X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do organizerów z ikei do szuflady, to u mnie nie pasują bo są za wysokie na moje szufladki :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, w nocy u nas była taka burza że pierwszy raz się tak bałam!
    Nadal siedzę nad wyprawką i zastanawiam się co dopisać do listy :P

wczoraj mąż z niej wykreślił wit. D+K, a wieczorem na szkole rodzenia neonatolożka o nich mówiła, że każde dzieciątko trzeba suplementować jeśli jest karmione piersią, ale w momencie dokarmiania MM pediatra może zalecić inne dawkowanie. I teraz się podaje od 15 doby w zwiększonej zalecanej dawce, więc spokojnie mąż zaleci do apteki po drugiej stronie ulicy, bo już chciał dopisywać z powrotem ;) opowiadała też o wszystkich rzeczach które się dzieją z maluszkami w szpitalu i ile papierów w związku z tym. Muszę się rozeznać jeszcze w przychodniach i czy ta rejonowa jest w porządku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam też dylemat jaką koszulę zamówić, w jakim rozmiarze na allegro, bo z wymiarów na aukcji wychodzi, że ledwo biust w XL zmieszczę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... Pierwszy raz slysze o suplementacji dziecka :o
    W jakiej postaci te witaminy? Moze wiecie ktore najlepsze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja coś czuję że te tańsze koszule i tak mają zawyżoną rozmiarówkę, więc na mnie nawet Ska będzie duża :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, takie twist-off, wit. jak wit. myślę że mogą się tylko ceną w zależności od producenta różnić, ale ja osobiście jeszcze nie sprawdzałam, w szpitalu dziecko dostaje domięśniowo wit. K a później sama już podajesz - teraz niby od 15 doby do końca 3 miesiąca, w szpitalu powinni Cię o tym poinformować lub na pierwszej wizycie u pediatry ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Wiecie... Pierwszy raz slysze o suplementacji dziecka :o
    W jakiej postaci te witaminy? Moze wiecie ktore najlepsze?

Ksosia to sa witaminy d+k ktore sie dziecku daje do 1 roku zycia, ja mojej corce tez juz podawalam, kupuje sie w aptece normalnie dla niemowlakow takie kapsulki , wylewa sie ich zawartosc impodaje dziecku w trakcie posilku raz dziennie

edit witamina d i k do 3 miesiaca, a poznoej juz sama witami d do 1 r.z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 08:35

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ja pamiętam, że Wit k podawało sie od 7-8 doby, ale może cos sie zmieniło

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu
    w szpitalu wszystko powiedza, nam wręcz dali recepte
    my wit K nie podawalismy (bo na mm), a wit D była na receptę (vigantol - dawka 500mg w jedej kropli i za około 3 zł)
    teraz tez bym chciała vigantol

a wit D+K mam-dostałam bezpłatna próbke od gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 08:37

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, dawka się zmieniła w tym roku i podobno później też się podaje, więc w aptekach trzeba uważać co się kupuje, choć już lipiec jest, więc może są nowe opakowania... mnie się to niedawno o uszy obiło i wczoraj lekarka potwierdziła ;)

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja brałam bioaron d+k twistoff żeby było sprawniej (jedna kapsułka i niska cena) i wyciskałam bezpośrednio do buźki, a potem jak młode było ruchliwsze to juz podawałam samą witaminę d (po 3 m-cu)w formie buteleczki z takim zakraplaczem wygodnym jutovit.

A potem dostaliśmy Wit d w kropelkach od pediatry na receptę vigantol i podawałam na łyżeczce podczas posiłku. I to juz była duża dawka za grosze dosłownie. Warto poprosić pediatrę o receptę. :)

Jak sie karmi mm jest troche inaczej z podawaniem witamin bo mleka maja juz w składzie witaminy, ale przypomnijcie jak wiecie, bo ja juz dokladnie nie pamiętam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jam ktos bedzie mial jakies nowinki na ten temat to chetnie przeczytam, bo ja to rodzilam 4
    Latamtemu to duzo moglo sie zmienic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam co dzis robic.... taka pogoda jest ze nic sie nie chce, wiecie jak mnie ostatnio strasznie bola nogi od gory do dolu koszmar jakis :/

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje, u mnie wszystko ok, siedzę dalej na działeczce :) W przyszłym tygodniu wizytuje wiec wrócę na trochę ;) Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić wiec gratuluje wizytującym ślicznie rosnących maluszków!
    Któraś pytała o pas ciążowy: ja mam nixie kangurka i mało to wygodne :/ moze inny taki tylko na biodro i szerszy na brzuchu byłby wygodniejszy ale musi być ortopedyczny.

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wiecznie połamana budzę, bo synek pozwala mi tylko w jednej pozycji spać, jak już cała ścierpnę i chce się przewrócić to dostaje wyraźnie do zrozumienia że mam tego nie robić :(

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie spanie tez zaczyna być męczące bo tylko na lewym moge leżeć :/ i tez połamana sie budzę...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu się chyba nie podoba że głowę opiera na materacu jak leżę na prawym boku to zaczyna się tłuc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 09:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie nie mpge spac na lewym boku bo wtedy dostaje kopniaki i caly czas sie kreci jak obroce sie na prawy bpk albo na plecy ro wtedy jest spokoj, nooo juz w koncu pojutrze mam wizyte to sie dowiem co k jak jak lezy i gdzie co ma to nie bede go gniotla przynajmniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio się dowiedziałam gdzie ma główkę a gdzie zadek, bo czuję że nadal poprzecznie leży, ale często też czuję go lekko na skos, ale jak nie fiknie główką w dół to też się nic nie stanie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witamin nie kupuję, bo w szpitalu dają recepty i zalecenia. Przy mm tylko D, przy cyckowym D+K.
    Mój Młody cały czas dostaje wit D z kwasami LIPIL. Dla mnie najlepsze zdecydowanie są z omegamedu i bioaronu. Oznaczałam synkowi poziom wit D3 i te się zdecydowanie najlepiej przyswajaja. Wcześniej dawałam inne i słabo się wchłanialy.

Sarcia już za chwilunie zobaczysz Bąbelka :-D

‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ