WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mysza ja na początku odciągałam lovi i też dawał radę.. Po prawdzie z dwojga wolę tego campola, bo cichszy i mniej bolesny, ale lovi też dobry wybór.
Co do przechowywania pokarmów, to jak już temat jest poruszany to w plastiku nie tylko bpa jest niebezpieczne, a pierwsze czego uczą na towaroznastwie, to to że alkoholu i mleka absolutnie nie powinno się przechowywać w żadnego rodzaju plastikowych pojemnikach. I to, że kupicie coś z "atestem" tego nie zmieni. Mleko i alkohol oraz niektóre soki wchodzą w reakcje chemiczne z każdym plastikiem, dlatego ja butelki kupowałam tylko szklane (dopóki jedna, druga, trzecia się nie rozbiły, a kosztowały nie mało - teraz mam avent i mam to w nosie). Wszędzie się trąbi o bpa ale o innych świnstwach już cisza. A co do woreczków na mleko, to właśnie dzięki bpa głównie daje się tak zmiękczyć plastik, żeby zrobić z niego miękkie woreczki. Jak to czymś zastępują to uwierzcie mi jest równie chemiczne. Za parę lat wyjdzie w mediach, że jakiś kolejny składnik truje dzieci i wtedy ładnie będą pisać na opakowaniach, że ten plastik jest bez tego, ale że ogólnie to trucizna nie napiszą nigdy.
Przerabiałam temat, bo jestem anty jeżeli chodzi o plastik i jakąkolwiek żywność, ale nie da się tego uniknąć. Taki już mamy dzisiejszy świat. A dziecko i tak będzie się bawiło zabawkami z bpa, nawet jeśli mu ich sami nie kupicie.
Nie wiem zresztą ile chcecie mrozić tego pokarmu.. Ja mroziłam parę razy i przechowywanie dłużej, nawet w specjalnej zamrażalce, się nie sprawdziło. Dlatego uważam, że aby było w pełni wartościowe można mrozić zaledwie parę dni. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja się zastanawiam właśnie nad sensem mrożenia pokarmu, niby do trzech miesięcy można, ale nam na szkole rodzenia mówili że potrzeby maluszków się zmieniają i składniki, wartości mleka również w zależności od zapotrzebowania...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 16:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymysza0406 wrote:Pirelko kłóćcie się- powinni Wam jakiś rabat naliczyć jak tak sobie w kulki lecą. Tylko może lepiej niech mąż to załatwia, żebyś się za mocno nie denerwowała
bo nie lubię takich sytuacji.
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio ogladalam program o pokarmie z piersi i podobno dziecku dajemy butelke bez bpa, a wszystko do okola ma bpa duzo plastikow w ktorych jest jedzenie i wtedy to sie przedostaje do mleka i kolo sie zamyka, maluch i tak doztaje bpa z mlekiem z piersi
.W stanach robili te testy na dlugosc nosicielstwa bpa w organizmie przez karmiace matki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 16:25
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja się zastanawiam właśnie nad sensem mrożenia pokarmu, niby do trzech miesięcy można, ale nam na szkole rodzenia mówili że potrzeby maluszków się zmieniają i składniki, wartości mleka również w zależności od zapotrzebowania...
-
nick nieaktualnyA_n_k_a_80 wrote:Ostatnio ogladalam program o pokarmie z piersi i podobno dziecku dajemy butelke bez bpa, a wszystko do okola ma bpa duzo plastikow w ktorych jest jedzenie i wtedy to sie przedostaje do mleka i kolo sie zamyka, maluch i tak doztaje bpa z mlekiem z piersi
.W stanach robili te testy na dlugosc nosicielstwa bpa w organizmie przez karmiace matki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Angela, to trochę inna sytuacja, nie ma co generalizować, mam na myśli przypadek kiedy dziecko jest z nami w domku i wszystko jest ok z zdrówkiem
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:No to jest sporo kobiet którym się nie udaje karmić piersią A dzieci są zdrowe ale zależy im na tym aby dziecko jadło ich Mleko wtedy ściągają i mroza. Na moim starym wątku kilka dziewczyn tak robiło.