X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Angela jeszcze nie do końca wiem kiedy z tym podkładaniem i zamierzam na szkole rodzenia zapytać, ale klin sobie odpuszczam.

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi klin poleciła ordynator neonatologii, że dziecko jest bezbieczniejsze, nie zadlawi się itp. I kupiłam, nawet jak Młody nie odbił, to nie bałam się, że się zachłyśnie :) ale nikogo nie namawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najpierw sprawdzę opcję z podkładaniem czegoś pod materacyk, bo książki pod łóżeczko nie będą dobrze wyglądać, zwłaszcza że mamy pod nim szufladę, może się to okazać równie niepraktyczne...

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie przeziebienie zmoglo... masakra, wczoraj nic mi nie bylo a dzisiaj juz rano dziwnie sie czulam. Po poludniu i teraz wieczorem sie wzmoglo. Nos zatkany, w glowie mi sie troche kreci, ciepla herbata z miodem i cytryna i kocyk. Leze bo mi ciezko glowe nawet trzymac :( mam nadzieje ze to chwilowe oslabienie..

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie corka spala normalnie na malej prostokatnej podusi

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubusiowe łóżeczko <3
    Jeszcze nie w miejscu docelowym, musi mąż przestawić szafę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0695360a9e3.jpg

Pysiaczek89, Little Red Fox, claudiuszek, Anulka01, mmargol, Ewelina.Irl, kamciaelcia, Skali89, pirelka, Sabina, marta258, bbeczka91, _izunia_, A_n_k_a_80, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam malutką płaską poduszkę i motylka antywstrząsowego do wózka, nie wiem tylko kiedy można zacząć ją stosować? bo pewnie nie spodoba się małemu jeżdżenie po wybojach. A jak podrośnie chcemy po lasach chodzić z nosidełkiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam malutką płaską poduszkę i motylka antywstrząsowego do wózka, nie wiem tylko kiedy można zacząć ją stosować? bo pewnie nie spodoba się małemu jeżdżenie po wybojach. A jak podrośnie chcemy po lasach chodzić z nosidełkiem..
    Ja motylka szybko używałam w wozku bo fajnie mi się układało młodą na boki, miała asymetrię więc zależało nam aby każdym boku ładnie leżała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolem dzieci za slugo nie powinny w foteliko nosidelkach lezec, po 2 godzinach ttzeba zeobic 30 minut przerwy wyjac dziecko zebh odpoczela i wtedy ewentualnie znow wloayc, cjociaz ja fanem tych nosdel nie jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kubusiowe łóżeczko <3
    Jeszcze nie w miejscu docelowym, musi mąż przestawić szafę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0695360a9e3.jpg
    Widzę, że też masz bujaczek Tiny Love:) a łóżeczko też mam klupusia z żyrafką tylko ciemny.

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, no to supcio ;) wolę dziecko wywieźć nad rzekę lub do lasu, niż jeździć wózkiem wzdłuż ruchliwej ulicy, a wszystkie boczne prowadzą pod górę, więc nie wiem czy sił mi starczy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tym nosidełkiem to prawda, chodzi o kręgosłup. Nie powinno się dziecka wozić w nim dłużej niż 1,5-2h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Widzę, że też masz bujaczek Tiny Love:) a łóżeczko też mam klupusia z żyrafką tylko ciemny.
    To jest drewex bardzo podobny do klupusia :) A bujaczek po córce, czeka teraz na Kubę idealnie przy córce się sprawdziło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela fajny kolor łóżeczka przypasowałoby do komody mojego Leona :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela fajne lozeczko. Nasze jest w trakcie malowania ponownego bo trzeba bylo odswiezyc, juz z jednym kolorem probowalismy i slabo wyszlo i teraz poprawia... az cos bierze czlowieka, pewnie lepiej bylo nam kupic nowe i gotowe zamiast na druga farbe wydawac ale coz, juz za pozno, moj P sie nameczy i pogada pod nosem ale moze chociaz satysfakcje bedzie mial jam skonczy, oby tylko wyszlo sensownie bo juz nie wytrzymam i w koncu nowe kupie.

Tez mam bujaczek tiny love tylko zielony :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, my dostaliśmy takie nosidełko, które zapinasz z bąblem na swój brzuch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 20:33

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj P widzi jak zdycham na kanapie i zrobil mi znowu wielki kubel herbaty z cytryna i miodem i wzial sie za sprzatanie bo nie dalam rady, o dziwo sam z siebie i nawet pozmywal.

Moge jakis lek na to przeziebienie?? Wiem ze cos tam bralyscie kiedys a nie chcialabym zeby sie bardziej rozwinelo :(

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Magdziulla, my dostaliśmy takie nosidełko, które zapinasz z bąblem na swój brzuch ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10fac94832cd.jpg
    Mówisz o czymś takim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Moj P widzi jak zdycham na kanapie i zrobil mi znowu wielki kubel herbaty z cytryna i miodem i wzial sie za sprzatanie bo nie dalam rady, o dziwo sam z siebie i nawet pozmywal.

Moge jakis lek na to przeziebienie?? Wiem ze cos tam bralyscie kiedys a nie chcialabym zeby sie bardziej rozwinelo :(

Ja się ratowałam apapem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anegela, dokładnie, tylko inny model mamy ;)

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ