X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już w mało co mieszczę, po domu można jeszcze chodzić w samych majtkach i koszulce męża, ale w czym do ludzi wyjść? getry ciążowe nie są dobre na takie upały, ale co zrobić? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się już w mało co mieszczę, po domu można jeszcze chodzić w samych majtkach i koszulce męża, ale w czym do ludzi wyjść? getry ciążowe nie są dobre na takie upały, ale co zrobić? :P
    Widzisz, ja nawet w domu muszę być ubrana. Mieszkam z rodzicami, do tego moja corka, a od dziś jeszcze dwoje dzieci brata: 7 i 11 lat.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wróciliśmy, nigdzie, w żadnym rossmannie nie mogę znaleźć chusteczek tami ultra sensitive, wszędzie te "normalne" :P kupiliśmy koszyki, będę mogła te drobnostki powrzucać, lovela nadal najtaniej w społem - szkoda że te sklepy są krótko otwarte i nie są nam po drodze, w rossmannie lub bez promocji nawet 5-6 zł różnicy :/
    Po ile lovela w spolem?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ja tez mam problem z ciuchqmi. Ostatnio kupilam kilka bluzek w rozmiarze 44-46 :D a normalnie mam 38 :D ale wkurza mnie juz, ze wszystko mi odslania brzuch :p
    Ze spodenkami jest gorzej, bo sie cellulit pokazal i glupio mi tak chodzic, ale to jedyna opcja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, ja też, teściów mam na górze, bo dom dwurodzinny, ale jak wszyscy są w pracy kto komu broni? ;D a teściowa potrafi często zaglądać i sprawdzać czy nic złego mi się nie dziej ;)
    Anka, proszek kolorowy 1,8 kg - ok. 20,90 zł, kapsułki i płyn do płukania podobnie wychodzą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu chłodno i nawet na sesję umówić się nie można :/ dla mnie lepiej, że nie ma upału, ale jak trzeba słońca to nie ma :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziecie uzywac proszku i plynu do prania ciuszkow czy wybieracie kapsulki?

Bo ja z naszymi ciuchami juz jakis czas temu przerzucilam sie na kapsulki i bardzo mi z nimi wygodnie, ale nie wiem jak z rzeczami dziecka robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett, ja chciałam kapsułki, ale te z loveli są ciężko dostępne, ja póki co widziałam tylko online i w społem właśnie. Nasze ciuchy piorę z kapsułką i płynem do płukania

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko proszek lub płyn do prania. Do płukania nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Sabina, ja też, teściów mam na górze, bo dom dwurodzinny, ale jak wszyscy są w pracy kto komu broni? ;D a teściowa potrafi często zaglądać i sprawdzać czy nic złego mi się nie dziej ;)
    Anka, proszek kolorowy 1,8 kg - ok. 20,90 zł, kapsułki i płyn do płukania podobnie wychodzą ;)
    Szczesciara ;) ja przy dzueciach niestety na luz nie moge sobie pozwolic.

Ja też mam lovele. Płyn.

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, macie jakieś stresy przedporodowe? Jak sobie pomyślę, że w sierpniu będę mamą to mam ciary :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasica, nawet o tym nie myślę, mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia przed porodem ;)

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też mam mnóstwo rzeczy do ogarnięcia, ale już czuję pismo nosem. Dla nas to nowa sytuacja, czujemy nadchodzące zmiany! :) I trochę mamy cykora :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

z tego co mi wiadomo w ciazy nie sklada sie o zasilek rehabilitacyjny, a to ze nie bylo przerwy pomiexzy zwolniemiamimto nie ma znaczenia. O zasilek ten sie sklada wowczas jesli chorujesz na cos dluzej niz te 182 dni, a wczesniejsze zwolnienie przed ciaza napesno nie kialas na kodzie B, wie normalnie przysluguje ci pelnoplayne l4 przez 278 dni ciazy, bo zasilek rehabilitacyjny przyznawany jest w przypadku kiedy nierzysluguje ci l4 czyli jeslk bys o to zlozyla to zus przyzna ci 400 sl na miesiac zamiast 100 procent choronowego liczonego z twojego wynagrodzenia.

dobrze sie zorientuj zebys na mine sie nie wpakowala z kasa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis po obiedzie bylismy w galerii pozniej u tesciow i tak niedziela szybciutko zleciala :)

No jutro w koncu wyczekany dzien na 13 mam wizyte huraaa ! Wlasnie ja sie ciesze, a jakis stresik wemnie siedzi przed wizyta :(

• marta258 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do ubranek dziecięcyh będziemy używać płyn do prania i dodatkowo płyn do płukania.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwieczby towarzyszy nocnych eskapad do lodówki :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a341bfa574a.jpg

Behemottka, agatia, Magdziulla, Pysiaczek89, sarcia123, violett, Żabcia_, Sabina, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam do wc i jakoś sen poszedł w zapomnienie ;)
    Ajrin kociak the best :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 05:02

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że się mało odzywam. My ciągle w trybie remontowym i mam na głowie milion rzeczy... To już drugi miesiąc remontu. Za nami chyba 70%. Uffff.

U nas wszystko w porządku, Adaś rozwija się prawidłowo i konsystentnie, wszystko w normie :) Przeszliśmy z mężem już dwa szkolenia - jedno dotyczące siedzonek samochodowych, a drugie, w sobotę, to była całodniowa szkoła rodzenia. Byłam po tym tak zmęczona, że poszłam spać trzy godziny wcześnie... Jutro mamy pierwszą pomoc (baby CPR) i we wtorek opiekę nad noworodkiem... ufff

Pokoik ma już łóżeczko i przewijak, szafa gotowa (czyli moje rzeczy wyniesione ;) ), ubranka kupione i w większości poprane. Łazienka bobasa wyremontowana! :) Mam już wanienkę i łazienkowe gadżety. Pompe do cycka też mam, marki Medela, na dwie piersi (?). Kosmetyki i przedmioty do opieki będę kupować po wtorkowym szkoleniu. Wózek i siedzonko kupię w sierpniu, bo chcę zmaksymalizować gwarancję (dają na dwa lata + rok porzedłużenia). Pampersy zamówię online ze szpitala. Uff....

W sierpniu będę miała "baby shower" - taka mała impreza w gronie babskim. Organizuje to przyszłej mamie koleżanka, no i mnie zapropozowała moja przyjaciółka. W sumie fajny pomysł, ale jakoś tak dodatkowy stres - chociaż ja mam tylko podać listę gości.

Dziewczyny - MAM PYTANIE dotyczące chrzcin w Polsce..... Na czym to polega? Głupie pytanie, wiem, ale zdałam sobię sprawę, że ja nigdy na chrzcinach nie byłam. Kościołem się nie martwię, ale samym przyjęciem już tak. Więc nie wiem jak duża to impreza, o której godzinie się odbywa, jak wielkie ma być przyjęcie, ile dni i w ogóle co i jak. Proszę o pomoc! Będziemy chrzcić dużego dzieciaczka, pewnie dopiero w lipcu 2017, ale rezerwacje chcę już porobić, bo część rodziny, łącznie z chrzestną, przyjeżdza ze Stanów i trzeba im podać datę.

Mocno pozdrawiam Was wszystkie!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ