X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    behemottka
    naciska się paluszkiem na kość piszczelową (ja i mój gin robimy to na dolnej częsci) i jak po palcu zostaje chwilowe wgłębienie, to znaczy, że te ukryte obrzeki sa
    mi gin zawsze na fotelu łapie za obie nogi, głupia po tylu miesiącach zorientowałam się, co on robi :)
    i tylko raz w ciąży odnotowałam jednorazowy skok wagi (z dnia na dzień o 1,5 kg)więc to na pewno była woda, potem wrociło to do normy i więcej sie nie powtórzyło
    z córką obrzeki (takie mega)złapały mnie na sam koniec ciąży- w listopadzie
    nie wszystko da sie uniknąć

No nie, nie zostaje żadne wgłębienie, ale dzisiaj znowu dwa funty w dół, czyli niecały kilogram. A w nocy dużo wstawałam do toalety... Może trochę tej wody zleciało :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie 7 kg, a tu jeszcze 2 mkesiace musze chodzic mam nadzieje ze za duzo nie przytyje juz do samwgo konca :) zobacaymy 10.08 na wizycie ile przytylam bo w sklai miesiaca to bede wiedziec mmiej wiecej no i ciekawa jestem jaki maly jest juz duzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekko ponad 10 kg na plusie, aż się zdziwiłam ostatnio, że po 2 tyg. miałam nie cały 1 kg na plusie i to po jedzeniu i w ciuchach :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym marzyla zeby nie przekroczyc wagi 90 kg, bo teraz waze nie cale 85....n7gdy w zyciu tyle nie wazylam az sie sama ze soba zle czuje :/ ale tez czuje ze woda mi sie zatfzymuje w organizmie bo lydki i wszystko mam jak 2 balony i czuje ze takie dziwne sa

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę jeszcze dwoma zdjęciami z sesji ;) z mężem nie wstawię, choć mam ładniejsze :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2151a53ce0a7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e77e458fdfdd.jpg

Pysiaczek89, kamciaelcia, Anulka01, żabka04, AJrin, alinka, marta258, violett, Magdziulla, A_n_k_a_80, Malutka92, martta, agatia, Skali89, Żabcia_, bisacz, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka pokazuje Twoje zdjęcia synkowi a on mówi łał taki duży brzuch jak twój! Ja na to ze masz tam dwa, a on przerażony: boshe mama to my tez na bank mamy tam dwa!

kamciaelcia, żabka04, pirelka, alinka, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Musiałam dziś zrezygnować z terminu egzaminu praktycznego, dziś miałam jazdę i jak wysiadalam z auta to się poryczalam- ciota ze mnie ale trudno. Ból kości i dolnego odcinka kręgosłupa jest nie do ogarnięcia jak jestem w jednej pozycji dłużej niż 15 minut. Kasa na szczęście nie przepada, ale podajde dopiero po porodzie. Jestem na siebie zła :(
    będziemy się wzajemnie motywować, ja w samochodzie ledwo potrafię ostatnio usiedzieć, krótkie trasy do sklepu i z powrotem ok, gorzej jak gdzieś dalej trzeba się ruszyć. Mam nadzieję, że jak połóg minie będę potrafiła wziąć się w garść i się zapisać na egzamin :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pirelka pokazuje Twoje zdjęcia synkowi a on mówi łał taki duży brzuch jak twój! Ja na to ze masz tam dwa, a on przerażony: boshe mama to my tez na bank mamy tam dwa!
    Haha.. dobre !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka poszla do mojego meza i powiedziala mu Tato a wiesz a mama jest taaaaaaaaka gruba! Z takim wielkim przejecim0em to sie zesmy usmiali :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo zakazu chodzenia pojechalam dziś z mężem kilka spraw załatwić i brzuch bolał mocno jak na okres, z każdym krokiem czułam kłucie na szczęście nie chodziliśmy dużo.

Pirelko śliczne zdjęcia :) ja chyba muszę kogoś zaprawić do zdjęć bo mąż nie potrafi a na prawdziwą sesje nie mam kasy.

Ja póki co 11kg na plusie, mam nadzieje na 13/14 finalnie :)

pirelka lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale was dziś ciężko nadgonić :)
    A takie buciki dostał młody od teściów.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f04865d7fda.jpg

kamciaelcia, mychakruszyna, Anulka01, żabka04, A_n_k_a_80, Behemottka, bbeczka91 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    będziemy się wzajemnie motywować, ja w samochodzie ledwo potrafię ostatnio usiedzieć, krótkie trasy do sklepu i z powrotem ok, gorzej jak gdzieś dalej trzeba się ruszyć. Mam nadzieję, że jak połóg minie będę potrafiła wziąć się w garść i się zapisać na egzamin :)
    Dokładnie, dla mnie sam egazmin teoretyczny był stresujący i stwierdziłam że praktyczny będzie nie lepszy plus te bóle to nie dam rady. Jako pasażer mi ciężko a dziś za kółkiem była masakra. Jutro na wizycie pogadam z dr o tych bólach bo są na prawdę dziwne.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka super fotki kurcze az mi sie jakiś zachciało.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dla mnie o wiele bardziej stresujący jest egzamin praktyczny :P
    ja w środę mam wizytę i też niepokoją mnie różne nieprzyjemne bóle, pewnie dostanę zalecenie odpoczynku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierlka piekne zdjęcia :) piękne :)

Z tego wszystkiego zapomniałam pochwalić apartamenty naszych dzieci. Wybaczcie :) bp śliczne, każdy jeden brzusio piękny :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Witam sie w 34 tygodniu :)

Behemotka, ja sie mecze z takim przybieraniem na wadze i opuchlizna juz ze dwa miesiace :(
    Mam i ukryta i normalna, nie wiem, ile ja tej wody w sobie mieszcze. Polecam pic pokrzywe, troche pomaga.

Tu u mnie pokrzywą się straszy dzieci. Herbatek w "normalnym" sklepie nie dostanę, a do polskiego sklepu mam 30 min autostradą i odmawiam wystawienia nosa za drzwi w te upały. Tutaj jest jakaś nienormalna fala gorąca - u mnie 27, ale już tam gdzie sklep trzeba jechać w pustynie i tam jest 32. Buuu :(

A tak w ogóle, to pokrzywy nie pije się na zwiększenie podaży mleka? Bo mnie coś tam się już sączy i boję się nagłego zmlecznia ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje malej pomocy :)

Pokoj Jasia jest kremowy, podloga tez jasna. Mebelki sa biale, firanki i karnisze rowniez.
    Kupilam w ikei fotel do karmienia i poduszka jest czerwona (mialam do wyboru jeszcze czarna lub kremowa, ale kremowa byla brzydka).
    I tak mysle, co moge dodac delikatnie czerwonego, zeby ten fotel nie bil po oczach?
    Zaslonki czerwone to chyba nie bardzo, ale juz wstazki do nich moze?
    Ewentualnie jakies naklejki, macie moze jakies pomysly? Bo teraz sie martwie, ze moglam juz ten brzydki kremowy wziac ehh

Ja bym jakiś mięciutki kocyk w kolorze białym/kremowym na ten fotel położyła, tak nonszalancko, jakoś artystycznie, i może podusię ozdobną też kremową z delikatnym czerwonym motywem.

violett lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, dla mnie o wiele bardziej stresujący jest egzamin praktyczny :P
    ja w środę mam wizytę i też niepokoją mnie różne nieprzyjemne bóle, pewnie dostanę zalecenie odpoczynku...
    Niech mi da zalecenie odpoczynku to mu powiem jaki odpoczynek przy 1,5 rocznym dziecku :P Niech mi z 39+ na 38+ ustawi :P

• marta258 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, śliczne zdjęcia :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już liczę, że mi powie kiedy będę mieć cc :)

‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ