WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ogolem nie kupuje biustonoszy do karmienia takich zwyklych miekkich, tylko normalne usztywniane z podwojnymi ramiczkami do odpinania, mam duzy biust i od miekkich biustonoszy zrobila mi sie pzrerwa miedzy piersiami z racji tego ze za swobodnie lezaly a nie mam zamiaru pozniej miec do kolan
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja kupuję jakieś tańsze bawełniane, bez fiszbin, prostego, trochę jak stanik sportowy wygląda, tyle że cyca się wyciąga, widziałam coś podobno z baby ono i canpola
ile soli fizjologicznej kupujecie, bo widziałam na gemini http://www.aptekagemini.pl/unimer-baby-nacl-0-9-50-ampulek-po-5ml.html
i tak myślę że cena ok, ale czy nie za dużo??
ja dokładnie te zamówiłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaneczka ok!!! Probowalam skojarzyc z czymkolwiek innym niz drewniany karmnik dla ptakow hahaha
Ja kupilam w stacjonarnym sklepie wiec nawet firmy nie znam...
A czy mamy uZywaja/ uzywaly octanisept do pepuszka? Maz jak byl w szpitalu dostal od pielegniarel mnostwo opatrunkow i gazikow oraz octanisept dla dziecka... ( wiedzialy ze jestem w ciazy ale nie wiem co on im w zamoan zrobilmoze to te ogorki o ktore afere mu zrobilam)
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ja kupiłam staniki do karmienia w H&M. Wzięłam dwa biały i czarny i jak dla mnie sa super, nawet juz w nich chodze, bo moje wszystkie były juz na mnie za małe, a te super sa. I wzięłam nie te takie miękkie, ale tez nie usztywniane. Z takiej jakby pianki sa zrobione. Ogolnie polecamMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:a ile sztuk majtków planujecie kupić do szpitala? bo ja nawet tych wielorazowych nie zamierzam prać
potem wezmę jakieś swoje podniszczone bawełniane z domu w razie czego, żeby nie było szkoda wyrzucić
-
Little Red Fox wrote:ja kupuję jakieś tańsze bawełniane, bez fiszbin, prostego, trochę jak stanik sportowy wygląda, tyle że cyca się wyciąga, widziałam coś podobno z baby ono i canpola
ile soli fizjologicznej kupujecie, bo widziałam na gemini http://www.aptekagemini.pl/unimer-baby-nacl-0-9-50-ampulek-po-5ml.html
i tak myślę że cena ok, ale czy nie za dużo??
Cena ok, wzięłam te same
A co do biustonoszów, to w mnie nie sprawdziły się te miękkie jasne, bo strasznie prześwitywały wkładki laktacyjne i było je widać pod bluzkami. Tym razem chyba postawię na 2-3 sztuki jakichś sztywniejszych, tylko one są z reguły dużo droższe. Ale sporo wydatków mi odpadło z racji, że to drugie dziecko, to może będę mogła sobie pozwolić. -
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Ja ogolem nie kupuje biustonoszy do karmienia takich zwyklych miekkich, tylko normalne usztywniane z podwojnymi ramiczkami do odpinania, mam duzy biust i od miekkich biustonoszy zrobila mi sie pzrerwa miedzy piersiami z racji tego ze za swobodnie lezaly a nie mam zamiaru pozniej miec do kolan
Tylko te zwykłe ramiączka ciężko odpiąć jedną ręką. A z kolei usztywniane dla karmiących są drooogie.Dlatego pytam, może macie jakieś sprawdzone w niezawrotnej cenie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaneczka odpisałam:)
A staniki do karmienia już kupujecie? Ja pomyślałam, że jak na koniec mi cycki jeszcze urosną to wtedy kupię, bo może jak kupię teraz to będą za małe. Źle kumam?
LRF też kupuję tę sól fizjologiczną.
Ksosia octanisept to chyba stały hit, na pewno się przyda. Już się ogórki zwróciły. Twój mąż przedsiębiorczy, a Ty narzekasz;)
Wyczyściłam pralkę, wstawiłam na oczyszczanie i mam zamiar coś poprać. Minky na pierwszy ogień, chyba 40 stopni będzie ok?haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się
wczoraj dostałam listę od położnej co zabrać do szpitala - co do majtek to maja być 5 szt albo wielorazowe albo jednorazowe broń boże te pakowane po 5-6szt....bo to niby jest z tej flizeliny czy czegoś a oni chca bawełniane...no cóż za późno bo juz takie mam z firmy akuku z gemini a nie wyrzucę. Chca też 2 op. podkładów Bella mama...mam tylko 1 op. i duza pake podkładów z canpol - nie będę nowych kupować juz. Aaa i chca podkłady na lozko z semi takie 60x90.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalinka wrote:ja kupiłam jednorazowe. 2 paczki po 5 szt. mam nadzieję że wystarczy
potem wezmę jakieś swoje podniszczone bawełniane z domu w razie czego, żeby nie było szkoda wyrzucić
-
Ksosia, drewniany karmnik też można kupić, tylko niewygodnie będzie w to piersi wkładać
Ja używałam do pępka tylko octeniseptu i patyczków z ogranicznikiem i kikut odpadł pięknie po równo 2 tygodniach bez powikłań.
Little, ja biorę 4 sztuki siateczkowych do szpitala. Powinno wystarczyć. Ale z racji, że po porodzie będę się pewnie znów pocić jak szczur i może się coś poplamić, to obstawiam, że będę je przepierać w rękach tak czy siak. Na szczęście schną raz dwa.
Dzięki Pysiaczku, sprawdzę sobie te z h&mu na necie, bo na zakupy w realu do Wrocławia to na pewno się nie wyrwę.
Alinka, kupiłam takie same do 1. porodu i położna kazała mi je wyrzucić. One nie przepuszczają powietrza podobno i rany kiepsko się goją, zarówno te po cc i te po sn. Poza tym są nieprzewiewne i sama wiesz o co chodzi..Także polecam Ci mimo wszystko kupić siateczkowe wielorazowe. Mój mąż latał po siatkowe w trakcie porodu do szpitalnej apteki.
Apropo obwodu stanika, kup szerszy (taki jak masz teraz obwód), bo tak szybko nie schudniesz po porodzie, poza tym cycki pełne mleka potrafią być nawet o 2 rozmiary większe.Ja normalnie noszę 70D, w ciąży też rozrosłam się pod biustem, dlatego kupuję karmniki 75D, bo i obwód i miska są większe.
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość