X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jutro muszę pralkę od środka wyczyścić i nie wiem czy to zrobić z pomocą octu, sody oczyszczonej czy kwasku cytrynowego, który z tych domowych sposobów macie wypróbowany?

nie wierzę, mój mąż popija śledzie w śmietanie pepsi o.O
    ja nastawiam cykl normalnego prania a zamiast proszku sypałam sodę oczyszczoną razem z kwaskiem cytrynowym, u mnie się sprawdza :)

czyżby mąż chciał śledzie zagazować? :O chyba się mu udzieliło ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, my mamy taką co się od góry wrzuca pranie i dozowniki są pod pokrywą, liczę że nic złego się nie stanie :D przydałoby się ją już wyczyścić, a boję się że octowy smordek zostanie :(

Sabina, okrutnie się boję tej reakcji :P

mmargol, no właśnie wiem, tym bardziej się bałam jeździć jak widziałam tą odległość :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie..III prenatalne za nami.

Dziewczynki po 1,5 kg :)
    Są identyczne, obie dały sobie zrobić zdjęcia ! Wszystko dobrze, lekarka mówiła, że jak będą mieć po 2 kg wystarczy :)

Wózek niby na 100% ma być na piątek gotowy (przyjdzie we wtorek,ale my będzie w piątek), gondole już czekają, pałąk będzie gratis i niby rabat na folie, zobaczymy w praktyce.

mmargol, Madziuuuula, Pysiaczek89, agatia, bbeczka91, megg, Sabina, mysza0406, violett, Skali89, bisacz, Żabcia_, A_n_k_a_80, marta258, martta, Malutka92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj tata przyjecjql i siedzimy sobie i gadamy :)

agatia lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez samochodu sobie nie wyobrażam co prawda w Krakowie raczej jeżdżę mpk bo mąż jeździ do pracy ale w rodzinnym mieście bez samochodu jak bez ręki ale ja bardzo lubię jeździć pomimo tego że w dniu w którym odebrałam prawo jazdy wjechał we mnie tir :)ale nikomu nic się nie stało, nie było mojej winy, policja miała ubaw ze pierwszy dzień i taka przygoda ale od razu po tym jeździłam nie miałam urazu. Chociaż teraz mąż nie lubi ze mną jeździć bo się cały czas dre bo mi inni przeszkadzają i grabie :p ale już staram się opanowywac.
    Czekam na męża :) robię tartę mam nadzieję że bedzue dobra z masą budyniową i malinami mniam :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko super wieści, na pewno dziewczynki będą większe niż 2 kg :)
    Co do wózka to mam nadzieję, że sklep wywiąze się z obietnic.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka a jaki to sklep? ja tez czekam na wózek i fotelik..

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, nie wierzę, udało mi się wymyślić dwa obiady na weekend, przynajmniej nie będzie rozkminy w sklepie co kupić, co ugotować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sypię i sodę i ocet do dozownika, ale też do bębna i czyszczę gąbką uszczelki te przy drzwiach do bębna. Mam jeszcze od lat sprawdzony spray antybakteryjny i odkamienia z domestosa, ale niestety nie ma go w Polsce, męża siostra z Niemiec nam przywozi. A całą łazienkę i wc nim przelatuję, cudo.
    Aż zmierzę ile mam do kierownicy.

Pirelka super, piękna zdrowa, bliźniacza ciąża!:) pokażesz dziewczynki?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też sypię i sodę i ocet do dozownika, ale też do bębna i czyszczę gąbką uszczelki te przy drzwiach do bębna. Mam jeszcze od lat sprawdzony spray antybakteryjny i odkamienia z domestosa, ale niestety nie ma go w Polsce, męża siostra z Niemiec nam przywozi. A całą łazienkę i wc nim przelatuję, cudo.

Jaki jaki ? bo ja w De zakupuje chemię i chętnie się dowiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My po wizycie..III prenatalne za nami.

Dziewczynki po 1,5 kg :)
    Są identyczne, obie dały sobie zrobić zdjęcia ! Wszystko dobrze, lekarka mówiła, że jak będą mieć po 2 kg wystarczy :)

Wózek niby na 100% ma być na piątek gotowy (przyjdzie we wtorek,ale my będzie w piątek), gondole już czekają, pałąk będzie gratis i niby rabat na folie, zobaczymy w praktyce.
    Pirelko dziewczynki pięknie rosna :) beda identyczne, bedziecie miec jbaw jak świat będzie starał się je odróżnić :)

Pamiętam jak nasze bliźniaczki miały tak koło roku. Babia cały czas bawiła Wiki i w pewnym momencie do mnie z pretensjami, ciągle bawię ta sama ;) a to ona ich nie odrozniala i ciągle zajmowała się ta sama :D

pirelka lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy badanie TSH, ft3, ft4 trzeba robić na czczo?
    Będę w okolicach 10-11 w pobliżu laboratorium w przyszłym tyg i zastanawiam się czy od razu by nie podejśc i zrobić te badania. Do tej pory robiłam przy okazji innych badań z samego rana, dlatego teraz nie wiem jak konkretnie z tymi ;)
    A przy okazji o tej porze kolejka do lab może nie była by taka jak zawsze :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś zna normy dotyczące dopplera płodu a chodzi mi konkretnie o przepływy w mózgu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

A jak sie nazywa ten spray? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol nie trzeba. Jakiś czas praktykowałam na czczo, bo niektórzy twierdzą, że jakiś minimalny wpływ może mieć, ale teraz już nie i nie ma różnicy. Laboratoria też wskazują, że nie trzeba. A robię co msc.

Angela, aż wstanę i sprawdzę;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bad-activ anti-schimmel, chyba coś takiego, wygląda identycznie:
    http://www.euroshop24h.pl/-domestos-bad-activ-kod/1702/

Dla mnie genialne!

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:03

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz jestesmy przy sprzataniu;)
    Mam biale na wysoki polysk plytki w kuchni, jakis pomysl czym mozna je myc?
    Myje plynem do plytek, ale zostaja zamazy czasem, chcialabym je jakoa chronic, tak jak na panele daje sie paste, ale nic za bardzo takiego nie znalazlam. Moze ktoras z Was ma doswiadczenie?

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Orientujecie się czy badanie TSH, ft3, ft4 trzeba robić na czczo?
    Będę w okolicach 10-11 w pobliżu laboratorium w przyszłym tyg i zastanawiam się czy od razu by nie podejśc i zrobić te badania. Do tej pory robiłam przy okazji innych badań z samego rana, dlatego teraz nie wiem jak konkretnie z tymi ;)
    A przy okazji o tej porze kolejka do lab może nie była by taka jak zawsze :P
    Nie musi być na czczo, ale trzeba robić bez brania rano leku, więc najłatywiej na czczo.

Bisacz nie wiem, jakie są normy, bo na USG z dopplerem nie mam podanych norm. Tylko ginka powiedziała, że jest ok. A coś Cię martwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 22:59

‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ