WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:haneczka
to w tym zelu chodzi o to zeby nie mieć zrostów
teraz nie ważne nawet czy sa , czy ich nie ma
ten zel ma zapobiegać im w momencie szycia (kwas naklada sie w czasie operacji)
a kosztuje ok 600zl...
Wow sporo. Ja tam w środku zagoiłam się szybciutko i liczę, że tak będzie i tym razem.Ale warto, żebyś (tak jak mówi Angela) zajrzała wgłąb brzucha i jeśli masz jakieś "szanse" mieć zrosty to może warto o tym pomyśleć. Lekarz powinien podpowiedzieć na ile to się opłaca. A co planujecie też 3 dzieciątko? Ja niby nie wykluczam trzeciego, ale to za co najmniej kilka lat...
-
Little Red Fox wrote:słuchając dzieci sąsiadów mam nadzieję, że mój syn będzie grzeczny, dlaczego rodzice nie reagują na takie krzyki?
he he he. A masz jakiegoś płaczliwego sąsiada? ja u mamy mam 2 latka piętro niżej, który wrzeszczy w nocy i rano od kiedy sie urodził, taki temperament... podziwiam rodziców, że jeszcze nie uciekli
A rodzice ostoje spokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 15:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:LRF poczekaj, aż będziesz miała swoje
he he he. A masz jakiegoś płaczliwego sąsiada? ja u mamy mam 2 latka, który wrzeszczy w nocy i rano od kiedy sie urodził, taki temperament... podziwiam rodziców, że jeszcze nie uciekli
jednym charakternym dzieckiem się opiekowałam, więc potrafię odróżnić płacz wymuszający od tego, który faktycznie coś oznacza nieprzyjemnego...
ale nie powinnam chyba oceniać rodziców, podziwiam matkę za cierpliwość -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Haneczka
Ale zrosty tak naprawdę wychodzą w praniu
Na usg widać stan blizny
Jeśli zrosty są duże to i utrudniają życie codzienne.mnie nic nie boli nie bolało. .. I mając zrosty nawet żelem zapobiegam nowym. A nie mając nie jest przecież pewne ze za drugim razem nie powstaną. ..a też żel nie daje 100 % pewności
Mam bliznę przy oku. Rtg i usg nic nie pokazywały a przy zabiegu okulistycznym dopiero lekarz widział stan blizny wewnątrz. To był zabieg pod mikroskopem. Dużo wycinal tkanki bliznowatej
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Ja po pierwszym cc nie uzywałam nic. Teraz będę miała podany hyacorp endo gel, bo mam go za darmo, ale tak naprawdę czy działa, okaże się przy jakiejś kolejnej operacji
Rozmawiałam z ginką i mówiła, że teraz przy cc zobaczy czy sa jakieś zrosty.
Poleciła mi własnie hyacorp szczególnie, że za darmo, ale cena hyalobarrier tez nie jest jakaś zaporowa, bo w klinice 400 zł.
A powiedz mi dlaczego masz go za darmo i czy lekarz Ci zalecił przy 2. cesarce, czy sama się na niego zdecydowałaś? -
kamciaelcia wrote:Haneczka
Ale zrosty tak naprawdę wychodzą w praniu
Na usg widać stan blizny
Jeśli zrosty są duże to i utrudniają życie codzienne.mnie nic nie boli nie bolało. .. I mając zrosty nawet żelem zapobiegam nowym. A nie mając nie jest przecież pewne ze za drugim razem nie powstaną. ..a też żel nie daje 100 % pewności
Mam bliznę przy oku. Rtg i usg nic nie pokazywały a przy zabiegu okulistycznym dopiero lekarz widział stan blizny wewnątrz. To był zabieg pod mikroskopem. Dużo wycinal tkanki bliznowatej
Nie strasz, bo nie stać mnie na ten żelDopiero płakałam nad butelkami, smoczkami i apteką ile trzeba wydać, a tu kolejne 500 zł
-
Little Red Fox wrote:3-letnie bliźniaki, ale codziennie słyszę płacze, krzyki i inne mniej określone dźwięki, czasem mam wrażenie że są to zachowania, które mają sprowokować rodziców i dzieciaki chcą postawić na swoim. W chwili obecnej jedno się tak zanosi, że aż boję się że się udusi...
jednym charakternym dzieckiem się opiekowałam, więc potrafię odróżnić płacz wymuszający od tego, który faktycznie coś oznacza nieprzyjemnego...
ale nie powinnam chyba oceniać rodziców, podziwiam matkę za cierpliwość
Może rodzice próbują metody na "ignorowanie" histerii? Ale jak już się dziecko zanosi, to bym nie zostawiła. Tak czy siak, ciężko ocenić sytuację jak się jej nie widzi. -
haneczka wrote:A powiedz mi dlaczego masz go za darmo i czy lekarz Ci zalecił przy 2. cesarce, czy sama się na niego zdecydowałaś?
Sama się zdecydowałam bo jestem po kilku zabiegach w obrębie macicy, ale na razie przy każdym kolejnym zabiegu nie było zrostów, więc pewnie naturalny kolagen działa
Planuje jeszcze jedno dzieciątko, więc wolę dmuchać na zimneWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 15:56
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny