91, agatia, Malutka92, megg, Sabina, martta, A_n_k_a_80, pirelka, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy ze szkoły rodzenia, od razu postanowiłam się poradzić w sprawie cc i wcale tak nie odsyłają pacjentek do szpitala wojewódzkiego jak twierdzi moja lekarka :P ale może być ogólny problem, że będą się bali robić znieczulenie w kręgosłup w moim przypadku i nie obejdzie się bez pełnej narkozy. Poleciła też aby się umówić na wizytę do ordynatora na konsultacje :/ co prawda mam umówione usg 3 trymestru u lekarza ze szpitala, ale lepszym pomysłem będzie ordynator... aż się znowu tym wszystkim denerwuję i martwię..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę jak niewiele rzeczy mnie do płaczu doprowadza tak teraz wymiękam, jeszcze mi mąż oświadczył, że w pracy go nie puszczą i może mnie co najwyżej odwieźć do szpitala na cesarkę:/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Tatuś jest wręcz przedumny. Ostatnio był na usg w 13 tc :D
    A dziś pan doktor spojrzal na niego i mówil że synuś po tatusiu. Następnie zrobił zdjęcie siusiaka. Podpisał na zdjęciu dla męża "siusiak" i "jajeczka "
    I wtedy mój głośno powiedział jakie duże! !to na pewno po tatusiu. A po wszystkim do siostry dzwonił się chwalić :D
    Coś w tym jest ze córeczka tatusia ale synuś to wyczekiwany potomek :D
    I Piotruś jest duży calutki (i główka i nóżka i brzuszek - wszystko na jednym poziomie 32 +
    Ale jak gin powiedział ze w 38+ przewiduje sprzęt wagę 3.5 kg to tak dużo już się nie wydaje bo emilka w tym czasie tyle ważyła. ..tak naprawdę to już niewiele czasu zostało by się przekonać na żywo ;)

A co do porodu :) mąż był wielki ale jego mama miała cc. I mnie też cc czeka :D stąd taki cwaniak :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nie martw się tyle
    Jeszcze do cc mamy sporo czasu. Moim zdaniem warto udać się na rozmowę z ordynatorem. Przeciez nie musi to być usg. ..może na oddziale warto się spotkać. Na szkole rodzenia położna na pewno doradzi.
    Mąż też pewnie w pracy załatwi - on by nawet z nerwów w tej pracy by nie usiedział

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troszkę mnie to przerasta :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Czy odczuwanie ruchow bardzo bardzo niziutko jest normalne?
    Same ruchy czuje nawet pod linia wloskow, a bol nawer w samej pochwie!
    Nie ukrywam ze zmartwilo mnie to. Mam wrazenie ze mi dziecko "wypadnie"...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia na regionalnej mowia o e-coli u was

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Od dwóch dni bardzo na dole a dziś tam się dupka znalazła :D
    Piotrek właśnie przez dwa dni inaczej dawał znać i juz wiadomo ze to ułożenie
    może Ksosia rączki cie smyraja?

U nas gin nawet na usg nie mógł stop złapać :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Trafiłam na info o naszych remontach
    ja mieszkam na tym rynku

Ha ha
    A to kozuchow :D

Wiec ani mój rynek ani o coli nic nie wiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 21:55

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu. Wole zeby sobie po brzuszku smyral :)

We wtorek wizyta takZe sie okaze :)
    Mam nadzieje ze nie wrocil do pozycji posladkowej :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowili przed kozuchowem :)
    Wczoraj i dzis znow byly pobrane probko do badan i w poniedzialek ma byc info :o

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    troszkę mnie to przerasta :(

Wierze ci kochana
    Ale ja na twoim miejscu walczylabym o cc w swoim szpitalu - docenia się takie mniejsze placówki no i na miejscu. Uda ci się załatwić termin. A mąż jak pozna datę na pewno coś załatwi. Mój juz się martwi ze godzinę pod drzwiami poczeka. ..juz się stresuje. Twój na pewno też to czuje i będzie chciał być z tobą i przy tobie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mowili przed kozuchowem :)
    Wczoraj i dzis znow byly pobrane probko do badan i w poniedzialek ma byc info :o

Nasze info brzmi zakaz do odwołania. A miałam nadzieję że jutro coś się okaże :(
    Dziś kupiliśmy więcej wody w Gorzowie ale włosów nie myć do poniedziałku? ???
    Coś grubo się nadzialo. Może kogoś kryją?
    I co śmieszne. Że to bakterie coli a w wodzie brak e coli (tej najgroźniejszej ). To skąd te zakazy? Żeby podłogi nie móc umyć?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mam wrażenie, że ma to w tyłku, bo mu powiedziałam kilka dni temu że to rutynowe cięcie, a w tym terminie zostaje sam na projekcie i jak nikogo z teamu nie będzie w pracy to projekt będzie leżał, bo kolega na urlopie... zdenerwował mnie tym okrutnie, bo nawet nikogo nie będzie do kangurowania i będę leżeć po tej narkozie sama przez kilka godzin?? :(

miejscem mam się nie martwić, bo podobno się znajdzie, ale boję się tej narkozy i że mogą być jakieś problemy, bo rozmowa z anestezjologiem jest przed samym cc, a mi poleciła w szkole rodzenia wybrać się wcześniej na oddział, a nie wiem jak to załatwić żeby mnie nie zbyli :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    A główka jeszcze lepiej na dole może się wkomponowac :)
    Nie zamartwiaj się tym :D ja dlatego od początku się smieje ze nie umiem ocenić położenia małego wiec nawet nie zgaduje :D
    Teraz leży identycznie jak Emilka :D głowa pod prawymi zebrami a nogi cisną lewe żebra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRFspytaj wprost położna jak O tym gadać albo tego innego gin z tego szpitala
    U nas na szkole rodzenia rozmawialiśmy tak samo o cc jak o porodzie sn.i to zanim wyszło która ma planowane cc
    może jakby twój mąż tym usłyszał? ?nie straszenie operacją ale ważna rola taty w takim momencie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...patrzę na program o in vitro i myślę jak sami się staraliśmy 2 lata a teraz ten cud w brzuszku już taki duży i już raczej poronienie mu nie grozi, ma szansę zyc..i nagle obleciał mnie strach...a co jesli moje dziecko jest chore? Nie miałam prenatalnych z prawdziwego zdarzenia, tylko usg bez krwi, bez prawdopodobieństw itp. Nigdy o tym nie myślałam bo na usg zawsze wszystko ok było ale teraz zaczęłam się bać :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgaduje Kamciu :)
    To w zasadzie ostatni dzwonek zeby poukladaly sie jak do sn :)

A co do wody to prawdy sie nie dowiesz... Reka reke myje, a kto wie ten milczy... Standard w Polsce... I pewnie nie tylko....

Lrf co to za smuteczek. Nochal do gory :)
    Poradzisz sobie ze wszystkim a moze uda sie Zmienic termin cc tak zeby maz ju mial wiecej luzu?

‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ