X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Na ostatniej wizycie Mała była już główką do dołu a teraz chyba znów się przekręciła- zaczynam się martwić nie wiem na co się przygotować czy zainwestować w annibal czy w plastry sutricon ? Zacznę od balnika może po nast wizycie będzie 36 tydzień skończony ajj
    mam ten sam dylemat, jesli Mały się obróci to zainwestuję w balonik, ale ten tańszy, nie ten niemiecki.
    Znalazłam też kilka negatywnych opinii, że samo próbowanie balonika skończyło się cc na cito, ale nie wiem czy w to wierzyć.
    Na razie jednak balonika nie kupuję, bo nie wiem jak leży Mały, na ostatniej wizycie lezał znowu posladkowo.
    U mnie w szpitalu, w którym bedę rodziła, jesli Mały się obróci,nie nacinają rutynowo krocza.
    Ale położna na szkole rodzenia mówiła, że jak chcą nasz naciąć i pytają o zgodę to mamy się zgodzić, bo położne z tego szpitala wiedzą, co robią i lepiej bym nacięta niż pęknąć w rozgwiazdę. A jak jest możliwość to chronią krocze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 12:40

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla

O jakim baloniku mowisz? Tym "Cewniku baloniku" do wywolywania porodu???

Edit : Cewniku Foleya ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 12:45

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o aniballu

201609111661.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest jeszcze Epino Delphine , ale jest droższy. A aniball tańszy.

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie dostałam tylko VDRL. 14 lipca mam wizytę i pewnie wypisze mi już na HBS, bo to będzie 34tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zleconego badania ani na VDRL ani na HBS.... :o
    Wiem tylko ze czeka mnie GbS ale to wszystko....:o

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O GbS jeszcze lekarz mi nic nie mówił. Zobaczymy w czwartek. ;P

Byłam dziś w Rossmanie, kupiłam już płyn z Hippa, puder, krem na spacerek z Babydream i podkłady z Bella Mama. ;)

Resztę kupuje na Gemini.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam gbs dziwnie wcześnie, ale co ja się będę z lekarzem kłócić?

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spacerku z Młodym :) kupiliśmy pieluchy 1 i 2 paczki chusteczek pampersa, do tego 1 paczkę Dada 1, octanisept i jałowe gaziki.
    Zostały kosmetyki do kąpieli i mamy wsio.

Co do badań to na wizycie w 34tc będę miała pobieranego GBSa, a w 37tc mam zrobić hiv, hcv, hbs, toxo, cytomegalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 13:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mówiła, że najwcześniej w 38 tc mam się szykować, pewnie w okolicy 20-25.08 :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam już gbs jakiś czas temu, pewnie będę miała jeszcze raz pod koniec

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gbs będę miała pobierany 26 lipca. O żadnych innych badaniach mi już nie wspominał. Tylko to że 11 sierpnia będziemy umawiać termin na cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, my też dzisiaj placki ziemniaczane planujemy :D Naszło mnie, bo dawno nie robiłam, a zachwycałam się nimi.

sarcia dzięki, ale wszystko do ogarnięcia :) ja teraz nie wiem jak mogłabym nosić jedno, bo różnicy chyba dla mnie nie ma w odczuciu :D Nie wyobrażam sobie tego już..

Zastanawiałam się nad koszyczkami do pokoju dzieci, żeby na komodę postawić, ale zrezygnowałam, bo w sumie nie wiem czy będę miała coś tam włożyć.. jak sądzicie, jak jest u Was i jak to w praktyce wychodzi??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Za mną ciężka noc. W nocy znowu mnie skurcze zlapaly, ale tym razem bezbolesne. Cały brzuch twardy, nie spałam pół nocy. Wzięłam magnez i napilam się meliski i jakoś przeszło, ale znowu się boję jak moja szyjka to przetrwała :(
    Dzwoniłam do lekarza kazał do moich leków włączyć jeszcze nospe i we wtorek wizyta. Dobrze że jutro 30 tydzień kończymy, choć to i tak mało :(

A dzierzba coś się odzywala co u niej?
    Będzie wszystko dobrze! Trzymam kciuki ale 30 tc to nie tak mało, moja mała urodziła się W 30 tc więc mam idealne porównanie. Wiadomo niech siedzą jak najdłużej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przedłużacza do pasa, zmierzyłam nasze wejście z tymi na allegro i żaden wymiarami nie pasuje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Zastanawiałam się nad koszyczkami do pokoju dzieci, żeby na komodę postawić, ale zrezygnowałam, bo w sumie nie wiem czy będę miała coś tam włożyć.. jak sądzicie, jak jest u Was i jak to w praktyce wychodzi??

Ja przy komodę z przewijakiem mam regał właśnie z 3 koszyczkami w nich mam pampersy, gaziki, sól fizjologiczną, wode morką i inne kosmetyczne rzeczy które potrzebuje mieć pod ręką a w 3 koszyczku mam miszmasz ( gumki do włosów, okulary przeciwsłoneczne córki, szczotkę do włosów małej itp.)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja przy komodę z przewijakiem mam regał właśnie z 3 koszyczkami w nich mam pampersy, gaziki, sól fizjologiczną, wode morką i inne kosmetyczne rzeczy które potrzebuje mieć pod ręką a w 3 koszyczku mam miszmasz ( gumki do włosów, okulary przeciwsłoneczne córki, szczotkę do włosów małej itp.)
    No to ja właśnie te potrzebne rzeczy chcę mieć koło przewijaka w organizerze na łóżeczko, ale z dodatkowych rzeczy się zastanawiam czy nie będę potrzebować coś dodatkowego na regale. No ale chyba się wstrzymam i najwyżej dokupię później jak zajdzie potrzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś straszną niemoc. Nie mam siły na nic. Wstawiłam dwa prania. Wyjęłam i nie mam siły powiesić. Nie odkurzylam. Nie mam siły zrobić ciasta. Z trudem przestawiam nogi a teraz leżę. Masakra co za dzień :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę coś wymyślić, bo póki co mam tylko 1,5 półki na rzeczy dla dziecka, miejsca mało, zaraz po cc będzie ciężko do szuflady się schylać i nie wiem gdzie trzymać pampersy, dużo ich do takiego materiałowego organizera się nie zmieści, pewnie gdzieś luzem będzie leżeć paczka :D

chciałam dziś jechać do casto zobaczyć za lampką i jakieś pudełka/koszyki kupić
    mąż póki co śpi po obiedzie, bo objedliśmy się tak, że ruszyć tyłki ciężko :P
    aaa.. i do o społem zahaczyć, bo tam lovela jest najtańsza ;)

‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ