X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zakładałyście czapeczkę po każdej kąpieli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja sól fizjologiczna biorę całe opakowanie.
    Do mycia buzi synka będę używać takich wacikow z Rossmann lub Biedronki. Są świetne . Nawet do mycia pupy po kupce się przydają. Dla mnie super!
    Ps. Ja nimi podmywam cały czas corke, bo ma problemu nefrologicze. Musimy bardzo dbać o czystość psiochy. A nie zostawiają żadnych nitek czy włosków. Sa wydajne, bo ten je na pół :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c1e166f14d9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 16:49

agatia, pirelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a zakładałyście czapeczkę po każdej kąpieli?
    Nie. Nigdy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No tak, tego wyciągania potem się boję.. z podobnego powodu nie decydowałam się na te pojemniki Ikea białe..bo dzieci zaraz będą łapać za wszystko.
    ha ha ha Pirelko wyobraziłam sobie u Ciebie 4 łapki wyciągające wszystko ;). Moja koleżanka ma dwóch chłopaków, jak zaczęli chodzić, to rodzice spakowali większość rzeczy w kartony i stoją na najwyższych półkach pod sufitem, gdyż synowie wszystkim rzucali. Ktokolwiek do nich przychodzi, to pyta, czy się wyprowadzają i są w trakcie pakowania ;)
    Do przewijania miałam podręczne pudełko na komodzie z pieluchą, wacikiem, kremem, chusteczki. Jak kładłam Młodego na przewijak to pudełko do łóżeczka :)

Foxiku zakładałam czapeczki zimą lub gdy było mocno wywietrzone, tak to po kąpieli nie :) Choć dużo ich miałam bo jestem czapkową gadżeciarą ;) Dla małej mam całe pudło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 17:02

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie z innej beczki, ile wkładek laktacyjnych idzie na dzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a mam pytanie z innej beczki, ile wkładek laktacyjnych idzie na dzień?
    Tego Co nikt nie powie. To sprawa bardzo indywidualna. Ja miałam bardzo duzo pokarmu. A nigdy mi nic nie cieklo. Taki ze mnie gatunek ;) czy tak będzie tym razem, nie wiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie kąpać starym sposobem ? Znaczy w wanience na spód pieluchy tetrowe?

Tak.pytam, bo staram się przypomnieć jak to było prZy córce. Niestety przepadła mi szkoła rodzenia :( bardzo żałuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabciu nie używałam z synkiem zasypek, pudrow, mąki tylko kremik.
    Foxiku piękny ten organizer, ale cena kosmos.
    U nas zawieszany na łóżeczko się nie sprawdzi, bo Młody będzie z niego wyciągał, dla tego stawiam na pudełka :)
    Zresztą synuś jak zaczął chodzić to orgazizer z łóżeczka fruwał ;)

Ja puder starą szkołą pod paszki i pod szyjkę używałam z małym.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny będzie kąpać starym sposobem ? Znaczy w wanience na spód pieluchy tetrowe?

Tak.pytam, bo staram się przypomnieć jak to było prZy córce. Niestety przepadła mi szkoła rodzenia :( bardzo żałuję :(

Chyba ja. Szkoda mi kasy na ten zbieracz bakterii - gąbkę.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy zwykłą wanienkę, a na spód chcemy kłaść pieluchę, którą też można dziecko delikatnie umyć, bo rezygnuję z myjek, bo i one są łapaczem bakterii :( a widziałyście te wiaderka do kąpania?

Sabina, pirelka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanienkę z foczka i na niej kładłam pieluszkę, teraz będę kapać tak samo :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    my mamy zwykłą wanienkę, a na spód chcemy kłaść pieluchę, którą też można dziecko delikatnie umyć, bo rezygnuję z myjek, bo i one są łapaczem bakterii :( a widziałyście te wiaderka do kąpania?
    Ja nie używałam, ale koleżanka ma i sobie chwali. Jakoś nie mogłam się do tego ustrojstwa przekonać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam wiaderka, ale jakoś nie jestem przekonana.

Foksik co do wkładek laktacyjnych to chyba u każdego różnie. U mnie tylko tryskało, jak mały puścił cyca. A tak to prawie wcale.

Co do czapeczek po kąpaniu my nie zakładaliśmy, tylko dobrze wysuszyliśmy uszka i wszystko było pozamykane.

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam przy synku wiaderko, ale jednak cena jest spora, a raczej użytkowanie dość krótkie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie wiem ile tych wkładek sobie zamówić, póki co jedno opakowanie po 60 szt. najwyżej wyślę męża po nie :P i zastanawiam się czy te herbatki laktacyjne coś dają czy to taki pic na wodę, że kupię i nawet mi smakować nie będzie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jak kupuję butelkę do karmienia, to ja później mogę zmienić sam smoczek, żeby był dostosowany do wieku dzieciątka, czy muszę wymienić całość i kupić od razu nową butelkę? :P coś z serii głupie pytania pierworódki ;D

ja uciekam na spacer póki nie pada ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik ja nie piłam.żadnych herbatkę. Więc żadnej nie polecę.
    Butelkę miałam jedna na długi czas, tylko smoczki często zmienialam. A butelki zaczęłam używać dopiero jak corka miała pół roku, a ja wróciłam do pracy. Teraz kupię jedna butelkę. Tak na wszelki wypadek i na przyszłość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czy jak kupuję butelkę do karmienia, to ja później mogę zmienić sam smoczek, żeby był dostosowany do wieku dzieciątka, czy muszę wymienić całość i kupić od razu nową butelkę? :P coś z serii głupie pytania pierworódki ;D

ja uciekam na spacer póki nie pada ;)
    Foksik to wcale nie jest głupie. Ja mam dziecko a sama czasem glupieje. Pamiętam jak w ciazy z Milena poszłam kupić butelkę. Stanrlam przed półką. I uciekłam. Nie wiedziałam.co wybrać, na co zwrócić uwagę, jaka wziąć. Czułam się jak dziecko we mgle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 18:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie nie wiem ile tych wkładek sobie zamówić, póki co jedno opakowanie po 60 szt. najwyżej wyślę męża po nie :P i zastanawiam się czy te herbatki laktacyjne coś dają czy to taki pic na wodę, że kupię i nawet mi smakować nie będzie :P

Mi dawała bawarka dużo i karmi ;)
    Little Red Fox wrote:
    czy jak kupuję butelkę do karmienia, to ja później mogę zmienić sam smoczek, żeby był dostosowany do wieku dzieciątka, czy muszę wymienić całość i kupić od razu nową butelkę? :P coś z serii głupie pytania pierworódki

Można wymienić sam smoczek. :D Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. :P

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ