X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak myślę że zacznę od pieluszek, ubranka wszystkie razem plus koszule do karmienia i staniki, kocyki, pościel, później pokrowce z wózka i fotelika...

kamcia, jak w końcu minky prałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal nie wiem w czym kłaść dziecko spać! :D
    wczoraj przegapiłam koniec aukcji na ładny becik minky...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lubiłam zakupy w Lidlu tak teraz będę go omijać szerokim łukiem za nabijanie ludzi w butelkę. Wczorajsze masło w promocji ludzie rozebrali do śniadania i tak jest bardzo często u nas z wszelkimi promocjami, warzywa świeże do południa potem same resztki normalnie robią z klientów debili. Se pogadałam ale coś takiego mnie wkurza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w becik najpierw i pieluszka pod główką lub płaska podusia bo mój becik mięciutki bez usztywnienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się zastanawiam nad miękkim becikiem, a w dzień mam malutką kołderkę lub kocyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś zawsze segreguję rzeczy kolorystycznie i zaczynam pranie od białego. A prałam wszystko programem bawełna 60 stopni ale teraz myślę, że wystarczy 40.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja chyba w becik najpierw i pieluszka pod główką lub płaska podusia bo mój becik mięciutki bez usztywnienia.
    Ja tak samo, na początek tylko rożek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popatrzyłam na metki podczas układania i dużo jest na 40st., ale niektóre z wirowaniem, niektóre bez.. oszaleć można. Niektóre mają po 30st. tylko, niektóre pralkę mają w ogóle skreśloną.Co wtedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dawno przestałam bawić w segregacje kolorystyczną odkąd używam chusteczek do prania, które łapią kolory :P piorę wszystko razem (grupuję tylko na rodzaj materiału bawełna razem, ręczniki razem, pościel osobno) i nigdy nie przydarzyła mi się żadna wpadka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja segreguję kolorystycznie a na metki patrzę tylko jak materiał jest niestandardowy, bardziej delikatny czy może zostawiać kłaczki.
    Foxiku ubrania teraz raczej nie farbują ale np samo białe piorę w proszku do białego i wyzszej temp. jakoś tak mam wpojone:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upralam ubranka. Uprasowalam. Leżą w komodzie i czekają. Resztę miałam teraz ulrac, czyli pościele, pieluszki Ale nawet nie mam idmch gdzie położyć dopóki będą u nas dzieci.

Ps. Wczoraj byłam w Kaufflandzie. Płyn do prania Lovela jest po 19,99. Sa tez w promocji pieluszki Pampers Baby Care, w bardzo korzystnej cenie. 2 wychodzą po 44 grosze za sztukę :) więc kupiłam i 1 i 2 , mamy na początek :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ja nadal nie wiem w czym kłaść dziecko spać! :D
    wczoraj przegapiłam koniec aukcji na ładny becik minky...

LRF, nas w szpitalu uczono, zeby opatulac na noc, ale tak, zeby nóżki były luźno, bo mogą byc problemy z bioderkami. Pokazali dwie metody - mnie poszło dobrze, a mężowi już troche gorzej, wiec zdecydowal, ze inwestujemy w otulacz na rzepy :). Kupiłam taki, o nazwie Halo sleepsack. Można w nim unierochomic raczki, albo nie, ale dziecko go "nosi" jak kubraczek, wiec nie ma możliwości, ze sie zsunie i zamota malucha w jego własne spanko, a to moze byc niebezpieczne.

https://www.amazon.com/SleepSack-Micro-Fleece-Swaddle-Cream-Small/dp/B001D4951C?th=1&psc=1
    (Moj jest niebieski)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W paczkach doszły mi teraz pieluchy tetrowe i ręcznik, prześcieradełko to wrzucę razem z ciuszkami i będzie cacy. Minky też wyprałabym na programie bawełna 40 stopni z wirowaniem.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ojej, nas nastraszyli, ze nie tylko dziecko w śpiworku lub opatulone, bo reszta niebezpieczna.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ojej, nas nastraszyli, ze nie tylko dziecko w śpiworku lub opatulone, bo reszta niebezpieczna.
    No to w rożku zawinięte przecież :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też upralam Minky i nic się z nim nie zrobiło. W temp 40

pirelka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ale naskrobalyscie od rana :) nie mam siły nadrobić wszystkiego.
    Gratuluję udanych wizyt :)

Ja dzisiaj cały dzień poza domem, zakupy zrobione prawie do końca. Została do kupienia 1 butelka i wsio :)
    Kupiłam klapki, szlafrok, kosmetyki i teraz tylko w sierpniu pranie i koniec :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja tak myślę że zacznę od pieluszek, ubranka wszystkie razem plus koszule do karmienia i staniki, kocyki, pościel, później pokrowce z wózka i fotelika...

kamcia, jak w końcu minky prałaś?

30 stopni
    Wirowanie na 400 obrotów
    program dość krótki + opcja "bez zagniecen " (bęben pralki wtedy się inaczej obraca )
    Ale też dałam płyn do płukania (choć niby przy minky nie daje się )
    Nic się nie zmieniło w całym komplecie

Oczywiście przy prasowaniu bawełnę potraktowałam ostrzej zelazkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2/3 drzewka pomalowane. Chwila odpoczynku i wracam. Malz okno właśnie umyl

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    LRF, nas w szpitalu uczono, zeby opatulac na noc, ale tak, zeby nóżki były luźno, bo mogą byc problemy z bioderkami. Pokazali dwie metody - mnie poszło dobrze, a mężowi już troche gorzej, wiec zdecydowal, ze inwestujemy w otulacz na rzepy :). Kupiłam taki, o nazwie Halo sleepsack. Można w nim unierochomic raczki, albo nie, ale dziecko go "nosi" jak kubraczek, wiec nie ma możliwości, ze sie zsunie i zamota malucha w jego własne spanko, a to moze byc niebezpieczne.

https://www.amazon.com/SleepSack-Micro-Fleece-Swaddle-Cream-Small/dp/B001D4951C?th=1&psc=1
    (Moj jest niebieski)
    bardzo fajnie to wygląda, u nas tego nie widziałam nigdzie :)

ja muszę się zdecydować jaki becik zamówić, później z tego kołderkę można zrobić, jakieś chustki pod szyje jak się zrobi chłodniej, kupić koszule i staniki, kosmetyczkę i kosmetyki mini lub buteleczki do szpitala i będzie wszystko :P i czekać aż rodzice z urlopu wrócą, bo nie mam żadnej torby, do której mogłabym się spakować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 17:17

‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ