X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelek nie kupowałam. Jedną dostałam ze szkoły rodzenia (Avent 60ml), a drugą od sąsiadki, bo jak kupowała to dwie miała w cenie 1 (Avent 120ml), a tak to podejrzewam, że kupiłabym jedną małą awaryjnie. Po mleko najwyżej wyślę męża do apteki.

Naprawdę nie ma co kupować za dużo, bo połowy się nie wykorzysta. A żyjemy w takich czasach, że wszystko idzie kupić bez problemu.

Zaraz zabieram się za ciasto: d46efbb15883931d791f4357b2a008f3_243557_5724988eac7ed_wm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 18:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie smoczki tylko wymienieasz adekwatnie do potrzeb i wieku dziecka w sklepie tez zawsze ci doradza ktory wziac :)

P.s ja wrocilam od tesciow i jak zawsze kwadratowa jestem masakra, zjadlam wielki kawal szarpanca/plesniaka z jagodami i 3 podudzia zmkurczaka i wypilam kawe, przesadzilam !

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Aventa butelke kupowalam jedna mniejszami jedna bodajze 330 albo 360 ml one sa , i obie mi sie przydaly bo od 4 miesiaca moja cora juz jadla tylko mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam polozna mowila, ze te wiaderka to raczej niefajne sa dla dziecka jesli chodzi o przyzwyczajanie do kapieli i jego komfort, bo to ma byc dla niego chwila relaksu i przyjemnosci, a w takim wiaderku to srednio. Jakos mnie to przekonuje:)

Dziewczyny polecacie jakies fajne, dobrze pracujace zelazko, szczegolnie do delikatnych dzieciecych ciuszkow? Bo musze kupic nowe i sie rozgladam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja butelek nie kupowałam. Jedną dostałam ze szkoły rodzenia (Avent 60ml), a drugą od sąsiadki, bo jak kupowała to dwie miała w cenie 1 (Avent 120ml), a tak to podejrzewam, że kupiłabym jedną małą awaryjnie. Po mleko najwyżej wyślę męża do apteki.

Naprawdę nie ma co kupować za dużo, bo połowy się nie wykorzysta. A żyjemy w takich czasach, że wszystko idzie kupić bez problemu.

Zaraz zabieram się za ciasto: d46efbb15883931d791f4357b2a008f3_243557_5724988eac7ed_wm.jpg
    Co to? Wygląda smakowicie

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu mężowi włączył się syndrom wicia gniazda hihi :) Właśnie powiesił i poustawiał szafki dla Emilki, zrobił w szafce kuchennej dodatkową półkę na którą czekałam 1,5 roku i wynosi z balkonu rzeczy, które leżą tam odkąd się w ogóle wprowadziłam do niego.

Co do żelazka- polecam takie ze stacją parową, moi rodzice mają z Tefala i uważam, że są to rozsądnie wydane pieniądze. Fajnie leży w dłoni, ma dobry poślizg, jest na tyle ciężkie, że dobrze doprasowuje ubrania, a na tyle lekkie że ręka nie boli po uprasowaniu 6 dużych męskich koszul ;)

violett lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina o ile dobrze wizdze to jest ciasto Kinder Country z platkami Kangus biala czekolada i bita smietana :) chyba ze sie myle to poprawcie mnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade zaraz do sklepu i sie zabieram za robienie Bananowca :)

a095cd957f2ffd73med.jpg

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam z tefala zelazko ale ono ma juz chyba z 7 lat, ale caly czas sprawuje sie swietnie i naprawde wyglada jak by nie uzywane bylo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sabina o ile dobrze wizdze to jest ciasto Kinder Country z platkami Kangus biala czekolada i bita smietana :) chyba ze sie myle to poprawcie mnie ;)
    Nie znam takich cudów :) dziś zrobiłam prosty biszkopt z wielką ilością jagód :) będzie na jutro do kawki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie nie wiem ile tych wkładek sobie zamówić, póki co jedno opakowanie po 60 szt. najwyżej wyślę męża po nie :P i zastanawiam się czy te herbatki laktacyjne coś dają czy to taki pic na wodę, że kupię i nawet mi smakować nie będzie :P
    Ja córkę mogłam przystawic do piersi po 3 tygodniach - nie muszę mówic że miała ja już w nosie?
    Mleko mimo że po cc miałam już następnego dnia. Piłam femaltiker- według mnie najbardziej skuteczny, pijam herbatki, bawarke (która jest mitem). Jest kilka jeszcze produktow, które wspomagają. Ja mimo że mleka miałam dużo to wkładek nie potrzebowałam w ogóle. Nie wiem co to za ból spania w staniku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, te waciki też kupiłam, a co do soli fizjologicznej to u mnie nie było większych opakowań :/

agatia z tym pudełkiem i podręcznymi produktami do przewijania to dobry pomysł, chyba tak zrobię jak te rączki będa wszystko wyciągać :D

Foxiku ja zamówiłam na początek 20 szt wkładek laktacyjnych na noc i zwykłych 60 szt. Potem będe dokupywac :)

U mnie do kąpieli też pojdzie pieluszka na spód i żadnych gąbek do mycia :D

Sabina i sarcia, ale kusicie ciastami :D

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mała kapalam na ręce nie używałam żadnych gabek, tetr. Foczke miałam ale się nie sprowadziła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dopiero przeczytałam o tej bawarce... :D A teściowa ją we mnie wciskała. :P:P

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Faktycznie dopiero przeczytałam o tej bawarce... :D A teściowa ją we mnie wciskała. :P:P
    Ważne że działało :) A tak serio mleko siedzi w głowie :) stres blokuje a pozytywne myślenie powoduje rzeke mleka :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, to już wszystko wiem, ja mam jedną z Aventu 60 ml, bo taką dostałam na szkole rodzenia i zastanawiam się nad dodatkową większą TT lub Lovi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dwie Aventu 60ml, a kupiłam Lovi 0+ takie chyba na 150 ml.

Zamówiłam jeszcze falbanki do łóżeczka maskujące i organizer. Kolejne 120 zł poszło :/ a my czekamy na 4 duże paczki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

no tak wy to wszystko musicie podwojnie :) a na kiedy bedziezz miec cc juz wiesz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

no tak wy to wszystko musicie podwojnie :) a na kiedy bedziezz miec cc juz wiesz ?
    Jeszcze nawet nie wiem czy cc czy sn :) na razie ułożone są do sn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zamówiłam aspirator i szczotkę+grzebyk z firmy MAM, na szkole rodzenia wydawały mi się bardzo fajne, mam nadzieję że i u nas się sprawdzą ;)

‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ