X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja mam w koszyku w gemini 300zł. I jakoś nie mogę kupić. Ciągle mi szkoda kasy
    Ja na gemini wydałam 425 zł. ;) Mało Ci wyszło coś :P:P

Sabina lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kurde laski ja sie zastanawiam co wy tyle kupujecie ze takie koszty wam wychodza, ja nigdy tyle w aptece nie wydalam :)

chcesz zobaczyć moje zamówienie z gemini? ;) same najpotrzebniejsze rzeczy.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja postanowiłam, że na chwilę obecną nie kupuję żadnych witamin, paracetamolu czy preparatów na kolki i pleśniawki, będę dokupywać w razie potrzeb, zastanawiam się jeszcze nad termometrem, więc w granicach 300 zł się zmieszczę ;) bez niego ok 185 zł wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka a możesz mi przesłać screena co tam masz? Ja też mam na ok 300zł, ale może o czymś zapomniałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wrzuccie dziewczynki liste a nuż mnie olsni ze zapomnialam o czyms bardzo potrzebnym zawsze dobrze zgapic i sprawdzic czy wszytsko co potrzebne mamy ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik, witaminki trzeba mieć od urodzenia najpierw D+K potem sama witamina D. :) A przeciwgorączkowe możesz tak jak mówisz zawsze dostać w aptece. U mnie przydały się dopiero po 14 miesiącach. Ale czasem gorączka łapie maluszka w nocy i też warto mieć coś pod ręką. No ale to już decyzja każdej z nas. Ja mieszkam w mniejszej miejscowości, w nocy tylko jedna apteka ma dyżur, a na dodatek pobierają dodatkową opłatę za nocną obsługę, więc wolę mieć pewne rzeczy na zapas. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat leki przeciwbolowe i przecigoraczkowe zawsze mam w domu, z racji tego ze mam dziecko to w kazdej chwili moga sie przydac nie zaleznie ile korkow od domu mam apteke, to sa leki ktore tak naprawde przydadza sie zawsze, dla malego tez kupie zaraz cos i wrzuce w szafke zeby sie w nocy raz nie zdziwic i w pizamie i kapcaich do apteki nie jechac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam kupić te witaminy ale stwierdziłam, że nam w szpitalu powinni powiedzieć co dokładnie kupić i mąż wyskoczy po to, mamy aptekę po drugiej stronie ulicy. A paracetamol postanowiłam kupić po wizycie u pediatry jak nam powie w jakiej formie go podawać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A wracając jeszcze do sukienek. Szaleńczo mi się ta spodobała. Co myślicie?:
    http://pieknamama.pl/sukienka-iris-s.html
    Sukienka wygląda super, jednak modelka też jest super, góra bardzo ładnie dolega i co najważniejsze dół też się ładnie układa ale ciekawe jak by wyglądała w realu, cena też niezła.

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski nie dam rady Was doczytać bo dopiero wróciłam z Młodym z maratonu po mieście, a zaraz się szykuję ma.festiwal reggae :) nie wiem czy dotrwam do godz 24 bo gra zespół, który lubię :)
    Dzierzba trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm.
    Pirelko dobrze, że wyniki ok :)

mysza0406, pirelka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemini:

Linomag Bobo A + E, krem ochronny dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 50ml
    Sudocrem, krem, 125g
    Linomag, krem z tlenkiem cynku dla dzieci i niemowląt, pod pieluszkę, od urodzenia, 50ml
    Johnson's Baby, płyn do mycia ciała i włosów 3w1, od urodzenia, 500ml + chusteczki extra sensitive
    Johnson's Baby, oliwka łagodna, od urodzenia, 200ml
    LINODERM Mama, krem do pielęgnacji brodawek sutkowych, 15ml
    SUTRICON, plastry silikonowe na blizny, 1 opakowanie po 5 sztuk
    Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
    Podpaski BELLA MEDICA Ultra Plus 10 sztuk x2
    Herbatka fix Dla Kobiety Karmiącej, 20 saszetek x2
    CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
    BABY ONO bezpieczne cążki z uchwytem
    CANPOL ceratka higieniczna x2
    CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk x2
    BABY ONO woreczki do przechowywania pokarmu, 20 sztuk OKAZJA
    Lactacyd Pharma płyn ginekologiczny ochronny 250ml
    Kompresy MEDICOMP, niejałowe 5x5cm, 100 sztuk
    Bioaron Witamina K+D, dla dzieci od 2 tygodnia życia, 75 kapsułek twist-off
    Baby ono, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar M, 2 sztuki x2
    CANPOL, wkładki laktacyjne Standard, 60 sztuk x2
    Chusteczki do higieny intymnej BELLA MEDICA 20 sztuk
    BARWA Tradycyjne Polskie szare mydło w płynie, 500ml
    Espumisan 100mg/ml, krople doustne, 30ml (na gazy/kolki)
    Ibuprom MAX 400mg, 12 tabletek (po cc jak znalazł)
    UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    Humer, woda morska dla niemowląt i dzieci, spray, 150ml
    Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk x2
    Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 60cmx60cm, 5 sztuk
    CANPOL, aspirator do nosa + etui, od urodzenia
    PAMPERS New Baby, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 43 sztuki

No a na allegro kupiłam butelki lovi (tańsze niż w aptece), smoczki,łańcuszek, pojemniki do przechowywania pokarmu, pachnące woreczki na zużyte pieluszki do wózka itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 15:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno WHO zmieniło zalecaną dawkę jeśli chodzi o dawkowanie wit. K u maluszków do 150, coś o tym słyszałyście? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo, może ja też zamienię always na noc na tą bellę medica, wcześniej ich nie widziałam, a może będą równie dobre? chcę mieć jakiś zapas, żeby męża później nie posyłać, a zawsze wygodniej będzie np mojej mamie kupić niż facetowi ;D

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly, przyszly organizery!
    W dodatku idealnie pasuja do szuflady!!:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d19f61653df6.jpg

alinka, Little Red Fox, Sabina, claudiuszek, bbeczka91, violett, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, jak tak oglądam Wasze rzeczy mam wrażenie że mam malutko tych rzeczy dla swojego synka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 16:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

Faktycznie fajny pomysl fajnie sie prezentuja, skad zamawialas:)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik to tylko kosmetyczne rzeczy, czapeczki, rekawiczki i skarpetki (plus tetrowe).
    I sprawdzalam u siebie gemini... Tez mialam na 300zl, ale w tym 2 paczki pampersow.
    I kapturki silikonowe x2

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Przyszly, przyszly organizery!
    W dodatku idealnie pasuja do szuflady!!:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d19f61653df6.jpg
    gdzie kupiłaś? Przydałyby sie i mi takie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i podziekowania chyba dla foxika bo to Ty mi powiedzialas o nich, o ile sie nie myle :)

Zamawialam z allegro. Tez ktos tu podrzucil tego linka :)
    http://allegro.pl/ikea-pudelko-organizer-do-szuflady-6-szt-4-kolory-i5795592172.html

haneczka lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic co z M zrobilismy :)
    Jak wystygnie to do zamrazalnika i super lodowe przysmaki gotowe. Maliny i truskawki w czekoladzie polecam pychotka :D
    [url=https://naforum...net/61db9e8c9aea.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61db9e8c9aea.jpg[/url]

agatia, Ksosia, _izunia_ lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ