WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPirelko ja sól fizjologiczna biorę całe opakowanie.
Do mycia buzi synka będę używać takich wacikow z Rossmann lub Biedronki. Są świetne . Nawet do mycia pupy po kupce się przydają. Dla mnie super!
Ps. Ja nimi podmywam cały czas corke, bo ma problemu nefrologicze. Musimy bardzo dbać o czystość psiochy. A nie zostawiają żadnych nitek czy włosków. Sa wydajne, bo ten je na pół
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c1e166f14d9.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 16:49
agatia, pirelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:No tak, tego wyciągania potem się boję.. z podobnego powodu nie decydowałam się na te pojemniki Ikea białe..bo dzieci zaraz będą łapać za wszystko.
. Moja koleżanka ma dwóch chłopaków, jak zaczęli chodzić, to rodzice spakowali większość rzeczy w kartony i stoją na najwyższych półkach pod sufitem, gdyż synowie wszystkim rzucali. Ktokolwiek do nich przychodzi, to pyta, czy się wyprowadzają i są w trakcie pakowania
Do przewijania miałam podręczne pudełko na komodzie z pieluchą, wacikiem, kremem, chusteczki. Jak kładłam Młodego na przewijak to pudełko do łóżeczka
Foxiku zakładałam czapeczki zimą lub gdy było mocno wywietrzone, tak to po kąpieli nieChoć dużo ich miałam bo jestem czapkową gadżeciarą
Dla małej mam całe pudło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 17:02
pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:a mam pytanie z innej beczki, ile wkładek laktacyjnych idzie na dzień?
czy tak będzie tym razem, nie wiem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabciu nie używałam z synkiem zasypek, pudrow, mąki tylko kremik.
Foxiku piękny ten organizer, ale cena kosmos.
U nas zawieszany na łóżeczko się nie sprawdzi, bo Młody będzie z niego wyciągał, dla tego stawiam na pudełka
Zresztą synuś jak zaczął chodzić to orgazizer z łóżeczka fruwał
Ja puder starą szkołą pod paszki i pod szyjkę używałam z małym.Żabcia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Dziewczyny będzie kąpać starym sposobem ? Znaczy w wanience na spód pieluchy tetrowe?
Tak.pytam, bo staram się przypomnieć jak to było prZy córce. Niestety przepadła mi szkoła rodzeniabardzo żałuję
Chyba ja. Szkoda mi kasy na ten zbieracz bakterii - gąbkę.Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:my mamy zwykłą wanienkę, a na spód chcemy kłaść pieluchę, którą też można dziecko delikatnie umyć, bo rezygnuję z myjek, bo i one są łapaczem bakterii
a widziałyście te wiaderka do kąpania?
-
nick nieaktualnyWidziałam wiaderka, ale jakoś nie jestem przekonana.
Foksik co do wkładek laktacyjnych to chyba u każdego różnie. U mnie tylko tryskało, jak mały puścił cyca. A tak to prawie wcale.
Co do czapeczek po kąpaniu my nie zakładaliśmy, tylko dobrze wysuszyliśmy uszka i wszystko było pozamykane. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFoksik ja nie piłam.żadnych herbatkę. Więc żadnej nie polecę.
Butelkę miałam jedna na długi czas, tylko smoczki często zmienialam. A butelki zaczęłam używać dopiero jak corka miała pół roku, a ja wróciłam do pracy. Teraz kupię jedna butelkę. Tak na wszelki wypadek i na przyszłość -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:czy jak kupuję butelkę do karmienia, to ja później mogę zmienić sam smoczek, żeby był dostosowany do wieku dzieciątka, czy muszę wymienić całość i kupić od razu nową butelkę?
coś z serii głupie pytania pierworódki
ja uciekam na spacer póki nie padaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 18:08
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:no właśnie nie wiem ile tych wkładek sobie zamówić, póki co jedno opakowanie po 60 szt. najwyżej wyślę męża po nie
i zastanawiam się czy te herbatki laktacyjne coś dają czy to taki pic na wodę, że kupię i nawet mi smakować nie będzie
Mi dawała bawarka dużo i karmi
Little Red Fox wrote:czy jak kupuję butelkę do karmienia, to ja później mogę zmienić sam smoczek, żeby był dostosowany do wieku dzieciątka, czy muszę wymienić całość i kupić od razu nową butelkę?coś z serii głupie pytania pierworódki
Można wymienić sam smoczek.Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi.
Sabina lubi tę wiadomość