X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak myślę że zacznę od pieluszek, ubranka wszystkie razem plus koszule do karmienia i staniki, kocyki, pościel, później pokrowce z wózka i fotelika...

kamcia, jak w końcu minky prałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal nie wiem w czym kłaść dziecko spać! :D
    wczoraj przegapiłam koniec aukcji na ładny becik minky...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lubiłam zakupy w Lidlu tak teraz będę go omijać szerokim łukiem za nabijanie ludzi w butelkę. Wczorajsze masło w promocji ludzie rozebrali do śniadania i tak jest bardzo często u nas z wszelkimi promocjami, warzywa świeże do południa potem same resztki normalnie robią z klientów debili. Se pogadałam ale coś takiego mnie wkurza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w becik najpierw i pieluszka pod główką lub płaska podusia bo mój becik mięciutki bez usztywnienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się zastanawiam nad miękkim becikiem, a w dzień mam malutką kołderkę lub kocyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś zawsze segreguję rzeczy kolorystycznie i zaczynam pranie od białego. A prałam wszystko programem bawełna 60 stopni ale teraz myślę, że wystarczy 40.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja chyba w becik najpierw i pieluszka pod główką lub płaska podusia bo mój becik mięciutki bez usztywnienia.
    Ja tak samo, na początek tylko rożek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popatrzyłam na metki podczas układania i dużo jest na 40st., ale niektóre z wirowaniem, niektóre bez.. oszaleć można. Niektóre mają po 30st. tylko, niektóre pralkę mają w ogóle skreśloną.Co wtedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dawno przestałam bawić w segregacje kolorystyczną odkąd używam chusteczek do prania, które łapią kolory :P piorę wszystko razem (grupuję tylko na rodzaj materiału bawełna razem, ręczniki razem, pościel osobno) i nigdy nie przydarzyła mi się żadna wpadka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja segreguję kolorystycznie a na metki patrzę tylko jak materiał jest niestandardowy, bardziej delikatny czy może zostawiać kłaczki.
    Foxiku ubrania teraz raczej nie farbują ale np samo białe piorę w proszku do białego i wyzszej temp. jakoś tak mam wpojone:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upralam ubranka. Uprasowalam. Leżą w komodzie i czekają. Resztę miałam teraz ulrac, czyli pościele, pieluszki Ale nawet nie mam idmch gdzie położyć dopóki będą u nas dzieci.

Ps. Wczoraj byłam w Kaufflandzie. Płyn do prania Lovela jest po 19,99. Sa tez w promocji pieluszki Pampers Baby Care, w bardzo korzystnej cenie. 2 wychodzą po 44 grosze za sztukę :) więc kupiłam i 1 i 2 , mamy na początek :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ja nadal nie wiem w czym kłaść dziecko spać! :D
    wczoraj przegapiłam koniec aukcji na ładny becik minky...

LRF, nas w szpitalu uczono, zeby opatulac na noc, ale tak, zeby nóżki były luźno, bo mogą byc problemy z bioderkami. Pokazali dwie metody - mnie poszło dobrze, a mężowi już troche gorzej, wiec zdecydowal, ze inwestujemy w otulacz na rzepy :). Kupiłam taki, o nazwie Halo sleepsack. Można w nim unierochomic raczki, albo nie, ale dziecko go "nosi" jak kubraczek, wiec nie ma możliwości, ze sie zsunie i zamota malucha w jego własne spanko, a to moze byc niebezpieczne.

https://www.amazon.com/SleepSack-Micro-Fleece-Swaddle-Cream-Small/dp/B001D4951C?th=1&psc=1
    (Moj jest niebieski)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W paczkach doszły mi teraz pieluchy tetrowe i ręcznik, prześcieradełko to wrzucę razem z ciuszkami i będzie cacy. Minky też wyprałabym na programie bawełna 40 stopni z wirowaniem.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ojej, nas nastraszyli, ze nie tylko dziecko w śpiworku lub opatulone, bo reszta niebezpieczna.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ojej, nas nastraszyli, ze nie tylko dziecko w śpiworku lub opatulone, bo reszta niebezpieczna.
    No to w rożku zawinięte przecież :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też upralam Minky i nic się z nim nie zrobiło. W temp 40

pirelka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ale naskrobalyscie od rana :) nie mam siły nadrobić wszystkiego.
    Gratuluję udanych wizyt :)

Ja dzisiaj cały dzień poza domem, zakupy zrobione prawie do końca. Została do kupienia 1 butelka i wsio :)
    Kupiłam klapki, szlafrok, kosmetyki i teraz tylko w sierpniu pranie i koniec :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja tak myślę że zacznę od pieluszek, ubranka wszystkie razem plus koszule do karmienia i staniki, kocyki, pościel, później pokrowce z wózka i fotelika...

kamcia, jak w końcu minky prałaś?

30 stopni
    Wirowanie na 400 obrotów
    program dość krótki + opcja "bez zagniecen " (bęben pralki wtedy się inaczej obraca )
    Ale też dałam płyn do płukania (choć niby przy minky nie daje się )
    Nic się nie zmieniło w całym komplecie

Oczywiście przy prasowaniu bawełnę potraktowałam ostrzej zelazkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2/3 drzewka pomalowane. Chwila odpoczynku i wracam. Malz okno właśnie umyl

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    LRF, nas w szpitalu uczono, zeby opatulac na noc, ale tak, zeby nóżki były luźno, bo mogą byc problemy z bioderkami. Pokazali dwie metody - mnie poszło dobrze, a mężowi już troche gorzej, wiec zdecydowal, ze inwestujemy w otulacz na rzepy :). Kupiłam taki, o nazwie Halo sleepsack. Można w nim unierochomic raczki, albo nie, ale dziecko go "nosi" jak kubraczek, wiec nie ma możliwości, ze sie zsunie i zamota malucha w jego własne spanko, a to moze byc niebezpieczne.

https://www.amazon.com/SleepSack-Micro-Fleece-Swaddle-Cream-Small/dp/B001D4951C?th=1&psc=1
    (Moj jest niebieski)
    bardzo fajnie to wygląda, u nas tego nie widziałam nigdzie :)

ja muszę się zdecydować jaki becik zamówić, później z tego kołderkę można zrobić, jakieś chustki pod szyje jak się zrobi chłodniej, kupić koszule i staniki, kosmetyczkę i kosmetyki mini lub buteleczki do szpitala i będzie wszystko :P i czekać aż rodzice z urlopu wrócą, bo nie mam żadnej torby, do której mogłabym się spakować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 17:17

‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ