X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    LRF ja ostatni raz sama za kółkiem pojechałam dalej niż do labu w czerwcu i prosiłam męża, żeby więcej mi nie pozwolił. Jechałam do kardiologa zrobiło mi się gorąco w pewnym momencie i ciemno przed oczami i wtedy coś walnęło w drzwi samochodu. Na szczęście to był kamień, ale serce mi stanęło, że mogłabym kogoś/coś potrącić. Dobrze, że nikomu w tyłek nie wjechałam to było pewnie kilka sekund ale jakby samochód przede mną stanął to pewnie źle by się skończyło...
    Odpoczniesz nabierzesz sił i nowej energii pojedziesz i zdasz :)

Ja dzis jechałam 40km do lekarza i to pędem bo spóźniona ale sama się lapie na tym ze czasem nie skupiam uwagi na drodze. No i oczywiście pilam sok w czasie jazdy i sie zaksztusilam..oooo matko wszystko oplute sokiem z czarnej porzeczki :P

Bylam dziś na wizycie Wiktor waży 1930g i dostałam bezwzględny nakaz leżenia jesli nie chce urodzić w weekend :( nospa forte 3x2, luteina 3x1, magnez 4x2 :/ skurcze mam ciągle i brzuch twardy...za twardy :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mycha to do łóżka migiem i udawaj mumię! Męczyłaś się za mocno czy nerwy, że aż tak poszło?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiajak cos Baby sens jest nawet na gemini jak cos. Angel care nawet malo na allegro.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrun myślałam żeby kupić stacjonarnie... Żeby mieć pewność ze jest gwarancja i wszystko cacy....

Dziewczyny siedzę i raz płacze a raz czuje ze coś zniszczę. Mocno brzuch mi twardnieje, dość regularnie.... W dodatku boli....
    Myślenie czy nie jechać na IP, ale nasz IP jest straszny!:(
    Nienawidzę tam być....

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kiepściutko... A orientujesz się gdzie w Szczecinie mogę kupić angel care lub babysense? Będę w środę z mężem na kontroli u lekarza i myślałam żeby kupić bo u nas na pewno nie dostanę :/
    Toys R us na mieszka widziałam kiedyś musiała byś zadzwonić do nich i spytać czy mają dostępne. Babysens w smykach powinny być?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dziewczyny jak ważą dzieci na wizytach patronażowych? Wy macie jakieś wagi swoje dla takich maluchów?
    Ja mam swoją bo miałam wcześniaka i tylko dlatego ja mam. A tak nie ma potrzeby położna przywozi swoją

mysza0406 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia glebokie oddechy i spróbuj sie zrelaksować jak nie pomoże dla swietego spokoju jedz na IP.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak postanowiłam swoje dzisiejsze bóle wygooglować i już żałuję że to zrobiłam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie, całkiem ok. No oczywiście muszę poprawić hemoglobinę, chyba mam krótszą szyjkę, ale zamknięta i ok. Mam się tym nie przejmować.

Próbowałam go wypytać o terminy zwłaszcza o tą późną owulację. Wiadomo co tu można wróżyć, ale tak pogadaliśmy i powiedział, że zauważyli z.kolegami, że statystycznie jeżeli.kobieta nie ma.żadnych problemów to czesto rodzi tak do 5 dni po terminie. Wg niego powinnam urodzić między 2a30.09.

Prawo jazdy mam już 9 lat, a w chwili obecnej jeżdżę tylko jak mąż jest obok czyli zero pożytku dla mnie. Dla niego jest, bo wożę go z imprez;) kiedyś jeździłam, a później tak się uwsteczniłam. Ale mega się cieszę, że egzamin z głowy. Także LRF przykładam się do głosów dziewczyn.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:23

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:26

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak myślę wrócić w październiku do jazd ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ciągnie w podbrzuszu, czuję ucisk na miednicę i na dodatek kość ogonowa mnie zaczęła boleć, uroki ciąży mnie dopadły czy co jest? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:03

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoją wagę, bo u nas położna nigdy wagi nie miała. W ogóle nie wiem, po co przyłaziła ;)
    Ksosiu jak będziesz dalej czuła napinanie i ból jedź na IP. Nikt nie lubi tam być, ale lepiej sprawdzić, co się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 19:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przeszło. Wzięłam ciepła kąpiel, polałam strumieniem po brzuchu i wydaje się być ok.
    Mój maz za dużo stresów mi funduje i przestaje mi się to podobać.....

Idę zrobić sobie kakao i książkę poczytam...

Miłego wieczoru kochane

mysza0406, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mogę zrozumieć,że nie włączą w mpk klimy, ale włączać grznie?!:/ jak w piekarniku, masakra, aż mi nie dobrze było. Rzadko jeżdżę, a tu takie przeżycia. Muszę się przełamać do samochodu, na własne życzenie funduje sobie takie emocje.

Ksosia dobrze, że przeszło. Na szkole mówili, że w razie wątpliwych skurczy wziąć kąpiel, jeśli to nie to przejdzie jeśli to, to się nasili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A męża pacnij, co on sobie myśli, ma usługiwać Twemu zdrowiu psychicznemu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dla mnie laktator to tak samo jak podpaski rzecz intymna i wole kipic tanszy a nowy niz uzywany po kims. Ja ogolem jestem takim dziwakiem ze brzydza mnie uzywane laktatory czh ciuchy czh to dla dzieci czh doroslych, az na sama mysl mnie trzesie moze przesadzam i nikogo moim wpisem nie chce obrazic ale ja juz tak mam :)
    Sarcia mam tak samo niestety.
    Mowie niestety, bo wolalabym zaplacic mniej za ciuszki, skoro dziecko tak szybko z nich wyrasta, ale zwyczajnie nie lubie uzywanych, sama nie kupuje dla siebie i tez wole cos tanszego.

sarcia123 lubi tę wiadomość

‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ