X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka no to mmialas super pobudke :/
    Czekamy na wieści i mam nadzieję , ze mały wcale się nie spieszy i poczeka jeszcze te kilka tygodni <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Mąż mnie obudził i od rana taki zastrzyk strachu dostałam ze myślałam ze go udusze!!!

Wczoraj mieliśmy super dzien. Miałam imieniny i bylismy rodzinnie na zawodach konnych, pózniej u wujostwa na grillu, na ŚDM w naszym mieście i do domku :)
    Dawno nie było mi tak przyjemnie :)

Jutro wizyta. Odliczam godziny :)

Miłego dnia:*

Zabiciu przywołuj Małego do porządku i poproś jeszcze o trochę cierpliwości. Trzymam kciuki za was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 05:25

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wszystkiego naj!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Witam sie z patologii ciazy :p nie wiem czy to dobrze, czy zle ale od razu mnie przyjeli - jednak wody sie sacza... :/ lekarz skonsternowany, ze to dopiero 33 tc.
    O nie :( nie chciałam nic mówić wczoraj ani Cię straszyć bo lekarzem nie jestem dlatego nic nie mówiłam. Ale dlatego wczoraj naciskałam abys dziś do szpitala pojechała.To jest już 33 tc to bardzo dużo. Dostaniesz sterydy na płucka i dzidzia będzie bezpieczna. Ja W sączcymi wodami chodziłam od 25 tc więc leżąca w szpitalu możesz dotrzymać nawet do terminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 06:33

Żabcia_, Sabina lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu wszystko będzie OK! Do donoszonej zostały już tylko 4 tyg, teraz będziesz pod fachową opieką i nic złego Wam się nie stanie :)
    Ja od dwóch dni jestem spuchnięta jak... nawet nie wiem do czego się porównać. Mam wrażenie, że skórę na ciele mam napiętą jakby miała pęknąć, na wadze z dnia na dzień wskoczyło 2 kg więcej. No i wydaje mi się, że prawa strona ciała jest bardziej napompowana niż lewa.
    Dziś od ok. 4-tej nie śpię, bo potwornie chciało mi się siku, a muszę oddać mocz i zrobić badania w lab, więc się męczyłam do 6-tej.
    Opadł mi też już brzuch, i niestety pomimo szorowania myjkami i kremowania 2 razy dziennie pojawiły się pierwsze rozstępy minimalnie nad spojeniem. Na razie kilka cieniutkich niteczek, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
    Miłego dnia i samych pozytywnych wiadomości! :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Żabcia trzymaj się! A na usg sprawdzą Ci wody?

Ja bardzo, bardzo, bardzo smutna, bo właśnie pożegnałam męża na 9 dni:( jedzie zabezpieczać te cholerne śdm:/ nie dość, że będę tęskniła to będę się w diabły stresowała. Oby nic tam nie było!;(

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia
    Trzymaj sie!! Wszystkie trzymamy mocno kciuki za Ciebie i Maleństwo. Bedzie dobrze. Odzywaj sie do nas w miarę możliwości.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Witam sie z patologii ciazy :p nie wiem czy to dobrze, czy zle ale od razu mnie przyjeli - jednak wody sie sacza... :/ lekarz skonsternowany, ze to dopiero 33 tc.

Zabciu, trzymam kciuki! Na pewno jesteś pod dobrą opieką lekarską i wszystko pójdzie dobrze. Ale, jeśli jakimś cudem to już niedługo, to pamiętamy, że wcześniaczki z 34 tygodnia to całkiem silne dzieciątka. A jak dotrzymasz jeszcze tydzień czy dwa (albo dłużej!), to będzie prawie meta. Bardzo mocno tulę i trzymam kciuki, żeby wszystko się skończyło jak najpomyślniej!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu dobrze, że pojechałaś do szpitala, lepiej być pod stałą kontrolą. Tak jak pisze Angela, jak sączą się wody to można dotrwać do terminu. Nie daj się tam.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Zabciu tule i 3mamy kciuki, ważne że jesteś pod opieką. Odpoczywaj i nie stresuj sie niech maluszek posiedzi jak najdłużej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabciu nie chciałam cię straszyć tylko moja koleżanka tam siedziała w środę 8 godzin i był taki ruch ale ona była po 9 niemniej jednak wiadomo że jak jest coś poważnego to od razu biorą bo nie ma przelewek
    Będziesz pod fachową opieką 3mam kciuki

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

AJrin, Behemottka, Pysiaczek89, bbeczka91, Sabina, bisacz, żabka04, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Leze pod KTG. Juz sacze kroplowka antybiotyk i zastrzyk w dupke ze sterydow tez dostalam... Bolal jak fix.

Lekarz na IP bardzo fajny. Ilosc wod ok, maly tez, a jednak okret przecieka :p

Dzieki dziewuszki :* teraz tylko piszcie zebym z nudow nie umarla :p
    Jutro jeszcze raz zastrzyk i będzie dobrze. Cieszę się że trafiłaś na dobrego lekarza który Cię nie odeslał.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I podziwiam nastawieni ! tak trzymaj tylko spokój nas może uratować.

Sabina, Ksosia lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro, ze bolał ale lubie za ilość wod i że leki już podane maluszek bezpieczny. A okret niech nie przecieka już.
    U mnie noc przespana dobrze zauważyłam kolejną tendencje 2 noce nieprzespane 3 padam i przesypiam dobrze, wtedy wstaje na siku tylko 2 do 3 razy!
    M niestety ma nocki wiec pewnie więcej nocy nieprzespanych będzie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

Zabciu
    za ciebie i bobaska oba kciuki zacisniete!!my wczesniaków nie przewidujemy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia, trzymaj się tam! mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :)

ja miałam ciężką noc, u mnie z dobrym przesypianiem jest w kratkę, dziś chyba szłam na rekord z wstawaniem do toalety, dodatkowo Mały się wiercił, nad ranem zaczęła boleć głowa, a przez upały tylko gorzej. Mąż jeszcze odpalił suszarkę w sypialni szykując się do pracy o.O

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabciu, super, że opieka hi-tech i na bierząco. Masz dobre nastawienie :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ