X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Anegela, dokładnie, tylko inny model mamy ;)

To niestety muszę Cię zmartwić, ale takie nosidła i to muszą być nosidła a nie wsiadło można dzieciątko nosić dopiero jak siedzi. Na początku jedynie chusty.

http://dziecisawazne.pl/wisiadlo-nosidlo-ergonomiczne/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 20:42

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kubusiowe łóżeczko <3
    Jeszcze nie w miejscu docelowym, musi mąż przestawić szafę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0695360a9e3.jpg

Ja chyba też mam na swoim zyrafke

Ale zwróciłam uwagę na panele na podłodze - mam takie same

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój limit sił - zwłaszcza do pokoju typu biuro (komputer, książki i dokumenty ) - jest bardzo ograniczony :D
    Chwila odpoczynku
    mebelki wniesione. Cześć rzeczy porozkladana. Nawet laptop wymyty (a to już cud )
    Jestem z siebie (z nas)dumna bo z Emilka z tym pokojem sie nie wyrobilam. Przerósł mnie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, my mieliśmy w planach i tak poczekać aż dzidziuś podrośnie. Nasze wygląda dość porządnie, ale dostaliśmy w prezencie, więc nie będziemy kręcić nosem, co najwyżej się nie sprawdzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, my mieliśmy w planach i tak poczekać aż dzidziuś podrośnie. Nasze wygląda dość porządnie, ale dostaliśmy w prezencie, więc nie będziemy kręcić nosem, co najwyżej się nie sprawdzi.

Warto upewnić się jaka jest szerokość panelu, to ważne aby dziecku nie stała się krzywda z bioderkami, kręgosłupem. Ja dostałam właśnie wsiadło, ubrałam raz na wakacjach jak zobaczyłam jak dziecko wisi.. to wypierdzieliłam i zainwestowałam w TULE.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co śmieszne bardzo drogie i znane wsiadło babybjorn nie nadaje się dla dziecka. Wiadomo każdy robi co chce i nosi w czym chce. Ale często mamy nawet nie zdają sobie sprawy że mogą krzywdę zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego wolałabym się najpierw upewnić czy nie zrobimy krzywdy dziecku, jeśli okaże się bublem to po prostu z niego nie skorzystamy..

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela też mam Tule, ale bez wkładki dla noworodka i miałam pozwolenie od rehabilitantki nosić od 4 mc.

Mmargol kuruj się i nie daj się!!! Zdrówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 21:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela też mam Tule, ale bez wkładki dla noworodka i miałam pozwolenie od rehabilitantki nosić od 4 mc.

Mmargol kuruj się i nie daj się!!! Zdrówka.

My też nie mamy wkładki, ale nosiłam dopiero jak usiadła. Po drugie jakbym chciała wcześniej to i tak była za mała i nogi by się źle układały. Ogólnie założenie nosideł jest takie nosimy jak dziecko siedzi samo. Choć w stanach noszą maleństwa. Teraz idealnie się wpasuje bo w zimę i tak nosić nie będę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z nosidla tez koprzystalismy jak mala miala 6 miesiecy i w miare stabilna postawe miala

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My też nie mamy wkładki, ale nosiłam dopiero jak usiadła. Po drugie jakbym chciała wcześniej to i tak była za mała i nogi by się źle układały. Ogólnie założenie nosideł jest takie nosimy jak dziecko siedzi samo. Choć w stanach noszą maleństwa. Teraz idealnie się wpasuje bo w zimę i tak nosić nie będę :)
    Mi rehabilitantka mówiła, że można nosić spokojnie, jak główka jest sztywna, o ile nóżki ułożone są na żabkę. Ale teraz faktycznie zima i szybko się nie przyda ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę poczytać książkę :) bo to jedyna okazja, jak Młody jest na działce :)
    A jutro znowu latanie po sklepach bo muszę dokupić tą brakująca butelkę i jeszcze jedne gatki siatkowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zamawialyscie moze materac z neta i macie pewniaka jakiegos? bo ja ogolem pianka gryka kokos chce zamowic:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY

na 5,10,15 maja noc wyprzedazy do -50% na towar , moze wam cos sie przyda jak ktos lubi ta firme, zerknijcie :)

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/pajace.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Ale mialam dzis popaprany dzien!
    Pojechalam do mamy, gdzie byla bratowa z malutką. Tam sie troche z tata poklocilam... A wlasciwie to sie pozloscilam bo on jak kazdy facet, kompletnie nie sluchal co mam do powiedzenia w waznej dla mnie kwestii....
    Pozniej pojechalam na male zakupy do lidla i bylo mi tak ciezko.... Dziwnie ciezko i smutno... Wsiadlam do auta i zajechalam do piekarni po chlebek po czym wsiadlam do auta i sie rozplakalam!!! Wrocilam do domu ogarnelam i dalej poplakalam.
    Wrocil maz, zabral mnie nad jezioro na spacer, ale okazalo sie ze chce po prostu odwiedzic znajomych ktorzy maja tam kemping. Wiec dalej bylam zla... Jak wracalismy do zamowilismy pizze do domu i czekamy.
    A jak weszlam do domu, to znow sie ROZPLAKALAM(!!!) wtf???:/

Okropienstwo.... Czuje sie zajebiscie nieatrakcyjna osobowosciowo...:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Przytulam mocniutko! !!
    Ach te hormony ciążowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

Nie martw sie to wsyztsko wina hormonow przeciez nie Twoja , mysle ze napewno nie chcialas sie z tata poklocic ani obrazac na meza, ja czasami tez mam takie porabane dni , moj maz tez dzisiaj w samochodzie cos do mnie sie wydzieral az sie poplakalam, a pozniej ja mu tez dogadalam i tak sie klocimy co chwila i juz meczy mnie to na maksa....

W ciazy kobiety juz tak maja i sie tego trzymajmy! Bedzie dobrze, jutro bedzie nowy dzien i bedziesz czuc sie o niebo lepiej, uszy do gory i wcinaj pizze zanim maz to zrobi!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia głowa do góry! Jutro będzie lepszy dzień. Hormony buzują i niestety tak się zdarza.

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dzięks za info uwielbiam 5-10-15 :) może Młodemu zrobię zakupy :)

Ksosiu uszy do góry, jutro będzie lepszy dzień :) ja o dziwo mam super humor w tej ciąży, może dla tego, że idzie na razie w miarę łaskawie :) a mam porównanie z synkiem, jak było ciężko i nastroje też bylye kiepskie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia dzięks za info uwielbiam 5-10-15 :) może Młodemu zrobię zakupy :)

Ksosiu uszy do góry, jutro będzie lepszy dzień :) ja o dziwo mam super humor w tej ciąży, może dla tego, że idzie na razie w miarę łaskawie :) a mam porównanie z synkiem, jak było ciężko i nastroje też bylye kiepskie.

Ja dziś stwierdziłam że ciąża wiosną/ latem w moim przypadku to strzał w 10. Chodzę uśmiechnięta, lepszy mam nastrój. Pozytywnie nastawiona. No i tak jak w Twoim przypadku z córką było ciężko ciągle coś się działo. A tu mogę się cieszyć ciążą :)

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ