X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

a ja slyszalam ze jak sa blizniaki to robia tylko cc, bo sn to za duze ryzyko dla matki i 2 dziecka, ale to moze mit dlatego zdziwilam sie ze mowisz w ogole o sn :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się częścią remontu. Brakuje jeszcze zasłonek, imion na ścianie z przewijakiem i zegara sówki nad komodą. Kołyska Hani stoi u nas w salonie, w dzień będzie w pokoiku, żeby nie budzić małej, a w nocy ją przewiozę do nas.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d8c96e690a1.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1784eac9eb34.jpg

Sabina, Angela89, agatia, Little Red Fox, bbeczka91, _izunia_, pirelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się znowu melduję ze szpitala :( wczoraj wieczorem skurcze znowu się nasilily i postanowiłam jechać.
    Szyjka zamknięta, ale teraz przy przyjęciu mi wpisali 1,5/0 więc się chyba skrocila o pół centymetra.
    I tym razem magnezu mi nie dali tylko fenoterol. Nie mogę po tym spać tak mi serce pika. Pewnie znowu z 5 dni poleze. Szkoda tylko ze zawsze w weekend tu trafiam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    To ja się znowu melduję ze szpitala :( wczoraj wieczorem skurcze znowu się nasilily i postanowiłam jechać.
    Szyjka zamknięta, ale teraz przy przyjęciu mi wpisali 1,5/0 więc się chyba skrocila o pół centymetra.
    I tym razem magnezu mi nie dali tylko fenoterol. Nie mogę po tym spać tak mi serce pika. Pewnie znowu z 5 dni poleze. Szkoda tylko ze zawsze w weekend tu trafiam :(
    Trzymaj nogi razem i nie puszczaj córki. Jeszcze nie czas.
    Trzymaj się ciepło <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 07:31

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    Trzymaj sie kochana. Te nasze nieszczęsne szyjki :( kurde skróciła sie a Ty przecież ciagle leżałas?
    Ja przed założeniem szwu i zaraz po tym zabiegu, to cały dzień miałam podłączony ten fenoterol i leciał bardzo wolniutko, bo tez serce mi waliło i ręce sie trzęsły.
    Bedzie dobrze, trzymaj sie

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, trzymaj się tam dzielnie!

Ja jestem po dość dziwnej nocy, nie wiem czy tylko ja w ciąży odwiedzam toaletę tak często, normalnie synek spać mi nie daje, a później tak mnie okładał że nie mogłam znaleźć sobie pozycji. Chciałam się wybrać do kościoła, ale ciągnie mnie po bokach i jest mi ciężko :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka bądź dzielna i nie daj się. Z synkiem też leżałam pod fenoterolem, kiepsko się człowiek po tym czuje, ale dość skutecznie wycisza skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Alinka
    Trzymaj sie kochana. Te nasze nieszczęsne szyjki :( kurde skróciła sie a Ty przecież ciagle leżałas?
    No może to znowu przez te skurcze, kto to wie. Dla mnie te pomiary są do bani, bo każdy tym palcem może inaczej zmierzyć .Nie wiem czemu tego usg nie robią

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    No może to znowu przez te skurcze, kto to wie. Dla mnie te pomiary są do bani, bo każdy tym palcem może inaczej zmierzyć .Nie wiem czemu tego usg nie robią
    Ale powiem Ci, ze dla mnie tez te pomiary to sa... Moja gin twierdzi ze moja szyjka dzień przed pójściem do szpitala miała 3 cm, a oni w szpitalu, ze 1,5 i rozwarcie na opuszek... Wiec juz sama nie wiem, komu wierzyć? No tam z tym usg, to maja problemy, tez nie wiem czemu? Pewnie jutro Ci zrobia. Chociaz mi, jak byłam to nie robili usg szyjki, tylko dzidzie oglądali, a szyjkę nie. A zapytałam te kobite, co robiła usg, czy mi szyjkę zmierzy, a ona do mnie ze nie, bo nie ma tego napisane w zleceniu...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 33 tc :)

Pysiaczek89, Anulka01, bbeczka91, violett lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Trzymaj się dzielnie, to Jeszcze nie czas!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja też na macanego nie wierzę. Mi mój dr zawsze mierzy przez usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś korzystała z poduszki klinowej? bo znalazłam śpiworek dla Małego i tam babeczka dodaje w gratisie i jestem ciekawa jak to się sprawdza?

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziady oszczędzają na USG na NFZ :/ Jakby wielka różnicę zrobił pomiar dziecka i szyjki dodatkowo. Ach... szkoda gadać, na te nasze szpitale.
    Mi ginka też zawsze mierzy na USG.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    któraś korzystała z poduszki klinowej? bo znalazłam śpiworek dla Małego i tam babeczka dodaje w gratisie i jestem ciekawa jak to się sprawdza?
    ja korzystałam przy synku z klina dla mnie super sprawa, dla Młodej też kupiłam, bo tamten był lekko wyeksploatowany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama bym nie kupiła, bo wiadomo że są inne sposoby na podniesienie materaca, żeby zupełnie płasko dziecko nie leżało, taką poduszkę kładzie się bezpośrednio na ubrany materac? bo gdzieś przeczytałam że pod prześcieradło, co się dziwne mi wydaje :P
    tyle tych nowości i pier*ek dla maluchów że się zaczynam gubić :P

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z domku :) wróciłam z działeczki bo musiałam zmienić miejsce do spania. Ja juz tez zaczęłam w nocy wstawać siku ale to dlatego ze nie moge w nocy porządnie zasnąć :/ kurczę liczyłam ze do 9 miesiąca bede miała względny spokój...
    Alinka trzymaj sie tam! Jeszcze trochę trzeba te nogi pozaciskac ;)
    A klin sprawdza sie kiedy dzieć uparcie leży w jednej pozycji i żeby główka nie była spłaszczona to podkłada sie klin. U mnie jakoś młody zawsze radził sobie swietnie z odsuwaniem takiego klina ;) wiec do 2 r.ż. miał nierówna główkę ale potem jakoś samo sie to wyrównało :)
    Miłej niedzieli życzę!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A klin do podniesienia materacyka? O tym nawet nie pomyslałam bo pod nogi łóżeczka podkladalam książki ;)

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorzej, że nie wiem w czym kłaść dziecko spać, czym przykrywać, w dzień mogę kocyk lub pieluszkę jak będzie cieplej, ale w nocy kiedy moja czujność jest uśpiona to boję się że zakryje sobie buzię i się udusi :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja klin kładłam pod materacyk.
    Co do przykrywania to ja na noc zdecydowanie śpiworek lub cieniutki rożek, ale rożek raczej na krótko się spisze. U mnie synuś lubił mieć swobodne rączki i śpiworek był strzałem w 10 :)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ