X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia jakoś twoja sytuacje mnie do pionu postawila i zaczęłam pakowac torbę kurde ja w czarnym lesie jeszcze z ogarnianiem jestem. Dopiero połowa poprana i prasowana a jeszcze wózka nie mamy ani kolyska nie złożona. Fakt kolyske ogarnie M ale wyprawke porzadek raczej nie.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja praktycznie nic poza ręcznikami dla bobasa nie mam wypranego :(
    zaczynam się martwić czy w ogóle zdążę ze wszystkim...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam większość oprócz torby, ale to zrobię na dniach jak kupię na gemini, a czuję, że mam dużo czasu, że jeszcze dłuuugo poczekam:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    na pewno wytrzymasz
    tv włączaj tylko dla przyjemności ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja praktycznie nic poza ręcznikami dla bobasa nie mam wypranego :(
    zaczynam się martwić czy w ogóle zdążę ze wszystkim...
    Ja dopiero kupuję pralkę ;) więc spoko wodza ;)
    Planuję prać w pierwszym tyg sierpnia, jak Młody pojedzie z tatą na tydzień na wakacje. Nie zamierzam się spieszyć, bo chcę mieć wszystko świeżutkie. A białe pieluchy tetrowe jeszcze muszę kupić :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF dasz rade ja tak naprawde w 3 dni popralam połowę wiadomo wiekszosc to czas schniecia jedna pralka to jakos godzina prasowania u mnie. Bardziej sie przerazilam, że jak by cos teraz sie działo to kiepsko bo M sam raczej nie ogarnie. Wiec mam plan aby do konca tygodnia skończyć najważniejsze wyprawkowe sprawy plus pranie i prasowanie. Do tego generalnie chate trochę ogarnąć. Wczoraj 2 wory ciuszków znowu zwiezione od teściów i maskara bo az strach je prać!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mogę flanelkę wrzucić razem z tetrą? i chyba jednak na 60 st nastawię, boję się trochę co z tego będzie :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pokoju piotrusia zrobiła się mała rupieciarnia :) nie jest duzy, ale raczej mam tylko 1 m kwadratowy wolnej podłogi (tak, aby drzwi otworzyć) :D
    jak wszystko znajdzie swoje miejsce i po prostu dokopie sie do torby, zaczne pakowanie :) inaczej nie ma mowy znaleźć tamj torbę i zawartość do szpitala :)

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też torby nie mam spakowanej za to kupiłam ostatnio druga koszule do karmienia. I teściowa dała mi w spadku szlafrok :D ale jakoś się nie mogę przełamać aby się spakować. Poczekam do 1 sierpnia. Dalej jestem w lesie z praniem pościeli kocykow. Dobrze że resztę mam ogarnięta bo jest coraz gorzej. Nie przepuszczam aby bóle znikły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak czytam wasze post6 to az mi glipio ze jamsiemjeszcze za pranie nie wziąłam, ale powiedzialam sobiemze pranie zaczne robic po skonczonym 30 tc, czyli jeszcze tydzien :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ucząc się na własnych błędach w pierwszej ciązy, pranie i prasowanie w czercu nadal uznaję za super decyzje, bo wszystko inne dzieje sie teraz powoli, z przyjemnościa i z zamiarem lezenia i odpoczywania w sierpniu

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:12

mysza0406, Behemottka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choć torba nie spakowana, pracuje nad lista do szpitala :D w czwartek polożna mi dała te obowiązkowa, a ja od kilku dni dopisuje szczegóły, które w torbie sie mają znaleźć :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to pranie poszło tak szybko, że aż szkoda. Aż się zastanawiam czy może nie mam za mało rzeczy.
    Ja w tym tygodniu domawiam resztę wyprawki, w pt chcę upolować na targu szlafrok i piżamkę no i kapcie. Bo ja w domu nie chodzę w kapciach i żadnych nie mam.

LRF ja prałam razem tetrę z flanelką w 40 stopniach tzn ja mam dużo kolorowej. Wyprasowałam porządnie i wydaje mi się, że wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, a ja muszę czekać dwa tygodnie, aż rodzice wrócą z urlopu i mi torbę pożyczą :P
    oby nic się niespodziewanie niedobrego nie wydarzyło do tego czasu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:38

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    dokładnie tak jak mysza napisała-złóż wszystko na komodzie, tak też zrobiłam w pierwszej ciązy zanim torbe kupiłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio w Lidlu kupiłam kapcie do szpitala, bo po domu nie chodzę, ale jak je ubrałam to wydają takie paskudne dźwięki, że aż kot się boi, a brat je nazwał kapcioszki-pierdzioszki :D

kamciaelcia, Magdziulla, Sabina, AJrin, Behemottka, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na ladna pogode i w sierpniu biore sie za pranie :)

‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ