X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale się rozpisałyście :)
    Ja dzisiaj od rana do środy wieczór sama w domku. Mąż z kolegami na żaglach, na mazurach. W tym roku już nigdzie nie da rady pojechać, ale w przyszłym roku... :)
    Teraz czas na porządki, pranie i prasowanie. Przynajmniej sama sobie po swojemu wszystko zrobię i będę mogła Tu być częściej bez słuchania, że ciągle na kompie siedzę :)
    Zabieram się za nadrabianie Was bo w sumie niedawno wróciłam od rodziców i niby sama zostałam ale wcześniej u babci, później u rodziców no i nareszcie w domku :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jak wyszlam o 10 z domu to dopier teraz wróciłam padam. Najgorsze ze M nawet nie wspolczuje mysli ze siedzenie na irodzinach to nie wysiłek. Najgorsze, ze jutro kolejny dzień gdzie jedziemy rozdawać ostatnie zaproszenia i znowu siedzenie obiad ciasta kregoslup i nogi mi już wymiekaja....

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem klacje, imgodzine remu wstawialam rosol na jutro, no i za chwile pojde sie umyc i odpoczsc bo mk kosc ogonows ciagle dokucza :/

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppranne wstawanie w niedziele rano powinno być karane! Ja sie ogarniam i zaraz jedziemy do rodziny wizytować. Bylam tak padnieta po wczoraj, że wstałam w nocy tylko raz.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ppranne wstawanie w niedziele rano powinno być karane! Ja sie ogarniam i zaraz jedziemy do rodziny wizytować. Bylam tak padnieta po wczoraj, że wstałam w nocy tylko raz.
    Oj tak ale jak się już ma Dziecko to w ogóle się już na to wpływu nie ma i czy to niedziela czy poniedziałek to ono wyznacza pobudki. Tak więc dzień dobry córa dała pospać :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już przestałam liczyć ile razy w ciągu nocy wstaję do toalety :(
    a staram się ograniczyć picie przed snem...

u nas pogoda wstrętna, kończę śniadanie, budzę męża, ogarniam się i jedziemy do kościoła, na obiad jesteśmy zaproszeni więc nie muszę dziś nic gotować ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja sie witam w ponura niedzielę
    i w 34 tc :)

Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda nie rozpieszcza, wczoraj było tak pięknie a dziś znów deszcz. Nie lubię się kisic w domu słabo jest wyjść nawet na ogródek aby młoda miała zajęcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana...

Ale miałam koszmary, śniło mi się, że koniec świata i różne rzeczy działy się same.. wszystko sterowane, obudziłam się, aż serce mi waliło ze stresu. Chyba przez te wszystkie informacje ze świata ostatnio.

Dziewczyny mam pytanie, kupujecie lub kupiłyście monitory oddechu dla dzieci?
    I czy np. pokrowce z fotelika zamierzacie prać też w dziecięcych proszkach/płynach czy normalnie?

Ps. Jak dobrze, że mi nie buzują hormony ciążowe :P

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was pytała o soczewki kontaktowe.
    Nie można kupić tak sobie, bo oczy sa badane w dwoch wymiarach - oprocz wady. Krzywizna i średnica.
    I soczewki maja rożne parametry.

claudiuszek lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po cudnie ptzespanej nocy :) znowu zaliczyłam spanie do 9, zjadłam śniadanko z kawusia i czas się powoli zbierać na zakupy :)
    Pirelko ja mam minitory po synku i będę też używać z córcią. Mam AngelCare płytowy i do pieluszki, ale tem jest badziewny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 09:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiam się nad takimi do pieluszki, ale używane bo wiadomo że muszę kupić dwa.. a jest to spory wydatek.

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Właśnie zastanawiam się nad takimi do pieluszki, ale używane bo wiadomo że muszę kupić dwa.. a jest to spory wydatek.
    Pirelko ja osobiście nie polecam, mam ten snuza go i niestety każde drganie auta, wózka imituje oddech. Dodatkowo 4 mc dziecko spokojnie sobie zdejmie od pieluchy, a bezdechy zdarzają się najczesciejt do 12 mc, w mniejszej populacji dzieci do 15-18 mc.
    Ty faktycznie musisz kupić dwa, a to.już spore pieniążki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To Ja również ci odradzam, o wiele lepiej sprawdzają się płytki O0pod materac. Te pieluszkowe oszukuja poprzez wstrząsy mogą się nie załączyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziękuję za podpowiedzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z pokrowcami na foteliki? Pierzecie w normalnych proszkach/płynach czy też tych dziecięcych?

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja pralam w białym jeleniu hipoalergicznym, ale ja wszystko w tym piorę ;) nie jest to typowo dziecięcy płyn.

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego się zastanawiam czy nie wrzucić ich do normalnego prania, bo są w ciemnych kolorach, a ubranek takich nie mam. Na ile temp.? 40st? Można wirować? Daszki też można śmiało prać, nie złamie się ten drucik ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w Loveli na programie najdelikatniejszym na 30stopni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobrym") ja dopiero wstalam o.O to napewno przez ta pogode :P

‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ