WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja po wizycie wczorajszej ,synek wazy 2120g, wód 24cm ok 3 cm zaduzo. Czyli bez zmian. Ah.... Teraz każdy tydzień się liczy. Teraz cel 3 tyg wytrzymać jeszcze. Za 2 tyg ktg. Nastraszyl mnie doktor problemem po porodzie, bo macica z racji ze duza moze zle się obkurczac, co moze prowadzić do krwotoku, a nawet usunięcia macicy dla ratowania życia. Jutro odezwę się na dłużej

Haneczka ja też obawiam się nie samego porodu, ale zostawienia mojego maluszka w domu.. mąż niby będzie i teściowa ale ja na samą już myśl drgawek dostaje.
    Będzie dobrze! My też mamy 3 tygodnie wytrzymać, później do 13 sierpnia.
    Ja nawet nie myślę O tym że córkę muszę zostawić

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    LRF tez mieliśmy taki tylko małe dziecko energiczne nawet nie da Ci zmierzyc a elektroniczny chwila i masz już temp a im dziecko starsze to ruchliwsze :) my kupilismy za 80 zł i zadowoleni :) nawet mierzy temp w pomieszczeniu

Temperaturę wody też mierzy, więc nawet nie używałam pływającego termometru. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Lrf

nieee w ogole daj sobie spokoj z trafycyjnymi termometrami ja takich glupot sluchalam i corce mierzylam zwyklhm to mozna bhlo swiramdostac zwlaszcza w nocy dziecko wrzeszczy a ty trzymaj ten termometr...masakra jakas. Ja tym razwm kipie bezdotykowy i sie bawic nie bede. Monitpr oddechu ani niania nie sa mk potrzebne, dla mnie to zbedny wydatek przeciez dziecko k tak na poczatku przy nas spi

Ja używałam niani w ciągu dnia, jak młody spał w swoim pokoju zamknięty, wtedy słyszałam jak płakał. Teraz sprawdza się w nocy, bo nie śpimy już razem w pokoju i jak sobie siedzę na ogródku to też mam go zawsze "przy sobie" ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

a mnie strasznie bola miesnie, cale nogi z gory na dol i placy od polowy az do kosci ogonowej masakra,...

P.s wczoraj naszla mnie chec i robilam kokosanki, chodze od rana i podzeram co chwile :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak, Angela o co chodzi? Jak to wytrzymać jeszcze kilka tygodni? Macie jakieś komplikacje? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

No pewnie ze tak, kazdy wg uznania uzytkuje kupuje i stosuje jakies pomoce dla Mam :) Ja jestem zdania ze im mniej rzeczy jest wokolo dziecka nastawiane tym lepiej ale nie kazdy ma takie zdanie jednemu jest cos potrzebne innemu nie, a ty tez masz mniejsze dziecko, bo ja mam juz 4 letnia corke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISKA

Mam nadzieje ze bedzie wsyztsko dobrze! nie martw sie na zapas zeby stresem maluszkowi nie szkodzic, dotrwasz do porodu i wszytsko bedzie odbrze nie ma co negatywnie sie nastawiac, wszytskie zle mysle odgon i postaraj sie zrelaksowac w tych najwazniejszych dla was tygodniach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Asiak, Angela o co chodzi? Jak to wytrzymać jeszcze kilka tygodni? Macie jakieś komplikacje? :(
    My od początku ciąży od celu do celu, ze względu na historię Martyny. U mnie ciągle infekcje, znów biorę antybiotyk więc dmucha i chucha na mnie.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, u mnie też się infekcje pojawiały, ale raczej dostawałam leki przeciwgrzybicze i mój gin tłumaczył mi uparcie, że to normalne w ciąży. Ale to zrozumiałe, że Twój lekarz dmucha na zimne. :) Na szczęście już od 2 tygodni możesz się cieszyć większym brzuszkiem niż w pierwszej ciąży i obyś dotrwała do końca.

Angela89 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hania

No pewnie ze tak, kazdy wg uznania uzytkuje kupuje i stosuje jakies pomoce dla Mam :) Ja jestem zdania ze im mniej rzeczy jest wokolo dziecka nastawiane tym lepiej ale nie kazdy ma takie zdanie jednemu jest cos potrzebne innemu nie, a ty tez masz mniejsze dziecko, bo ja mam juz 4 letnia corke :)

No raczej :) Nie namawiam, tylko wymieniam inne zalety "poza nocne" :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecicie mi jakieś karmniki, bo muszę kupić nowe i nie mam weny latać po internecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Rozumiem, u mnie też się infekcje pojawiały, ale raczej dostawałam leki przeciwgrzybicze i mój gin tłumaczył mi uparcie, że to normalne w ciąży. Ale to zrozumiałe, że Twój lekarz dmucha na zimne. :) Na szczęście już od 2 tygodni możesz się cieszyć większym brzuszkiem niż w pierwszej ciąży i obyś dotrwała do końca.
    Infekcje i grzyby są niby normalne ale trzeba je leczyć aby było bezpiecznie. W poprzedniej ciąży mnie nie leczono, a bakteria która spowodowała poród była bez objawowa. Na szczęście teraz mam ogarniętego lekarz i czuje że do 37 tc spokojnie wytrzymam

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej haneczka o jakie karmniki chodzi ???

Ja tez bym chciala nianie i monitor, ale maz mi juz nosem kreci na monitor oddechu:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to ze wytrwasz nie ulega watpliwosci :)
    Lekarz sam powiedzial ze nic nie wskazuje na zmiany!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA89

Bez watpienia dotrwasz do cc bez problemu, my w to wierzymy i tak musi byc innej opcji nie ma :P Kubuś wie ze ma odsiadke dopokoi go nie wyciagna :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ojej haneczka o jakie karmniki chodzi ???

Ja tez bym chciala nianie i monitor, ale maz mi juz nosem kreci na monitor oddechu:/

biustonosze do karmienia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję jakieś tańsze bawełniane, bez fiszbin, prostego, trochę jak stanik sportowy wygląda, tyle że cyca się wyciąga, widziałam coś podobno z baby ono i canpola ;)

ile soli fizjologicznej kupujecie, bo widziałam na gemini http://www.aptekagemini.pl/unimer-baby-nacl-0-9-50-ampulek-po-5ml.html
    i tak myślę że cena ok, ale czy nie za dużo?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was używa pasa ortopedycznego podtrzymujacego brzuch i wspomagającego kregoslup?

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ