X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka

wiesz co sama nie wiem juz o cl jej chodzi naprawde.... nigdy ske tak nie zachowywala... napewno odczuwa ze mniej sie nia opiekuje bo zmtym wielkim brzuchem trudno zebym skakal z nia na kulkach czy zjezdala na basenie, nawet na kolana nie moze mi usiasc bo jak.... obraza sie na mnie co chwila, k nawet reki na spacerze nie chce mi dac tylko mężowi, a siedze i jej tlumacze w kolo ze mama ja kocha itd itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnke pokrzywa i koper wllski dziaja mega moczopednie serio

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sabinka

wiesz co sama nie wiem juz o cl jej chodzi naprawde.... nigdy ske tak nie zachowywala... napewno odczuwa ze mniej sie nia opiekuje bo zmtym wielkim brzuchem trudno zebym skakal z nia na kulkach czy zjezdala na basenie, nawet na kolana nie moze mi usiasc bo jak.... obraza sie na mnie co chwila, k nawet reki na spacerze nie chce mi dac tylko mężowi, a siedze i jej tlumacze w kolo ze mama ja kocha itd itp.
    Pewnie zazdrość
    Nagle nie jest pepkiem świata. Moja tak to prosiła o rodzeństwo, a jak jej powiedziałam to się rozplakala. I też był taki trudny okres, kilka tygodni. Nie chciała słuchać o wszystko był foch. Przeszło. Choć pewnie wróci jak się Młody urodzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja corka tez chodzila o rodzenstwo w kolo marudzila ze chce miec brata albo siostre zeby miala sie z kim bawic i w ogole a jak dwa miesiace do pprpdu i coraz blizej to sie zachowuje okropnie..... ja nawet do sklepow dziecięcych mnie chodze bo mama w Lodzi robi mi zakupy a reszte zamawiam online wiec nawet tak tego nie odczuwa...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie raz wspominałam o dużej Emilce która nad nami mieszka. Tez chciała rodzeństwo. Bardziej siostrę. Brata z czasem zaakceptowała. Gdy ten się urodził kończyła niemal 4 latka. I wtedy straszne rzeczy się zaczęły z jej strony. ..właśnie chisterie, złości fochy. Była niemiła dla tych co okazywali zainteresowanie jej bratu. Minęło po kilku miesiącach -dopiero. Teraz za bratem szaleje. Ale większy szacunek jednak dla taty. ..smutne to było. Od razu wiedziałam kiedy tata q domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy wszystkim
    Wygodnych pozycji
    Nielicznych kursów do kibelka
    Spokojnych dzieciaczków
    J kolorowych snów!

nick nieaktualny, Pysiaczek89, AJrin, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała mieć małą przerwę między pierwszym a drugim, tak raz ciach. I wtedy ewentualnie trzecie już w takiej świadomości jak będą starsze chyba wtedy inaczej się przechodzi jak już jest to rodzeństwo. Ale nie wiem czy się tak uda.

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja bym chciała mieć małą przerwę między pierwszym a drugim, tak raz ciach. I wtedy ewentualnie trzecie już w takiej świadomości jak będą starsze chyba wtedy inaczej się przechodzi jak już jest to rodzeństwo. Ale nie wiem czy się tak uda.
    Też tak chciałam. Ale dobrze że w ogóle się udało. Po 2 latach mieliśmy dość. A udało się po 3 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać. Dobrej nocy i jak to ładnie napisała Kamcia, mało wizyt w kibelku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;)

My byliśmy na tym spektaklu, ale dużo ludzi, nic nie widać. Chwilę postaliśmy i poszliśmy :/

Jeszcze bym do kina chciała iść na dwa seanse przed rozwiązaniem :) oby tylko u mnie grali :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ez bedzie 4 lata przerwy, a o 3 nie wiem czy bedziemy sie starac moze kiedys traz napewno nie....dwojka nam wystarczy. No moja corka to tez jest typowa corunia tatunia...moze chociaz synus będzie msmusiowy :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gorąco mnie dobija mam stopy i ręce jak wieloryb.byliśmy nad jeziorem zrobić zdjęcia fajne wyszły już część zrobiłam może jutro uda mi się wrzucić bo dziś mi pisało że za duże. U mnie jeszcze jutro ma być goraco potem chłodno.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja wam powiem ze jezzcze moment i oszaleje, moja corka od tygodnia jest tak nie znosna ze poprostu nie moge z nia wytrzymac niech juzmotworza jej przedszkole bo juz mam jej dosyc ! Ja sama w ciazy jestem nerowow, rozdraziona a ta jeszcze ryczy co chwila, lbraza ske co 5 minut szok, ryczy o to ze do pokoju kupilismh jej nowe rolety niebieskie, a ona chciala rozowe normalnie rozpieszczony gowniarz i nic wiecej !!!

Wiesz, malutkie dzieci mają mózgi inne niż my. Po porostu fizycznie nie są jeszcze wykształcone, mają nadmiar synaps i są bardziej pobudliwe. Stąd te "tantrumy" u maluchów. A jej pokój to pewnie w jej główce jedyne co ona posiada, jej małe królestwo. Może właśnie teraz uczy się granic prywatności i to jest dla niej najważniejsze i może nie rozumieć, że na przykład różowych nie było, albo były droższe, albo była inna przyczyna, że kupiliście niebieskie. Chociaż wiem, że łatwo mi tak z cichego domku pisać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 01:22

Sophia, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu 2 w nocy a ja wyspana pewnie do świtu nie zasne wrrr.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny 50 dni do porodu zostało. Kurcze ciekawe jak to będzie po porodzie z okresem czy nadal będzie mnie skrecalo z bólu czy może przejdzie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia
    zatem trzeba wierzyć że zadna akcja porodowa teraz sie nie zacznie i maluszek jeszcze posiedzi...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia
    i dacie z maluszkiem radę!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ