X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do organizerów z ikei do szuflady, to u mnie nie pasują bo są za wysokie na moje szufladki :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, w nocy u nas była taka burza że pierwszy raz się tak bałam!
    Nadal siedzę nad wyprawką i zastanawiam się co dopisać do listy :P

wczoraj mąż z niej wykreślił wit. D+K, a wieczorem na szkole rodzenia neonatolożka o nich mówiła, że każde dzieciątko trzeba suplementować jeśli jest karmione piersią, ale w momencie dokarmiania MM pediatra może zalecić inne dawkowanie. I teraz się podaje od 15 doby w zwiększonej zalecanej dawce, więc spokojnie mąż zaleci do apteki po drugiej stronie ulicy, bo już chciał dopisywać z powrotem ;) opowiadała też o wszystkich rzeczach które się dzieją z maluszkami w szpitalu i ile papierów w związku z tym. Muszę się rozeznać jeszcze w przychodniach i czy ta rejonowa jest w porządku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam też dylemat jaką koszulę zamówić, w jakim rozmiarze na allegro, bo z wymiarów na aukcji wychodzi, że ledwo biust w XL zmieszczę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... Pierwszy raz slysze o suplementacji dziecka :o
    W jakiej postaci te witaminy? Moze wiecie ktore najlepsze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja coś czuję że te tańsze koszule i tak mają zawyżoną rozmiarówkę, więc na mnie nawet Ska będzie duża :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, takie twist-off, wit. jak wit. myślę że mogą się tylko ceną w zależności od producenta różnić, ale ja osobiście jeszcze nie sprawdzałam, w szpitalu dziecko dostaje domięśniowo wit. K a później sama już podajesz - teraz niby od 15 doby do końca 3 miesiąca, w szpitalu powinni Cię o tym poinformować lub na pierwszej wizycie u pediatry ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Wiecie... Pierwszy raz slysze o suplementacji dziecka :o
    W jakiej postaci te witaminy? Moze wiecie ktore najlepsze?

Ksosia to sa witaminy d+k ktore sie dziecku daje do 1 roku zycia, ja mojej corce tez juz podawalam, kupuje sie w aptece normalnie dla niemowlakow takie kapsulki , wylewa sie ich zawartosc impodaje dziecku w trakcie posilku raz dziennie

edit witamina d i k do 3 miesiaca, a poznoej juz sama witami d do 1 r.z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 08:35

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ja pamiętam, że Wit k podawało sie od 7-8 doby, ale może cos sie zmieniło

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu
    w szpitalu wszystko powiedza, nam wręcz dali recepte
    my wit K nie podawalismy (bo na mm), a wit D była na receptę (vigantol - dawka 500mg w jedej kropli i za około 3 zł)
    teraz tez bym chciała vigantol

a wit D+K mam-dostałam bezpłatna próbke od gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 08:37

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, dawka się zmieniła w tym roku i podobno później też się podaje, więc w aptekach trzeba uważać co się kupuje, choć już lipiec jest, więc może są nowe opakowania... mnie się to niedawno o uszy obiło i wczoraj lekarka potwierdziła ;)

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja brałam bioaron d+k twistoff żeby było sprawniej (jedna kapsułka i niska cena) i wyciskałam bezpośrednio do buźki, a potem jak młode było ruchliwsze to juz podawałam samą witaminę d (po 3 m-cu)w formie buteleczki z takim zakraplaczem wygodnym jutovit.

A potem dostaliśmy Wit d w kropelkach od pediatry na receptę vigantol i podawałam na łyżeczce podczas posiłku. I to juz była duża dawka za grosze dosłownie. Warto poprosić pediatrę o receptę. :)

Jak sie karmi mm jest troche inaczej z podawaniem witamin bo mleka maja juz w składzie witaminy, ale przypomnijcie jak wiecie, bo ja juz dokladnie nie pamiętam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jam ktos bedzie mial jakies nowinki na ten temat to chetnie przeczytam, bo ja to rodzilam 4
    Latamtemu to duzo moglo sie zmienic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam co dzis robic.... taka pogoda jest ze nic sie nie chce, wiecie jak mnie ostatnio strasznie bola nogi od gory do dolu koszmar jakis :/

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje, u mnie wszystko ok, siedzę dalej na działeczce :) W przyszłym tygodniu wizytuje wiec wrócę na trochę ;) Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić wiec gratuluje wizytującym ślicznie rosnących maluszków!
    Któraś pytała o pas ciążowy: ja mam nixie kangurka i mało to wygodne :/ moze inny taki tylko na biodro i szerszy na brzuchu byłby wygodniejszy ale musi być ortopedyczny.

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wiecznie połamana budzę, bo synek pozwala mi tylko w jednej pozycji spać, jak już cała ścierpnę i chce się przewrócić to dostaje wyraźnie do zrozumienia że mam tego nie robić :(

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie spanie tez zaczyna być męczące bo tylko na lewym moge leżeć :/ i tez połamana sie budzę...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu się chyba nie podoba że głowę opiera na materacu jak leżę na prawym boku to zaczyna się tłuc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 09:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie nie mpge spac na lewym boku bo wtedy dostaje kopniaki i caly czas sie kreci jak obroce sie na prawy bpk albo na plecy ro wtedy jest spokoj, nooo juz w koncu pojutrze mam wizyte to sie dowiem co k jak jak lezy i gdzie co ma to nie bede go gniotla przynajmniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio się dowiedziałam gdzie ma główkę a gdzie zadek, bo czuję że nadal poprzecznie leży, ale często też czuję go lekko na skos, ale jak nie fiknie główką w dół to też się nic nie stanie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witamin nie kupuję, bo w szpitalu dają recepty i zalecenia. Przy mm tylko D, przy cyckowym D+K.
    Mój Młody cały czas dostaje wit D z kwasami LIPIL. Dla mnie najlepsze zdecydowanie są z omegamedu i bioaronu. Oznaczałam synkowi poziom wit D3 i te się zdecydowanie najlepiej przyswajaja. Wcześniej dawałam inne i słabo się wchłanialy.

Sarcia już za chwilunie zobaczysz Bąbelka :-D

‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ