WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się z rana, w nocy u nas była taka burza że pierwszy raz się tak bałam!
Nadal siedzę nad wyprawką i zastanawiam się co dopisać do listy
wczoraj mąż z niej wykreślił wit. D+K, a wieczorem na szkole rodzenia neonatolożka o nich mówiła, że każde dzieciątko trzeba suplementować jeśli jest karmione piersią, ale w momencie dokarmiania MM pediatra może zalecić inne dawkowanie. I teraz się podaje od 15 doby w zwiększonej zalecanej dawce, więc spokojnie mąż zaleci do apteki po drugiej stronie ulicy, bo już chciał dopisywać z powrotemopowiadała też o wszystkich rzeczach które się dzieją z maluszkami w szpitalu i ile papierów w związku z tym. Muszę się rozeznać jeszcze w przychodniach i czy ta rejonowa jest w porządku...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia, takie twist-off, wit. jak wit. myślę że mogą się tylko ceną w zależności od producenta różnić, ale ja osobiście jeszcze nie sprawdzałam, w szpitalu dziecko dostaje domięśniowo wit. K a później sama już podajesz - teraz niby od 15 doby do końca 3 miesiąca, w szpitalu powinni Cię o tym poinformować lub na pierwszej wizycie u pediatry
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Wiecie... Pierwszy raz slysze o suplementacji dziecka :o
W jakiej postaci te witaminy? Moze wiecie ktore najlepsze?
Ksosia to sa witaminy d+k ktore sie dziecku daje do 1 roku zycia, ja mojej corce tez juz podawalam, kupuje sie w aptece normalnie dla niemowlakow takie kapsulki , wylewa sie ich zawartosc impodaje dziecku w trakcie posilku raz dziennie
edit witamina d i k do 3 miesiaca, a poznoej juz sama witami d do 1 r.zWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 08:35
-
ksosiu
w szpitalu wszystko powiedza, nam wręcz dali recepte
my wit K nie podawalismy (bo na mm), a wit D była na receptę (vigantol - dawka 500mg w jedej kropli i za około 3 zł)
teraz tez bym chciała vigantol
a wit D+K mam-dostałam bezpłatna próbke od ginWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 08:37
-
nick nieaktualnyhaneczka, dawka się zmieniła w tym roku i podobno później też się podaje, więc w aptekach trzeba uważać co się kupuje, choć już lipiec jest, więc może są nowe opakowania... mnie się to niedawno o uszy obiło i wczoraj lekarka potwierdziła
haneczka lubi tę wiadomość
-
Ksosia ja brałam bioaron d+k twistoff żeby było sprawniej (jedna kapsułka i niska cena) i wyciskałam bezpośrednio do buźki, a potem jak młode było ruchliwsze to juz podawałam samą witaminę d (po 3 m-cu)w formie buteleczki z takim zakraplaczem wygodnym jutovit.
A potem dostaliśmy Wit d w kropelkach od pediatry na receptę vigantol i podawałam na łyżeczce podczas posiłku. I to juz była duża dawka za grosze dosłownie. Warto poprosić pediatrę o receptę.
Jak sie karmi mm jest troche inaczej z podawaniem witamin bo mleka maja juz w składzie witaminy, ale przypomnijcie jak wiecie, bo ja juz dokladnie nie pamiętam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja sie melduje, u mnie wszystko ok, siedzę dalej na działeczce
W przyszłym tygodniu wizytuje wiec wrócę na trochę
Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić wiec gratuluje wizytującym ślicznie rosnących maluszków!
Któraś pytała o pas ciążowy: ja mam nixie kangurka i mało to wygodnemoze inny taki tylko na biodro i szerszy na brzuchu byłby wygodniejszy ale musi być ortopedyczny.
Sabina lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja wlasnie nie mpge spac na lewym boku bo wtedy dostaje kopniaki i caly czas sie kreci jak obroce sie na prawy bpk albo na plecy ro wtedy jest spokoj, nooo juz w koncu pojutrze mam wizyte to sie dowiem co k jak jak lezy i gdzie co ma to nie bede go gniotla przynajmniej
-
nick nieaktualny
-
Ja witamin nie kupuję, bo w szpitalu dają recepty i zalecenia. Przy mm tylko D, przy cyckowym D+K.
Mój Młody cały czas dostaje wit D z kwasami LIPIL. Dla mnie najlepsze zdecydowanie są z omegamedu i bioaronu. Oznaczałam synkowi poziom wit D3 i te się zdecydowanie najlepiej przyswajaja. Wcześniej dawałam inne i słabo się wchłanialy.
Sarcia już za chwilunie zobaczysz Bąbelka