WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:Ja po wizycie wczorajszej ,synek wazy 2120g, wód 24cm ok 3 cm zaduzo. Czyli bez zmian. Ah.... Teraz każdy tydzień się liczy. Teraz cel 3 tyg wytrzymać jeszcze. Za 2 tyg ktg. Nastraszyl mnie doktor problemem po porodzie, bo macica z racji ze duza moze zle się obkurczac, co moze prowadzić do krwotoku, a nawet usunięcia macicy dla ratowania życia. Jutro odezwę się na dłużej
Haneczka ja też obawiam się nie samego porodu, ale zostawienia mojego maluszka w domu.. mąż niby będzie i teściowa ale ja na samą już myśl drgawek dostaje.
Ja nawet nie myślę O tym że córkę muszę zostawić -
esmi wrote:LRF tez mieliśmy taki tylko małe dziecko energiczne nawet nie da Ci zmierzyc a elektroniczny chwila i masz już temp a im dziecko starsze to ruchliwsze
my kupilismy za 80 zł i zadowoleni
nawet mierzy temp w pomieszczeniu
Temperaturę wody też mierzy, więc nawet nie używałam pływającego termometru. -
sarcia123 wrote:Lrf
nieee w ogole daj sobie spokoj z trafycyjnymi termometrami ja takich glupot sluchalam i corce mierzylam zwyklhm to mozna bhlo swiramdostac zwlaszcza w nocy dziecko wrzeszczy a ty trzymaj ten termometr...masakra jakas. Ja tym razwm kipie bezdotykowy i sie bawic nie bede. Monitpr oddechu ani niania nie sa mk potrzebne, dla mnie to zbedny wydatek przeciez dziecko k tak na poczatku przy nas spi
Ja używałam niani w ciągu dnia, jak młody spał w swoim pokoju zamknięty, wtedy słyszałam jak płakał. Teraz sprawdza się w nocy, bo nie śpimy już razem w pokoju i jak sobie siedzę na ogródku to też mam go zawsze "przy sobie" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHania
No pewnie ze tak, kazdy wg uznania uzytkuje kupuje i stosuje jakies pomoce dla MamJa jestem zdania ze im mniej rzeczy jest wokolo dziecka nastawiane tym lepiej ale nie kazdy ma takie zdanie jednemu jest cos potrzebne innemu nie, a ty tez masz mniejsze dziecko, bo ja mam juz 4 letnia corke
-
nick nieaktualnyAISKA
Mam nadzieje ze bedzie wsyztsko dobrze! nie martw sie na zapas zeby stresem maluszkowi nie szkodzic, dotrwasz do porodu i wszytsko bedzie odbrze nie ma co negatywnie sie nastawiac, wszytskie zle mysle odgon i postaraj sie zrelaksowac w tych najwazniejszych dla was tygodniach! -
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Asiak, Angela o co chodzi? Jak to wytrzymać jeszcze kilka tygodni? Macie jakieś komplikacje?
-
Rozumiem, u mnie też się infekcje pojawiały, ale raczej dostawałam leki przeciwgrzybicze i mój gin tłumaczył mi uparcie, że to normalne w ciąży. Ale to zrozumiałe, że Twój lekarz dmucha na zimne.
Na szczęście już od 2 tygodni możesz się cieszyć większym brzuszkiem niż w pierwszej ciąży i obyś dotrwała do końca.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Hania
No pewnie ze tak, kazdy wg uznania uzytkuje kupuje i stosuje jakies pomoce dla MamJa jestem zdania ze im mniej rzeczy jest wokolo dziecka nastawiane tym lepiej ale nie kazdy ma takie zdanie jednemu jest cos potrzebne innemu nie, a ty tez masz mniejsze dziecko, bo ja mam juz 4 letnia corke
No raczejNie namawiam, tylko wymieniam inne zalety "poza nocne"
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Rozumiem, u mnie też się infekcje pojawiały, ale raczej dostawałam leki przeciwgrzybicze i mój gin tłumaczył mi uparcie, że to normalne w ciąży. Ale to zrozumiałe, że Twój lekarz dmucha na zimne.
Na szczęście już od 2 tygodni możesz się cieszyć większym brzuszkiem niż w pierwszej ciąży i obyś dotrwała do końca.
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja kupuję jakieś tańsze bawełniane, bez fiszbin, prostego, trochę jak stanik sportowy wygląda, tyle że cyca się wyciąga, widziałam coś podobno z baby ono i canpola
ile soli fizjologicznej kupujecie, bo widziałam na gemini http://www.aptekagemini.pl/unimer-baby-nacl-0-9-50-ampulek-po-5ml.html
i tak myślę że cena ok, ale czy nie za dużo?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny