X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF u nas tez sa dostepne na rzepy otualczki, np http://motherhood.pl/sklep/otulaczek-9/
    Ja mam taki jeden i jeden rozek miekki, zastanawiam sie czy mi wystarczy czy jeszcze rozek kupic

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam te otulaczki, ale Behemottka trochę inny typ podesłała ;)
    czasem mam wrażenie, że trochę sporo tych rzeczy mi się nazbierało, z drugiej strony myślę czy o czymś przypadkiem nie zapomniałam..

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z motherhood tez pozostawia nóżki swobodne. :)

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tak myślę że kupię rożek, a będę mieć też w razie czego pieluszkę bambusową, żeby otulić dziecko i mam nadzieję że to na początek wystarczy. Później przerzucimy się na śpiworek ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W spiworkach tez jest luzik dla nóżek
    W końcu Emilka spała w nim przy szerokim pieluchowaniu i w pierwszej poduszce frejki a to zajmowało miejsce w spiworku
    Teoretycznie przy bioderkach nie powinno kłaść się dziecka na boku - chyba że z waleczkiem miedzy nóżkami (jakieś dla wieśniaków ). Ja mam mega stracha przed dysplazja stąd umawiam juz wizytę do ortopedy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No to w rożku zawinięte przecież :P

Tutaj w ogóle straszą - horrory i niebezpieczeństwa czyhają na każdym kroku. Byliśmy na szkoleniu z pierwszej pomocy to o mało nie dostałam palpitacji.

Co do spania, to uczono, żeby był tylko twardy materacyk, ciasne prześcieradełko, żadnych szpar między materacem z łóżeckiem. Dziecko wyłącznie opatulone, albo w śpiworku (na pleckach, oczywiście) i tyle. Wszystko inne - poduszki, misie, kołderki, miękkie osłonki na boki łóżeczka, kocyk, luźne pieluszki itd. tylko czychają na niemowlaki.

Ciekawe, dwa duże, nowe badania przypisują 70-80% śmierci łóżeczkowej zbieraniu się CO2 w okolicach główki niemowlaka - niedorozwinięte układy oddechowe sobie z tym nie radzą i klops :( Więc nas w szpitalu pouczono, żeby był stały dopływ powietrza do dzieciaczka - żadnych osłonek, bo one właśnie zatrzymują CO2. Kazali ustawić wiatraczek po drugiej stronie pokoju, żeby lekko mieszał powietrze i odsuwał CO2. Kosze Mojżesza mają mieć siatkowe boki. Ech... Niech Adaś siedzi w bezpiecznym brzuszku... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 17:41

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab43cd623ab1.jpg
    Czesc cioteczki :)
    Z usg wynika 33 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 17:49

agatia, claudiuszek, Żabcia_, Angela89, mmargol, Pysiaczek89, Anulka01, mysza0406, Sabina, bbeczka91, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w łóżeczku będzie tylko materacyk, na to ceratka, prześcieradło i dzidziuś.
    Więcej nie planuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 17:48

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka ja się z tym zgadzam, w łóżeczku powinno być to co niezbędne i minimum, a nie to falbaneczki, baldachimki itp które tylko rodziców oko cieszą. Wiadomo można powiedzieć, "a kiedyś to..." ale to jest dla mnie bardzo logiczne nawet bez badań.

Behemottka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie jestem zwolenniczką baldachimow, maskotek, poduszek i innych zbieraczy kurzu. Choć ochraniacz na szczebelki zakładałam, bo Młody tancowal po całym łóżku i obijal się o szczeble. Choć też nie jestem ich zwolennikiem. Jednak przy monitorze oddechu mniej się boję, że coś się stanie, bo po 10 sek monitor "da mi znać".

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak jak u LRF tylko materacyk ceratka, prześcieradełko i dzidzia otulona

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie te śpiworki do spania kupujecie? Bo ja w ogóle nie brałam tego pod uwagę.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w łóżeczku też będzie tylko materac, ochraniacz z ceratką, prześcieradło i dzidziuś w rożku :) A śpiworek jak trochę podrośnie.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku materac, podkład, prześcieradło, ochraniacz na szczebelki i dziecko w rożku. Może coś pod główkę jeszcze bo rożek cieniutki pod główką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też minimum. Jedynie ochraniacz na łóżeczko choć też myślę czy dopiero nie później założyć jak dziecko bardziej się kręci ale mam monitor więc może od początku sama nie wiem jeszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja na początku materac, podkład, prześcieradło, ochraniacz na szczebelki i dziecko w rożku. Może coś pod główkę jeszcze bo rożek cieniutki pod główką.
    Dziecko jak najdłużej powinno spać płasko. Moja dalej śpi bez niczego

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko mój spał do 10 mc na klinie, teraz śpi na płasko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klina nie planuję.

Wkurzyłam się, bo patrzę sobie na opinie sprzedającego co kupowałam materace i patrzę, że materiał pokrowca się klientom nie zgadza, patrzę na swój i faktycznie w aukcji: "Pokrowiec materaca wykonany jest z: 80% bawełny, 20% poliestru.", a rzeczywistości to 100% poliester !!!!
    Napisałam do sprzedającego.. zobaczymy co odpisze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zdecyduję się na śpiworek albo robienie otulacza, ale raczej śpiworek. Chyba, że Mała nie polubi. Ochraniaczy nawet na razie nie kupuję. Klin też nie, na początek spróbuję coś podłożyć pod łóżeczko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co coś podkładać? My tylko podkładamy jak córka ma katar aby lepiej się jej oddychalo oraz lepiej jej spływało

‹‹ 1580 1581 1582 1583 1584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ