X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia
    Tak jak piszą Dziewczyny, obserwuj sie i jak cos to jedz Krk. Nie ma co ryzykowac. I tak jestes opanowana, ja to jestem panikara i zapewne położylabym sie do szpitala...

Żabcia_ lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia oszczedzaj sie i zdrowka! w razie co daj znac co i jak. 3mamy kciuki zeby bylo ok

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po chrzcinach bylo kameralnie tylko 14 osób jedyny plus imprezy w hotelowej sali to klima. Ale i tak nogi lekko spuchly.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie czuje jak beczkowóz....coraz gorzej znosze ta koncowke ciazy...jestem placzliwa, rozdraziona, wszytsko i wszyscy dzialaja mi na nerwy....w dodatku caly brzuch mnie boli bo maly tak sie wierci i napina mi cala skore...juz mam tego dosyc! chyba dopadl mnie kryzys :( w dodatku jestem nie gramonta, puchna mi nogi i boli mnie kosc ogonowa nie moge prawie chodzic...a marzy mi sie juz jakis sport basen czy chcociazby normalny seks z mezem ;/

wymiekam dziewczyny normalnie... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym beczała o byle gówno, ale mąż jest ostatnio wyrozumały i się nie wścieka za to.

Żabcia dobrze, że wszystko ok. ;)

My dzisiaj zrobiliśmy 5 km. Czuje się tak.. Zdrowo. ;)

A jutro do lekarza. Zaraz mnie mąż będzie golił

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża jutrzejsze pakowanie nad morze... Dzisiaj jeszcze piorę... Mój krzyż tego nie wytrzyma :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dl odmiany moj maz jest nie wyrozumialy....w ogole mnie nke przytula i nie zwraca na mnie uwagi przynajmniej jak bym jak bym pradem kopala, wkurwia mniw to....

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie jakie badanie krwi trzeba zrobic zeby wykluczyć te cholestaze ciążowa? Bo i wczoraj i dzisiaj na wieczór swędzą mnie nogi i zaczynam panikować. Ale najdziwniejsze ze swędzą jak stoję, bo jak leze to juz nie. A jutro i tak ide do lab zrobic badania krwi i mocz oddać, to zrobiłabym dla świetego spokoju i na to. Jejku mam nadzieje, ze to sie nie potwierdzi, bo juz serio mam tego dosyc :( wysiadam psychicznie powoli...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Sophia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia, plamienia w ciąży potrafią być fizjologiczne na każdym etapie. Objętość krwi już mega duża, śluzówki przekrwione, naczynia delikatne. A i lekka infekcja intymna potrafi dawać takie objawy. Nic się nie martw, a jutro dla spokoju jedź na przegląd. Podobno Franek zapowiedział wizytę w jakimś szpitalu dziecięcym więc mnóstwo pacjentów wypisano, nowe przyjęcia wstrzymano, a przy dzieciach, które zostały może przebywać tylko jeden opiekun. Całe szczęście święty nie zapowiedział się na położnictwie bo trzeba byłoby w krajach rodzić.

Żabcia_, Sabina lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Mi wiadomo o próbach watrobowych -aspat i alat
    ale nic więcej nie wiem o cholestazie

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku musisz zrobic ALAT, ASPAT, bilirubinê całkowitą, fosfatazę alkaliczną.

Sarcia mi się trafiły larwy w materacu :/ oddałam go od razu i sklep dał mi inny już bez gryki i kokosa. W moim materacu było przezroczyste okienko pokazujące wkład i niestety białe larwy były. Podejrzewam, że sklep miał wilgoć w magazynie.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Agatia
    Dziekuje Wam Dziewczyny. Oby to sie nie potwierdziło :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Wierzę że nie przydarzy ci się cholestaza ;)
    Ale masz okazję jutro to zbadaj dla spokoju
    Akurat alat mi diabetolog kontrolowala i z każdym miesiącem spadało.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie jakie badanie krwi trzeba zrobic zeby wykluczyć te cholestaze ciążowa? Bo i wczoraj i dzisiaj na wieczór swędzą mnie nogi i zaczynam panikować. Ale najdziwniejsze ze swędzą jak stoję, bo jak leze to juz nie. A jutro i tak ide do lab zrobic badania krwi i mocz oddać, to zrobiłabym dla świetego spokoju i na to. Jejku mam nadzieje, ze to sie nie potwierdzi, bo juz serio mam tego dosyc :( wysiadam psychicznie powoli...
    Cholestaze jednoczesnie wyklucza/potwierdza Ci kwasy żółciowe. Badanie kosztuje ok 80zl i wynik jest za 2 dni robocze.

Próby wątrobowe mogą być podwyższone, a cholestazy może nie byc, a kwasy Ci jasno dadzą odpowiedź.

A te nogi to jak Cię swędzą? Bo cholestaza to najczęściej dlonie, stopy, swędzenie w nocy, spac nie mozna (ja tak mialam), drapalam sie do krwi.

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia, Agatia
    Dziekuje Wam Dziewczyny. Oby to sie nie potwierdziło :(
    Oby nic nie wyszło, ale lepiej sprawdzić. Też ostatnio sprawdzałam, jak mnie swedzenie złapało. Sam aspat i alat w ciąży mogą być lekko podwyższone, stąd ważne dwa pozostałe parametry. Ja mam ALAT od zawsze lekko ponad normę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat cholestazy sie nie wypowiem bo pojecia nie mam, ale mam nadzieje ze to nic powaznego Pysia, a moze nadmiar jakiegos produktu w diecie powoduje to swedzenie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już parę razy swędziało ciało w tej ciąży, miałam też igiełki na ciele parę razy robiłam próby wątrobowe i były ok, tak samo 2x kwasy żółciowe i również w porządku

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie. Noworodek praktycznie cały czas jest w łóżeczku?
    W sensie śpi, je i jest przewijany? Ewentualnie noszony, trzymany.
    Kiedy sie zaczyna dziecko kłaść na matę albo do bujaczka?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi
    Ulfenstein
    Zadałas tak trudne pytanie ze sama nie pamiętam jak było :D
    Mata około 3 miesiąca. Leżaczek ok 2 m
    Ale u nas inaczej przez bioderko. ..
    Na pewno nie było to wszystko potrzebne od razu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

klasc na mate mozesz kiedy chcesz, ale jesli pytasz kiedy dziecko sie tym faktycznie intereduje, to napewno powyzej 6 miesiace, gdzie zaczyna byc ciekawe seiata dookola i probuje glowe podnosif, bo jak jedt mniejsze to lezy jak klocek i wiecej nic z tego nie rozumie

‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ