X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o fuj! nawet nie mówcie o robakach w produktach, ja kiedyś znalazłam w karmie dla papug i myślałam że na zawał fiknę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem nie kupuje biustonoszy do karmienia takich zwyklych miekkich, tylko normalne usztywniane z podwojnymi ramiczkami do odpinania, mam duzy biust i od miekkich biustonoszy zrobila mi sie pzrerwa miedzy piersiami z racji tego ze za swobodnie lezaly a nie mam zamiaru pozniej miec do kolan :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja kupuję jakieś tańsze bawełniane, bez fiszbin, prostego, trochę jak stanik sportowy wygląda, tyle że cyca się wyciąga, widziałam coś podobno z baby ono i canpola ;)

ile soli fizjologicznej kupujecie, bo widziałam na gemini http://www.aptekagemini.pl/unimer-baby-nacl-0-9-50-ampulek-po-5ml.html
    i tak myślę że cena ok, ale czy nie za dużo?? :)

ja dokładnie te zamówiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo właśnie jeszcze biustonosze muszę kupić. A macie sprawdzony sklep internetowy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ok!!! Probowalam skojarzyc z czymkolwiek innym niz drewniany karmnik dla ptakow hahaha :D

Ja kupilam w stacjonarnym sklepie wiec nawet firmy nie znam...:(

A czy mamy uZywaja/ uzywaly octanisept do pepuszka? Maz jak byl w szpitalu dostal od pielegniarel mnostwo opatrunkow i gazikow oraz octanisept dla dziecka... ( wiedzialy ze jestem w ciazy ale nie wiem co on im w zamoan zrobil :D moze to te ogorki o ktore afere mu zrobilam)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile sztuk majtków planujecie kupić do szpitala? bo ja nawet tych wielorazowych nie zamierzam prać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:28

domi05 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja kupiłam staniki do karmienia w H&M. Wzięłam dwa biały i czarny i jak dla mnie sa super, nawet juz w nich chodze, bo moje wszystkie były juz na mnie za małe, a te super sa. I wzięłam nie te takie miękkie, ale tez nie usztywniane. Z takiej jakby pianki sa zrobione. Ogolnie polecam :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ile sztuk majtków planujecie kupić do szpitala? bo ja nawet tych wielorazowych nie zamierzam prać :P
    ja kupiłam jednorazowe. 2 paczki po 5 szt. mam nadzieję że wystarczy :) potem wezmę jakieś swoje podniszczone bawełniane z domu w razie czego, żeby nie było szkoda wyrzucić

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja kupuję jakieś tańsze bawełniane, bez fiszbin, prostego, trochę jak stanik sportowy wygląda, tyle że cyca się wyciąga, widziałam coś podobno z baby ono i canpola ;)

ile soli fizjologicznej kupujecie, bo widziałam na gemini http://www.aptekagemini.pl/unimer-baby-nacl-0-9-50-ampulek-po-5ml.html
    i tak myślę że cena ok, ale czy nie za dużo?? :)

Cena ok, wzięłam te same :)

A co do biustonoszów, to w mnie nie sprawdziły się te miękkie jasne, bo strasznie prześwitywały wkładki laktacyjne i było je widać pod bluzkami. Tym razem chyba postawię na 2-3 sztuki jakichś sztywniejszych, tylko one są z reguły dużo droższe. Ale sporo wydatków mi odpadło z racji, że to drugie dziecko, to może będę mogła sobie pozwolić. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jeszcze pytanie stanikowe :D przed zajściem w ciąże kupowałam w obwodzie 70, teraz już w ciąży coś się rozrosłam i musiałam kupić 80 właśnie w H&M. A jak będzie po ciąży? kierować się obwodem obecnym, czy zmaleje do swojego starego? :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja ogolem nie kupuje biustonoszy do karmienia takich zwyklych miekkich, tylko normalne usztywniane z podwojnymi ramiczkami do odpinania, mam duzy biust i od miekkich biustonoszy zrobila mi sie pzrerwa miedzy piersiami z racji tego ze za swobodnie lezaly a nie mam zamiaru pozniej miec do kolan :)

Tylko te zwykłe ramiączka ciężko odpiąć jedną ręką. A z kolei usztywniane dla karmiących są drooogie. :| Dlatego pytam, może macie jakieś sprawdzone w niezawrotnej cenie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w HM ze swoimi cyckami to czego szukac nie mam bo tam to moze beda dobre na pol mojego jednego cycka o.O ale ja zawsze odwieczny problem z biustonoszami mam nie dlugo bede musiala sobie kupic 2 spadochrony kurde!! o.o

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka

No w granicach 80-100 zł, drozsze tez sa, ale 2-3 biustonosze wsytarcza, a pozniej mozna je tez wynosic po ciazy bo z nimi nic sie nie dzieje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka odpisałam:)

A staniki do karmienia już kupujecie? Ja pomyślałam, że jak na koniec mi cycki jeszcze urosną to wtedy kupię, bo może jak kupię teraz to będą za małe. Źle kumam?

LRF też kupuję tę sól fizjologiczną.
    Ksosia octanisept to chyba stały hit, na pewno się przyda. Już się ogórki zwróciły. Twój mąż przedsiębiorczy, a Ty narzekasz;);)

Wyczyściłam pralkę, wstawiłam na oczyszczanie i mam zamiar coś poprać. Minky na pierwszy ogień, chyba 40 stopni będzie ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu maja fajne i duza rozmiarowke ;)

http://ekskluzywna.pl/bielizna-ciazowa,1.html

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) wczoraj dostałam listę od położnej co zabrać do szpitala - co do majtek to maja być 5 szt albo wielorazowe albo jednorazowe broń boże te pakowane po 5-6szt....bo to niby jest z tej flizeliny czy czegoś a oni chca bawełniane...no cóż za późno bo juz takie mam z firmy akuku z gemini a nie wyrzucę. Chca też 2 op. podkładów Bella mama...mam tylko 1 op. i duza pake podkładów z canpol - nie będę nowych kupować juz. Aaa i chca podkłady na lozko z semi takie 60x90.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wrocilismy, nic wiele się nie da załatwić z ta multimedią, cudem udało się chociaż zbliżona kwotę płacić na kolejny rok, ale za rok rezygnujemy.

Co do staników to ja mam z Mark&Spencer i innych nie szukam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja kupiłam jednorazowe. 2 paczki po 5 szt. mam nadzieję że wystarczy :) potem wezmę jakieś swoje podniszczone bawełniane z domu w razie czego, żeby nie było szkoda wyrzucić
    Alinka, ale jak po 5 to może masz te flizelinowe? Bo chyba siateczkowe są po 2 pakowane. To pewnie zależy jak kto woli, ale u mnie położne uczulały, żeby jednak siateczkowe brać, bo flizelinowe nie bardzo się sprawdzają. No, ale nie mówię z doświadczenia tylko z tego co usłyszałam, może dziewczyny zdementują:)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, drewniany karmnik też można kupić, tylko niewygodnie będzie w to piersi wkładać :D

Ja używałam do pępka tylko octeniseptu i patyczków z ogranicznikiem i kikut odpadł pięknie po równo 2 tygodniach bez powikłań. :)

Little, ja biorę 4 sztuki siateczkowych do szpitala. Powinno wystarczyć. Ale z racji, że po porodzie będę się pewnie znów pocić jak szczur i może się coś poplamić, to obstawiam, że będę je przepierać w rękach tak czy siak. Na szczęście schną raz dwa.

Dzięki Pysiaczku, sprawdzę sobie te z h&mu na necie, bo na zakupy w realu do Wrocławia to na pewno się nie wyrwę. :P

Alinka, kupiłam takie same do 1. porodu i położna kazała mi je wyrzucić. One nie przepuszczają powietrza podobno i rany kiepsko się goją, zarówno te po cc i te po sn. Poza tym są nieprzewiewne i sama wiesz o co chodzi.. :) Także polecam Ci mimo wszystko kupić siateczkowe wielorazowe. Mój mąż latał po siatkowe w trakcie porodu do szpitalnej apteki. :P

Apropo obwodu stanika, kup szerszy (taki jak masz teraz obwód), bo tak szybko nie schudniesz po porodzie, poza tym cycki pełne mleka potrafią być nawet o 2 rozmiary większe. :D Ja normalnie noszę 70D, w ciąży też rozrosłam się pod biustem, dlatego kupuję karmniki 75D, bo i obwód i miska są większe. :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ