WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalinka wrote:kurczę wkurzyła mnie Warta! jestem ubezpieczona w pracy i w związku z tym pobytem w szpitalu zebrałam się w końcu żeby zgłosić się po wypłatę ubezpieczenia. A oni do mnie, że mi się nie należy, że wypłacają tylko gdy jest ciąża wysokiego ryzyka. To się pytam, czy zagrożenie porodem przedwczesnym nie jest wysokiego ryzyka? trzeba mieć podobno zaświadczenie o lekarza o tym. Ciekawe czy mi wystawi takie coś? no zła jestem
-
Ksosia właśnie wyliczyłam w swoim matematycznym mózgu , że jak kupię jeden komplet pojemników to zabraknie mi jednego pudełeczka 14x14, żeby wypełnić szufladę. Szkoda, że nie sprzedają 7 sztuk, tak, żeby całość tworzyła prostokąt= szufladę. Muszę zatem kupić 2 komplety.
-
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:AJrin!!! Mega! Jak to robilas?
Masz moze jakis przepis?
Przepis to świeże maliny i truskawki po kilka sztuk unyte i wysuszone. Roztopiona czekolada. Ja roztopilam gorzka czekolade w smietance 30% tak 100ml smietanki plus cala gorzka czekolada 70%. Potem wykalaczka owoc moczoby odstawiony do wyschnięcia a pozniej do zamrażalnika. Biala czekolade rozpuscilam w ok 30 ml śmietanki.
Kupne wygladaja tak.
http://perelka.sklep.pl/choco-fruit/
haneczka, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Ja mialam wczoraj robic (pierwszy raz) ale babcia mi powiedziala ze powinno byc ze starych bo mlode sie nie nadaja...
I nie chcialo mi sie recznie tarkowac, a nie mam urzadzenia elektrycznego.
A mialam gigantyczna ochote... I wciaz mam... Moze mame wykorzystac..?
ksosia, mlode sie juz nadaja ja dzis robilam z mlodych i wyszly super i bardzo szybko sie smazaja tarlam na tartce, ale obralam doslownie 5 wiekszych ziemniakow i jedna cebule i wyszlo 16 plackow
-
nick nieaktualny
-
Dokladnie sprzedaja to w paczce zamrozone najlepiej smakuja 10 min po wyjeciu z zamrażalnika. Oczywiscie mozna jesc świeżo zrobione ale my zrobilismy zapas na jakis czas w chwili słabości będą to moje słodkości
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mysle ze tak u nas od papieru do pieczenia odkleja sie bez problemu.
-
Wczoraj spotkałam sie z 2 mamuskami sprzedały mi patent wiec sie dzielę przydatny głównie dla pań co maja czym oddychać i cierpia w nocy. Polecily aby albo spać w miekkim wygodnym biustonoszu albo zakupić bluzke np. H & M z wbudowanym cyckonoszem. Podtrzymuje biust lepiej spać można, dodatkowo jest odpinany wiec przy karmieniu pełni swą funkcje no i oczywiście glowna zaleta - cycki tak nie obwisna.
Ja juz 2 bluzeczki zakupilam testuje od wczoraj poki co naprawde lepiej min sie spało.
Link o jakie bluzki poniżej. Obecnie sa w przecenie.
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0249164029.genericdevice.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:50
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wróciłam od lekarza moje córeczki ważą już 1186 g i 1343g
ale rosną
dlatego i ja rośnę, coraz ciężej mi i ciśnie brzuszek.
Lekarka mówiła, że taka różnica to żadna różnica, biorąc pod uwagę, że pomiary mogą się różnić o 20%.
Obie leżą główkami w dół, jedna to ma główkę tak nisko jakby już wyjśc chciała, ale lekarka mówiła, że szyjka ładna i nie puszcza główki na razie
Coraz mocniej przeraża mnie wizja porodu, zwłaszcza sn!!!
Co do glukozy pewnie niepotrzebnie robiłam, bo mówiła mi lekarka, że w ciaży może wystąpić, ale że glukoza na czczo bardzo ładna.
Kupiliśmy farbę do pokoju niebieską, ale odcień inny niżeli chcieliśmycoś trzeba pokombinować bo to nie jest turkus/niebieski podobny do dywanu
W Ikei nie ma nic na czym oka zawiesić, fotele nie wygodne dla mnie lub nie takie jakich szukam albo w miękkości albo w cenietakże zamówimy w BRW jakiś.
Z pudełek też rezygnuję na pocztem jednak szuflad, będzie wygodniejsze i schludniej będą pod łóżeczkiem wyglądać mimo, że planuję zamówić w bieli, bo do moich odcieni drewna nic nie pasuje.
Jedyne co z Ikei dobre to, że na pasażu sprzedawali oscypki i taki był pyszny, że sobie użyłamżałuję, że na zapas nie kupiłam!
Pysiaczek89, mysza0406, AJrin, violett, agatia, marta258, Sabina, mychakruszyna, bisacz, Malutka92, A_n_k_a_80, _izunia_, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrzuch mi znow mocno twardnieje
i pobolewa....
Mam wrazenie ze mocno urosl bo pepek jakby mniejszy...
Znow zaczynam sie martwic:(
Pirelko gratuluje
Dziewczynki rosna jak na drozdzach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 20:15
pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt
Ooo swietne te organizery, chyba tez sie skusze, qle najpierw kupie przewijak z szufladami, wlasnie planuje w Ikei, wiec moze znajde tez organizery.
Aaa, przyszla mi dzis szafa, jest wielka i ciesze sie, bo wszystko pomieszczeteraz tylko musze ja wymyc i powoli zaczac zapelniac
-
nick nieaktualny