X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale widzę że dzisiaj społem do 14/15:00 w zależności od sklepu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba nigdy nie znajdę idealnego sklepu online gdzie znajdę wszystko co potrzebuję :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest śliczny, ale przekracza ustaloną kwotę, jaką miałam przeznaczyć na przybornik :P
    http://pl.dawanda.com/product/100871863-przybornikorganizer-niemowlaka-balony-na-niebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jest śliczny, ale przekracza ustaloną kwotę, jaką miałam przeznaczyć na przybornik :P
    http://pl.dawanda.com/product/100871863-przybornikorganizer-niemowlaka-balony-na-niebie
    Śliczny. Ale jak dla mnie nie wart swojej ceny

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popoludniu i w 31 tyg ciazy :)
    Ja od 3 dni piore i prasuje ciuchy dla malej, troche sie tego nazbieralo, a jeszcze mam dostac :) z mila checia wezme bo nie chce mi sie co chwila prac i prasowac :). Wczoraj dokupilam jeszcze dwie 3 czapeczki zeby miec na zmiane. Duzo pracy jeszcze cala posciel i pieluchy i kocyki do prania.
    My tez nje sprawdzalismy pasow z baza, bo mamy baze na pasy, ale powinno byc ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 15:55

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, no właśnie jak znajdę coś co mi się podoba jest dużo za drogie ;D
    chciałam kupić takie pojemniki na łóżko z ikei, ale zabraknie mi przestrzeni :(
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/

ewentualnie sprawdzę zaraz, ale będzie trzeba nasze łóżko przestawić bliżej okna, co może znacznie utrudnić mężowi wejście do niego :P

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Uroczy, ale faktycznie okropnie drogi :O Zresztą na szczęście mi nie pasuje do pokoju :D Haha.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam czy nie dokupić jeszcze jednej malutkiej czapeczki, bo ostatnio mąż wybrał w smyku 2pack imam wrażenie że są za duże :P albo będę podwijać, żeby na oczy nie leciało...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj jeszcze w aptece i kupiłam gaziki: ze spirytusem, jałowe i nie jałowe + sól fizjologiczną. Farmaceuta zadawał mi takie pytania, że nie wiedziałam co mówić, aż się kolejka za mną ustawiła :P Haha, no bo skąd mam wiedzieć ile sztuk jakich gazików? :P Nie jałowe wzięłam całe opakowanie po 100szt, ze spirytusem chciałam też opakowanie 64 szt., ale nie było więc wzięłam wszystkie jakie były 26 szt., jałowe wzięłam 10szt bo aż po 1 zł są :P a zawsze mogę dokupić :) na start będzie. Sól znowu fizjologiczna pakowana po 5 małych ampułek to wzięłam 10 szt.

Ile Wy brałyście?

Kupiłam też w Rossmannie podkłady do przewijania bo są w promocji, kremik Bambino do buźki na spacery, również w promocji i sól morską o noska od 1 dni życia, a ciężko taką mi znaleźć było.
    Do uszu widziałam taki preparat, ale od 3 mies. dopiero :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu nie używałam z synkiem zasypek, pudrow, mąki tylko kremik.
    Foxiku piękny ten organizer, ale cena kosmos.
    U nas zawieszany na łóżeczko się nie sprawdzi, bo Młody będzie z niego wyciągał, dla tego stawiam na pudełka :)
    Zresztą synuś jak zaczął chodzić to orgazizer z łóżeczka fruwał ;)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na sam początek wzięliśmy 30 szt. jałowych gazików, mamy też bawełniane waciki prostokątne, okrągłe zawsze mam do demakijażu więc Młody może korzystać z nich razem ze mną :) soli fizjologicznej 50 szt. wody morskiej póki co nie planowałam... i nadal nie wiem ile majtków kupić ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabciu nie używałam z synkiem zasypek, pudrow, mąki tylko kremik.
    Foxiku piękny ten organizer, ale cena kosmos.
    U nas zawieszany na łóżeczko się nie sprawdzi, bo Młody będzie z niego wyciągał, dla tego stawiam na pudełka :)
    Zresztą synuś jak zaczął chodzić to orgazizer z łóżeczka fruwał ;)
    No tak, tego wyciągania potem się boję.. z podobnego powodu nie decydowałam się na te pojemniki Ikea białe..bo dzieci zaraz będą łapać za wszystko.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwyżej je ściągnę w stosownym momencie :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    najwyżej je ściągnę w stosownym momencie :)
    ja swój organizer też :P
    Ale najgorsze, że ja będe miała komodę kawałek od łóżeczka :/ więc nie wiem jak to funkcjonalnie wyjdzie, bo wszystko przenosić do łóżeczka przed i po przewijaniu uciążliwe, a sięgać do komody i zostawiać dziecko nierealne.. No ale pewnie wszystko wyjdzie w praniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, u mnie też takie problemy logistyczne, że chyba będzie wieczny bałagan, aby mieć pod ręką wszystko co potrzeba ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D A może wszystko jakoś fajnie samo Nam się uda ogarnąć :D i nie będziemy nawet się zastanawiać w praktyce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyśleć że ubranka i łóżeczko z przewijakiem pierwotnie miały być w dwóch różnych pokojach, jeśli dziecko się zapaskudzi i na dodatek kupa przecieknie co zrobić najpierw? umyć, przewinąć czy lecieć po czyste ciuchy? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykły organizer na łóżeczko. Niebieski. Łóżeczko bez szuflady. Myślę żeby kupić takie pudła i w nie pakować pampersy, Ale to się zobaczy. No wiem czy wejdą.
    Foksiku nie kupuj na razie czapek. Masz na początek a nie wiadomo jaka główkę będzie miał synek. Moja córka miała dużą okrągłą głowę, więc te czapki które kupiła za wczasy jej nie pasowały. Najlepiej podjechać i wybrać już z dzieckiem. Poza tym nie wiadomo ile jest nam dane dobrej pogody. Może od razu będzie chłodno i trzeba będzie inwestować w ciepłe ubrania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina też miałam kupować pod łóżeczka pojemniki, ale zdecydowaliśmy jednak dokupić szuflady pod łóżeczka.

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ