X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:39

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Kochana :* ja tez sie ciesze. :) Tak wlasnie pomyslałam ze to moje zapomniane juz AZS sie zaczelo odzywać :( ale wole to niz te cholestaze. Wdrożę spowrotem smarowanie nóg balsamem i moze zejdą te krostki dziwne i ten świąd :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zusem w piatek denerwowałam
    i niefortunnie najpierw otworzyłam pismo z sądu a potem kartke imieninową od tesciowej (z prezentem-pieniązkiem na cos tylko dla mnie :D )
    byłam tak zła, ze nawet teściowej nie podziękowałam (miała wyrzuty sumienia, ze zapomniała o moich imieninach)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuszki :) Wracam po chyba najcięższym tygodniu w życiu. Mąż cały tydzień popołudniami robił taras, więc zajmowanie się synkiem przez 24/dobę spadło na mnie. Poza tym ogarnęłam 99% wyprawki. Poprałam wszystkie poszycia od kołyski, wózka, fotelika, ciuszki, pościele. Poprasowałam, pozakładałam, przykryłam folią i czeka.:) Zostało tylko torby spakować.

Na dodatek przerobiłam 20 kg czarnej porzeczki i wiśni na soki i doznałam wypadku. :/ Po zawekowaniu, wyjęłam słoik z garnka, a on odpadł od nakrętki. Normalnie odkręcił się podczas gotowania i puścił w powietrzu. Doznałam sporego oparzenia na nodze i kolanie i mniejszego na brzuchu. Nie muszę chyba dodawać, że ściany i meble były w równie opłakanym stanie jak ja. :/ Ale na szczęście wszystko się goi, bo smaruję takim hydrożelem na oparzenia. No i nie wierzę w przesądy, więc jestem spokojna o Tomka w brzuszku.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia
    Kochana :* ja tez sie ciesze. :) Tak wlasnie pomyslałam ze to moje zapomniane juz AZS sie zaczelo odzywać :( ale wole to niz te cholestaze. Wdrożę spowrotem smarowanie nóg balsamem i moze zejdą te krostki dziwne i ten świąd :/

smaruj smaruj, zeby pomogło
    Zuzia dostała niestety sterydy...a w teorii w jej wieku juz powinna mieć z tym spokój, lekarze też się dziwią skąd i dlaczego (az cała spuchła)
    ciąża jest nieprzewidywalna i czasem "banalne" powody (AZS) moga być trafione

ja z truskawkami nie miałam problemu jakieś 10 lat, w pierwszej ciązy zarłam po 2kg dziennie, teraz max 400g (cukrzyca) a przedramiona podejrzanie zaswedziały

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

na temat zusu to juz lepiej nie gadac ....ja czekam na odppwiedz na moje odwolanie maja czas do 7.08 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się u nas rozpadało, dobrze, że pranie wywiesiłam w mieszkaniu, bo bym go nawet nie zdążyła zgarnąć z ogródka :P chciałam tylko się wybrać na zakupy, a tu taki klops :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    i takie odliczanie nas czeka :) ja się tylko ciesze, ze intuicja mi kazała udać sie do radcy. On sam nie wie o co zusowi chodzi, ale zus musi wszystko robić tak, aby nikt nie zarzucil , że trwonią publiczne pieniądze (ha ha )
    trzymam kciuki i za ciebie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Jak mam te bóle jak na miesiączkę to aż mi się słabo robi...Jak ja dziecko urodzę?

Ja tez dzisiaj tak mam :/ boli kuźwa cały dzień! Nawet pakowanie zostawiłam na wieczór. Cos mi sie wydaje ze do konca ciazy juz sie tych boli nie pozbędę...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Masz racje, ciaza jest bardzo nieprzewidywalna i zaskakująca. Przekonałam sie o tym nie raz juz. :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Jak mam te bóle jak na miesiączkę to aż mi się słabo robi...Jak ja dziecko urodzę?

Pomoże ktoś z tymi ubrankami do szpitala?

Mysza, ja biorę zestawy (body z kr. rękawem + pajacyk lub body z dł. rękawem + śpiochy lub body z kr. rękawem + półśpiochy + kaftanik). Wszystko bawełniane. I takich zestawów 5 powinno wystarczyć nawet jeśli dzidziuś coś obsiusia. Do tego ze 2 cienkie czapeczki. A na wyjście podobny zestaw, ale z weluru plus ciepła czapeczka i kombinezon z misia. No chyba, że będzie upał, to można zmodyfikować. :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia
    Masz racje, ciaza jest bardzo nieprzewidywalna i zaskakująca. Przekonałam sie o tym nie raz juz. :/

pysiaczku
    minka usmiechnięta :) bo ciąża to też miłe chwile, a najwięcej sobie o tym przypomnisz, jak za nia zatesknisz :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, donicznki to swietny pomysl :):) juz sie nie moge doczekac :)
    Jakiegos obrazka tez poszukam :)

Jak juz skoncze pokoik wrzuce fotki, ale to musze jeszcze zamowic zaslonki, myslalam o blekitnych, tylko czy to nie za duzo kolorow.
    Bo kremowy pokoik, biale mebelki, delikatne dodatki czerwieni, no i posciel, wypisazenie lozeczka niebieska, to zaslonki myslalamwlasnie blekitne lub granatowe, hmm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, nic sie nie martw, choc wiem, ze nie jestlatwo. Ja tez ciagle doszukuje sie czegos u siebie, cholestaze przez to moje puchniecie tez podejrzewalam, ale jakos ciagle sie uspokajam, zeby nie dac sie zwariowac. Juz nam na szczescie tylko pare tygodni zostalo i nasze organizmy powoli wroca do normy, a my bedziemy sie skupiac na dzieciaczkach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 15:24

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Anulka właśnie tego się boję, że to się dopiero rozkręci. Normalnie mi się gorąco w policzki robi i ciemnieje przed oczami. Ja miałam bolesne miesiączki (hiperprolaktynemia) te skurcze nie są jeszcze tak silne, ale chyba już się odzwyczaiłam i tak reaguję :/
    Mała szaleje cały dzień i wszędzie ją czuję tam nisko. Kurcze chyba się nie zacznie tak szybko?!
    Mi główka wierci dziurę w pęcherzu :/ Tez jestem zaskoczona bo z Kacprem tak nie miałam. Pocieszający jest fakt ze dokładnie tak samo mnie bolało na ostatniej wizycie a ktg cisza i spokój. Gina mówiła ze tak moze bolec bo ucisk i powiększająca sie macica... Pozostaje nam przetrwać... Mam fefra nad to morze jechać...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, pytanie czy nie bedzie za cieplo dziecku, bo to tak naprasde przejscie do samochodu i do domu potem.
    Ja planuje zalozyc body z dlugim rekawem, polspioszki ze stopkami i kaftanik welurowy.
    Do tego rozek.
    Wezme ze soba w razie czego cieplego pajaca ijesli bedzie chlodno to go zaloze i kocyk.
    No i czapeczka cienka.

Kolezanka polecala, zeby zabrac ciuszki jak najprostsze do ubrania, bo na poczatku moze byc ciezko :p

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mało pisze, bo nie czuję się fajnie. Upał plus brak snu i jestem zmiażdżone. Z tego wszystkiego brzuch mi się stawia. Mam nadzieję ze jutro będzie lepiej

Pysiaczku dobrze że to nie cholestaza :)
    Mysza ja bym wzięła pajacyki,jak radza dziewczyny :)

Wy się pakujecie , a ja nadal nie zrobiłam zamówienia w Gemini ;) czekam na kasę.

Pysiaczek89, mysza0406 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka a Ty nie szalej! Dobrze ze gorzej nie wyszło, bo mogłaś sobie zrobić krzywdę

‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ