X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jakie jest prawidłowe ciśnienie, bo zawsze mam z tym problem... 120/80?

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie jest optymalne.

agatia lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Wróciliśmy. Córka z innymi dziećmi z przedszkola występowała na festynie. A tu upał!
    W domu mam dodatkową dwójkę dzieci. Ciszo wróć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wymylam cala szafe w pokoju malego, a ze jest biala, to bylo strasznie duzo szorowania. Ale juz jest czyaciutka, teraz poprzerzucam do niej rzeczy, ktore juz mam, a za jakis tydzien - dwa zaczne prac wszystko.
    Mysle, ze z praniem tego co juz mam i prasowaniem wyrobiesie do konca lipca, ale w miedzyczasie musze dokupic wiecej ciuszkow, bo mam tak z polowe gdzies dopiero.
    Takze do polowy sierpnia mam nadzieje, ze sie ze wszystkim wyrobie i zacznie sie wielkie oczekiwanie pewnie :)

Alinka trzymaj sie, oby szybko Was wypuscili.

Mnie ta wymeczyla ta szafa, ze zasnelam, a traz to juz brak sil na nic. Leze i ogladam stare odcinki Przyjaciol :p

agatia, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy, nigdzie, w żadnym rossmannie nie mogę znaleźć chusteczek tami ultra sensitive, wszędzie te "normalne" :P kupiliśmy koszyki, będę mogła te drobnostki powrzucać, lovela nadal najtaniej w społem - szkoda że te sklepy są krótko otwarte i nie są nam po drodze, w rossmannie lub bez promocji nawet 5-6 zł różnicy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wróciliśmy, nigdzie, w żadnym rossmannie nie mogę znaleźć chusteczek tami ultra sensitive, wszędzie te "normalne" :P kupiliśmy koszyki, będę mogła te drobnostki powrzucać, lovela nadal najtaniej w społem - szkoda że te sklepy są krótko otwarte i nie są nam po drodze, w rossmannie lub bez promocji nawet 5-6 zł różnicy :/
    W netto ich nie ma?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet
    Ja tez ciagle oglądam przyjaciół :D świetny serial, można sie pośmiać :D

violett, agatia lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)

Mam nadzieje że wybaczycie ale nie nadrobię was bo za dużo naskrobałyście i nie mam czasu :-(

Ja już w domku z czego się bardzo cieszę wręcz ogromnie się cieszę gdyż to były moje najgorsze wczasy w życiu! :-(

Po pierwsze pogoda nie dopisywała raptem z całego pobytu tylko dwa dni słońca opaleni jesteśmy wszyscy :-) Ja oczywiście skromnie.
    Miałam dosyć siedzenia w pokoju i wymyślania gdzie jechać aby nie zmoknąć jak lało okropnie!

Po drugie męczyli mnie z zakładu pracy telefonami w końcu moja personalna napisała smsa że mam się zgłosić do ZUS po zasiłek rehabilitacyjny ponieważ za długo jestem na l4 (przed ciążą i łącznie z ciążą i nie było przerwy miedzy tymi l4).
    Więc jutro atakuję ZUS.
    Mam nadzieje że moja personalna się myli bo dla mnie ciąża to inna jednostka chorobowa niż poprzednie moje L4.
    Ale nie znam sie na przepisach więc jutro się okaże.

Po trzecie w dniu kiedy lało byliśmy rano na śniadaniu odchodząc od stołu wiatr poderwał parasol wielki (w knajpach mają w ogródkach).
    Tak go przewrócił że ja byłam w środku niego!
    Uderzył mnie metalowymi ramionami w stope :-( ja w japonkach :-(
    Wszyscy stali (faceci i kobiety) i zadnej reakcji dopiero jakaś kucharka przechodziła i się darła do facetow żeby ściągneli to ze mnie!
    Mąż w tym czasie talerze odnosił :-(
    Palce u stopy środkowy cały siny, spuchł, strupa mam głębokiego,pod palcem krwiak, na pół stopy siniak :-(
    Już jest ok został strupek :-(
    Dobrze że w brzuch nie uderzyło ani w córkę (ta szła pod ścianą) bo bym zrobiła okropna awanturę!

po czwarte.
    Dostałam telefon z przykrą informacją , że zmarł mój kuzyn w wieku 35 lat :-(
    Nagle a był zdrowy.
    Miał złamaną nogę z przemieszczeniem . Noga w gipsie. Lekarz który przyjechał go ratować stwierdził że o wylew do mózgu bo głowa i uszy sine i pytał kto mu tak wysoko gips zalożył że coś uciskało.
    Miał sekcje zwłok ale nie wiem nic co było przyczyną a wczoraj go chowali.
    2,5 roku temu pochował ojca :-(

po piąte cukry mi szalały aż insuline nocną zwiększyłam .
    Byłam zł bo byłam uziemiona z posiłkami oo stałych porach.
    Nie kiedy czekałam 1h na posiłek w knajpie prawie mdlalam .
    I wszystko do dupy bylo!

po szóste telefon mi sie psuje ani odebrać smsa, telefonu a jak już się udało włączyć neta to nie wysyłał mi postów.

Chciałam się pakować i wracać do domu!!!!!
    Ale dotrwałam i się cieszę że już w domku.

Mam nadzieję że wszystko o u każdej.

Doczytałam że Alinka jest w szpitalu.
    Alinka trzymaj się tam wszystko będzie dobrze:-)

To tyle...........
    Tęskniłam :-)

agatia, Sabina, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W netto ich nie ma?
    nawet nie wiem gdzie w moim mieście netto jest :P
    tzn pewnie nie po drodze lub na jakimś osiedlu gdzieś daleko

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka dobrze że jesteście już w domu. Rzeczywiście czytając Twój opis nagle się ucieszyłam że w tym roku nigdzie nie jedziemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz właśnie skończył zakładanie rolet w pokoju córki i dziadków :) brawo mąż :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spakowałam paczkę, nigdy nie przypuszczałam, że nadanie czegoś w paczkomacie okaże się takie skomplikowane, trzeba teraz z tym podjechać, a że ciężka trzeba liczyć na pomoc męża ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my chyba tez nigdzie nie pojedziemy bo pogoda do konca lipca ma być nie ciekawa :/ a jechać nad morze i marznąć to mi sie nie uśmiecha.
    Wiecie co mi sie chyba przydarzyło? Pare dni temu w nocy miałam atak kaszlu, takie piórko. Wydawało mi sie ze chyba wchłonęłam komara :/ Od tego czasu meczy mnie ten cholerny kaszel i mam wrażenie ze cos tam w oskrzelach jednak siedzi :( Martwi mnie to :(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka przykre że twoje wakacje się nie udały, ważne że nic się nie stało i że jesteś już w domu

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja sie najbardziej ciesze z powrotu do domu jak nigdy :-)

I najważniejsze że moje cukry wróciły do normy! :-)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam że te lato ma być kapryśne i deszczowe. Pierwszy raz się z tego powodu cieszę. Ale od 2-3 lat zauważyłam że czerwiec i wrzesień jest ładny. I od tego czasu bierzemy urlop i wyjeżdżamy właśnie w czerwcu bo przed sezonem ludzi mniej ceny też mniejsze jeżeli chodzi O Polskę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wróciły upały, a noce były takie miłe i chłodne... zobaczymy co będzie dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś gorąco, niech tam kilka dni będzie takich, dla mnie idealnie by było tak 23-25 stopni bez deszczu z delikatnym wiatrkiem :D mam wymagania co? ;D deszczu i zimniej nie chce bo w domu z córka zwariuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, wspolczuje, faktyvznie dobrze, ze juz jestescie w domku :)

My jak w maju bylismy nad morzem, mimo ze bylo calkiem ok, to i tak ciesztlismt sie z powrotu,bo jednak stresowalam sie ciagle.

A u nas pogoda ostatnio jest super, raczej wietrznie, jest czym oddychac, oby tak dalej. Nie mam nic przeciwko braku upalow w te wakacje :D

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie może być jak najdłużej chłodno, byle było czym oddychać :P

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ