X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Na ostatniej wizycie Mała była już główką do dołu a teraz chyba znów się przekręciła- zaczynam się martwić nie wiem na co się przygotować czy zainwestować w annibal czy w plastry sutricon ? Zacznę od balnika może po nast wizycie będzie 36 tydzień skończony ajj
    mam ten sam dylemat, jesli Mały się obróci to zainwestuję w balonik, ale ten tańszy, nie ten niemiecki.
    Znalazłam też kilka negatywnych opinii, że samo próbowanie balonika skończyło się cc na cito, ale nie wiem czy w to wierzyć.
    Na razie jednak balonika nie kupuję, bo nie wiem jak leży Mały, na ostatniej wizycie lezał znowu posladkowo.
    U mnie w szpitalu, w którym bedę rodziła, jesli Mały się obróci,nie nacinają rutynowo krocza.
    Ale położna na szkole rodzenia mówiła, że jak chcą nasz naciąć i pytają o zgodę to mamy się zgodzić, bo położne z tego szpitala wiedzą, co robią i lepiej bym nacięta niż pęknąć w rozgwiazdę. A jak jest możliwość to chronią krocze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 12:40

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla

O jakim baloniku mowisz? Tym "Cewniku baloniku" do wywolywania porodu???

Edit : Cewniku Foleya ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 12:45

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o aniballu

201609111661.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest jeszcze Epino Delphine , ale jest droższy. A aniball tańszy.

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie dostałam tylko VDRL. 14 lipca mam wizytę i pewnie wypisze mi już na HBS, bo to będzie 34tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zleconego badania ani na VDRL ani na HBS.... :o
    Wiem tylko ze czeka mnie GbS ale to wszystko....:o

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O GbS jeszcze lekarz mi nic nie mówił. Zobaczymy w czwartek. ;P

Byłam dziś w Rossmanie, kupiłam już płyn z Hippa, puder, krem na spacerek z Babydream i podkłady z Bella Mama. ;)

Resztę kupuje na Gemini.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam gbs dziwnie wcześnie, ale co ja się będę z lekarzem kłócić?

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spacerku z Młodym :) kupiliśmy pieluchy 1 i 2 paczki chusteczek pampersa, do tego 1 paczkę Dada 1, octanisept i jałowe gaziki.
    Zostały kosmetyki do kąpieli i mamy wsio.

Co do badań to na wizycie w 34tc będę miała pobieranego GBSa, a w 37tc mam zrobić hiv, hcv, hbs, toxo, cytomegalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 13:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mówiła, że najwcześniej w 38 tc mam się szykować, pewnie w okolicy 20-25.08 :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam już gbs jakiś czas temu, pewnie będę miała jeszcze raz pod koniec

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gbs będę miała pobierany 26 lipca. O żadnych innych badaniach mi już nie wspominał. Tylko to że 11 sierpnia będziemy umawiać termin na cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, my też dzisiaj placki ziemniaczane planujemy :D Naszło mnie, bo dawno nie robiłam, a zachwycałam się nimi.

sarcia dzięki, ale wszystko do ogarnięcia :) ja teraz nie wiem jak mogłabym nosić jedno, bo różnicy chyba dla mnie nie ma w odczuciu :D Nie wyobrażam sobie tego już..

Zastanawiałam się nad koszyczkami do pokoju dzieci, żeby na komodę postawić, ale zrezygnowałam, bo w sumie nie wiem czy będę miała coś tam włożyć.. jak sądzicie, jak jest u Was i jak to w praktyce wychodzi??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Za mną ciężka noc. W nocy znowu mnie skurcze zlapaly, ale tym razem bezbolesne. Cały brzuch twardy, nie spałam pół nocy. Wzięłam magnez i napilam się meliski i jakoś przeszło, ale znowu się boję jak moja szyjka to przetrwała :(
    Dzwoniłam do lekarza kazał do moich leków włączyć jeszcze nospe i we wtorek wizyta. Dobrze że jutro 30 tydzień kończymy, choć to i tak mało :(

A dzierzba coś się odzywala co u niej?
    Będzie wszystko dobrze! Trzymam kciuki ale 30 tc to nie tak mało, moja mała urodziła się W 30 tc więc mam idealne porównanie. Wiadomo niech siedzą jak najdłużej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przedłużacza do pasa, zmierzyłam nasze wejście z tymi na allegro i żaden wymiarami nie pasuje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Zastanawiałam się nad koszyczkami do pokoju dzieci, żeby na komodę postawić, ale zrezygnowałam, bo w sumie nie wiem czy będę miała coś tam włożyć.. jak sądzicie, jak jest u Was i jak to w praktyce wychodzi??

Ja przy komodę z przewijakiem mam regał właśnie z 3 koszyczkami w nich mam pampersy, gaziki, sól fizjologiczną, wode morką i inne kosmetyczne rzeczy które potrzebuje mieć pod ręką a w 3 koszyczku mam miszmasz ( gumki do włosów, okulary przeciwsłoneczne córki, szczotkę do włosów małej itp.)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja przy komodę z przewijakiem mam regał właśnie z 3 koszyczkami w nich mam pampersy, gaziki, sól fizjologiczną, wode morką i inne kosmetyczne rzeczy które potrzebuje mieć pod ręką a w 3 koszyczku mam miszmasz ( gumki do włosów, okulary przeciwsłoneczne córki, szczotkę do włosów małej itp.)
    No to ja właśnie te potrzebne rzeczy chcę mieć koło przewijaka w organizerze na łóżeczko, ale z dodatkowych rzeczy się zastanawiam czy nie będę potrzebować coś dodatkowego na regale. No ale chyba się wstrzymam i najwyżej dokupię później jak zajdzie potrzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś straszną niemoc. Nie mam siły na nic. Wstawiłam dwa prania. Wyjęłam i nie mam siły powiesić. Nie odkurzylam. Nie mam siły zrobić ciasta. Z trudem przestawiam nogi a teraz leżę. Masakra co za dzień :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę coś wymyślić, bo póki co mam tylko 1,5 półki na rzeczy dla dziecka, miejsca mało, zaraz po cc będzie ciężko do szuflady się schylać i nie wiem gdzie trzymać pampersy, dużo ich do takiego materiałowego organizera się nie zmieści, pewnie gdzieś luzem będzie leżeć paczka :D

chciałam dziś jechać do casto zobaczyć za lampką i jakieś pudełka/koszyki kupić
    mąż póki co śpi po obiedzie, bo objedliśmy się tak, że ruszyć tyłki ciężko :P
    aaa.. i do o społem zahaczyć, bo tam lovela jest najtańsza ;)

‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ