X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    kurczę wkurzyła mnie Warta! jestem ubezpieczona w pracy i w związku z tym pobytem w szpitalu zebrałam się w końcu żeby zgłosić się po wypłatę ubezpieczenia. A oni do mnie, że mi się nie należy, że wypłacają tylko gdy jest ciąża wysokiego ryzyka. To się pytam, czy zagrożenie porodem przedwczesnym nie jest wysokiego ryzyka? trzeba mieć podobno zaświadczenie o lekarza o tym. Ciekawe czy mi wystawi takie coś? no zła jestem
    Ja złożyłam do PZU. Czekam na odpowiedź

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia właśnie wyliczyłam w swoim matematycznym mózgu , że jak kupię jeden komplet pojemników to zabraknie mi jednego pudełeczka 14x14, żeby wypełnić szufladę. Szkoda, że nie sprzedają 7 sztuk, tak, żeby całość tworzyła prostokąt= szufladę. Muszę zatem kupić 2 komplety. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja złożyłam do PZU. Czekam na odpowiedź
    a jakie dokumenty złożyłaś do tego? tylko wypis ze szpitala?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na gołąbki z mężem. :) Trzymajcie się ciepło i miłego weekendu!

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    AJrin!!! Mega! Jak to robilas?
    Masz moze jakis przepis?
    Generalnie M kupowal mi takie gotowe ale ze kosztuja 12 zeta za kilka sztuk postanowił, ze sami zrobimy.
    Przepis to świeże maliny i truskawki po kilka sztuk unyte i wysuszone. Roztopiona czekolada. Ja roztopilam gorzka czekolade w smietance 30% tak 100ml smietanki plus cala gorzka czekolada 70%. Potem wykalaczka owoc moczoby odstawiony do wyschnięcia a pozniej do zamrażalnika. Biala czekolade rozpuscilam w ok 30 ml śmietanki.
    Kupne wygladaja tak.
    http://perelka.sklep.pl/choco-fruit/

haneczka, Angela89 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    a jakie dokumenty złożyłaś do tego? tylko wypis ze szpitala?
    Tak. Wypis. Nie kazali nic więcej. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja mialam wczoraj robic (pierwszy raz) ale babcia mi powiedziala ze powinno byc ze starych bo mlode sie nie nadaja...:(
    I nie chcialo mi sie recznie tarkowac, a nie mam urzadzenia elektrycznego.

A mialam gigantyczna ochote... I wciaz mam... Moze mame wykorzystac..?:)

ksosia, mlode sie juz nadaja ja dzis robilam z mlodych i wyszly super i bardzo szybko sie smaza :) ja tarlam na tartce, ale obralam doslownie 5 wiekszych ziemniakow i jedna cebule i wyszlo 16 plackow

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, i to się je w formie zamrożonej? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksiku jeśli chodzi o wit K to faktycznie 150 mcg jakoś w tym roku to się zmieniło

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie sprzedaja to w paczce zamrozone najlepiej smakuja 10 min po wyjeciu z zamrażalnika. Oczywiscie mozna jesc świeżo zrobione ale my zrobilismy zapas na jakis czas w chwili słabości będą to moje słodkości :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz wczoraj wspominalam, ze na moke chwile ze slodyczami zrobilam kokosanki pyszne sa szybkie, proste i tanie w zrobieniu a smakuja mniaaam :)

alinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrina czy wyschloby w papierowych papilotkach do pralinek???:)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze tak u nas od papieru do pieczenia odkleja sie bez problemu.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj spotkałam sie z 2 mamuskami sprzedały mi patent wiec sie dzielę przydatny głównie dla pań co maja czym oddychać i cierpia w nocy. Polecily aby albo spać w miekkim wygodnym biustonoszu albo zakupić bluzke np. H & M z wbudowanym cyckonoszem. Podtrzymuje biust lepiej spać można, dodatkowo jest odpinany wiec przy karmieniu pełni swą funkcje no i oczywiście glowna zaleta - cycki tak nie obwisna.
    Ja juz 2 bluzeczki zakupilam testuje od wczoraj poki co naprawde lepiej min sie spało.
    Link o jakie bluzki poniżej. Obecnie sa w przecenie.

http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0249164029.genericdevice.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:50

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja mama w Lodzi kupila biustonosz wlasnie taki miekki bialy z koronkami zapinany z tylu na 3 zapknki i na grubych szelkach, odciazajacych właśnie kregoslup. Ja w dzien chodze w normalnym usztywnianym a namnoc spie w tym miekkim

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od lekarza moje córeczki ważą już 1186 g i 1343g :) ale rosną :D dlatego i ja rośnę, coraz ciężej mi i ciśnie brzuszek.
    Lekarka mówiła, że taka różnica to żadna różnica, biorąc pod uwagę, że pomiary mogą się różnić o 20%.
    Obie leżą główkami w dół, jedna to ma główkę tak nisko jakby już wyjśc chciała, ale lekarka mówiła, że szyjka ładna i nie puszcza główki na razie :)
    Coraz mocniej przeraża mnie wizja porodu, zwłaszcza sn!!!

Co do glukozy pewnie niepotrzebnie robiłam, bo mówiła mi lekarka, że w ciaży może wystąpić, ale że glukoza na czczo bardzo ładna.

Kupiliśmy farbę do pokoju niebieską, ale odcień inny niżeli chcieliśmy :/ coś trzeba pokombinować bo to nie jest turkus/niebieski podobny do dywanu :/
    W Ikei nie ma nic na czym oka zawiesić, fotele nie wygodne dla mnie lub nie takie jakich szukam albo w miękkości albo w cenie :( także zamówimy w BRW jakiś.
    Z pudełek też rezygnuję na pocztem jednak szuflad, będzie wygodniejsze i schludniej będą pod łóżeczkiem wyglądać mimo, że planuję zamówić w bieli, bo do moich odcieni drewna nic nie pasuje.

Jedyne co z Ikei dobre to, że na pasażu sprzedawali oscypki i taki był pyszny, że sobie użyłam :D żałuję, że na zapas nie kupiłam!

Pysiaczek89, mysza0406, AJrin, violett, agatia, marta258, Sabina, mychakruszyna, bisacz, Malutka92, A_n_k_a_80, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi znow mocno twardnieje :( i pobolewa....
    Mam wrazenie ze mocno urosl bo pepek jakby mniejszy...
    Znow zaczynam sie martwic:(

Pirelko gratuluje :)
    Dziewczynki rosna jak na drozdzach!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 20:15

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)
    Ooo swietne te organizery, chyba tez sie skusze, qle najpierw kupie przewijak z szufladami, wlasnie planuje w Ikei, wiec moze znajde tez organizery.

Aaa, przyszla mi dzis szafa, jest wielka i ciesze sie, bo wszystko pomieszcze :) teraz tylko musze ja wymyc i powoli zaczac zapelniac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

Gratulacje dobrze ze z dziećmi wszystko w porzadku :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko super wieści :) dorodne kobietki :)
    Co do glukozy w moczu, to tak jak mówiła endo progr nerkowy się obniża i może się pojawić :) dobrze, że jesteś uspokojona :)

‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ