X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, dlatego ja zrezygnowałam z kupowania otulacza, bo podobno nie każde dziecko lubi być skrępowane i tak ciasno otulane, zawsze możemy je w pieluszkę lub kocyk spowijać ;)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie, dlatego ja zrezygnowałam z kupowania otulacza, bo podobno nie każde dziecko lubi być skrępowane i tak ciasno otulane, zawsze możemy je w pieluszkę lub kocyk spowijać ;)
    W szpitalu tak mojego szkraba owinęły w pieluszkę tetrową, rożek, że Młody się miotał, żeby się wyswobodzić ;) Już pomijam, że był upał na salach, jak nie wiem co ;) Ale chyba uznały, że będzie mu zimno po wyjęciu z cieplarki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już i tak się gubię w tym wszystkim, za dużo tego wszystkiego na rynku, a im większy wybór, tym większy mam małpi rozum, choć i tak mam wrażenie że się ograniczam ;D potrzebuję tylko więcej miejsca na rzeczy małego ;D

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja już i tak się gubię w tym wszystkim, za dużo tego wszystkiego na rynku, a im większy wybór, tym większy mam małpi rozum, choć i tak mam wrażenie że się ograniczam ;D potrzebuję tylko więcej miejsca na rzeczy małego ;D
    Foxiku później i tak się okaże, że część rzeczy się nie przydała, użyłaś tylko raz itp ;) Przy drugim będzie łatwiej ;)
    Ja teraz kupiłam niewiele, w razie czego w każdej chwili mogę dokupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

a ja slyszalam ze jak sa blizniaki to robia tylko cc, bo sn to za duze ryzyko dla matki i 2 dziecka, ale to moze mit dlatego zdziwilam sie ze mowisz w ogole o sn :)
    Oj nie ;) wiele kobiet rodzi bliźniaki naturalnie :) co prawda z jednym łożyskiem rzadkiej się to zdarza, ale zobaczymy po rozmowie z ginekolog o porodzie, może dałabym mi na cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 09:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak myślę, ale wolę być przygotowana i dobrze zorganizowana, żeby niczego nie brakło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka trzymaj się dzielnie !

Co do szyjki to mi tylko raz ginekolog mierzyła na usg, a tak to tylko ręcznie.
    Ale ufam jej, że jak mówi że ładna to ładna i nie dociekam.

Co do klina, ja nie planuję kupować, mam poduszkę cienką, a na początku chyba pieluszkę będę kłaść i rożek, a potem się zobaczy ;)

My dzisiaj planujemy złożyć regał, to będzie można wszystko powoli przenosić, układać..aż nie chce mi się za to zabierać :P ale potem będzie jeszcze trudniej.

Mieliśmy dzisiaj iść na sesję, ale pogoda nie dopisuje :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mieliśmy dzisiaj iść na sesję, ale pogoda nie dopisuje :/

Sesja brzuszkowa? Jak już będziecie po, to czekam na efekty, chyba nam się tu pochwalisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z późnego rana.;P

Alinka trzymaj się Kochana.

Foksik ja kupuje tylko to co przydało się w opiece nad synkiem. Jeżeli coś będzie potrzebne to się dokupi.

U nas na szkole rodzenia położna mówiła, że ciężarne mają tendencje do przesadzania, a noworodek potrzebuje tylko 3xC = Cicho, Ciemno, Ciepło! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę jeszcze zrobić zakupy w aptece, w rossmannie dokupić chusteczki tami i podkłady do przewijania, które są niby w promocji, organizer na łóżeczko, lampkę nocną, adaptery do wózka, koszule i staniki do karmiena, jedno prześcieradło (bo mamy tylko 1 szt. lepsze frotte czy jersey?), ochraniacz na materac antysiuśkowy, pojemniki żeby zorganizować i poukładać wszystkie rzeczy dla małego i chemię do prania. Wtedy będzie wszystko, coś czuję że o czymś zapominam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sesja brzuszkowa? Jak już będziecie po, to czekam na efekty, chyba nam się tu pochwalisz :)
    Jeśli wypali to na pewno coś podeślę ;)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam teraz na 4 paczki z zamówieniami, ale jeszcze tyle drobnostek, że ja nie wiem.. i ten laktator, ale to może po sierpniowej wypłacie bo nie wydolę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dopiero wstalam ho ho ho w niexziele do 10 pospac taki luksus :) ale co z teho jak smily mi sie jakies totalne glupoy
    ty i pierdoly dobrze ze czesc z nicn tylko pamitam

Alinka, biedulko ytzumaj sie tam sciskaj nogi macie czas na wyjsciw jeszcze !! Bedzie dobrze

a ja musze isc zjesc sniadnia bo mi kiszki marsza graja

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się takie głupoty śniły, że się poryczałam.:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też non stop głupoty mi się plotą :P obudziłam się o 5:30 i zasnąć nie mogłam przez godzinę, ale potem się udało i pobudka koło 9 pierwszy raz od dawna :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak samo śnią się głupoty :P hormony szaleją :)
    Ja muszę kupić łóżeczko dla córci, żeby synek miał gdzie spać he he

Zaczęłyście już pranie śpioszków dla pociech?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, ja jeszcze nie, ale powoli do tego dojrzewam na koniec lipca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się w końcu muszę zabrać, ale najpierw przydałoby się zrobić porządek i miejsce na te wszystkie rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku to ja tak samo ;) bo na razie pokój to składzić na worki ;P

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Mi tak samo śnią się głupoty :P hormony szaleją :)
    Ja muszę kupić łóżeczko dla córci, żeby synek miał gdzie spać he he

Zaczęłyście już pranie śpioszków dla pociech?
    Jeszcze nie, czekam z tym do początku sierpnia, żeby były świeżutkie :)

‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ