X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

hmm ja jak tylkio pomysle ze mam isc rozpakowac zmywarke, odkurzac i myc podlogi to wlasnie mam wrazenie ze potrzebuje odpoczynku bo bardzo bola mnie nogi;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

Ja bokserek tez nie cierpie ani nigdy nie nosilam i nie noze, ale po porodzie trzeba brac co komfortowe i wygodniejsze na te kilka tygodni ;) pozniej top zwykle gatki bawelniane i podpaski;)
    No dla mnie bokserki są właśnie niewygodne :/ ale nie wiem jak te siatkowe bo mam rozmiar M, ale boję się że za mocno ściskają pod brzuchem, choć większe podpaski znowu nie będą trzymać.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja też zalegam pod kołdrą dzisiaj odziwo. :D Młode nakarmione śpi, a ja się modlę żeby do tego barłogu żaden listonosz nie zapukał, bo WSTYD! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja coś czuję że te majtki i tak tylko po szpitalu będę nosić, a jak wrócę do domu przerzucę się na bawełniane, pod warunkiem że w ranę nie będą mnie uwierać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

Ja w domu jeszcze przez 2 dni po szpitalu nosilam , a ja jestem taka panikara ze blizny po cc nie chcialam ogladac ani widziec i meza sie pytalam jak wyglada, bo ja nie mialam odwagi na to patrzec bo aZ SLABO MI SIE ROBILO :d

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Do majtek wkładasz podpład poporodowy lub podpaskę (później). Ja kupowałam podkłady bella mamma i podpaski bella medica ultra plus.

A na łóżko podkłady higieniczne seni soft, żeby w razie czego nie poplamić pościeli. :)

Ja tak samo :)

Sabina lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalne majciochy mam z niskim stanem więc po cc długo jeszcze będę nosić siatkowe po domu i prać co chwila z potu. Blee

Pamiętam jak po porodzie zmieniałam koszule nocne po 2 razy w nocy, musiałam się kąpać w nocy z potu, zimna i dreszczy z włączoną nagrzewnicą, zmieniać gatki co chwila i sikałam jak z wiadra. I tak przez tydzień/dwa. Ehh

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, Sarcia mój by nie chciał nawet tej blizny oglądać, więc sama będę musiała o to zadbać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja coś czuję że te majtki i tak tylko po szpitalu będę nosić, a jak wrócę do domu przerzucę się na bawełniane, pod warunkiem że w ranę nie będą mnie uwierać ;)
    Ja najchętniej bym od razu w swoje wskoczyła :) a nie można w szpitalu?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja tak samo :)

Widać, że kwietniówki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Do majtek wkładasz podpład poporodowy lub podpaskę (później). Ja kupowałam podkłady bella mamma i podpaski bella medica ultra plus.

A na łóżko podkłady higieniczne seni soft, żeby w razie czego nie poplamić pościeli. :)
    Taki sam zestaw właśnie wybrałam:) majtki siateczkowe z canpola 4 sztuki.

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, nie strasz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów poporodowych to moim zdaniem one cieńsze niż podpaski maxi, tylko że dłuższe jak pampers :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 11:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

Moj maz ogolem byl przy porodzie, jedynie jak na koncu wzieli mnie na Cc to juz na blok operacyjny nie pozwolili mu wejsc za drzwiami musial czekac, no a po cc to wiadomo ruszyc sie nie mozna przez dobre 2 tygodnie wiec moj maz mnie wkladal do wanny pmagal mi sie myc i blizne mi myl codziennie i sprawdzal czy sie dobzre goi bo ja nie mialam zamiaru na to patrzec, wystraczy ze widzialam kawalek nitki od tego szwu i juz mi slabo bylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 1 porod mialam kupione maxi z Hartmanna, i okazaly sie o sto ton za wielkie i w ogole ich nie uzywalam, ubieralam te krotsze a potem normalne podpaski maxi ze skrzydelkami zeby moc szybko latac do dziecka po domu hah:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Tu maja fajne i duza rozmiarowke ;)

http://ekskluzywna.pl/bielizna-ciazowa,1.html
    Ja sobie kupię karmnik Gaja. Moja mleczarnia jest za wielka na hm czy cubus

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja sobie kupię karmnik Gaja. Moja mleczarnia jest za wielka na hm czy cubus
    Moja też za dużo na takie sieciówki :P

Dlatego uderzam w M&S :D

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to czemu w swoje majty wskoczyć nie można po porodzie? :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, takie zasady szpitalne :P
    pewnie za mało przewiewne, skoro często każą leżeć w samym podkładzie, ale ja się pytam jak? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Generalnie to czemu w swoje majty wskoczyć nie można po porodzie? :O
    Bo trzeba wietrzyć krocze przy SN a przy CC majtki uciskają często ranę.

‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ