X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc wszystko zależy od pogody :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zaczynam bać wcześniejszego rozpakowania, zanim ginka wystawi mi skierowanie :(

• Darusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:56

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia podadzą ci antybiotyk przy porodzie, potem przemyją dziecku oczy jakimś roztworem srebra i będzie ok. Też miałam pozytywny w poprzedniej ciąży i nic złego się małemu nie stało.

agatia lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia czy pozytywny GBS to tylko antybiotyk przed porodem? Bo tak mi wczoraj tłumaczyła gina, choć liczę na -.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, jak tu prasować te prześcieradełka z gumką :P

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie trafi z tym zusem. Zanioslam zwolnienie 12 czerwca pracodawca trzymał je u siebie przez 2 tygodnie do ZUS wpłynęło 4 lipca 11 wyskoczyła mu w pue zus decyzja o zasiłki ale tylko wnioskowany bez tych okienek ile mi przyznali, teraz patrzę ze data decyzji się przesunela na 15 lipca a oprócz tego żadnych zmian a kasy ani widu no z czego ja mam żyć ? Najlepsze jest to że już mam kolejną decyzję bo kolejne zwolnienie im sama zanioskam od 13 lipca ale reż jest tylko data decyzji najgorzej ze jestem w innym mieście i nie wiem czy w tym oddziale coś załatwia

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:56

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwotoków z nosa to mam tę wątpliwą przyjemność mieć splot krwionośny na przegrodzie w jednej dziurce. Laryngolog się za głowę złapał i wysłał na przypalenie ale nie zdążyłam. Krew leci mi regularnie czasem godzinę, czasem dwie i na prawdę żadne zimne okłady nie pomagają. Poza ciąża są leki które można w razie problemu przyjąć ale teraz jest kicha. Ja osobiście znalazłam taki sposób, że smaruje wewnątrz dziurki taka wazeliną do nosa. Nawilża to śluzówkę i krwawienie zdarza się znacznie rzadziej. W czasie krwawienia też upycham palcem sporo tej wazeliny, zatyka krwawiące miejsce i naczynie znacznie szybciej się za.yka i przestaje krwawić. Dodam tylko, że to mój sposób, nie wiem czy dobry ale na bank skuteczny.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hardocore mam przy becikach/rożkach cholerstwo ciężko wyprasować... a potem i tak pozaginane :/

• olka30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy badaniu na GBS masz od razu badanie na jaki antybiotyk bakteria reaguje i taki dają przy porodzie.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie mów o prasowaniu, ja o tym nie chcę myśleć póki co :(
    dziś chyba ręczniki nastawię, a przy okazji nasze też wrzucę, bo nie wiem co by można było dorzucić do pralki przy okazji :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko mi z rożkiem poszło ok ale prześcieradła z gumką to tragedia do prasowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pirelko mi z rożkiem poszło ok ale prześcieradła z gumką to tragedia do prasowania.
    U mnie masakra z rożkami i z ochraniaczami :P prześcieradła środek przejechałam i będzie :P

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas oczekiwania na połaczenie z konsultantem zus 3 minuty a jaka maja spokojna melodie ciekawe ile za to zaplace

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nastawiam, że u mnie idealnie nie będzie wszystko poprasowane ;)
    daleko mi do perfekcyjnej pani domu, choć ostatnio się bardziej staram..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, jak dzwoniłam na infolinię NFZ to mi automat mówił, która jestem w kolejce, zawsze było ok 17 lub 19, a ja głupia jak za pierwszym razem zadzwoniłam i byłam 7 to się rozłączyłam, bo myślałam że to wieczność ;D

Skali89 lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Z tego co mi powiedziała przyjaciółka (matka dwójki dzieci) to właśnie przy pozytywnym GBS dostaje się jakiś antybiotyk (chyba penincylinę?)
    Penicyliny się chyba w PL nie stosuje.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dowiedziałam się, że data decyzji jest, ale jeszce nie jest zaakceptowane i w ciągu kilku dni powinno się zmienić. Może nie umrę z głodu jest szansa:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alescie naskrobaly! Ja jeszcze zasnelam i maz zadzwonil a tu juz 10 :o

Nie wiem do konca co dzis robic bo dosc cieplo jest i obawiam sie upalow popoludniu.

A pranie z poscielami i kocykami zostawiam na nastepny- nastepny tydzien :)

Jesli Wasze pociechy nie beda jeszcze spaly pod kolderkamj to i tak ubieracie posciel czy na razie zostawiacie wyprane w szafkach?

‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ