X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol gdzie kupiłaś otulacz? Ja kupię po porodzie, jak Mała będzie lubiła opatulanie, ale są dość drogie.

Wracam z Wawy, wejdę gdzieś na obiadek i kierunek domek :)
    Kupiłam przez internet z http://motherhood.pl/sklep/otulaczek-9/, mają tam promocje na niektóre kolory :)

Opowiadaj jak po wizycie u diabetologa? Wszystko ok? ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To u mnie podobnie z mężem i moją mamą bo na początku będzie u Nas, jeszcze koleżanka może wpadnie, bo jest pielęgniarką to przyda mi się jej pomoc.

Ja to męża bym tylko chciała w szpitalu ale nie wiadomo jak mi dr wybierze termin cięcia. Bo w domu będzie głównie mąż. Teściowa mieszka piętro niżej (dom 2 pokoleniowy) więc a akcie desperacji ją bym zawołała. Zobaczymy jak córka zaakceptuje nowego lokatora.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje małej waszej pomocy odnośnie moich wyników morfologii. ..znów nietypowo zapytam (ostatnio pytałam o eozynofile...)
    Fakt że ja nie mam wyników (te od gin nie są dla mnie dostępne online. Odbieram je na wizycie u gin. Jedynie online widzę kolor czerwony czy niebieski przy nieprawidłowych parametrach )
    I w ciągu 2 tyg kolorki się pozmienialy. Nie wiem ile dokładnie jest ale wiem ze mam podwyższone MCHC
    oraz mam za niskie bazofile;, MPV oraz P-LCR
    miała któraś coś takiego? ??????
    2 tyg temu parametry te były w normie choć na granicy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarciu tylko to nie chodzi tylko o to, że Ciebie ktoś odwiedza, ale o to żeby dać komfort innym kobietom na sali.

pirelka wrote:
    Bosze, ale się namęczyłam z tym fotelikiem i pokrowcem, a jeszcze drugi przedemną :P

Właśnie to samo robiłam i miałam napisać ku przestrodze, że zdejmowanie jest łatwiejsze niż zakładanie:)

pirelka, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa jak Filip zareaguje na siostrę. Ja lubię teściową, ale bardzo się różni od mojej mamy i jakoś to mi ciężko zaakceptować

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Potrzebuje małej waszej pomocy odnośnie moich wyników morfologii. ..znów nietypowo zapytam (ostatnio pytałam o eozynofile...)
    Fakt że ja nie mam wyników (te od gin nie są dla mnie dostępne online. Odbieram je na wizycie u gin. Jedynie online widzę kolor czerwony czy niebieski przy nieprawidłowych parametrach )
    I w ciągu 2 tyg kolorki się pozmienialy. Nie wiem ile dokładnie jest ale wiem ze mam podwyższone MCHC
    oraz mam za niskie bazofile;, MPV oraz P-LCR
    miała któraś coś takiego? ??????
    2 tyg temu parametry te były w normie choć na granicy
    Bazofile i eozynofile też mam zawsze poniżej, mój gin nie widzi nic złego. Jest niewiele poniżej normy, a dla ciężarnych jest inna. Z resztą różnie bywa, myślę, że to zależy jak bardzo odbiega od normy, ale póki co spokojnie. Mi często coś wypadnie poza normę, ale tak jak mówię lekarz mnie uspokaja, że w ciąży inaczej się na to patrzy.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas jak córka już wyszła ze szpitala, nawet jak była w szpitalu to teściowa bardzo obciążyła. Gotowała nam obiady, pomyła okna i ogólnie ogarneła nasze mieszkanie jak już miała przyjść Martyna do domu bo my głowy i czasu nawet na to nie mieliśmy. Tak z dupy mieliśmy widzenia w szpitalu :/ Wtedy spisała się na medal i mam nadzieje że teraz też tak będzie.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jest 100km stąd. Bardzo wątpię żeby nas odwiedziła. Przez całą ciążę raz do mnie napisała sms jak byłam w szpitalu. I tyle. Koniec.
    Angela fajnie że macie dobre relacje z teściową, z moja mam zimno-poprawne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzicow tez mam 500 km dalej, wiec napewno jak urodze to moja mama przyjedzie, moj tata jak juz bedziemy z malym w domu a do szpitala tesciowie przyjada, maz z corka i meza brat i wiecej do szpitala to napewno nikt sie nie zjawi, jak juz rodzina meza bedzie chciala to wpadna jak urodze do nas do domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Też jestem ciekawa jak Filip zareaguje na siostrę. Ja lubię teściową, ale bardzo się różni od mojej mamy i jakoś to mi ciężko zaakceptować
    Ja też. Wszyscy straszą ze będzie ciężko .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez jestem ciekawa reakcji mojej corki na braciszka, a ona tak strasznie chciala miec rodzenstwo i czeka na niego a jak sie urodzi to zaobaczymy :)

Jedno wiem napewno ze bedzie zazdrosna o Tatusia, bo nawet o mnie ejst zazdrosna jak meza przytulam :) wiec tego sie obawiam pozatym mysle ze bedzie ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj mam lenia w dupie, moj maz wsyztsko robi w domu, okna pomyl teraz wiesza firany a ja sie krece i sciemniam , de facto oprocz odgrzania rosolu i wstawienia ziemniakow to jescze dzisiaj nic nie zrobilam :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Angela fajnie że macie dobre relacje z teściową, z moja mam zimno-poprawne.

Gdybym nie dogadywała się z teściową i teściem to w życiu bym się nie zgodziła na przebudowę domu :P i mieszkanie z nimi pod jednym dachem.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas co najwyżej mogę być ciekawa reakcji kocicy na małego ;D

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala tylko mąż z synem no i ewentualnie siostra, później to jak kto będzie chciał, pewnie, że chciałabym choć z tydzień bez gości ale nie odmówię nikomu odwiedzin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas co najwyżej mogę być ciekawa reakcji kocicy na małego ;D

U mnie kot do teraz ma córkę w nosie :P Pies (suczka i może dlatego) za to pilnuje i broni córki. Pozwala się jej tarmosić i siadać na grzbiet :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki. Widzę ze hemoglobina mi spada , ale chyba nie dramatu. Znaczy nie każą mi jeść żelaza? Mam 11.7 i wydaje mi się ze jest nieźle :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś na temat w sumie rosnącego MCHC oraz spadajacego MPV, P-LCR?
    Reszta dobrze (płytki, mocz)
    Ach
    Jutro jadę do diab i niech mi mówi o co chodzi z moimi trojglicerydamiale mój gin dopiero w czwartek. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja dziś odebrałam wyniki. Widzę ze hemoglobina mi spada , ale chyba nie dramatu. Znaczy nie każą mi jeść żelaza? Mam 11.7 i wydaje mi się ze jest nieźle :)

Zależy pewnie od lekarza, i czy inne paramentry są ok. U mnie leciala hemoglobina i coś jeszcze i dał żelazo. Teraz już ładnie miałam bo 12.6 hemoglobiny i kazał już profilaktycznie co drugi dzień brać.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja nawet jakbym chciała to nie pomogę bo się kompletnie na tym nie znam. Ja posiewy tylko ogarniam :P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ