X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny ile czekałyście na paczkę z gemini od chwili zamówienia/opłacenia?

Jestem teraz u mamy i chciałabym, żeby mi przyszła na powrót.
    Jaka miałam szybko, chyba po dniu albo dwóch

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny ile czekałyście na paczkę z gemini od chwili zamówienia/opłacenia?

Jestem teraz u mamy i chciałabym, żeby mi przyszła na powrót.
    Ja zamawiałam w nocy z niedzieli na poniedziałek, a przyszła dopiero w piątek.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ciekawe ile przy płatności payu, bo nq stronie niby jest w sumie 3 dni, ale ciekawe czy serio, bo nie wiem czy paczkę zamówić tu czy do mieszkania, nie chcę żeby czekała na magazynie do powrotu męża.

Napiszę Wam ciekawostkę, a trochę ku przestrodze, chociaż wiadomo każdy musi sam to przemyśleć. Jakiś czas temu Behemotka pisała o tym, że wg badań u nich 80% śmierci łóżeczkowej jest przez najprościej mówiąc złą wentylację. Moja bratowa ostatnio oglądała program gdzie też o tym mówili, potwierdzali tę teorię. Przestrzegali, żeby nie zagracać łóżeczka, ponoć najgorsze zło to baldachimy. Niech sobie każdy to rozważy, ale myślę, że warto dzielić się takimi informacjami.

Behemottka lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Mam juz wyniki tych badań wątroby i chyba jest ok. Bo:
    ALT 14 norma do 35
    AST 16 norma do 31
    Fosfataza zasadowa 79 norma do 120
    Bilirubina całkowita 0,40 norma do 1,30
    Ta fosfataza jakas wysoka, to moze oznaczać ze ta cholestaza zacznie sie rozwijać? Zupełnie sie na tym nie znam :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Mam juz wyniki tych badań wątroby i chyba jest ok. Bo:
    ALT 14 norma do 35
    AST 16 norma do 31
    Fosfataza zasadowa 79 norma do 120
    Bilirubina całkowita 0,40 norma do 1,30
    Ta fosfataza jakas wysoka, to moze oznaczać ze ta cholestaza zacznie sie rozwijać? Zupełnie sie na tym nie znam :/

mysza0406 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie takich rzeczy w łóżeczku nie będzie, bo jak dla mnie to zbędne zbieracze kurzu, ochraniacza też nie planuję, może za kilka miesięcy o czymś pomyślę jeśli się okaże że Mały się będzie obijał główką o szczebelki

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

A to juz moje ostatnie zakupy dla młodego ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb41281e742.jpg

Magdziulla, kamciaelcia, Pysiaczek89, bbeczka91, Sabina, violett, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku wszystko w normie, ładne wyniki i żadnej cholestazy nie masz :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam na szczęście tylko 5 kolorowych tetr, po praniu tylko jedna wygląda względnie dobrze, reszta się okrutnie zeszmaciła, zobaczymy jak wyschną i je przeprasuję :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku wszystko gra :) możesz przestać się martwić

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF musiałaś jakoś źle trafić ja i tetry i flanelki kolorowe i po praniu nic się z nimi nie stało.

Anulka serio wierzysz, że ostatnie?;>;)

Pysiaczek chyba wyniki ok, może to uczulenie jak u mnie, miesiąc mi zajęło dojście do tego no jeszcze trochę wyleczenie.

Pieniądz przyszedł czas zamówić aptekę i śpiworek +/ rożek no i zbaraniałam. Jak zwykle chodzi się po sklepach bez kasy to wszystko się podoba, a jak trzeba już kupić to nie wiadomo co.
    Pochwalcie się co i gdzie Wy kupowałyście na początek do spania.
    Myślę żeby kupić rożek + śpiworek. Bo chcę żeby dziecko nie mogło się przykryć, ale też żeby miało trochę miejsca w nóżkach, to ponoć ważne dla bioder. Jakoś nie przekonują mnie z tych względów ścisłe otulacze.

Pysiaczek89, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, no właśnie przyszła paczka i widziałam różnicę jakościowo, tylko te cztery kolorowe tetry są takie paskudne, biała tetra, flanelka całkiem ok :)

przyszły moje koszule do karmienia, na żywo prezentują się jeszcze gorzej :D
    tzn jakościowo ok, ale są wielkie i nie są za grosz kobiece, ale porodówka to nie rewia mody :D

przymierzyłam, z jednej jestem mega zadowolona, bo ładna, dobrze leży, cycka się fajnie wyciąga, a druga też ok, ale wyglądam w niej jakby mi babcia piżamę pożyczyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:03

Ulfenstein, Sabina lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny!
    Dobrze ze ta cholestaza sie nie potwierdziła :)
    Ale chyba jakies uczulenie mnie dopada, bo mam na udach takie małe czerwone krosteczki moze ma to związek z tym swędzeniem. Ale ulżyło mi :) ufffff chociaz tyle dobrego :) :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku ja miałam od.wewnętrznej strony nóg i rąk i okazało się, że to płyn do.płukania na poduszce ciążowej. U mnie było okropnie, małe ranki mi się.robiły już. Dodam, że płynu używałam od dawna. Teraz nie używam żadnego i dermatolog zapisała mi smarowanie się taką maścią dla bobasów i już prawie nie ma śladu.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie mam atopowe zapalenie skory, tzn wyrosłam z tej choroby i dawno nie miałam żadnych objawów. Oczywiscie ciagle musze sie balsamowac Emolium. Ale ostatnio nie mam siły nóg smarować i moze przez to? Juz sama nie wiem... Poobserwuje siebie i zobaczę. Ciesze sie ze to nie ta cholestaza :) do gina ide w czwartek to pokaze jej wyniki badań tak na wszelki wypadek, niech sie wypowie fachowiec. Ale w normach sie mieszczę, wiec chyba jest dobrze, tak jak mówicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:41

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:39

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczku
    może być!!!!ciąża nieprzewidywalnie na nas wplywa (mi odezwało sie zapomniane uczulenie na truskawki), to i AZS może ci sie 'odrodzić"
    u nas na weekend był kuzyn z córka, dziewczynka 13 lat, po drodze zahaczyli o lekarza, bo znów ja wysypało, i też ma AZS. W teorii w tym wieku juz powinno zelżeć, anie wiadomo czemu nagle ja wysypalo! nie ma zasady, zwłaszcza w naszym stanie
    wazne że nie cholestaza! az się ciesze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    ja ci moge jedno podpowiedzieć-jeśli ubierzesz dzidzi długi rekaw, to zabierz pajace rozpinane na całości-docenisz przy pierwszym dziecku te część garderoby :) 2-3 na dzień (albo sie obsiusia, albo spoci, albo uleje...nie wiadomo)
    body i spodenki (półspiochy)tez są fajne, ale osobiście zabrałabym pajace (ja nie musze bo szpital daje i raczej będą body + spiochy, za którymi nie przepadam)

mysza0406 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem
    zjadłam już swoją codzienna porcje owocka-czyli zeszłam do sklepu :) brawo ja! a to juz wyczyn w taka pogodę zaliczyć 3.pietro
    ale zahaczyłam o radcę prawnego...tzn chwyciłam wyrok sadu oraz najnowsze pismo z piatku i poszłam (i go zastałam)
    i dobrze zrobilam!!!!bo na takie pismo (tzn apelacja zusu) warto odpowiedzieć, a mamy na to 2 tyg
    zus albo pogrywa, albo ma swój haczyk, robi sie bardzo ciekawie...szczegółów nie podaje, bo co to kogo obchodzi ;) ale ogólnie albo sad okregowy (który na szczęscie też jest w gorzowie, w szczecinie apelacyjny), albo zostanie unieważniona sprawa na poziomie rejonowym...pismo radca napisze, więc do końca nie odpuszczę (zapomniałam tylko spytać za ile złotówek napisze :D )

i na dzień dobry zareagował : " ale pani świetnie wygląda" :D ale milutko się zrobiło-obcy facet, które w sumie widuje od czasu do czasu od początku ciązy :D takie to szczere było

Pysiaczek89, żabka04, Sabina, AJrin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ