X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc wszystko zależy od pogody :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zaczynam bać wcześniejszego rozpakowania, zanim ginka wystawi mi skierowanie :(

• Darusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:56

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia podadzą ci antybiotyk przy porodzie, potem przemyją dziecku oczy jakimś roztworem srebra i będzie ok. Też miałam pozytywny w poprzedniej ciąży i nic złego się małemu nie stało.

agatia lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia czy pozytywny GBS to tylko antybiotyk przed porodem? Bo tak mi wczoraj tłumaczyła gina, choć liczę na -.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, jak tu prasować te prześcieradełka z gumką :P

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie trafi z tym zusem. Zanioslam zwolnienie 12 czerwca pracodawca trzymał je u siebie przez 2 tygodnie do ZUS wpłynęło 4 lipca 11 wyskoczyła mu w pue zus decyzja o zasiłki ale tylko wnioskowany bez tych okienek ile mi przyznali, teraz patrzę ze data decyzji się przesunela na 15 lipca a oprócz tego żadnych zmian a kasy ani widu no z czego ja mam żyć ? Najlepsze jest to że już mam kolejną decyzję bo kolejne zwolnienie im sama zanioskam od 13 lipca ale reż jest tylko data decyzji najgorzej ze jestem w innym mieście i nie wiem czy w tym oddziale coś załatwia

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:56

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwotoków z nosa to mam tę wątpliwą przyjemność mieć splot krwionośny na przegrodzie w jednej dziurce. Laryngolog się za głowę złapał i wysłał na przypalenie ale nie zdążyłam. Krew leci mi regularnie czasem godzinę, czasem dwie i na prawdę żadne zimne okłady nie pomagają. Poza ciąża są leki które można w razie problemu przyjąć ale teraz jest kicha. Ja osobiście znalazłam taki sposób, że smaruje wewnątrz dziurki taka wazeliną do nosa. Nawilża to śluzówkę i krwawienie zdarza się znacznie rzadziej. W czasie krwawienia też upycham palcem sporo tej wazeliny, zatyka krwawiące miejsce i naczynie znacznie szybciej się za.yka i przestaje krwawić. Dodam tylko, że to mój sposób, nie wiem czy dobry ale na bank skuteczny.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hardocore mam przy becikach/rożkach cholerstwo ciężko wyprasować... a potem i tak pozaginane :/

• olka30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy badaniu na GBS masz od razu badanie na jaki antybiotyk bakteria reaguje i taki dają przy porodzie.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie mów o prasowaniu, ja o tym nie chcę myśleć póki co :(
    dziś chyba ręczniki nastawię, a przy okazji nasze też wrzucę, bo nie wiem co by można było dorzucić do pralki przy okazji :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko mi z rożkiem poszło ok ale prześcieradła z gumką to tragedia do prasowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pirelko mi z rożkiem poszło ok ale prześcieradła z gumką to tragedia do prasowania.
    U mnie masakra z rożkami i z ochraniaczami :P prześcieradła środek przejechałam i będzie :P

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas oczekiwania na połaczenie z konsultantem zus 3 minuty a jaka maja spokojna melodie ciekawe ile za to zaplace

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nastawiam, że u mnie idealnie nie będzie wszystko poprasowane ;)
    daleko mi do perfekcyjnej pani domu, choć ostatnio się bardziej staram..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, jak dzwoniłam na infolinię NFZ to mi automat mówił, która jestem w kolejce, zawsze było ok 17 lub 19, a ja głupia jak za pierwszym razem zadzwoniłam i byłam 7 to się rozłączyłam, bo myślałam że to wieczność ;D

Skali89 lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Z tego co mi powiedziała przyjaciółka (matka dwójki dzieci) to właśnie przy pozytywnym GBS dostaje się jakiś antybiotyk (chyba penincylinę?)
    Penicyliny się chyba w PL nie stosuje.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dowiedziałam się, że data decyzji jest, ale jeszce nie jest zaakceptowane i w ciągu kilku dni powinno się zmienić. Może nie umrę z głodu jest szansa:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alescie naskrobaly! Ja jeszcze zasnelam i maz zadzwonil a tu juz 10 :o

Nie wiem do konca co dzis robic bo dosc cieplo jest i obawiam sie upalow popoludniu.

A pranie z poscielami i kocykami zostawiam na nastepny- nastepny tydzien :)

Jesli Wasze pociechy nie beda jeszcze spaly pod kolderkamj to i tak ubieracie posciel czy na razie zostawiacie wyprane w szafkach?

‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ