X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

hmm ja jak tylkio pomysle ze mam isc rozpakowac zmywarke, odkurzac i myc podlogi to wlasnie mam wrazenie ze potrzebuje odpoczynku bo bardzo bola mnie nogi;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

Ja bokserek tez nie cierpie ani nigdy nie nosilam i nie noze, ale po porodzie trzeba brac co komfortowe i wygodniejsze na te kilka tygodni ;) pozniej top zwykle gatki bawelniane i podpaski;)
    No dla mnie bokserki są właśnie niewygodne :/ ale nie wiem jak te siatkowe bo mam rozmiar M, ale boję się że za mocno ściskają pod brzuchem, choć większe podpaski znowu nie będą trzymać.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja też zalegam pod kołdrą dzisiaj odziwo. :D Młode nakarmione śpi, a ja się modlę żeby do tego barłogu żaden listonosz nie zapukał, bo WSTYD! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja coś czuję że te majtki i tak tylko po szpitalu będę nosić, a jak wrócę do domu przerzucę się na bawełniane, pod warunkiem że w ranę nie będą mnie uwierać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

Ja w domu jeszcze przez 2 dni po szpitalu nosilam , a ja jestem taka panikara ze blizny po cc nie chcialam ogladac ani widziec i meza sie pytalam jak wyglada, bo ja nie mialam odwagi na to patrzec bo aZ SLABO MI SIE ROBILO :d

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Do majtek wkładasz podpład poporodowy lub podpaskę (później). Ja kupowałam podkłady bella mamma i podpaski bella medica ultra plus.

A na łóżko podkłady higieniczne seni soft, żeby w razie czego nie poplamić pościeli. :)

Ja tak samo :)

Sabina lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalne majciochy mam z niskim stanem więc po cc długo jeszcze będę nosić siatkowe po domu i prać co chwila z potu. Blee

Pamiętam jak po porodzie zmieniałam koszule nocne po 2 razy w nocy, musiałam się kąpać w nocy z potu, zimna i dreszczy z włączoną nagrzewnicą, zmieniać gatki co chwila i sikałam jak z wiadra. I tak przez tydzień/dwa. Ehh

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, Sarcia mój by nie chciał nawet tej blizny oglądać, więc sama będę musiała o to zadbać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja coś czuję że te majtki i tak tylko po szpitalu będę nosić, a jak wrócę do domu przerzucę się na bawełniane, pod warunkiem że w ranę nie będą mnie uwierać ;)
    Ja najchętniej bym od razu w swoje wskoczyła :) a nie można w szpitalu?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja tak samo :)

Widać, że kwietniówki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Do majtek wkładasz podpład poporodowy lub podpaskę (później). Ja kupowałam podkłady bella mamma i podpaski bella medica ultra plus.

A na łóżko podkłady higieniczne seni soft, żeby w razie czego nie poplamić pościeli. :)
    Taki sam zestaw właśnie wybrałam:) majtki siateczkowe z canpola 4 sztuki.

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, nie strasz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów poporodowych to moim zdaniem one cieńsze niż podpaski maxi, tylko że dłuższe jak pampers :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 11:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

Moj maz ogolem byl przy porodzie, jedynie jak na koncu wzieli mnie na Cc to juz na blok operacyjny nie pozwolili mu wejsc za drzwiami musial czekac, no a po cc to wiadomo ruszyc sie nie mozna przez dobre 2 tygodnie wiec moj maz mnie wkladal do wanny pmagal mi sie myc i blizne mi myl codziennie i sprawdzal czy sie dobzre goi bo ja nie mialam zamiaru na to patrzec, wystraczy ze widzialam kawalek nitki od tego szwu i juz mi slabo bylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 1 porod mialam kupione maxi z Hartmanna, i okazaly sie o sto ton za wielkie i w ogole ich nie uzywalam, ubieralam te krotsze a potem normalne podpaski maxi ze skrzydelkami zeby moc szybko latac do dziecka po domu hah:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Tu maja fajne i duza rozmiarowke ;)

http://ekskluzywna.pl/bielizna-ciazowa,1.html
    Ja sobie kupię karmnik Gaja. Moja mleczarnia jest za wielka na hm czy cubus

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja sobie kupię karmnik Gaja. Moja mleczarnia jest za wielka na hm czy cubus
    Moja też za dużo na takie sieciówki :P

Dlatego uderzam w M&S :D

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to czemu w swoje majty wskoczyć nie można po porodzie? :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, takie zasady szpitalne :P
    pewnie za mało przewiewne, skoro często każą leżeć w samym podkładzie, ale ja się pytam jak? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Generalnie to czemu w swoje majty wskoczyć nie można po porodzie? :O
    Bo trzeba wietrzyć krocze przy SN a przy CC majtki uciskają często ranę.

‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ