X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dzięki dziewczyny za oświecenie mnie trochę już będzie łatwiej. Nie mam takiego kombinezonu małego przejściowego ale mam kurteczkę i jak pójdzie welurowy komplet ew. kurteczka i kocyk będzie ok? Wiem, ze to od pogody zależy. Ciągle mam nadzieję,że będzie jeszcze super ciepło i nie trzeba będzie kilku warstw ubranek, ale jak znam życie...

Kurteczka, albo bluza polarowa będzie ok. No i najłatwiej jak będzie rozpinana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka pisała o szybkim tyciu. Ja też tak mam. Od piątku rano do soboty tyje kg. Nie jem więcej. Widzę ze ręce sa napuchniete, ale nogi nie. I nie wiem czy się martwić czy nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robię na obiad leczo, wieczorem idziemy na spektakl teatralny do biblioteki, bo jest taki darmowy tydzień przedstawień. Mam nadzieję, że będę miała gdzie usiąść :D

Zamówiłam sobie fotoksiążkę na pamiątkę z sesji ;) nie mogę się doczekać aż dojdzie !

W piątek odbieramy ten wózek, w końcu i mam nadzieję, że już nic się nie zmieni !!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    to raczej woda , ta pogoda tez nam nie służy...ja w pierwszej ciązy na końcówce poznałam, co to obrzeki, skóra ledwo dawała radę
    a organizm wręcz musi w sobie wodę zmagazynować

u mnie byłoby podejrzane tycie (nie puchnięcie)z racji cukrzycy

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sabina
    to raczej woda , ta pogoda tez nam nie służy...ja w pierwszej ciązy na końcówce poznałam, co to obrzeki, skóra ledwo dawała radę
    a organizm wręcz musi w sobie wodę zmagazynować

u mnie byłoby podejrzane tycie (nie puchnięcie)z racji cukrzycy
    Mam nadzieje. W pierwszej tylam rownomiernie cala ciążę. A teraz zaczelam szybko tyc od poczatku 3 trynestru. Powiem Wam potem ile ze mnie zeszlo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ja też zrobię leczo? ale to na jutro, ale tak leje, że pewnie ogródek to jedno wielkie błotko i nie wiem jak ja się tam się do cukinii dostanę o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    ja w pierwszej ciązy tez niedużo przytyłam (choć nawet na diecie nie byłam)ale po cc wazyłam mniej ponad 15 kg (12 mniej niz przed ciążą), czyli coś w sobie zebrałam :D

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Behemotka pisała o szybkim tyciu. Ja też tak mam. Od piątku rano do soboty tyje kg. Nie jem więcej. Widzę ze ręce sa napuchniete, ale nogi nie. I nie wiem czy się martwić czy nie...

Podobno dziecko przybiera teraz ok pół kilo tygodniowo, więc nic w tym dziwnego. :)

Sabina lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Haneczka a Ty nie szalej! Dobrze ze gorzej nie wyszło, bo mogłaś sobie zrobić krzywdę

No wiem:/ Popłakałam się oczywiście, wskoczyłam w ciuchach pod prysznic i lałam na siebie przez 15 minut lodowatą wodę. Mąż powiedział, że od teraz na zawsze on dokręca słoiki i je wyciąga z kociołka. Miałam pecha, dobrze, że miałam długie spodnie a na brzuchu 2 warstwy ciuchów...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakoś nie jestem gotowa jeszcze urodzić. Nie wiem dlaczego, ale nie dociera do mnie, że zaraz będzie dwójka małych dzieci w domu. Może to dlatego, że ta ciąża mi tak szybko przeleciała przy synku. Myślałam, że to szykowanie i prasowanie wyprawki coś zmieni, ale tak nie jest. Jakoś nie umiem się nastroić. Co poradzicie?

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie :)

Zabciu dostajesz fenoterol na wyciszenie skurczy?

No i wróciłam bez pralki, bo w oko wpadła mi jeszcze LG i teraz muszę poczytać, która ma potrzebniejsze funkcje :) Obydwie mają smartservice a na tym mi w sumie też zależy. W takim tempie to ha do porodu się nie zdecyduję ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, szału nie było tylko gbs mi pobrała, szyjkę zbadała ręcznie mówi ze faktycznie skrócona, ale usg nie robiła. Teraz czekam na wynik, może pod koniec tygodnia będzie i uda mi się odberać przed powrotem do krk. A za 2 tygodnia wizyta u doktora:)

W ogóle to jestem mega zła, zamówiłam sobie materiał na zasłonki dla Szymka, ja raczej nie lubię takich tematów, no ale spodobał mi się w słoniki, więc stiwerdziłam ze zamówię, i było 1,6 szerokośc, wziełam na 1,8 długość. Wzór był pokazana że one idę w poziomie na szerkość, przyszedł, że słonie idą na długośc czyli od góry zasłonki do dołu. no myslałam ze mnie trafi. Jedna rzecz jaką sobie wymyśliłam. Szlak. Ale jak się nie zgodzi na odesłanie to jakos doszyje bo jest 1,6 i 20 cm doszyje i zmarszcze na dole, tak ze będę jakby podpinae bo chyba się popłacze.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi
    Haneczka
    Nie umiem nic ci poradzić :D to dopiero 32 tc i nastrój ma szansę jeszcze się pojawić :D

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leje, grzmi, wicher wieje - idealna pogoda żeby zamówić coś do jedzenia, a z drugiej strony boję się że mi naplują jak każę im jechać z dowozem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zupełnie nie jestem gotowa na poród. Do mnie nie dociera ze to jeszcze 1,5 miesiąca jak się uda. Jakoś nie czuję ze to już końcówka

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    A co dobrego planujesz zamówić ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, skręca mnie od środka, bo zjadłabym kebsa :D

z każdym mocniejszym grzmotem dostaję od małego porządnego kopa, kot już się schował w tapczanie, bo tak się boi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 16:28

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ja też bym zjadła kebabika :D ale u mnie był tydzień temu i zakładam ze następny będzie juz ostatni (przez cukry) wiec z grzeszkiem poczekam bliżej terminu cc :) ale gdyby nie cukrzyca nie krepowalabym się z zamówieniem :D w pierwszej ciąży to ciągle pizze jadłam :D

Mojego kota burza nie rusza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, mieszkamy w drugiej strefie i kebabu nam nie dowiozą :(
    pizza też spoko i mega pockety z KFC, kurczę a miałam się zdrowo odżywiać w ciąży!
    Na szczęście nadrabiam dużą ilością warzyw z przydomowego ogródka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dość późno, ale prawie do teraz miałam urwanie głowy, a to szybko obiad, a to wizyta u lekarza, a to sprzątanie.

Tak więc...

Mała waży 2321g :) Szyjka poszła do tyłu... ale nie wiem co to znaczy, czy się skróciła, czy wydłużyła?? GBS pobrany - wyniki za tydzień do odbioru.

Pysiaczek89, kamciaelcia, Sabina, mysza0406, bisacz, Anulka01, A_n_k_a_80, Malutka92 lubią tę wiadomość

‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ