Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu wzięłam się za pranie kocy i pościeli. I pokrowców z wózka ;)

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laktator mam, niani nie musze, monitor odechu przy Kubie nie mielismy

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się ciągle zastanawiam czy kupować monitor oddechu lub nianię przy małym mieszkaniu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    laktator mam, niani nie musze, monitor odechu przy Kubie nie mielismy
    To ja odwrotnie ;) laktator nie używałam, nabie i monitor mam, ale niania szwankuje. Chyba zbyt wiele razy mi spadła ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja torby też nie mam. Zakupy w aptece też jeszcze czekają. Zamówię prawdopodobnie dopiero w sierpniu, bo wcześniej duży wydatek weselny szwagierki.
    Ja mam termin na połowę września, więc myślę, że zdążę.

Magdziulla, zostawiłam Ci wiadomość na prive :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się cieszę że już dużo rzeczy mamy, a z drugiej strony jak zaczynam myśleć o tym, czego jeszcze brakuje to jest ich równie dużo, apteka pewnie też wyjdzie nie mało, a potrzebujemy jakiś dobry termometr do mierzenia temperatury ciałka i nie wiem co kupić :(

Ja kupiłam w pierwszej ciąży termometr na podczerwień i jak na razie dobrze się sprawdza. Na gemini-Termometr bezdotykowy Microlife, FR100, skroniowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Jakas ciezka noc mialam, znowu wstalam kolo 7 i jestem noewyspana.
    Maly wczoraj na meczu tak szalal, ze tatus wolal ogladac moj brzuch niz tv :D mega sie gimnastykowal i caly brzuch mi falowal, swietne uczucie :)

Dzisiaj zamierzam odpoczywac, bo jestem jakas przemeczona, mam stqn podgoraczkowy i hormony daja o sobie znac psujac mi humor. Mam nadzieje, ze szybko przejda te smutki.
    Wam zycze udanego weekendu :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie,pogoda piękna, słonko grzeje :) zaraz lecę z Młodym do apteki i na zakupy. Do Auchan nie dotarłam bo już mi sił zabrakło po zakupach w Biedronce ;)

Pirelko trzymam kciuki za wyniki oby były ok i stres poszedł.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom :)

Miałam wczoraj zlot czarownic w domu. Przyjechała teściowa i mama. :P Teściowa ganiała z synkiem wokół budynku i po placu zabaw, mama gotowała gołąbki, a ja ciągle biegałam a to ze śmieciami, a to do sklepu i nawet na chwilę nie usiadłam. Chyba już nie umiem odpoczywać :P

Artek po tej wizycie babć odreagował i w nocy obudził się z płaczem i chciał spać tylko ze mną. Ostatecznie oddałam mu swoją koszulę nocną i uspokoił się w swoim łóżeczku. Ale zaczęłam rozmyślać nad tym jak to będzie, jka go zostawię na kilka dni , gdy pojadę rodzić i nie wiem jak to będzie. Chyba sama będę za nim płakać. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, będę musiała poczytać, bo coraz większy mętlik w głowie mam, na szkole rodzenia mówili że najlepsze są te tradycyjne, co kiedyś na rtęć były, a obecnie jakąś inną substancją zastępowane, ale nie wyobrażam sobie takiemu małemu dziecku czegoś trzymać w pupci przez kilka minut :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    haneczka, będę musiała poczytać, bo coraz większy mętlik w głowie mam, na szkole rodzenia mówili że najlepsze są te tradycyjne, co kiedyś na rtęć były, a obecnie jakąś inną substancją zastępowane, ale nie wyobrażam sobie takiemu małemu dziecku czegoś trzymać w pupci przez kilka minut :P

No ja właśnie wyszłam z tego samego założenia. :) A tak przykładam do skroni i powtarzam pomiar 2 razy dla pewności. U nas na kwietniówkach 2015 większość dziewczyn go kupowała i mnie też nie zawiódł. :)

Lekarze faktycznie polecają te spirytusowe klasyczne i o ile dziecko jest małe to jeszcze ok, ale jak ma około roczku i się ciągle wierci, gania, to nie zmierzysz.

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF tez mieliśmy taki tylko małe dziecko energiczne nawet nie da Ci zmierzyc a elektroniczny chwila i masz już temp a im dziecko starsze to ruchliwsze :) my kupilismy za 80 zł i zadowoleni :) nawet mierzy temp w pomieszczeniu

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z kolei douszne nie są wskazane do bardzo malutkich dzieci :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

nieee w ogole daj sobie spokoj z trafycyjnymi termometrami ja takich glupot sluchalam i corce mierzylam zwyklhm to mozna bhlo swiramdostac zwlaszcza w nocy dziecko wrzeszczy a ty trzymaj ten termometr...masakra jakas. Ja tym razwm kipie bezdotykowy i sie bawic nie bede. Monitpr oddechu ani niania nie sa mk potrzebne, dla mnie to zbedny wydatek przeciez dziecko k tak na poczatku przy nas spi

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do ucha, tylko do czola bezdoyykowy :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn ja miałam sprawdzony taki douszny, ale to dla starszych dzieci, żeby mu ucha nie zniszczyć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie te douszne termometry kojarza ze szpitalem i wkurzona pirlegniarka o 5.30 biegajaca po oddziale i mierzaca temperature w uchu nerwowo odsuwajac wlosy spiacym pacjentom haha xD

• A_n_k_a_80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Szwy zdjete! Sniadanie wszamane, ogladam Geslerke potem ide do pepko.
    Wczoraj poscilam pierwsze pranie uzywek po kuzynki dzieciakach i za chiny nie moge sie pozbyc zapachu platkow mydlanych! Smierdzi mi to! Moze po prasowaniu ale watpie. Wczoraj w sypialni rozlozylam wszystkie ubranka i jest tego duuuuzo na maxa a jeszcze mam dostac :).

haneczka, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • AISAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie wczorajszej ,synek wazy 2120g, wód 24cm ok 3 cm zaduzo. Czyli bez zmian. Ah.... Teraz każdy tydzień się liczy. Teraz cel 3 tyg wytrzymać jeszcze. Za 2 tyg ktg. Nastraszyl mnie doktor problemem po porodzie, bo macica z racji ze duza moze zle się obkurczac, co moze prowadzić do krwotoku, a nawet usunięcia macicy dla ratowania życia. Jutro odezwę się na dłużej

Haneczka ja też obawiam się nie samego porodu, ale zostawienia mojego maluszka w domu.. mąż niby będzie i teściowa ale ja na samą już myśl drgawek dostaje.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ;)

ja dziś mam jakiś spadek formy, nie mam nawet siły do sklepu się wybrać, na obiad nic nie ma, nawet kanapek nie ma z czego zrobić, bo na śniadanie resztki zjadłam :P

‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ