X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Podobno dziecko przybiera teraz ok pół kilo tygodniowo, więc nic w tym dziwnego. :)
    Też to czytałam ale średnio chce mi się w to wierzyć.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Kobietki.
    Jestem po wizycie, Synek waży 1470 g :)

Upał wykańcza mnie, w dodatku zaraz biorę się za ogórki :P

kamciaelcia, żabka04, Skali89, Sabina, bisacz, Anulka01, pirelka, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na szkole rodzenia mówili o 200 g po którymś tygodniu, ale nie pamiętam dokładnie od kiedy

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam kolejne pytanie :P
    Wlasnie online wgraly sie wyniki moczu i sa dość dziwne bo:
    W osadzie moczu bakterie mam - nieliczne, natomiast w
    Osad moczu met. cytometrii przepływowej bakterii mam az 168,20, a norma jest do 130 :/ ja sie poprostu wykończę :(
    Wiecie jaka jest różnica ze w tym jednym sa nieliczne, czyli spoko, a tym drugim ponad normę i to tak duzo :( a miesiac temu ten parametr miałam 20,5...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 16:51

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Nie znam się ogólnie na wynikach ale wiem ze w ciąży lubią łapać różne infekcje. ..
    I z tego co pamiętam to chronisz się przed grzybkami? ?bo jak środowisko jednych wybijesz(grzyba ) to drugie lubi wtedy łapać (bakteria ). Na wizycie lekarz najwięcej powie

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas na szkole rodzenia mówili o 200 g po którymś tygodniu, ale nie pamiętam dokładnie od kiedy

U mnie od 30+5 do 34+5 przybrała 800g, czyli wychodzi 200g na tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi co mogę w ciąży stosować na obolałe dziąsła? Już chyba nie dam rady, tak mam podrażnione :( dentosept można?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pysiaczek
    Nie znam się ogólnie na wynikach ale wiem ze w ciąży lubią łapać różne infekcje. ..
    I z tego co pamiętam to chronisz się przed grzybkami? ?bo jak środowisko jednych wybijesz(grzyba ) to drugie lubi wtedy łapać (bakteria ). Na wizycie lekarz najwięcej powie
    Tak Kamcia, biore te wszystkie provagi, lactovaginale, bo mam ten szew i musze cały czas cos brać zeby mnie żadna infekcja nie złapała. Jak nie urok, to sraczka, ze tak powiem. Ciagle cos. Dobrze, ze do czwartku niedaleko, to mam nadzieje, ze gin, powie co i jak z tymi bakteriami :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, musisz zrobic posiew.
    Ja w ogolnym mialam bakterie nieliczne, a w posiewie wyszlo mi normalnie, ze mam jakas bakterie.
    Innym razem w tej samej sytuacji w posiewie nic nie mialam, takze dopiero posiewwykaze.
    Ale spokojnie! Ja co chwila lapie jakas bakterie, mimo ze pije litry wody, lykam probiotyki, furoxin, zurawine. Takie uroki ciazy, co trzecia z nas tak ma :)
    Jak cos Ci wyjdzie w posiewie dostaniesz albo lekkie tabletki albo antybiotyk.
    Tak jak mowilam, mi czesto cos wychodzi, a antybiotyk tylko raz musialam brac.
    Zreszta mozliwe, ze u Ciwbie jest ok, wiec sie nie stresuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    a powiedzcie mi co mogę w ciąży stosować na obolałe dziąsła? Już chyba nie dam rady, tak mam podrażnione :( dentosept można?
    moja dentystka poleciła mi płukanie septosanem :) dwa, trzy razy dziennie

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Dzieki, zrobie w takim razie jutro posiew. Ale pewnie do czwartku nie bede miała wyników? Bo w czwartek ide do mojej gin, a potem jej nie ma dwa tygodnie, bo na urlop wybywa... No nic, wyślę jutro mojego M. z siuskami :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam dodać zdjęcia ale pliki są za duże więc później się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 16:57

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, ja plukalam taka mieszanka do dziasel. Kupilam w aptece, chyba septosan sie nazywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż sobie dłużej w pracy zostanie, bo pada a nie wziął parasola...
    co mnie to obchodzi, ja tu głodna siedzę!!! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokupiłam dzisiaj body na krótki rękaw, body na długi i kaftanik :D nie mogłam się oprzeć :P nie mogę chodzić do dziecięcych sklepów he he

mychakruszyna, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za porady, już wysłałam męża do apteki :)

ja na swoje nieszczeście odkryłam allegro i licytacje. Jejku moje dziecko tego wszystkiego nie wynosi, ale takie piękne ubranka za grosze można kupić

Kornelia85, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    No śliczne są ciuszki dla dzieci :)
    A na allegro można niezłą perełkę wylicytować :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja się orientuję to maluszki przybierają 150-200 g tygodniowo

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczkuna posiew to tak od minimum 2 do 4 dni sie czeka, ja srednio po 3 dniach mialam, bo tam sie musi powykluwac, jesli cos jest :p
    Ale nie martw sie, jak cos wyjdzie to nawet do ogolnego mozesz z tym podejsc, ewentualnie dogadaj sie ze swoim ginem, ze do niego zadzwonisz jak dostaniesz wynik i powie Ci co i jak.
    Ale z gory uprzedzam, ze nawetjak cos wyjdzie i laboratorium zrobi antybiogram do bakterii to sie panikuj,bo liczy sie ilosc tej bakterii. Ja wiele razy mialam bakterie, ale byla zbyt mala zeby brac antybiotyk i wlasnie furoxin plus i zurawinka wystarczyly :) to tak pisze na zas, zebys sie nie przejmowala :)

‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ