X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie chcę sterylnego dziecka, ale jak maluszek ma kilka dni przydałoby się chociaż ręce umyć jak już samochodem lub autobusem przyjadą :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja troszkę pochwalę się swoją małą radością. Natanek dzisiaj kończy roczek i zrobił rodzicom super prezent - dziś wychodzą do domu po tej operacji serduszka. Super silny chłopak. A pomyśleć że we wrześniu tak slabiutko to wyglądało (spędził 3 miesiące w szpitalu )
    Alez się cieszę

Little Red Fox, mmargol, Macioszczyczka, _izunia_, Angela89, Sabina, Pysiaczek89, mysza0406, bbeczka91, claudiuszek, Ksosia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tłumaczysz a ona swoje. Położna na szkole rodzenia powiedziała, że teściowe w pierwszych dniach przyjeżdżają tylko po to aby dziecku powietrze zabierać. A pomocy zero.

Jakbym miała ze swoja teściową rodzić to za jej marudzenie i obawy bym ją zabiła keszcze w pierwszej fazie porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiedzą już po Martynie zero odwiedzin przez minimum 2 tygodnie od powrotu ze szpitala. Według mnie dla dziecka cały świat jest nowy, my rodzice jesteśmy nowi i musi mieć spokój aby się zakimatyzowac tu już o bakterie nie chodzi bo ich już nie uniknie będąc na świecie. Ale ciągle nowe twarze nie są dobre dla takiego maleństwa. Niech on się pierw przyzwyczai że przy nas jest bezpieczny. Druga sprawa 2tygodnie dla nas dla mam też będzie chwilą kiedy hormony będą szaleć i same będziemy się uczyć naszych dzieci. Ja po prostu jakoś nie widzę na początku tych odwiedzin. Ale każdy robi jak uważa. Według mnie przyjdzie jeszcze czas na odwiedziny

Macioszczyczka, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem nikt mnie nie odwiedzi
    Na pewno mąż :D
    Tesciowie daleko daleko i wszyscy z tamtad wiedzą ze nie mają co planować teraz przyjazdu. A z mojej strony został tylko brat a on mi niepotrzebny. Z Emilka byłam później sama na sali to zaprosiłam koleżankę z pracy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki sam mam tok rozumowania jak Angela. No, a co zrobisz jak nie przetłumaczysz? Nie wpuścisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy tylko mąż ewentualnie mama... Dla mnie to takie intymne trochę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będziemy udawać że śpimy i odłączyliśmy domofon żeby dziecka nie budzić :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet moi wujkowie (siostra mojej mamy ) sami doszli do wniosku ze przyjadą do nas później. ..przyjechali jak Emilka miała miesiąc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Taki sam mam tok rozumowania jak Angela. No, a co zrobisz jak nie przetłumaczysz? Nie wpuścisz?
    powiedzialam jak ja to widze i jak komus cos nie pasowało to ma pecha. Tak samo bedzie teraz. Teraz mam nawet latwiej i bedziemy zapraszac jak juz na meza urlopie czyli w polowie wrzesnia. Bo jak ja mam sama ogarnac 2 dzieci i jeszcze kawe i jakies ciasto? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze, ale się namęczyłam z tym fotelikiem i pokrowcem, a jeszcze drugi przedemną :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się próbuję zmobilizować do dalszego sprzątania po obiedzie :D
    mąż twierdzi, że niepotrzebnie się tak staram i ganiam z ścierą jak poparzona, ale potrzebuję więcej czystej przestrzeni w mieszkaniu, gdzie mam niby rzeczy dziecka układać??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat gosci nie mam zyczen, kto bedzie mial ochote moze nas w szpitalu odwiedzic, zwlaszcza ze kazdy wpada na chwile i zaraz idzie :) ja po porodzie nie bylam zmeczona odwiedzinami

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu znowu są wytyczne co do odwiedzin.. więc wolałabym mieć tylko męża do pomocy, ale wiadomo że wszystko wyjdzie w trakcie. U mnie minus jest taki, ze rodzinka mieszka 700 km dalej i jak ktoś przyjedzie to będzie u Nas.. najwyżej jakiś nocleg tylko się wykupi, bo u Nas 38m.

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol gdzie kupiłaś otulacz? Ja kupię po porodzie, jak Mała będzie lubiła opatulanie, ale są dość drogie.

Wracam z Wawy, wejdę gdzieś na obiadek i kierunek domek :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to nie tylko u mnie taka niemoc dzisiaj?
    Juz zapomniałam jak to jest byc zmęczona :)

Co do wymiarów to na wadze 68,5 (z 61, ale w I trymestrze mi 1kg spadł), brzuch 96 cm i rośnie ok. 1cm na tydzien.

Do jedzenia bedzie tarta cebulowa.
    A ze słodkiego zrobiłam kulki owsiane z siemieniem i kakao. I lezą w lodowce i czekają na ochote:)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedynie do szpitala może przyjść mąż lub teściowa. Mamy nie mam niestety na miejscu a teściową traktuje jak własną mamę. Ale teściowa tylko w przypadku gdy mąż sam będzie w szpitalu tak to dopiero w domu się zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dziś miał być omlet bo mąż w pracy a ja weny go gotowania nie mam, ale teściowie wracają a w domu nic do jedzenia nie mają to ich zaprosiłam. Upiekłam szyneczkę do tego ziemniaczki i pomidorki z cebulką :) Taka ze mnie dobra synowa :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U mnie jedynie do szpitala może przyjść mąż lub teściowa. Mamy nie mam niestety na miejscu a teściową traktuje jak własną mamę. Ale teściowa tylko w przypadku gdy mąż sam będzie w szpitalu tak to dopiero w domu się zobaczymy.
    To u mnie podobnie z mężem i moją mamą bo na początku będzie u Nas, jeszcze koleżanka może wpadnie, bo jest pielęgniarką to przyda mi się jej pomoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się chce ciasta z czekoladą, wszystkie przepisy które mi pasują pod względem apetycznym będą się robić do nocy

‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ