X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Tu u mnie pokrzywą się straszy dzieci. Herbatek w "normalnym" sklepie nie dostanę, a do polskiego sklepu mam 30 min autostradą i odmawiam wystawienia nosa za drzwi w te upały. Tutaj jest jakaś nienormalna fala gorąca - u mnie 27, ale już tam gdzie sklep trzeba jechać w pustynie i tam jest 32. Buuu :(

A tak w ogóle, to pokrzywy nie pije się na zwiększenie podaży mleka? Bo mnie coś tam się już sączy i boję się nagłego zmlecznia ;)

Wspolczuje, u nas tez upaly, ze nie wiem co mam ze soba zrobic. Moja herbatka z pokrzywy ma na sobie napisane, ze pomaga przeplukiwac nerki, jest moczopedna itp. I to chyba jej sekret, bo duzo sie po niej chodzi siku, ale to jedyna rzecz, jaka mi pomaga, a opuchnieta to naet czase sie budze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk tez super pomysl :)

Myslalam jeszcze moze o jakims dywaniku, ale to juz na koniec, jak zobacze efekt.
    Zamowilam wlasnie turkusowe zaslony z czerwonymi wstazkami, zobaczymy co to wyjdzie, jak wszystko juz polacze :)

Juz sie nie moge doczekac, dzieki dziewczyny :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    profilaktycznie pije pokrzywe przed snem ale do kibelka nie biegam czesciej (nadal 1 raz)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja już liczę, że mi powie kiedy będę mieć cc :)

Mi ma powiedzieć 11 sierpnia ale bede jutro naciskać, aby zaplanować wszystko bo mąż ma zabieg już ustawiony więc może mój dr się zlituje i trochę o te 3-4 dni przestawi cc na przód

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije rano i wieczorem pokrzywe w te upaly czekam az ostygnie :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem padnięta! Udało mi sie poszykowac rzeczy teraz czekam na małża żeby mi walichy zniósł ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin tak czekam żeby ostygla ze przypominam sobie o niej przed samym spaniem :D a że profilaktycznie to ograniczam do jednej herbatki (żeby się wspomóc w razie obrzęków dwoma )

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojej pokrzywie jest aby robic z 2 torebek ja robie z jednej a jak u was?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robie z 1.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie parzylam -max 2 x dziennie z jednej torebki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z jednej. Ale wieczorem nie mogę pić pokrzywy, bo nie wyszlabym z łazienki ;)
    A picie rano chyba jest za mało jak na mnie :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę tak dużo po pokrzywie sikacie? ?Ja w ciągu dnia latam do kibelka bo raczej dużo pije. Ale w nocy na szczęście spokojnie -1 raz około północy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze jezzcze moment i oszaleje, moja corka od tygodnia jest tak nie znosna ze poprostu nie moge z nia wytrzymac niech juzmotworza jej przedszkole bo juz mam jej dosyc ! Ja sama w ciazy jestem nerowow, rozdraziona a ta jeszcze ryczy co chwila, lbraza ske co 5 minut szok, ryczy o to ze do pokoju kupilismh jej nowe rolety niebieskie, a ona chciala rozowe normalnie rozpieszczony gowniarz i nic wiecej !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Naprawdę tak dużo po pokrzywie sikacie? ?Ja w ciągu dnia latam do kibelka bo raczej dużo pije. Ale w nocy na szczęście spokojnie -1 raz około północy
    W ciągu dnia nie widzę różnicy, Ale w nocy tak. Zamiast 3 razy latem 6!

• marta258 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu straszne upały, dobrze że później trochę popadało to się ochłodziło. Już coraz bardziej się męczę więc dobrze, że już mam prawie całą wyprawkę za sobą. Jutro mąż odbierze torbę do wózka i koniec zakupów :)
    Pranie i prasowanie w większości zrobione, zostały tylko kocyki, ręczniki, rożki i pościele. No i spakowanie torby do szpitala i cały sierpień będę odpoczywać :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    A to po herbatce czy raczej ułożenie dzidzi? Bo w ciągu dnia pije dużo i dużo sikam (herbatę pije dopiero kilka dni )ale w nocy od początku niezmiennie -1 raz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje nerki świetnie pracują. Diabetolog powiedziała ze właśnie dlatego mam tak niską kreatynine

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja wam powiem ze jezzcze moment i oszaleje, moja corka od tygodnia jest tak nie znosna ze poprostu nie moge z nia wytrzymac niech juzmotworza jej przedszkole bo juz mam jej dosyc ! Ja sama w ciazy jestem nerowow, rozdraziona a ta jeszcze ryczy co chwila, lbraza ske co 5 minut szok, ryczy o to ze do pokoju kupilismh jej nowe rolety niebieskie, a ona chciala rozowe normalnie rozpieszczony gowniarz i nic wiecej !!!
    Może jest zazdrosna o brata?
    Moja na początku tak miała. I z roletami tez było przez chwilę, mieliśmy wziąć fioletowe, ale ze ten pokój chyba dostanie potem syn, to zrezygnowaliśmy. Młoda nawet nie zauważyła różnicy ;) wszyscy chwalilismy i ona się ucieszyła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sabina
    A to po herbatce czy raczej ułożenie dzidzi? Bo w ciągu dnia pije dużo i dużo sikam (herbatę pije dopiero kilka dni )ale w nocy od początku niezmiennie -1 raz
    Młody leży mi na pecherzu ;) więc często laze do wc, ale w nocy wytrzymuje tak co 3 godziny. Ale mówię Ci jak się napije pokrzywy na noc to masakra! Ledwo zasne i już muszę wstawać

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    To na mnie jednak aż tak pokrzywa nie działa. ..a może to źle? ??bo Piotruś na pecherz rzadko naciska ale nadal dupolek i wątpię juz ze się obróci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ