X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Angela jeszcze nie do końca wiem kiedy z tym podkładaniem i zamierzam na szkole rodzenia zapytać, ale klin sobie odpuszczam.

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi klin poleciła ordynator neonatologii, że dziecko jest bezbieczniejsze, nie zadlawi się itp. I kupiłam, nawet jak Młody nie odbił, to nie bałam się, że się zachłyśnie :) ale nikogo nie namawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najpierw sprawdzę opcję z podkładaniem czegoś pod materacyk, bo książki pod łóżeczko nie będą dobrze wyglądać, zwłaszcza że mamy pod nim szufladę, może się to okazać równie niepraktyczne...

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie przeziebienie zmoglo... masakra, wczoraj nic mi nie bylo a dzisiaj juz rano dziwnie sie czulam. Po poludniu i teraz wieczorem sie wzmoglo. Nos zatkany, w glowie mi sie troche kreci, ciepla herbata z miodem i cytryna i kocyk. Leze bo mi ciezko glowe nawet trzymac :( mam nadzieje ze to chwilowe oslabienie..

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie corka spala normalnie na malej prostokatnej podusi

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubusiowe łóżeczko <3
    Jeszcze nie w miejscu docelowym, musi mąż przestawić szafę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0695360a9e3.jpg

Pysiaczek89, Little Red Fox, claudiuszek, Anulka01, mmargol, Ewelina.Irl, kamciaelcia, Skali89, pirelka, Sabina, marta258, bbeczka91, _izunia_, A_n_k_a_80, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam malutką płaską poduszkę i motylka antywstrząsowego do wózka, nie wiem tylko kiedy można zacząć ją stosować? bo pewnie nie spodoba się małemu jeżdżenie po wybojach. A jak podrośnie chcemy po lasach chodzić z nosidełkiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam malutką płaską poduszkę i motylka antywstrząsowego do wózka, nie wiem tylko kiedy można zacząć ją stosować? bo pewnie nie spodoba się małemu jeżdżenie po wybojach. A jak podrośnie chcemy po lasach chodzić z nosidełkiem..
    Ja motylka szybko używałam w wozku bo fajnie mi się układało młodą na boki, miała asymetrię więc zależało nam aby każdym boku ładnie leżała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolem dzieci za slugo nie powinny w foteliko nosidelkach lezec, po 2 godzinach ttzeba zeobic 30 minut przerwy wyjac dziecko zebh odpoczela i wtedy ewentualnie znow wloayc, cjociaz ja fanem tych nosdel nie jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kubusiowe łóżeczko <3
    Jeszcze nie w miejscu docelowym, musi mąż przestawić szafę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0695360a9e3.jpg
    Widzę, że też masz bujaczek Tiny Love:) a łóżeczko też mam klupusia z żyrafką tylko ciemny.

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, no to supcio ;) wolę dziecko wywieźć nad rzekę lub do lasu, niż jeździć wózkiem wzdłuż ruchliwej ulicy, a wszystkie boczne prowadzą pod górę, więc nie wiem czy sił mi starczy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tym nosidełkiem to prawda, chodzi o kręgosłup. Nie powinno się dziecka wozić w nim dłużej niż 1,5-2h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Widzę, że też masz bujaczek Tiny Love:) a łóżeczko też mam klupusia z żyrafką tylko ciemny.
    To jest drewex bardzo podobny do klupusia :) A bujaczek po córce, czeka teraz na Kubę idealnie przy córce się sprawdziło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela fajny kolor łóżeczka przypasowałoby do komody mojego Leona :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela fajne lozeczko. Nasze jest w trakcie malowania ponownego bo trzeba bylo odswiezyc, juz z jednym kolorem probowalismy i slabo wyszlo i teraz poprawia... az cos bierze czlowieka, pewnie lepiej bylo nam kupic nowe i gotowe zamiast na druga farbe wydawac ale coz, juz za pozno, moj P sie nameczy i pogada pod nosem ale moze chociaz satysfakcje bedzie mial jam skonczy, oby tylko wyszlo sensownie bo juz nie wytrzymam i w koncu nowe kupie.

Tez mam bujaczek tiny love tylko zielony :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, my dostaliśmy takie nosidełko, które zapinasz z bąblem na swój brzuch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 20:33

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj P widzi jak zdycham na kanapie i zrobil mi znowu wielki kubel herbaty z cytryna i miodem i wzial sie za sprzatanie bo nie dalam rady, o dziwo sam z siebie i nawet pozmywal.

Moge jakis lek na to przeziebienie?? Wiem ze cos tam bralyscie kiedys a nie chcialabym zeby sie bardziej rozwinelo :(

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Magdziulla, my dostaliśmy takie nosidełko, które zapinasz z bąblem na swój brzuch ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10fac94832cd.jpg
    Mówisz o czymś takim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Moj P widzi jak zdycham na kanapie i zrobil mi znowu wielki kubel herbaty z cytryna i miodem i wzial sie za sprzatanie bo nie dalam rady, o dziwo sam z siebie i nawet pozmywal.

Moge jakis lek na to przeziebienie?? Wiem ze cos tam bralyscie kiedys a nie chcialabym zeby sie bardziej rozwinelo :(

Ja się ratowałam apapem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anegela, dokładnie, tylko inny model mamy ;)

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ