X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, dlatego ja zrezygnowałam z kupowania otulacza, bo podobno nie każde dziecko lubi być skrępowane i tak ciasno otulane, zawsze możemy je w pieluszkę lub kocyk spowijać ;)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie, dlatego ja zrezygnowałam z kupowania otulacza, bo podobno nie każde dziecko lubi być skrępowane i tak ciasno otulane, zawsze możemy je w pieluszkę lub kocyk spowijać ;)
    W szpitalu tak mojego szkraba owinęły w pieluszkę tetrową, rożek, że Młody się miotał, żeby się wyswobodzić ;) Już pomijam, że był upał na salach, jak nie wiem co ;) Ale chyba uznały, że będzie mu zimno po wyjęciu z cieplarki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już i tak się gubię w tym wszystkim, za dużo tego wszystkiego na rynku, a im większy wybór, tym większy mam małpi rozum, choć i tak mam wrażenie że się ograniczam ;D potrzebuję tylko więcej miejsca na rzeczy małego ;D

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja już i tak się gubię w tym wszystkim, za dużo tego wszystkiego na rynku, a im większy wybór, tym większy mam małpi rozum, choć i tak mam wrażenie że się ograniczam ;D potrzebuję tylko więcej miejsca na rzeczy małego ;D
    Foxiku później i tak się okaże, że część rzeczy się nie przydała, użyłaś tylko raz itp ;) Przy drugim będzie łatwiej ;)
    Ja teraz kupiłam niewiele, w razie czego w każdej chwili mogę dokupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

a ja slyszalam ze jak sa blizniaki to robia tylko cc, bo sn to za duze ryzyko dla matki i 2 dziecka, ale to moze mit dlatego zdziwilam sie ze mowisz w ogole o sn :)
    Oj nie ;) wiele kobiet rodzi bliźniaki naturalnie :) co prawda z jednym łożyskiem rzadkiej się to zdarza, ale zobaczymy po rozmowie z ginekolog o porodzie, może dałabym mi na cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 09:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak myślę, ale wolę być przygotowana i dobrze zorganizowana, żeby niczego nie brakło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka trzymaj się dzielnie !

Co do szyjki to mi tylko raz ginekolog mierzyła na usg, a tak to tylko ręcznie.
    Ale ufam jej, że jak mówi że ładna to ładna i nie dociekam.

Co do klina, ja nie planuję kupować, mam poduszkę cienką, a na początku chyba pieluszkę będę kłaść i rożek, a potem się zobaczy ;)

My dzisiaj planujemy złożyć regał, to będzie można wszystko powoli przenosić, układać..aż nie chce mi się za to zabierać :P ale potem będzie jeszcze trudniej.

Mieliśmy dzisiaj iść na sesję, ale pogoda nie dopisuje :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mieliśmy dzisiaj iść na sesję, ale pogoda nie dopisuje :/

Sesja brzuszkowa? Jak już będziecie po, to czekam na efekty, chyba nam się tu pochwalisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z późnego rana.;P

Alinka trzymaj się Kochana.

Foksik ja kupuje tylko to co przydało się w opiece nad synkiem. Jeżeli coś będzie potrzebne to się dokupi.

U nas na szkole rodzenia położna mówiła, że ciężarne mają tendencje do przesadzania, a noworodek potrzebuje tylko 3xC = Cicho, Ciemno, Ciepło! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę jeszcze zrobić zakupy w aptece, w rossmannie dokupić chusteczki tami i podkłady do przewijania, które są niby w promocji, organizer na łóżeczko, lampkę nocną, adaptery do wózka, koszule i staniki do karmiena, jedno prześcieradło (bo mamy tylko 1 szt. lepsze frotte czy jersey?), ochraniacz na materac antysiuśkowy, pojemniki żeby zorganizować i poukładać wszystkie rzeczy dla małego i chemię do prania. Wtedy będzie wszystko, coś czuję że o czymś zapominam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sesja brzuszkowa? Jak już będziecie po, to czekam na efekty, chyba nam się tu pochwalisz :)
    Jeśli wypali to na pewno coś podeślę ;)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam teraz na 4 paczki z zamówieniami, ale jeszcze tyle drobnostek, że ja nie wiem.. i ten laktator, ale to może po sierpniowej wypłacie bo nie wydolę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dopiero wstalam ho ho ho w niexziele do 10 pospac taki luksus :) ale co z teho jak smily mi sie jakies totalne glupoy
    ty i pierdoly dobrze ze czesc z nicn tylko pamitam

Alinka, biedulko ytzumaj sie tam sciskaj nogi macie czas na wyjsciw jeszcze !! Bedzie dobrze

a ja musze isc zjesc sniadnia bo mi kiszki marsza graja

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się takie głupoty śniły, że się poryczałam.:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też non stop głupoty mi się plotą :P obudziłam się o 5:30 i zasnąć nie mogłam przez godzinę, ale potem się udało i pobudka koło 9 pierwszy raz od dawna :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak samo śnią się głupoty :P hormony szaleją :)
    Ja muszę kupić łóżeczko dla córci, żeby synek miał gdzie spać he he

Zaczęłyście już pranie śpioszków dla pociech?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, ja jeszcze nie, ale powoli do tego dojrzewam na koniec lipca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się w końcu muszę zabrać, ale najpierw przydałoby się zrobić porządek i miejsce na te wszystkie rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku to ja tak samo ;) bo na razie pokój to składzić na worki ;P

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Mi tak samo śnią się głupoty :P hormony szaleją :)
    Ja muszę kupić łóżeczko dla córci, żeby synek miał gdzie spać he he

Zaczęłyście już pranie śpioszków dla pociech?
    Jeszcze nie, czekam z tym do początku sierpnia, żeby były świeżutkie :)

‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ