X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja po wizycie wczorajszej ,synek wazy 2120g, wód 24cm ok 3 cm zaduzo. Czyli bez zmian. Ah.... Teraz każdy tydzień się liczy. Teraz cel 3 tyg wytrzymać jeszcze. Za 2 tyg ktg. Nastraszyl mnie doktor problemem po porodzie, bo macica z racji ze duza moze zle się obkurczac, co moze prowadzić do krwotoku, a nawet usunięcia macicy dla ratowania życia. Jutro odezwę się na dłużej

Haneczka ja też obawiam się nie samego porodu, ale zostawienia mojego maluszka w domu.. mąż niby będzie i teściowa ale ja na samą już myśl drgawek dostaje.
    Będzie dobrze! My też mamy 3 tygodnie wytrzymać, później do 13 sierpnia.
    Ja nawet nie myślę O tym że córkę muszę zostawić

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    LRF tez mieliśmy taki tylko małe dziecko energiczne nawet nie da Ci zmierzyc a elektroniczny chwila i masz już temp a im dziecko starsze to ruchliwsze :) my kupilismy za 80 zł i zadowoleni :) nawet mierzy temp w pomieszczeniu

Temperaturę wody też mierzy, więc nawet nie używałam pływającego termometru. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Lrf

nieee w ogole daj sobie spokoj z trafycyjnymi termometrami ja takich glupot sluchalam i corce mierzylam zwyklhm to mozna bhlo swiramdostac zwlaszcza w nocy dziecko wrzeszczy a ty trzymaj ten termometr...masakra jakas. Ja tym razwm kipie bezdotykowy i sie bawic nie bede. Monitpr oddechu ani niania nie sa mk potrzebne, dla mnie to zbedny wydatek przeciez dziecko k tak na poczatku przy nas spi

Ja używałam niani w ciągu dnia, jak młody spał w swoim pokoju zamknięty, wtedy słyszałam jak płakał. Teraz sprawdza się w nocy, bo nie śpimy już razem w pokoju i jak sobie siedzę na ogródku to też mam go zawsze "przy sobie" ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

a mnie strasznie bola miesnie, cale nogi z gory na dol i placy od polowy az do kosci ogonowej masakra,...

P.s wczoraj naszla mnie chec i robilam kokosanki, chodze od rana i podzeram co chwile :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak, Angela o co chodzi? Jak to wytrzymać jeszcze kilka tygodni? Macie jakieś komplikacje? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

No pewnie ze tak, kazdy wg uznania uzytkuje kupuje i stosuje jakies pomoce dla Mam :) Ja jestem zdania ze im mniej rzeczy jest wokolo dziecka nastawiane tym lepiej ale nie kazdy ma takie zdanie jednemu jest cos potrzebne innemu nie, a ty tez masz mniejsze dziecko, bo ja mam juz 4 letnia corke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISKA

Mam nadzieje ze bedzie wsyztsko dobrze! nie martw sie na zapas zeby stresem maluszkowi nie szkodzic, dotrwasz do porodu i wszytsko bedzie odbrze nie ma co negatywnie sie nastawiac, wszytskie zle mysle odgon i postaraj sie zrelaksowac w tych najwazniejszych dla was tygodniach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Asiak, Angela o co chodzi? Jak to wytrzymać jeszcze kilka tygodni? Macie jakieś komplikacje? :(
    My od początku ciąży od celu do celu, ze względu na historię Martyny. U mnie ciągle infekcje, znów biorę antybiotyk więc dmucha i chucha na mnie.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, u mnie też się infekcje pojawiały, ale raczej dostawałam leki przeciwgrzybicze i mój gin tłumaczył mi uparcie, że to normalne w ciąży. Ale to zrozumiałe, że Twój lekarz dmucha na zimne. :) Na szczęście już od 2 tygodni możesz się cieszyć większym brzuszkiem niż w pierwszej ciąży i obyś dotrwała do końca.

Angela89 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hania

No pewnie ze tak, kazdy wg uznania uzytkuje kupuje i stosuje jakies pomoce dla Mam :) Ja jestem zdania ze im mniej rzeczy jest wokolo dziecka nastawiane tym lepiej ale nie kazdy ma takie zdanie jednemu jest cos potrzebne innemu nie, a ty tez masz mniejsze dziecko, bo ja mam juz 4 letnia corke :)

No raczej :) Nie namawiam, tylko wymieniam inne zalety "poza nocne" :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecicie mi jakieś karmniki, bo muszę kupić nowe i nie mam weny latać po internecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Rozumiem, u mnie też się infekcje pojawiały, ale raczej dostawałam leki przeciwgrzybicze i mój gin tłumaczył mi uparcie, że to normalne w ciąży. Ale to zrozumiałe, że Twój lekarz dmucha na zimne. :) Na szczęście już od 2 tygodni możesz się cieszyć większym brzuszkiem niż w pierwszej ciąży i obyś dotrwała do końca.
    Infekcje i grzyby są niby normalne ale trzeba je leczyć aby było bezpiecznie. W poprzedniej ciąży mnie nie leczono, a bakteria która spowodowała poród była bez objawowa. Na szczęście teraz mam ogarniętego lekarz i czuje że do 37 tc spokojnie wytrzymam

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej haneczka o jakie karmniki chodzi ???

Ja tez bym chciala nianie i monitor, ale maz mi juz nosem kreci na monitor oddechu:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to ze wytrwasz nie ulega watpliwosci :)
    Lekarz sam powiedzial ze nic nie wskazuje na zmiany!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA89

Bez watpienia dotrwasz do cc bez problemu, my w to wierzymy i tak musi byc innej opcji nie ma :P Kubuś wie ze ma odsiadke dopokoi go nie wyciagna :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ojej haneczka o jakie karmniki chodzi ???

Ja tez bym chciala nianie i monitor, ale maz mi juz nosem kreci na monitor oddechu:/

biustonosze do karmienia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję jakieś tańsze bawełniane, bez fiszbin, prostego, trochę jak stanik sportowy wygląda, tyle że cyca się wyciąga, widziałam coś podobno z baby ono i canpola ;)

ile soli fizjologicznej kupujecie, bo widziałam na gemini http://www.aptekagemini.pl/unimer-baby-nacl-0-9-50-ampulek-po-5ml.html
    i tak myślę że cena ok, ale czy nie za dużo?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was używa pasa ortopedycznego podtrzymujacego brzuch i wspomagającego kregoslup?

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ