WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pirelka
dlatego ja sie nawet boję zakupu innego
a przez rok to w tym celu pieniązki sie uzbiera-w tym roku działka (przyczepa kempingowa), remonty , wyprawka i zaraz pomnik Emilki (4 tys)...
na auto przyjdzie czas, wiadomo nam już , ze sie zmiescimy na małe wakacje: ja za kierownicą, kot na przednim fotelu, mąż z dzieckiem z tyłubagaznik miescił wszystko niezbedne i zbędne...wierze w naszą hondzinę, ze posłucha i da rade przez rok
-
nick nieaktualnyMy mamy jedno, a duże auto, ale ciągle myślimy nad jakimś małym dla mnie, ale wiadomo teraz tyle wydatków.
Ja też mam problem z kupieniem stanika. Nie wiem gdzie i jaki.
Alinka na rozmiar pod biustem mogę doradzić przedłużki. Ja teraz namiętnie stosuje. Kosztuje grosze, a gdyby Ci wyszło za ciasno to bez problemu poszerzysz. Gorzej, że trzeba z miseczką się wystrzelić, a tu nie wiem jak wróżyć. -
nick nieaktualnyteż nie wiem jaki rozmiar stanika kupować, chcę najzwyklejszy bawełniany, bez fiszbin, zauważyłam że takie modele mają w miarę elastyczny materiał, ale jak ostatnio taki w HM przymierzałam to ledwo pierś się dało wyciągnąć i jak tu karmić? Nie wiem gdzie jeszcze stacjonarnie takich biustonoszy szukać..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia kot lubi z Wami jeździć? W transporterze go wozicie?
Bo u Nas jazda z kotem to cała wielka wyprawa i męczarnia. Nie ma mowy, żeby jechać z kotem i dzieckiem. Mój do transportera się nie nadaja, próbowałam wiele razy, jest przerażona i się zawsze za przeproszeniem obsra i obsika. Ja ją wożę z tyłu na smyczy, na dole ma kuwetę i zawsze w trakcie jazdy robi nie raz kilka razy, ale zawsze do kuwety. Ze stresu. Do tego miauczy i biega całą drogę od szyby do szyby. Ja z tyłu próbuję ją uspokajać, ale ciężko. Po takiej trasie wszystko jest w sierści i wszyscy wymęczeni. -
magdziulla
mój kot nie lubi transportera, ale nie ma innego wyjscia, jak mamy wyjazd na 2-3 dni, kot zawsze z nami wedruje. Jak widzi transporter w domu, to wie, co sie szykuje. Im szybciej (płynniej) auto jedzie, tym mocniej kot spi, najgorzej w miastach i na światłach. Kiedys jeździła na kolanach (do teściów mamy 600km), ale jak przyszło mi samej z kotem podróżować, to zakupiliśmy transporter, zsikała się nie raz ale wtedy szybka akcja: ja wycieram kota, a mąz transporter i jedziemy dalejmoj kot nie umie załatwić sie do czego innego niż kuweta
i przyszło nam juz z emilką i kotekm jechać dwa razy nad morze do rodzinki, do Poznania również ( z myślą o kocie i naszej wygodzie wzięliśmy prywatny hotel na czas szpitala) -
nick nieaktualnyJa teraz też myślę nqd kupnem nowego transportera, bo stary był bardzo duży i twardy. Myślę, żeby kupić mniejszy może się bezpieczniej poczuje. Mąż jest bardzo negatywnie nastawiony. Kot zapewne będzie miauczał całą drogę, zawsze to robi, jest nie raz wymęczona sapie jak stary pies, ale dalej maiuczy i to będzie ciężkie z dzieckiem. A dla niego komfort dziecka ważniejszy od kota. Mam z tym dylemat. Na razie myśl odsuwam, bo nie planuje długich podróży z Małą na początku.
-
nick nieaktualny
-
magdziulla
nie da sie nie mysleć o naszych kotkach, nawet jeśli dzidzie nr 1!
nasza kotka bardzo przytyła po smierci Emilki...bo jak mała sie urodziła, to kot zawsze leciał za mna do kuchni (jak robiłam mm), ale powtarzałam, że najpierw Emilka, potem koti jak juz dziecka nie było, uwaga na kota znów została zwrócona, to przecież nasza najstarsza
myslę, że jak juz będziecie musieli, to i z kotemk się zorganizujecie. Kot tez swoje przezyje na widok dziecka -
Ja czekam na wizyte siedzę sobie bo miałam godzinę podana a tu się okazuje ze pani doktor nie czyta na szczęście 5 osób szybko przeszło jeszcze 2 w tym jedna w ciąży no ale nie wiedziałam że tu takie zwyczaje kiedyś czytała ale to było w styczniu
Mam nadzieję że oprócz gbs sprawdzi szyjke i dzidzia zwazy
Upał mnie dobija dziś zaczynamy malowanie i rodziców pokoju dla małego .
Zabciu moja koleżanka jutro rano idzie do hujastka na wywołanie tydzień po terminie to może się spotkacie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny