WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:zrobiłam podsumowanie w exelu, sama apteka wyniesie sporo - mąż się ucieszy
zastanawiam się jak mu przekazać tą cudowną wiadomośćKsosia, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia
Ja w poniedziałek tez ide do gina, ale tam juz nie bedzie usg, tylko badanie szyjki.
W ogole troche sie martwie bo od wczoraj plecy mnie bolą. Niby jest to normalny objaw, ale moze byc rownież objawem zbliżającego sie porodu czy cos... Ja to zawsze musze sie tak stresowaćdobrze ze wizyta juz w poniedziałek
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyPyska
Plecami sie nie przejmuj, bo ja jak bym sie tym sugerowala to juz przez te 9 miesiescy bym 9 dzieci urodzila bo mnie plecy i kosc ogonowa bola od samego poczatku takze uszy do gory napewno to nie zaden zblizajacy sie porod!
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mam...
Aspirator do noska... jaki?jaka firma?
Dla mniejszego dzieciaczka frida lub taki aspirator z silikonową rurką canpola, który nie wymaga filtrów, a dla starszego katarek do odkurzacza- najwydajniejszy, ale maluszek może się przestraszyć hałasu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzierzba wrote:Kobity kurde albo panikuję albo faktycznie się coś u mnie zaczyna pomału bo rano mi chyba czop odszedł przy porannym siedzeniu na toalecie. Ewentualnie to była luteina ale luteina to są takie grudki białe z tego co zdążyłam zaobserwować a to cholerstwo to był normalnie biało-przeźroczysty glut. Tylko jakoś tak dziwnie. Brzuch mi się nie obniżył, chłopaki kopią jak kopali, nie mam żadnych bóli, jedyne co to biegunkę. Trzymajcie kciuki, żeby to była luteina tylko bo to zdecydowanie za wcześnie... A mój gin na urlopie, na sor nie będę jechała bo już mnie do końca ciąży nie wypuszczą. Help!
Dzierzba spokojnie to może być fałszywy alarm. Jeśli poczujesz, że zaczynają się jakieś skurcze to koniecznie jedź na IP. Mi jak odszedł czop to na papierze toaletowym został różowy ślad. Często jak odchodzi to jest podbarwiony krwią. Bywa tak, że jak odchodzi to dopiero po 10 dniach urodzisz np, a bywa, że od razu. Mi pół godziny po czopie odeszły wody w domu więc już wiedziałam że to już. Ale Ty jeszcze nie rodzisz! Jeszcze hoduj te swoje pisklaczki jak najdłużej. -
Magdziulla wrote:Ale Dzierzba brzuch Ci się obniżył i biegunka też. Może lepiej to jednak sprawdź.
U Nas n szkole mówili, żeby nie brać żadnych kosmetyków dla dziecka do szpitala.
Ja się spakuję msc wczesnej i tak będę potem pewnie siedziała jak na jaju czekając na ten 40 tydzień.
Ile tygodniowo tyjecie/tyłyście w 3 trymestrze?
U nas jest tylko jedna kąpiel bezpośrednio po porodzie i wtedy nikt nie prosi matki o kosmetyki, potem dopiero kąpiel w domu. A z kosmetyków to trzeba mieć tylko krem do pupy. Bo nawet pępuszek jest zaklejony plasterkiem i dopiero w domu się go oczyszcza z tego co pamiętam. Tak więc tylko kremik wezmę linomag do pupci. -
nick nieaktualny
-
mysza0406 wrote:A jak często czyściłyście noski dzieciom i w jaki sposób? Jak na leżąco aplikujecie sól fizjologiczną to maleństwa się nie krztuszą?
Ja oczyszczałam nosek delikatnie patyczkami do uszu, a aspirator poszedł w ruch dopiero przy pierwszych ząbkach, jak mały dostał kataru lekkiego. A nosek profilaktycznie zakrapiałam od czasu do czasu, ale po kropelce, to się nie krztusił Arturek, choć nie przepadał za tym.mysza0406 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja jestem zla bo mam kaszel z suchego zrobil sie taki mokry odrywajacy, i gardlo mnie pobolewa kataru i goraczki nie mam.... i nie chce lecicec do lekarza ani nic bo w poniedzialek mam gina o 13 to bezposrednio on mnie zbada i mi dopkladnie powie co mam wziac ewentualnie...mam nadzieje ze sie nie rozkreci ;/