X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam z mezem na pizzy, ale ledwo dalam rade musielismy wracac do domu mam dzisiaj zly dzien, mialam wrazenie ze mi brzuch rosnie w oczach i zmierzylam i rano bylo 107, a teraz 108cm. Spadek formy. Kupilismy sowe skarbonke dla malej i byl drugi produkt za 50% nawet przeceniony wzielam sylikonowy nabierak z lyleczka do miodu :) i odebralam paczke w smyku tym razem zamowienie sie zgadzalo. Maz mowi ze rajstoki fajne, ale takie duze, nie chcialam wszystkich brac na 56/62 zeby mala nie wyrosla i wzielam tez na 68/74 jak dla mnie dorosnie do nich :) przynajmniej nie beda ja cisly :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko super wieści, na pewno dziewczynki będą większe niż 2 kg :)
    Co do wózka to mam nadzieję, że sklep wywiąze się z obietnic.
    Myślę, że jeśli przekroczą 2 kg to niewiele, w końcu jakiś miesiąc został tylko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Pirelka a jaki to sklep? ja tez czekam na wózek i fotelik..
    Mama i Ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też sypię i sodę i ocet do dozownika, ale też do bębna i czyszczę gąbką uszczelki te przy drzwiach do bębna. Mam jeszcze od lat sprawdzony spray antybakteryjny i odkamienia z domestosa, ale niestety nie ma go w Polsce, męża siostra z Niemiec nam przywozi. A całą łazienkę i wc nim przelatuję, cudo.
    Aż zmierzę ile mam do kierownicy.

Pirelka super, piękna zdrowa, bliźniacza ciąża!:) pokażesz dziewczynki?:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2296d45940fb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e09eff367d84.jpg

:) :)

agatia, Magdziulla, bisacz, A_n_k_a_80, marta258, martta, Żabcia_, AJrin, bbeczka91, Pysiaczek89, Sabina, Macioszczyczka, Anulka01, mmargol, Malutka92, violett lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Myślę, że jeśli przekroczą 2 kg to niewiele, w końcu jakiś miesiąc został tylko ;)
    Mój synek w 31tc ważył 1200g, było podejrzenie hipotrofii, a urodził się w 36+4 z wagą 2570g, więc nigdy nie wiadomo ;)

No serio identyko te Twoje coreczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 23:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brania euthyroxu przed badaniem to się nie zgodzę. Może są różne praktyki, ale z tego co ja wiem to powinno się normalnie wziąć. Na tej podstawie lekarz ocenia czy dawka jest ok. Ja zawsze biorę i dopiero wtedy na badanie. A badam już od dawna, co msc, dawkę mam super dopasowaną.

Behemottka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja od lat badam bez brania leku, tak mi każe endo. Tylko, że ja jestem cały czas od początku ciąży na e25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 23:14

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz może są faktycznie różne praktyki. Skoro u Ciebie i u mnie działa ok. Gdzieś czytałam, że wzięcie leku rano na tsh nie wpływa w ogóle, ale może na ft4. Najlepiej słuchać swojego lekarza po prostu.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    martwi mnie, że mój mały spowolnił a dokładnie to bardzo mało przyrósł mu brzuszek, mam zrobione przepływy i lekarz mówi, że wszystko ok ale zastanawiam się czemu tak spowolnił
    zastanawiam się czy nie odżałować i iść na usg do innego lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed badaniem tsh nie brać leku, tak mówi też moja endo.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Endo mówi że nie trzeba być na czco i można brać lek bo on się utrzymuje tydzień w organizmie więc to by nic nie zmieniło wg niego no ale co lekarz to inna praktyka

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Agatia
    martwi mnie, że mój mały spowolnił a dokładnie to bardzo mało przyrósł mu brzuszek, mam zrobione przepływy i lekarz mówi, że wszystko ok ale zastanawiam się czemu tak spowolnił
    zastanawiam się czy nie odżałować i iść na usg do innego lekarza
    A duża jest roznicar w brzuszku? Bo u mojej Małej od początku jest 7 dni mniejszy, główka też. Ginka nie widzi nic niepokojącego w tym.
    U mojego synka brzuszek był mocno do tyłu bo 4 tyg, a przeplywy wychodziły dobre do 35tc, w 36tc padły.
    A ile przybrał synuś g w jakim czasie? Powinno być 200g tygodniowo średnio na tym etapie, po 34tc więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    w tabeli podane są tylko procenty i tak ostatnie AC było na poziomie 50% a teraz 14%, reszta pomiarów ok więc tylko brzuszek szwankuje
    mały przyrósł 870g w 6 tygodni

• marta258 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, śliczne dziewczynki, są identyczne :)

U mnie dzisiaj cd pania i prasowania, jutro też póki ładna pogoda :)
    A jeżeli chodzi o prowadzenie auta w ciąży to ja cały czas jeżdżę jak mam coś do załatwienia, np wczoraj byłam w pracy dostarczyć zwolnienie i odwiedzić koleżanki. Jak narazie brzuch mi nie przeszkadza i mam na pewno więcej niż 20 cm do kierownicy. Zobaczymy czy będzie tak do końca ciąży :)

pirelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna bezsenna noc :-( zdarzają się coraz częściej niestety.
    Przewalam się do 3-4 w nocy, w żadnej pozycji nie jest mi komfortowo, na siku chodzę co chwila, w końcu jestem głodna, a jak zjem to zaraz mam zgagę :-P jak w końcu zasnę, to zaraz córeczka wstaje i chodzę cały dzień przymulona he he

Ma któraś też tak?

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:03

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia
    Mnie boli wlasnie w kolanach i kostkach. I jeszcze do tego biodro od leżenia... Dobrze ze juz zostało nam niedużo czasu :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Agatia
    w tabeli podane są tylko procenty i tak ostatnie AC było na poziomie 50% a teraz 14%, reszta pomiarów ok więc tylko brzuszek szwankuje
    mały przyrósł 870g w 6 tygodni
    To podobnie jak u mnie.

W 24 tygodniu praktycznie każdy wymiar w środku.
    W 28 - głowa tydzien do przodu, brzuszek i noga dwa do tylu.
    I przybrał jedynie 300g (choc to zależy od wymiarów, wiec jasne ze jak wyszedł mniejszy to i waga słaba).
    W 30 - wrócił praktycznie do środka, brzuszek do tylu tylko 4 dni. Przybrał 500g.

Teraz idziemy znowu w czwartek, po 2 tygodniach.
    Bo ja tez sie niepokoiłam. Ale lekarze mówią ze niepotrzebnie. Ze wszystko ok.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kolejnego usg mam jeszcze ponad tydzień. Mój syn tez ma mniejszy brzuch niż to wynika z wielu, ale kazali się nie martwić. To się nie martwię.
    Bo to usg, które miałam w środę to dla mnie nie jest miarodajne. W poradni mają tak stary sprzęt, ze nie jestem.pewna czy ginka coś tam w ogóle widziała ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się dziś bez humoru. To będzie ciężki i dlugi dzień. Obiecałam dzieciakom Zebre.

‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ