X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:39

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Kochana :* ja tez sie ciesze. :) Tak wlasnie pomyslałam ze to moje zapomniane juz AZS sie zaczelo odzywać :( ale wole to niz te cholestaze. Wdrożę spowrotem smarowanie nóg balsamem i moze zejdą te krostki dziwne i ten świąd :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zusem w piatek denerwowałam
    i niefortunnie najpierw otworzyłam pismo z sądu a potem kartke imieninową od tesciowej (z prezentem-pieniązkiem na cos tylko dla mnie :D )
    byłam tak zła, ze nawet teściowej nie podziękowałam (miała wyrzuty sumienia, ze zapomniała o moich imieninach)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuszki :) Wracam po chyba najcięższym tygodniu w życiu. Mąż cały tydzień popołudniami robił taras, więc zajmowanie się synkiem przez 24/dobę spadło na mnie. Poza tym ogarnęłam 99% wyprawki. Poprałam wszystkie poszycia od kołyski, wózka, fotelika, ciuszki, pościele. Poprasowałam, pozakładałam, przykryłam folią i czeka.:) Zostało tylko torby spakować.

Na dodatek przerobiłam 20 kg czarnej porzeczki i wiśni na soki i doznałam wypadku. :/ Po zawekowaniu, wyjęłam słoik z garnka, a on odpadł od nakrętki. Normalnie odkręcił się podczas gotowania i puścił w powietrzu. Doznałam sporego oparzenia na nodze i kolanie i mniejszego na brzuchu. Nie muszę chyba dodawać, że ściany i meble były w równie opłakanym stanie jak ja. :/ Ale na szczęście wszystko się goi, bo smaruję takim hydrożelem na oparzenia. No i nie wierzę w przesądy, więc jestem spokojna o Tomka w brzuszku.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia
    Kochana :* ja tez sie ciesze. :) Tak wlasnie pomyslałam ze to moje zapomniane juz AZS sie zaczelo odzywać :( ale wole to niz te cholestaze. Wdrożę spowrotem smarowanie nóg balsamem i moze zejdą te krostki dziwne i ten świąd :/

smaruj smaruj, zeby pomogło
    Zuzia dostała niestety sterydy...a w teorii w jej wieku juz powinna mieć z tym spokój, lekarze też się dziwią skąd i dlaczego (az cała spuchła)
    ciąża jest nieprzewidywalna i czasem "banalne" powody (AZS) moga być trafione

ja z truskawkami nie miałam problemu jakieś 10 lat, w pierwszej ciązy zarłam po 2kg dziennie, teraz max 400g (cukrzyca) a przedramiona podejrzanie zaswedziały

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

na temat zusu to juz lepiej nie gadac ....ja czekam na odppwiedz na moje odwolanie maja czas do 7.08 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się u nas rozpadało, dobrze, że pranie wywiesiłam w mieszkaniu, bo bym go nawet nie zdążyła zgarnąć z ogródka :P chciałam tylko się wybrać na zakupy, a tu taki klops :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    i takie odliczanie nas czeka :) ja się tylko ciesze, ze intuicja mi kazała udać sie do radcy. On sam nie wie o co zusowi chodzi, ale zus musi wszystko robić tak, aby nikt nie zarzucil , że trwonią publiczne pieniądze (ha ha )
    trzymam kciuki i za ciebie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Jak mam te bóle jak na miesiączkę to aż mi się słabo robi...Jak ja dziecko urodzę?

Ja tez dzisiaj tak mam :/ boli kuźwa cały dzień! Nawet pakowanie zostawiłam na wieczór. Cos mi sie wydaje ze do konca ciazy juz sie tych boli nie pozbędę...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Masz racje, ciaza jest bardzo nieprzewidywalna i zaskakująca. Przekonałam sie o tym nie raz juz. :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Jak mam te bóle jak na miesiączkę to aż mi się słabo robi...Jak ja dziecko urodzę?

Pomoże ktoś z tymi ubrankami do szpitala?

Mysza, ja biorę zestawy (body z kr. rękawem + pajacyk lub body z dł. rękawem + śpiochy lub body z kr. rękawem + półśpiochy + kaftanik). Wszystko bawełniane. I takich zestawów 5 powinno wystarczyć nawet jeśli dzidziuś coś obsiusia. Do tego ze 2 cienkie czapeczki. A na wyjście podobny zestaw, ale z weluru plus ciepła czapeczka i kombinezon z misia. No chyba, że będzie upał, to można zmodyfikować. :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia
    Masz racje, ciaza jest bardzo nieprzewidywalna i zaskakująca. Przekonałam sie o tym nie raz juz. :/

pysiaczku
    minka usmiechnięta :) bo ciąża to też miłe chwile, a najwięcej sobie o tym przypomnisz, jak za nia zatesknisz :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, donicznki to swietny pomysl :):) juz sie nie moge doczekac :)
    Jakiegos obrazka tez poszukam :)

Jak juz skoncze pokoik wrzuce fotki, ale to musze jeszcze zamowic zaslonki, myslalam o blekitnych, tylko czy to nie za duzo kolorow.
    Bo kremowy pokoik, biale mebelki, delikatne dodatki czerwieni, no i posciel, wypisazenie lozeczka niebieska, to zaslonki myslalamwlasnie blekitne lub granatowe, hmm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, nic sie nie martw, choc wiem, ze nie jestlatwo. Ja tez ciagle doszukuje sie czegos u siebie, cholestaze przez to moje puchniecie tez podejrzewalam, ale jakos ciagle sie uspokajam, zeby nie dac sie zwariowac. Juz nam na szczescie tylko pare tygodni zostalo i nasze organizmy powoli wroca do normy, a my bedziemy sie skupiac na dzieciaczkach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 15:24

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Anulka właśnie tego się boję, że to się dopiero rozkręci. Normalnie mi się gorąco w policzki robi i ciemnieje przed oczami. Ja miałam bolesne miesiączki (hiperprolaktynemia) te skurcze nie są jeszcze tak silne, ale chyba już się odzwyczaiłam i tak reaguję :/
    Mała szaleje cały dzień i wszędzie ją czuję tam nisko. Kurcze chyba się nie zacznie tak szybko?!
    Mi główka wierci dziurę w pęcherzu :/ Tez jestem zaskoczona bo z Kacprem tak nie miałam. Pocieszający jest fakt ze dokładnie tak samo mnie bolało na ostatniej wizycie a ktg cisza i spokój. Gina mówiła ze tak moze bolec bo ucisk i powiększająca sie macica... Pozostaje nam przetrwać... Mam fefra nad to morze jechać...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, pytanie czy nie bedzie za cieplo dziecku, bo to tak naprasde przejscie do samochodu i do domu potem.
    Ja planuje zalozyc body z dlugim rekawem, polspioszki ze stopkami i kaftanik welurowy.
    Do tego rozek.
    Wezme ze soba w razie czego cieplego pajaca ijesli bedzie chlodno to go zaloze i kocyk.
    No i czapeczka cienka.

Kolezanka polecala, zeby zabrac ciuszki jak najprostsze do ubrania, bo na poczatku moze byc ciezko :p

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mało pisze, bo nie czuję się fajnie. Upał plus brak snu i jestem zmiażdżone. Z tego wszystkiego brzuch mi się stawia. Mam nadzieję ze jutro będzie lepiej

Pysiaczku dobrze że to nie cholestaza :)
    Mysza ja bym wzięła pajacyki,jak radza dziewczyny :)

Wy się pakujecie , a ja nadal nie zrobiłam zamówienia w Gemini ;) czekam na kasę.

Pysiaczek89, mysza0406 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka a Ty nie szalej! Dobrze ze gorzej nie wyszło, bo mogłaś sobie zrobić krzywdę

‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ