X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz mama mi opowiadała o takich czasach bezmajtkowych...

a jej najgorsze wspomnienie z porodówki to było to, że leżała na korytarzu ze skurczami (wody już odeszły) i nikt się nią nie przejmował tylko każda piguła przechodziła i mówiła "nie śpimy!" "ale prosze nie zasypiać!!!".

Katorga....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    śliczna ta suknia! o coś podobnego mi chodziło tylko ciekawe jakby leżała w obecnym stanie i czy cycole się zmieszczą - z tym mam problem. Ale piękna jest!
    Zalando przejrzałam wzdłuż i wszerz i jedyna, która mnie zachwyciła kosztuje...600zł. No raczej mnie nie stać;)
    właśnie boję się zamawiać przez internet.

Ja też się bałam, a ta sukienka to pierwszy zakup na zalando... Musiałam się meżowi przypodobać :)
    Widzę, że już nie ma jej w sprzedaży (pewnie chwilowo), ale w cycuchach właśnie sporawa jest. Ja ją musiała na góze zwęzać, bo mam mały biust.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla obiecałam, że jak kupię sukienkę na chrzciny to się pochwalę. Szukałam takiej maxi odcinanej pod biustem, ale porażka, dwa dni szukania i męczącego mierzenia i nic. Kupiłam w Mohito taką: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/pr249-39x/ladies-dress
    tylko czarną z białą kokardą i teraz się będę modlić, żeby do 17.07 nie utyć za bardzo i się zmieścić bo za dużo zapasu tam nie ma, za to patrząc z przodu nie widać, że jestem w ciąży.

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mam canpola i kupiłam rozmiar wiekszy ;)
    Ja też Canpola M, ale chyba L dokupię.. bo trzymać będą ok ale mogą się pod brzuchem wbijać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do dziwczyn które rejestrowały się w BEBIklub.. otrzymałyście te termofory? Bo ja już ponad miesiac temu się zareestrowałam i wciąż nic nie dostałam... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja noszę S to chyba M będzie dobre? bo nigdzie nie mogę sprawdzić jakie duże one są naprawdę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    bisacz, ja po burger kingu też mam rewolucje, nie mam pojęcia z czego oni robią tam żarcie :P ale chodzi za mną taki dobry i porządny hamburger, ale nie z sieciówki ;)
    Nigdy więcej Burger King, a mój syn był taki dumny, że namówił matkę właśnie na te burgery, szkoda mi go bo odchorował strasznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A mam pytanie do dziwczyn które rejestrowały się w BEBIklub.. otrzymałyście te termofory? Bo ja już ponad miesiac temu się zareestrowałam i wciąż nic nie dostałam... :(
    W poprzedniej ciąży dostalam od bebiko a od bebilonu nic. Teraz na odwrót od bebilonu dostałam a od bebiko nic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz kojarzę ją, bo moja przyjaciółka taką na wesele kupiła ostatnio. No ja muszę mieć długą, po pierwsze nie wiem czy mi ta okropna wysypka zejdzie z nóg, na razie nigdzie się nie wybiera. A po drugie postanowiłam zgrzeszyć i nie zakładać rajstop, a w długiej nie będzie widać! Pewnie będzie upał, a jak mam coś ciasnego na brzuchu to jest maskara, spocę się zacznie mnie swędzieć, nie wytrzymam.
    Jak się teściowa dowie to na zawał zejdzie;);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja nie :/

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwlekam się z wyrka i idę się kąpać. Oczywiście z moim synkiem, który uwielbia mi towarzyszyć wrzucając wszystko co pod ręką do wanny (kapcie, matę łazienkową, papier toaletowy). Ale lepsze to niż jak biega samopas po domu, bo wtedy w moim łóżku lądują buty i wszystkie garnki z dolnej szuflady. Chyba muszę dokupić więcej zabezpieczeń. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    bisacz mama mi opowiadała o takich czasach bezmajtkowych...

a jej najgorsze wspomnienie z porodówki to było to, że leżała na korytarzu ze skurczami (wody już odeszły) i nikt się nią nie przejmował tylko każda piguła przechodziła i mówiła "nie śpimy!" "ale prosze nie zasypiać!!!".

Katorga....
    Moja mama urodziła nas siedmioro więc temat jej porodów to rzeka :) ale nie chcę tego słuchać bo to nie są opowieści zbyt pozytywnie nastrajające. Gdybym jej powiedziała co teraz zabiera się do szpitala to chyba powiedziałaby, że świat zwariował :)

Sabina lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pudełko pamiątkowe z książeczką z Bebiklubu dostałam dopiero jak zaszłam w drugą ciążę, a rejestrowałam się w 1. ciąży z Arturkiem. No i odbieram list i czytam, że chcą mi towarzyszyć w tych radosnych chwilach oczekiwania i myślę sobie "skąd oni wiedzą o 2. ciąży? :P"
    Także nie spieszy im się

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Bisacz kojarzę ją, bo moja przyjaciółka taką na wesele kupiła ostatnio. No ja muszę mieć długą, po pierwsze nie wiem czy mi ta okropna wysypka zejdzie z nóg, na razie nigdzie się nie wybiera. A po drugie postanowiłam zgrzeszyć i nie zakładać rajstop, a w długiej nie będzie widać! Pewnie będzie upał, a jak mam coś ciasnego na brzuchu to jest maskara, spocę się zacznie mnie swędzieć, nie wytrzymam.
    Jak się teściowa dowie to na zawał zejdzie;);)
    Ja mam problem z żylakami i żeby je zamaskować kupiłam rajstopy w spreyu, mówię ci, ulżyło mi, że mam problem kiecki z głowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo troszkę tak jest... Dziewczyny wariują na punkcie porodów..sama przez to przechodzę :P
    Mam dni kiedy myslę "miliardy kobiet przede mna rodziły i mają sie odbrze i przeżyły", a są takie "a jeśli coś pojdzie nie tak, a jak coś z malutkim się stanie"....

I te drugie myśli są głównie wtedy gdy nakręcę się z powodu jakiegoś tematu.

Ja moge popękać i płakać z bólu, ale nie chce żeby dziecko mi cierpiało... :(

I znów otoczka...:)
    2 torby (!!!) spakowane czekają na TEN dzień... na 2 miesiące przed porodem... czy nie zwariowałam? :P

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    pirelka, takie zasady szpitalne :P
    pewnie za mało przewiewne, skoro często każą leżeć w samym podkładzie, ale ja się pytam jak? :D

Bo w szpitalu oni nie daja podkladow tylko lignine pocieta na takie pasy i sobie wkladasz miedzy norgi i łazisz w tym jak kaleka trzymajac w 1 rece z przodu a druga z tylu zeby tyłka widac nie bylo, chore ale co zrobic w szpitalach tak jest dlatego kazdy kupuje gacie jednorazowe i bierze swoje podpaski co by to sie nie kompromitowac z takim czyms:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zwariowałaś Ksosiu, gotowa torba to Twój spokój, ja też chcę spakować już torbę bo nigdy nic nie wiadomo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu dają podkłady poporodowe do woli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

Kazda z nas napewno ma takie mysli :) ja mimio ze bede rodzic 2 dziecko to sie sama zachowuje jak to dziecko, CC mialam i pzrezylam a boje sie ze krocze mi natna i przeraza mnie ta wizja:D i sobie wkrecam czy urodze mimo ze w kazdej chwili moge pojsc na cc z racji popzredniego cc, to chce sprobowac rodzic sn, i sie dze i mysle czy skurcze beda bolec czy rozwarcie sie zrobi i tak w kolo :)

Ja torbe mam zamiar spakowac ale 2 tygodnie przed terminem porodu wczensiej nie mam zamiaru ruszac nic;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz

No oni na to tez mowi podklady poporodowe , a w istocie rzeczy jest to pocieta na pasy lignina i poskladana dostepna w szafce na korytarzu i mozesz brac do woli haha D:

‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ