WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu wzięłam się za pranie kocy i pościeli. I pokrowców z wózka ;)

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laktator mam, niani nie musze, monitor odechu przy Kubie nie mielismy

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się ciągle zastanawiam czy kupować monitor oddechu lub nianię przy małym mieszkaniu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    laktator mam, niani nie musze, monitor odechu przy Kubie nie mielismy
    To ja odwrotnie ;) laktator nie używałam, nabie i monitor mam, ale niania szwankuje. Chyba zbyt wiele razy mi spadła ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja torby też nie mam. Zakupy w aptece też jeszcze czekają. Zamówię prawdopodobnie dopiero w sierpniu, bo wcześniej duży wydatek weselny szwagierki.
    Ja mam termin na połowę września, więc myślę, że zdążę.

Magdziulla, zostawiłam Ci wiadomość na prive :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się cieszę że już dużo rzeczy mamy, a z drugiej strony jak zaczynam myśleć o tym, czego jeszcze brakuje to jest ich równie dużo, apteka pewnie też wyjdzie nie mało, a potrzebujemy jakiś dobry termometr do mierzenia temperatury ciałka i nie wiem co kupić :(

Ja kupiłam w pierwszej ciąży termometr na podczerwień i jak na razie dobrze się sprawdza. Na gemini-Termometr bezdotykowy Microlife, FR100, skroniowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Jakas ciezka noc mialam, znowu wstalam kolo 7 i jestem noewyspana.
    Maly wczoraj na meczu tak szalal, ze tatus wolal ogladac moj brzuch niz tv :D mega sie gimnastykowal i caly brzuch mi falowal, swietne uczucie :)

Dzisiaj zamierzam odpoczywac, bo jestem jakas przemeczona, mam stqn podgoraczkowy i hormony daja o sobie znac psujac mi humor. Mam nadzieje, ze szybko przejda te smutki.
    Wam zycze udanego weekendu :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie,pogoda piękna, słonko grzeje :) zaraz lecę z Młodym do apteki i na zakupy. Do Auchan nie dotarłam bo już mi sił zabrakło po zakupach w Biedronce ;)

Pirelko trzymam kciuki za wyniki oby były ok i stres poszedł.

pirelka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom :)

Miałam wczoraj zlot czarownic w domu. Przyjechała teściowa i mama. :P Teściowa ganiała z synkiem wokół budynku i po placu zabaw, mama gotowała gołąbki, a ja ciągle biegałam a to ze śmieciami, a to do sklepu i nawet na chwilę nie usiadłam. Chyba już nie umiem odpoczywać :P

Artek po tej wizycie babć odreagował i w nocy obudził się z płaczem i chciał spać tylko ze mną. Ostatecznie oddałam mu swoją koszulę nocną i uspokoił się w swoim łóżeczku. Ale zaczęłam rozmyślać nad tym jak to będzie, jka go zostawię na kilka dni , gdy pojadę rodzić i nie wiem jak to będzie. Chyba sama będę za nim płakać. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, będę musiała poczytać, bo coraz większy mętlik w głowie mam, na szkole rodzenia mówili że najlepsze są te tradycyjne, co kiedyś na rtęć były, a obecnie jakąś inną substancją zastępowane, ale nie wyobrażam sobie takiemu małemu dziecku czegoś trzymać w pupci przez kilka minut :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    haneczka, będę musiała poczytać, bo coraz większy mętlik w głowie mam, na szkole rodzenia mówili że najlepsze są te tradycyjne, co kiedyś na rtęć były, a obecnie jakąś inną substancją zastępowane, ale nie wyobrażam sobie takiemu małemu dziecku czegoś trzymać w pupci przez kilka minut :P

No ja właśnie wyszłam z tego samego założenia. :) A tak przykładam do skroni i powtarzam pomiar 2 razy dla pewności. U nas na kwietniówkach 2015 większość dziewczyn go kupowała i mnie też nie zawiódł. :)

Lekarze faktycznie polecają te spirytusowe klasyczne i o ile dziecko jest małe to jeszcze ok, ale jak ma około roczku i się ciągle wierci, gania, to nie zmierzysz.

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF tez mieliśmy taki tylko małe dziecko energiczne nawet nie da Ci zmierzyc a elektroniczny chwila i masz już temp a im dziecko starsze to ruchliwsze :) my kupilismy za 80 zł i zadowoleni :) nawet mierzy temp w pomieszczeniu

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z kolei douszne nie są wskazane do bardzo malutkich dzieci :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

nieee w ogole daj sobie spokoj z trafycyjnymi termometrami ja takich glupot sluchalam i corce mierzylam zwyklhm to mozna bhlo swiramdostac zwlaszcza w nocy dziecko wrzeszczy a ty trzymaj ten termometr...masakra jakas. Ja tym razwm kipie bezdotykowy i sie bawic nie bede. Monitpr oddechu ani niania nie sa mk potrzebne, dla mnie to zbedny wydatek przeciez dziecko k tak na poczatku przy nas spi

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do ucha, tylko do czola bezdoyykowy :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn ja miałam sprawdzony taki douszny, ale to dla starszych dzieci, żeby mu ucha nie zniszczyć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie te douszne termometry kojarza ze szpitalem i wkurzona pirlegniarka o 5.30 biegajaca po oddziale i mierzaca temperature w uchu nerwowo odsuwajac wlosy spiacym pacjentom haha xD

• A_n_k_a_80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Szwy zdjete! Sniadanie wszamane, ogladam Geslerke potem ide do pepko.
    Wczoraj poscilam pierwsze pranie uzywek po kuzynki dzieciakach i za chiny nie moge sie pozbyc zapachu platkow mydlanych! Smierdzi mi to! Moze po prasowaniu ale watpie. Wczoraj w sypialni rozlozylam wszystkie ubranka i jest tego duuuuzo na maxa a jeszcze mam dostac :).

haneczka, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • AISAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie wczorajszej ,synek wazy 2120g, wód 24cm ok 3 cm zaduzo. Czyli bez zmian. Ah.... Teraz każdy tydzień się liczy. Teraz cel 3 tyg wytrzymać jeszcze. Za 2 tyg ktg. Nastraszyl mnie doktor problemem po porodzie, bo macica z racji ze duza moze zle się obkurczac, co moze prowadzić do krwotoku, a nawet usunięcia macicy dla ratowania życia. Jutro odezwę się na dłużej

Haneczka ja też obawiam się nie samego porodu, ale zostawienia mojego maluszka w domu.. mąż niby będzie i teściowa ale ja na samą już myśl drgawek dostaje.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ;)

ja dziś mam jakiś spadek formy, nie mam nawet siły do sklepu się wybrać, na obiad nic nie ma, nawet kanapek nie ma z czego zrobić, bo na śniadanie resztki zjadłam :P

‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ