X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia
    Tak jak piszą Dziewczyny, obserwuj sie i jak cos to jedz Krk. Nie ma co ryzykowac. I tak jestes opanowana, ja to jestem panikara i zapewne położylabym sie do szpitala...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia oszczedzaj sie i zdrowka! w razie co daj znac co i jak. 3mamy kciuki zeby bylo ok

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po chrzcinach bylo kameralnie tylko 14 osób jedyny plus imprezy w hotelowej sali to klima. Ale i tak nogi lekko spuchly.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie czuje jak beczkowóz....coraz gorzej znosze ta koncowke ciazy...jestem placzliwa, rozdraziona, wszytsko i wszyscy dzialaja mi na nerwy....w dodatku caly brzuch mnie boli bo maly tak sie wierci i napina mi cala skore...juz mam tego dosyc! chyba dopadl mnie kryzys :( w dodatku jestem nie gramonta, puchna mi nogi i boli mnie kosc ogonowa nie moge prawie chodzic...a marzy mi sie juz jakis sport basen czy chcociazby normalny seks z mezem ;/

wymiekam dziewczyny normalnie... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym beczała o byle gówno, ale mąż jest ostatnio wyrozumały i się nie wścieka za to.

Żabcia dobrze, że wszystko ok. ;)

My dzisiaj zrobiliśmy 5 km. Czuje się tak.. Zdrowo. ;)

A jutro do lekarza. Zaraz mnie mąż będzie golił

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża jutrzejsze pakowanie nad morze... Dzisiaj jeszcze piorę... Mój krzyż tego nie wytrzyma :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dl odmiany moj maz jest nie wyrozumialy....w ogole mnie nke przytula i nie zwraca na mnie uwagi przynajmniej jak bym jak bym pradem kopala, wkurwia mniw to....

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie jakie badanie krwi trzeba zrobic zeby wykluczyć te cholestaze ciążowa? Bo i wczoraj i dzisiaj na wieczór swędzą mnie nogi i zaczynam panikować. Ale najdziwniejsze ze swędzą jak stoję, bo jak leze to juz nie. A jutro i tak ide do lab zrobic badania krwi i mocz oddać, to zrobiłabym dla świetego spokoju i na to. Jejku mam nadzieje, ze to sie nie potwierdzi, bo juz serio mam tego dosyc :( wysiadam psychicznie powoli...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Sophia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia, plamienia w ciąży potrafią być fizjologiczne na każdym etapie. Objętość krwi już mega duża, śluzówki przekrwione, naczynia delikatne. A i lekka infekcja intymna potrafi dawać takie objawy. Nic się nie martw, a jutro dla spokoju jedź na przegląd. Podobno Franek zapowiedział wizytę w jakimś szpitalu dziecięcym więc mnóstwo pacjentów wypisano, nowe przyjęcia wstrzymano, a przy dzieciach, które zostały może przebywać tylko jeden opiekun. Całe szczęście święty nie zapowiedział się na położnictwie bo trzeba byłoby w krajach rodzić.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Mi wiadomo o próbach watrobowych -aspat i alat
    ale nic więcej nie wiem o cholestazie

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku musisz zrobic ALAT, ASPAT, bilirubinê całkowitą, fosfatazę alkaliczną.

Sarcia mi się trafiły larwy w materacu :/ oddałam go od razu i sklep dał mi inny już bez gryki i kokosa. W moim materacu było przezroczyste okienko pokazujące wkład i niestety białe larwy były. Podejrzewam, że sklep miał wilgoć w magazynie.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Agatia
    Dziekuje Wam Dziewczyny. Oby to sie nie potwierdziło :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Wierzę że nie przydarzy ci się cholestaza ;)
    Ale masz okazję jutro to zbadaj dla spokoju
    Akurat alat mi diabetolog kontrolowala i z każdym miesiącem spadało.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie jakie badanie krwi trzeba zrobic zeby wykluczyć te cholestaze ciążowa? Bo i wczoraj i dzisiaj na wieczór swędzą mnie nogi i zaczynam panikować. Ale najdziwniejsze ze swędzą jak stoję, bo jak leze to juz nie. A jutro i tak ide do lab zrobic badania krwi i mocz oddać, to zrobiłabym dla świetego spokoju i na to. Jejku mam nadzieje, ze to sie nie potwierdzi, bo juz serio mam tego dosyc :( wysiadam psychicznie powoli...
    Cholestaze jednoczesnie wyklucza/potwierdza Ci kwasy żółciowe. Badanie kosztuje ok 80zl i wynik jest za 2 dni robocze.

Próby wątrobowe mogą być podwyższone, a cholestazy może nie byc, a kwasy Ci jasno dadzą odpowiedź.

A te nogi to jak Cię swędzą? Bo cholestaza to najczęściej dlonie, stopy, swędzenie w nocy, spac nie mozna (ja tak mialam), drapalam sie do krwi.

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia, Agatia
    Dziekuje Wam Dziewczyny. Oby to sie nie potwierdziło :(
    Oby nic nie wyszło, ale lepiej sprawdzić. Też ostatnio sprawdzałam, jak mnie swedzenie złapało. Sam aspat i alat w ciąży mogą być lekko podwyższone, stąd ważne dwa pozostałe parametry. Ja mam ALAT od zawsze lekko ponad normę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat cholestazy sie nie wypowiem bo pojecia nie mam, ale mam nadzieje ze to nic powaznego Pysia, a moze nadmiar jakiegos produktu w diecie powoduje to swedzenie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już parę razy swędziało ciało w tej ciąży, miałam też igiełki na ciele parę razy robiłam próby wątrobowe i były ok, tak samo 2x kwasy żółciowe i również w porządku

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie. Noworodek praktycznie cały czas jest w łóżeczku?
    W sensie śpi, je i jest przewijany? Ewentualnie noszony, trzymany.
    Kiedy sie zaczyna dziecko kłaść na matę albo do bujaczka?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi
    Ulfenstein
    Zadałas tak trudne pytanie ze sama nie pamiętam jak było :D
    Mata około 3 miesiąca. Leżaczek ok 2 m
    Ale u nas inaczej przez bioderko. ..
    Na pewno nie było to wszystko potrzebne od razu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

klasc na mate mozesz kiedy chcesz, ale jesli pytasz kiedy dziecko sie tym faktycznie intereduje, to napewno powyzej 6 miesiace, gdzie zaczyna byc ciekawe seiata dookola i probuje glowe podnosif, bo jak jedt mniejsze to lezy jak klocek i wiecej nic z tego nie rozumie

‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ