X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    ciebie też mocno tulę!! wszystko bedzie dobrze i mąz steskniony wróci za te 9 dni ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzisiaj sama - mąż na służbie
    chciałam jutro kosić trawę na działce (zwłaszcza po naszym sobotnim grillowaniu-imprezowaniu), ale mąż stwierdził, ze chyba działkę odpuscimy (wow!) i bierzemy sie za pokoj Piotrusia :) normalnie nie może sie doczekać, wczoraj liczył, ile dni zostało do cc, a przed spaniem powiedział "jutro bedzie 29 dni" :)

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie Was nadrabiam powolutku :) Widzę, że była długa dyskusja na temat mrożenia. Tu u mnie to bardzo popularne, nawet można kupić zamrażarkowe systemy organizacyjne do woreczków z mlekiem. Ja taki właśnie kupiłam, bo małżonek dzielnie planuje brać nocne dyżury z karmienia maluszka, żebym się co kilka dni wysypiała. W zestawie były smoczki, które pasują bezpośrednio na woreczek w mlekiem i elektryczny podgrzewacz. Ale to wszystko może się okazać zbędne - moja przyjaciółka mówi, że nie lubiła woreczków i mroziła bezpośrednio w buteleczkach z Medeli. I było OK. Tak więc w buteleczkach też dobry pomysł, tylko, że trzeba mieć ich większy zapas :) Nie wiem tylko, czy szklane można mrozić.

Co do pomp laktacyjnych, to dostałam używaną Medelę i byłam z tym OK, bo przecież sama pompa nie ma styczności z mlekiem, a kabelki, ssawki, filtry i butelki można kupić nowe. Ale teraz dowiedziałam się, że dostanę nową Medelę z ubezpieczenia "za darmo," więc mam jedną nadwyżkową :)

Niestety u mnie pompowanie jest też z przymusu - będę musiała narobić zapasów, bo jakieś 2 miesiące po porodzie czeka mnie wycięcie tej nieszczęsnej torbieli... więc będę musiała odciągać i wyrzucać przez 24 godziny po zabiegu :( No i mrożony zapas sprzed operacji będzie dla Adasia.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też się już doczekać nie może, mam nadzieję że w środę gin już mi wyznaczy chociaż przybliżoną datę cc, bo już powoli wymiękam przy tym bąblu w brzuchu... nie mam pomysłu na obiad, nie mam siły się nawet do sklepu ruszyć, a na samych kanapkach trochę biednie :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrgf
    u mnie oststnio czesto kanapki :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    magdziulla
    ciebie też mocno tulę!! wszystko bedzie dobrze i mąz steskniony wróci za te 9 dni ;)

Ojej, uff. Myślałam, że Magdziulla też ma bardziej medyczne problemy i aż mną wstrząsnęło. A kysz takie problemy!
    No ale bądź co bądź 9 dni rozłąki z mężem jest do bani :(...

Magdziulla lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behemottka
    zwlaszcza jak mąż na SDM
    mój sie z tego wywinął

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, normalne to, żeby teraz nagle zaczęć tyć jak słoń? Nic mi nie puchnie, więc to chyba nie woda, ale od czwartku przybrałam 4 funty, czyli niecałe 2 kg... :( Moja ginekolog złapie się za głowę! A wcale nie jem więcej. Chodzę jak kaczka, zipię, do samochodu wsiadam trzymając się dachu, dosłownie... I to wszystko idzie mi w brzuchol.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behemttka
    a może to ukryte obrzęki ?
    ja nie tyje, moja waga ta sama
    ale ginekolodzy w moim przypadku podkreslaja, ze nagly wzrost wagi bedzie nie halo

a dachu przy wsiadaniu do auta trzymałam sie juz przed ciążą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 08:47

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ja wczoraj odmowilam sama, bo to umieralnia, a nie szpital. A tu mam patologie ciazy, wiec wiedza co robia. Stresowalam sie w domu, teraz juz bedzie co ma byc
    Teraz to już nie od ciebie zależy, a doktory zrobią co potrafią, żeby nie mieć skrajnego wcześniaka. A u ciebie to już porządny bąbel. Belly mi napisało , że dzieciaki w 33tyg potrafią radzić sobie już z oddechem tylko z utrzymaniem ciepła jest kłopot ale to na neonatologii to pikuś .

Żabcia_ lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Słuchajcie, normalne to, żeby teraz nagle zaczęć tyć jak słoń? Nic mi nie puchnie, więc to chyba nie woda, ale od czwartku przybrałam 4 funty, czyli niecałe 2 kg... :( Moja ginekolog złapie się za głowę! A wcale nie jem więcej. Chodzę jak kaczka, zipię, do samochodu wsiadam trzymając się dachu, dosłownie... I to wszystko idzie mi w brzuchol.
    Ja w poprzedniej ciąży w ostatnich 10 tyg przybrałam 10kg. Teraz też mi waga ruszyła po 30 tygodniu. Ale to podobno woda bo że szpitala wyszłam z wagą mniejszą o 20 kg niż w dniu przyjęcia .

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    behemttka
    a może to ukryte obrzęki ?
    ja nie tyje, moja waga ta sama
    ale ginekolodzy w moim przypadku podkreslaja, ze nagly wzrost wagi bedzie nie halo

a dachu przy wsiadaniu do auta trzymałam sie juz przed ciążą :D

Kurcze, a może? We wtorek mam wizytę, to wypytam. Bo przecież wiem ile jem i ile się ruszam i takie ruchy na wadze są nienormalne.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży w ostatnich 10 tyg przybrałam 10kg. Teraz też mi waga ruszyła po 30 tygodniu. Ale to podobno woda bo że szpitala wyszłam z wagą mniejszą o 20 kg niż w dniu przyjęcia .

Ojej, aż 20 kg! Dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś. Przynajmniej nie jestem jakimś fenomenem co tyje z powietrza :)

Uciekam spać! Dobranoc :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku ciąży przytyłam ok 10 kg, a dopiero teraz jak się waga utrzymuje zaczęłam czuć się jak słoń :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behemottka
    naciska się paluszkiem na kość piszczelową (ja i mój gin robimy to na dolnej częsci) i jak po palcu zostaje chwilowe wgłębienie, to znaczy, że te ukryte obrzeki sa
    mi gin zawsze na fotelu łapie za obie nogi, głupia po tylu miesiącach zorientowałam się, co on robi :)
    i tylko raz w ciąży odnotowałam jednorazowy skok wagi (z dnia na dzień o 1,5 kg)więc to na pewno była woda, potem wrociło to do normy i więcej sie nie powtórzyło
    z córką obrzeki (takie mega)złapały mnie na sam koniec ciąży- w listopadzie
    nie wszystko da sie uniknąć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka nic nie wyrzucaj po zabiegu tylko dodawajcid dziecku do kapieli - mleko matki jest mega! Lepsze niz wszelkie mazidla :)

Zabciu ja urodzilam 33/34 i u nas wszystko okej takze na zapas sie nie martw. Zeeszta z cieknacymi wodami mozna chodzic dluugo. Tylko nie wiem czy to czop rzeczywiscie odpadl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Teraz to już nie od ciebie zależy, a doktory zrobią co potrafią, żeby nie mieć skrajnego wcześniaka. A u ciebie to już porządny bąbel. Belly mi napisało , że dzieciaki w 33tyg potrafią radzić sobie już z oddechem tylko z utrzymaniem ciepła jest kłopot ale to na neonatologii to pikuś .
    Od 29 tyg. Dziecko które się urodzi nie jest skrajnym wcześniakiem. Jest wcześniakiem.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka ja jestem na podobnym etapie, co Ty i też zaczęłam szybciej tyć i widzę, że moja kostka znikła i pierścionki na palce nie wchodzą. Woda się najwyraźniej zbiera.

Ale dlaczego..?
    Pić, piję dużo.

Miałam dziś w nocy bardzo niefajny ból brzucha tak an środku i też mam stracha.
    wzięłam nospę i jest ok. W środę wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 09:12

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:12

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia
    Mam pytanie, jakos czujesz ze to wody sie sączą? Bo te wody to dla mnie zagadka i one mnie przerażają :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ