WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mysza0406 wrote:Już piszę co wiem. Nie wiem o jaką serię chodzi. Sytuacja wyglądała następująco: Pani kupowała mleka Bebilon pepti 1 DHA i 2 DHA i mleka mieszała. Po zauważeniu że coś tam jest przyniosła puszkę jedynki do apteki i w niej były martwe robaczki trzeba było rozgrzebywać, żeby je zobaczyć. W następnej puszce były już żywe ruszające się. Nie wiem jak wyglądały dokładnie a na stronie GIF nie ma informacji o wstrzymaniu/wycofaniu. Podejrzewam, że "badają sprawę" właśnie znalazłam informacje na starszych forach że takie sytuacje już się zdarzały. Myślę, że nie trzeba panikować, ale lepiej się przyjrzeć temu mleku. Nie chcę nikogo straszyć- nie słyszałam że Pani zgłaszała jakieś niepokojące symptomy u dziecka, ale i tak jest to coś co nie powinno mieć miejsca- w razie czego zanieść do apteki i pokazać- im więcej zgłoszeń tym szybciej się tym zajmą.
-
nick nieaktualnyMam u siebie dwie siostrzenice: jedna 6 lat druga 14, ta młodsza jest tak zazdrosna, że jak kazałam jej obudzić starszą to stwierdziła "niech śpi do nocy"
W związku z ich obecnością dziś u nas na obiad naleśniki z bananami i nutellą...mniam już mi ślina cieknie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mychakruszyna wrote:Witam się
wczoraj dostałam listę od położnej co zabrać do szpitala - co do majtek to maja być 5 szt albo wielorazowe albo jednorazowe broń boże te pakowane po 5-6szt....bo to niby jest z tej flizeliny czy czegoś a oni chca bawełniane...no cóż za późno bo juz takie mam z firmy akuku z gemini a nie wyrzucę. Chca też 2 op. podkładów Bella mama...mam tylko 1 op. i duza pake podkładów z canpol - nie będę nowych kupować juz. Aaa i chca podkłady na lozko z semi takie 60x90.
-
Kobity kurde albo panikuję albo faktycznie się coś u mnie zaczyna pomału bo rano mi chyba czop odszedł przy porannym siedzeniu na toalecie. Ewentualnie to była luteina ale luteina to są takie grudki białe z tego co zdążyłam zaobserwować a to cholerstwo to był normalnie biało-przeźroczysty glut. Tylko jakoś tak dziwnie. Brzuch mi się nie obniżył, chłopaki kopią jak kopali, nie mam żadnych bóli, jedyne co to biegunkę. Trzymajcie kciuki, żeby to była luteina tylko bo to zdecydowanie za wcześnie... A mój gin na urlopie, na sor nie będę jechała bo już mnie do końca ciąży nie wypuszczą. Help!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzierzbuś, a nie znajdziesz na cito innego gina który Cię dziś przyjmie prywatnie?
Może lepiej to sprawdzić. Tak długo bierzesz luteine i pierwszy raz miałabyś taką wątpliwość?
Mogło też więcej śluzu pójść, bo mi jakiś tydzień temu 2 dni z rzędu radu poszło bardzo dużo śluzu. Może i nawet jakies upławy miałam, ale normalnie czułam jak ze mnie leciało...
PS - porównania do swojego starszego nie masz? -
nick nieaktualnymysza0406 wrote:Ja też planuję już pakowanie część rzeczy już mam poodkładane na komodę. Jeszcze kilka drobiazgów i będzie można do toreb spakować. Nie wiem czy dobrze wymyśliłam, ale na porodówkę i poporodową spakuję sobie razem małą walizkę z ubraniami kosmetykami itp i jedną większą papierową- tam włożę te ręczniki papierowe, podkłady i podpaski razem. A do samochodu mężowi zapakuję jeszcze zapas tych podpasek pampersów i podkładów, żeby zawsze mógł donieść i torbę "na wyjście". Dla córci spakuję oddzielnie małą torbę bo u nas wszystko muszę mieć swoje. Zastanawiam się nad kosmetykami: wezmę linomag i bepanthen malutki oraz małą próbkę sudocremu. A do kąpieli mam Mixę kupioną ale mam też małą buteleczkę johnsona. Jeśli wezmę Johnnsona i w domu przerzucę się na mixę to źle? Lepiej chyba nie przyzwyczajać skóry do jednego czy przeciwnie?
Ja też spakowałam małego johnosa, a w domu bede używać oilatum, więc to chyba bez różnicy... Właściwie zbyt dużo kosmetyków dla małego nie spakowałam... -
Ale jestem malo kumata, myslalam ze powaznie karmniki dla ptakow chcecie kupic ;)ups!
haneczka wrote:Ksosia, drewniany karmnik też można kupić, tylko niewygodnie będzie w to piersi wkładać
Ja używałam do pępka tylko octeniseptu i patyczków z ogranicznikiem i kikut odpadł pięknie po równo 2 tygodniach bez powikłań.
Little, ja biorę 4 sztuki siateczkowych do szpitala. Powinno wystarczyć. Ale z racji, że po porodzie będę się pewnie znów pocić jak szczur i może się coś poplamić, to obstawiam, że będę je przepierać w rękach tak czy siak. Na szczęście schną raz dwa.
Dzięki Pysiaczku, sprawdzę sobie te z h&mu na necie, bo na zakupy w realu do Wrocławia to na pewno się nie wyrwę.
Alinka, kupiłam takie same do 1. porodu i położna kazała mi je wyrzucić. One nie przepuszczają powietrza podobno i rany kiepsko się goją, zarówno te po cc i te po sn. Poza tym są nieprzewiewne i sama wiesz o co chodzi..Także polecam Ci mimo wszystko kupić siateczkowe wielorazowe. Mój mąż latał po siatkowe w trakcie porodu do szpitalnej apteki.
Apropo obwodu stanika, kup szerszy (taki jak masz teraz obwód), bo tak szybko nie schudniesz po porodzie, poza tym cycki pełne mleka potrafią być nawet o 2 rozmiary większe.Ja normalnie noszę 70D, w ciąży też rozrosłam się pod biustem, dlatego kupuję karmniki 75D, bo i obwód i miska są większe.
haneczka lubi tę wiadomość
-
Ksosiu mam porównanie ale to nie tak wyglądało. Przy młodym był przeźroczysty śluz i został na wkładce a rano zaczęłam rodzić i czułam, że się zaczyna a teraz wpadło toto do kibelka i nie czuję absolutnie nic. Pewnie panikuję i to lutka ze śluzem .
Dam znać później bo muszę jechać do mamy bo chora.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle Dzierzba brzuch Ci się obniżył i biegunka też. Może lepiej to jednak sprawdź.
U Nas n szkole mówili, żeby nie brać żadnych kosmetyków dla dziecka do szpitala.
Ja się spakuję msc wczesnej i tak będę potem pewnie siedziała jak na jaju czekając na ten 40 tydzień.
Ile tygodniowo tyjecie/tyłyście w 3 trymestrze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mam...
Aspirator do noska... jaki?jaka firma?http://sklep.mambaby.pl/primamma_aspirator_do_nosa.html
ale chcę też dodatkowo fridę kupić, do odkurzacza nam odradzali, zobaczę co się sprawdzi u nas -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzierzba
ogolem ja mam czesto takie mocno bialo-zoltawo-przezrocsyste gluty, a lutekny nie biore juz chyba ze 3 miesiace, i tez na papierze ostatnio ske przygladalam co to w ogole jest, ale nic mnie nie, noli i nic sie nie dzieje wiec mysle ze pl prostj od czasu domczasu cos sie w srodku oczyszcza, bo w 1 ciazy tez pamietam takie gluty mialam, ohyda -
nick nieaktualny