X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się turlamy, jeździmy na kontrole na patologie i jakoś to leci. Mała się póki co nie chce obrócić, więc jeszcze w perspektywie mamy cc.

Na razie ostatni tydz. w pracy i idę w końcu na L4, bo już ledwo żyję.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Też się turlamy, jeździmy na kontrole na patologie i jakoś to leci. Mała się póki co nie chce obrócić, więc jeszcze w perspektywie mamy cc.

Szalejesz że jeszcze pracujesz. Ja na dzień dobry na L4 ale U mnie trochę inna sytuacja

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Szalejesz że jeszcze pracujesz. Ja na dzień dobry na L4 ale U mnie trochę inna sytuacja
    Ja też na dzień dobry poszłam na L4 i nie wyobrażam sobie pracować ani godziny dłużej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia moi ex niedoszli teściowie też wielcy katole, a fałsz, chamstwo i prostactwo, aż kipi. Najważniejsza kasa, więzi rodzinne podtrzymywane zaleznosciami i pozoranctwo na pokaz. Fuuuuj. Ale gówno prędzej czy później wypłynie.

A tak w ogóle witam się z rana :) jakoś spać nie mogę :)

Agatia, dokladnie masz racje. Moi sa tacy sami od oka nam pozor bys powiedziala ze naprawde swieci ludzie dobrzy, pomocni, usmiechnieci... do moich rodzicow mniemchwala i w ogole, a srednio co jakis czas przy jakiejs sytuacji dowiaduje sie co moja tesciowamo mnie mysli naprawde. Ale tym razem juz przesadzili i to oboje,mysla ze beda ze mnie i mojego meza idiotow robic.

Oni tak samo prostaki, buraki bez zadnej szkoly ani wyksztalcenia sloma im z butpw na kilometr wystaje ale panstwo beda zgrywac. I twierdzic ze oni,sa nasza rodzina. Z rodzina to najlepiej na zdjeciu i to stanac jeszcze z boki zeby w razie co mogli cie wyciac.

Edit : moi rodzice sa zupelnoe inni, dlatego ciesze sie ze w nich mam oparcie i pomoc jak assistance 24/h mimo ze mieszkaja 500 km dalej.

Co do tesciow i ich zachowania dokladnie Fuuuuuuj 9rzez wielkie F !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 08:41

• olka30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam wrócić, bo miałam umowę do końca roku, a potrzebne mi było przedłużenie, żeby się starać o kredyt na budowę domu. I tak kręcili nosem, bo przecież na macierzyńskim są pieniądze,a potem mnie przecież przyjmą, ale w końcu mi przedłużyli. Teraz się koleżanki urlopują, ale już postanowiłam, że albo dziś popołudniu, albo w poniedziałek idę do gina - akurat tylko tak przyjmuje, a jak go nie będzie to do rodzinnego i mówię pracy "papa". Niech sobie radzą. I tak pracowałam dłużej niż zamierzałam.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny tak w ogole :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, każdy ma inną sytuację. Ja już mam umowę na czas nieokreślony, a i praca fizyczna, kierownicza wyzyskiwaczka i nie zamierzałam kiwnąć palcem w ciąży za to wszystko..

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się pewnie zacznę martwić tematem w lutym/marcu jak się będzie zbliżał kwiecień, nie wiążę wielkich nadziei z przedłużeniem umowy, co w takim przypadku nadal należy mi się roczny urlop macierzyński i płaci wtedy ZUS?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie
    Melduje, że mój mały też tak jakby się wzdryga.

Widzę, że temat teściów na tapecie, moja teściowa teraz daleko więc stosunki ok. ale powiem wam jako mama praktycznie dorosłego syna, że chciałabym być dobrą teściową bo smutno mi na myśl, że moje dziecko mogłoby się, że tak powiem odciąć....no zobaczymy póki co rozstał się z dziewczyną więc temat odwleczony.

Jestem oprana, nawet wstępnie naszykowałam ciuszki do szpitala i na dzień odbioru, jeszcze może sobie koszulę do karmienia i odbój, zgniję z nudów i będę sie objadać :)

Jeszcze mam takie pytanie, jak będziecie wychodzić ze szpitala to maluszka do fotelika więc kocyk czy rożek jako okrycie, tak ? Maluch ląduje w foteliku w pajacu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Widzę ze temat teściów powrócił. Sarcia przykro mi, ale.lepiej ze pokazali teraz jacy są niż za lat kilka.
    Ja tez wstaje już 4,5 razy w nocy. Strasznie to denerwujące. Potem zasnąć nie mogę :/

Ps. Dostałam dziś SMS ze moja torba zostanie dreczona :) no to czekam na kuriera!!!

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jacy sa to ja juz wiedzialam kilka lat temu, bo jako osoba postronna wkraczajaca w jakas tam geupe ludzi czyyaj rodzine, bardzo szybko zorientowalam sie w co kto gra cayli do ciebie sie smieja a zamplecami pierdola. Ale moj maz najwidoczniej potrzebowal zimnego prysznica zeby sie przekonac jacy oni naprawde sa, bo to co ja mowilam to zawsze bylo odebrane ze przesadzam a wczoraj pieknie wyszlo szydlo z worka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    Ja ubiore w kaftanik i śpiochy. Już wybrałam . Mam kupony dodatkowo taki granatowy tez jakby pajac zewnętrzny , nie ocieplany, w sam raz na chlodniejszy dzień i wezmę kocyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Sarcia widzę, że grubo było, myślę, że teściowe są po prostu tez zazdrosne o nas bo teściowie przeważnie są w porządku (przeważnie Agatia :) ) ja jak sie dowiedziałam, że syn ma dziewczynę to trawiło mnie uczucie takiego niepokoju, że coś się skończyło i mamusia schodzi na drugi plan. Zobaczcie na nas czekamy na nasze dzieciaczki, cmokamy zdjęcia z usg, potem pupcie i te małe stópki, płaczemy jak przychodzą z laurkami potem z pierwszym pryszczem i zawodem miłosnym i w końcu to wszystko przejmuje synowa trzeba zachować zdrowe podejście.....se pogadałam.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Bisacz
    Ja ubiore w kaftanik i śpiochy. Już wybrałam . Mam kupony dodatkowo taki granatowy tez jakby pajac zewnętrzny , nie ocieplany, w sam raz na chlodniejszy dzień i wezmę kocyk.
    No właśnie też na wyjście wybrałam taki komplecik bawełniany, pod spód body i na to taki właśnie jak mówisz pajacyk z kapturkiem i z rozpędu rożek + cienki kocyk ale potem uświadomiłam sobie, że ten rożek to zbędny.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej tak grubo ubieracie dzieci na wyjście? :O Ja myślałam tylko o jakimś pajacyku, ewentualnie czapusia i niedrapki plus jakieś lekkie okrycie typu pieluszka lub kocyk jak nie będzie upału.

• pestka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:

Ja może pocieszę z tym obracaniem, bo mi lekarka już szans nie dawała, a mój F obrócił się w 39tc. Nawet wiem kiedy, był taki duży, że nie szło przegapić. A miałam już skierowanie do CC(urodziłam SN). Także no stress, wszystko jest możliwe :)

olka30 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chyba szykuję za lekkie ubranko :) chciałam bodziaka ubrać (długi lub krótki rękaw w zależności od pogody) plus półśpiochy,przykryć ewentualnie pieluszką, czapeczka cienka na główkę :) a jak będzie chłodno to bluzeczka dodatkowo i kocyk :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też chyba szykuję za lekkie ubranko :) chciałam bodziaka ubrać (długi lub krótki rękaw w zależności od pogody) plus półśpiochy,przykryć ewentualnie pieluszką, czapeczka cienka na główkę :) a jak będzie chłodno to bluzeczka dodatkowo i kocyk :)
    To ja podobnie.. ale pogoda zmienna jest więc może być i upał i 10 st :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie-wszystko zalezy od pogody, stad kilka elementów odzieży zostawie mezowi na półce a ostateczna decyzja zapadnie w dniu wyjscia ze szpitala, za pierwszym razem sie sprawdziło-maz dostał polecenie przyniesc to i to, i pojechalismy do domku

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej pirelko czemu grubo, body z krótkim rękawem + cienki pajacyk i taki ciut grubszy to nie tak znowu grubo a u mnie to już będzie polowa września więc może być różnie.

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ