WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchając dzieci sąsiadów mam nadzieję, że mój syn będzie grzeczny, dlaczego rodzice nie reagują na takie krzyki?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    haneczka
    to w tym zelu chodzi o to zeby nie mieć zrostów
    teraz nie ważne nawet czy sa , czy ich nie ma
    ten zel ma zapobiegać im w momencie szycia (kwas naklada sie w czasie operacji)
    a kosztuje ok 600zl...

Wow sporo. Ja tam w środku zagoiłam się szybciutko i liczę, że tak będzie i tym razem. :) Ale warto, żebyś (tak jak mówi Angela) zajrzała wgłąb brzucha i jeśli masz jakieś "szanse" mieć zrosty to może warto o tym pomyśleć. Lekarz powinien podpowiedzieć na ile to się opłaca. A co planujecie też 3 dzieciątko? Ja niby nie wykluczam trzeciego, ale to za co najmniej kilka lat...

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    słuchając dzieci sąsiadów mam nadzieję, że mój syn będzie grzeczny, dlaczego rodzice nie reagują na takie krzyki?
    LRF poczekaj, aż będziesz miała swoje ;) he he he. A masz jakiegoś płaczliwego sąsiada? ja u mamy mam 2 latka piętro niżej, który wrzeszczy w nocy i rano od kiedy sie urodził, taki temperament... podziwiam rodziców, że jeszcze nie uciekli ;) A rodzice ostoje spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 15:39

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Bo czasami jest tam ze jak rodzice nie są normalni to i dzieci nie będą normalne.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem prawdziwym anty-talenciem jeśli chodzi o prasowanie, zobaczymy jak sobie poradzę z takimi malutkimi rzeczami ;D zwyczajnie brakuje mi cierpliwości do tego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    LRF poczekaj, aż będziesz miała swoje ;) he he he. A masz jakiegoś płaczliwego sąsiada? ja u mamy mam 2 latka, który wrzeszczy w nocy i rano od kiedy sie urodził, taki temperament... podziwiam rodziców, że jeszcze nie uciekli ;)
    3-letnie bliźniaki, ale codziennie słyszę płacze, krzyki i inne mniej określone dźwięki, czasem mam wrażenie że są to zachowania, które mają sprowokować rodziców i dzieciaki chcą postawić na swoim. W chwili obecnej jedno się tak zanosi, że aż boję się że się udusi...

jednym charakternym dzieckiem się opiekowałam, więc potrafię odróżnić płacz wymuszający od tego, który faktycznie coś oznacza nieprzyjemnego...

ale nie powinnam chyba oceniać rodziców, podziwiam matkę za cierpliwość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, teraz do kogoś krzyczy że jest głupi, chyba grubsza awantura

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do teściowej...:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Ale zrosty tak naprawdę wychodzą w praniu
    Na usg widać stan blizny
    Jeśli zrosty są duże to i utrudniają życie codzienne.mnie nic nie boli nie bolało. .. I mając zrosty nawet żelem zapobiegam nowym. A nie mając nie jest przecież pewne ze za drugim razem nie powstaną. ..a też żel nie daje 100 % pewności :D
    Mam bliznę przy oku. Rtg i usg nic nie pokazywały a przy zabiegu okulistycznym dopiero lekarz widział stan blizny wewnątrz. To był zabieg pod mikroskopem. Dużo wycinal tkanki bliznowatej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam tesciowej kosz ze słodyczami co mój mąż skwitował "co ty cukrzykowi słodycze kupiłaś, chyba chcesz się jej szybko pozbyć" , kurcze zapomniałam na śmierć o jej cukrzycy

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja po pierwszym cc nie uzywałam nic. Teraz będę miała podany hyacorp endo gel, bo mam go za darmo, ale tak naprawdę czy działa, okaże się przy jakiejś kolejnej operacji ;) Rozmawiałam z ginką i mówiła, że teraz przy cc zobaczy czy sa jakieś zrosty.
    Poleciła mi własnie hyacorp szczególnie, że za darmo, ale cena hyalobarrier tez nie jest jakaś zaporowa, bo w klinice 400 zł.

A powiedz mi dlaczego masz go za darmo i czy lekarz Ci zalecił przy 2. cesarce, czy sama się na niego zdecydowałaś?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Haneczka
    Ale zrosty tak naprawdę wychodzą w praniu
    Na usg widać stan blizny
    Jeśli zrosty są duże to i utrudniają życie codzienne.mnie nic nie boli nie bolało. .. I mając zrosty nawet żelem zapobiegam nowym. A nie mając nie jest przecież pewne ze za drugim razem nie powstaną. ..a też żel nie daje 100 % pewności :D
    Mam bliznę przy oku. Rtg i usg nic nie pokazywały a przy zabiegu okulistycznym dopiero lekarz widział stan blizny wewnątrz. To był zabieg pod mikroskopem. Dużo wycinal tkanki bliznowatej

Nie strasz, bo nie stać mnie na ten żel :P Dopiero płakałam nad butelkami, smoczkami i apteką ile trzeba wydać, a tu kolejne 500 zł :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    3-letnie bliźniaki, ale codziennie słyszę płacze, krzyki i inne mniej określone dźwięki, czasem mam wrażenie że są to zachowania, które mają sprowokować rodziców i dzieciaki chcą postawić na swoim. W chwili obecnej jedno się tak zanosi, że aż boję się że się udusi...

jednym charakternym dzieckiem się opiekowałam, więc potrafię odróżnić płacz wymuszający od tego, który faktycznie coś oznacza nieprzyjemnego...

ale nie powinnam chyba oceniać rodziców, podziwiam matkę za cierpliwość

Może rodzice próbują metody na "ignorowanie" histerii? Ale jak już się dziecko zanosi, to bym nie zostawiła. Tak czy siak, ciężko ocenić sytuację jak się jej nie widzi.

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A powiedz mi dlaczego masz go za darmo i czy lekarz Ci zalecił przy 2. cesarce, czy sama się na niego zdecydowałaś?
    gadałam o tym z ginką, poleciła mi hyacorp, co prawda on jest głownie do zrostów w miednicy mniejszej i po endoskopii, ale powiedziała, że tak samo sie sprawdza przy cc. Będę miała za darmo trochę droga pantoflową z racji współpracy taty z firmami farmaceutycznymi. Może uda sie hyalobarrier załatwić, bo to ta sama firma, ale zobaczymy, jeszcze troche czasu jest :)
    Sama się zdecydowałam bo jestem po kilku zabiegach w obrębie macicy, ale na razie przy każdym kolejnym zabiegu nie było zrostów, więc pewnie naturalny kolagen działa :)
    Planuje jeszcze jedno dzieciątko, więc wolę dmuchać na zimne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 15:56

haneczka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Dla mnie tez jest drogi
    Ale nie sądzę że jest standardem przy cc wiec blizny muszą się ładnie goic wewnątrz i bez tego. Ale jeśli jest to dobry żel to rozwazylabym zakup. ..na pewno cena odstrasza

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little może kup takie turystyczne mini żelazko? :D Będzie łatwiej z tymi mikroskopijnymi ubrankami. Mi najpierw szło jak krew z nosa, ale doszłam do wprawy i teraz już lecę jak burza. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie, bo jak ich mijam na ulicy to są bardzo spokojni, a po południami słyszę że dają popalić. Trochę się boję charakternego dziecka, bo nigdy nie wiadomo jak takie doprowadzić do porządku, żeby żadna strona nie ucierpiała

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, moje żelazko i tak jest małe, lekkie i poręczne, ale mimo wszystko do prasowania nie jestem stworzona ;) a jak dostanę koszulę do prasowania to dopiero jest zabawa :P

agatia, haneczka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    To pomysl co się narobilam przy prasowaniu koszul Piotrusia :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam coś powiem. Moja córka na 5 lat. Do dziś wszystko jej prasuje :) synowi też będę :)

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ