X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nawalony nie był. Ale jesteśmy z dala od domu. Ja drogi nie znam, on nie poprowadzi. Bardziej o to chodzi. Bo z domu mam 5 minut do szpitala wiec nawet jakby mi wody odeszły to bym sama dojechała (maz by dostał w odpowiednim momencie :P)'
    A tan obce mi miejsce.
    Kamcia... Swoją droga mowie o jeziorze głębokim za międzyrzeczem :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też w piatek narobił dni abstynencji i już alko nie tyka ;) Ja jakos nie panikuje jak cos to albo rodzice albo kolezanka mnie zawiezie bo raczej sama bym ze skurczami nie ryzykowała, chociaż to w moim stylu :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    dawno tam nie byłam :) im płytsze to Głębokie tym stało sie mniej atrakcyjne ;)
    a na długo? masz 14 km do mnie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    ja to ze swpjego miałam normalnie polewke :) z jednej strony zła byłam, a z drugiej on jest zawsze taki pocieszny :D a najlepsze sa te wnioski po-"wiecej nie piję " hahaha i wtedy nie wiem już z czego najbardziej się śmiać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dochodzę do wniosku, że muszę zrobić jakiś porządek z swoim ryjkiem, a boję się eksperymentować z nowymi kosmetykami, na dodatek w moim mieście bieda z naturalnymi kosmetykami, które nie kosztowałaby majątku i chyba umówię się do kosmetyczki i fryzjera, bo po porodzie będzie bieda, a wyprawka prawie skompletowana to można pomyśleć o innych przyjemnościach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wczoraj byliśmy. Ponoć Włosi nie dojechali na śdm a byla przygotowana impreza na 300 osób, wiec zaczeli zapraszać organizatorów śdm a nawet parafian!
    Jako ze mój maz sie we wszystko angażuje to był jednym z organizatorów śdm.
    Ale poznałam przy tym bardzo wartościowych ludzi..

O! A gotuje sie we mnie bo wyobraźcie sobie ze mój maz jedzie na 10dni (!!!) nad morze 6.08. Będzie tam do 16.08 wiec jak urodzę wcześniej to normalnie będzie zmasakrowany.....:/
    A wiecie co jest najlepsze ze klient z którym jedzie powiedział mu ze jak osobiście nie pojedzie mój maz to sie wku*** i to będzie ostatni wyjazd. Tak zaszantażował go...
    I najlepsze! "Po co masz być przy zonie. Bólu i tak jej nie odbierzesz".
    Maz nie wie co robic, bo zyski przy nim są ładne w skali roku.
    Plus jest taki ze będzie tam samochód osobowy i jakby sie zaczęło to mas w ok 4h jest w domu, ale mimo wszystko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia zaakceptowane

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamia mi mojego było żal... biedak sie struł i 2 godziny w lazience sie męczył. Dwa razy musialam interweniować bo chrapanie dochodziło z lazienki a wtedy to myślałam że sie po płaczę ze smiechu aby zasnac na kibelku siedząc.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    mój tez sie struł, ale bez akcji w łazience-po prostu popił 2 dni (a tak w domu niemal nic; co na poligonach to powiedzmy, ze nie wiem :D)
    ale tak sie z niego smiałam, ze aż głupio było :D i on taki potulny, pocieszny jest wtedy :) a jak czuje, ze dosyć, to idzie spać...dobrze ze na działce w przyczepie jest gdzie :D i dobrze wię, ze pożalić sie po mi na pewno nie moze :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin uwierz ze to był ogromny happy end dla Ciebie i Teojego męża.
    Mój były chłopak schlal sie na weselu. Spaliśmy w hotelu. W nocy obudziło mnie jego wymiotowanie !!!! W łożku!!!! Wiec o 5 nad ranem myłam (prałam) ręcznie pościel i materac! A o 6 poszłam do rodziców wyżalić sie na cała sytuacje. Najciekawsze jest to ze dziś wzbudza to we mnie więcej złości niż wtedy. Ale smrodu nie zapomnę nigdy!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    no to niestety krótki wyjazd
    ale moze któregoś dnia dalej (do mnie) zawedrujesz :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz nie spie od kilku godzin, tak sie zastanawiam, co tu dzisiaj robic :p
    Chyba standardowo pranie i prasowanie :p
    Wczoraj wypralam kocyki i posciel z minky, calkiem fajnie sie zachowala.

Dziewczyny, czy Wy juz zwiedzalyscie swoje porodowki?
    Maz mnie o to meczy, a ja mam jakas blokade.
    Ale chyba czas najwyzszy zadzwonic i sie umowic, bo mamy w okolicy 3 szpitale, a znamy tylko 1 z nich, bo jezdzilam tam z bolami kolkowymi, ale tam wiecznie tloczno, wiec sie nie nastawiam.
    Porod sie zbliza wielkimi krokami :)

Zabcia, dacie rade, niech Ci nie zaluja magnezu czy nospy, to dla Waszego dobra, mow, ze Cie boli i juz :)

Skali, chcialabym wierzyc w to co mowisz. Ja tez mam bardzo bolesne miesiaczki, jak nie wezme dostatecznie szybko ibupromu max sprint i nospy to bol jest nie do zniesienia, nie wiem co sie dzieje wtedy ze mna. Inne leki moge lykac i nic nie pomagaja. Moze za to porod bedzie lzejszy, oby :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz pije teraz raczej w weekendy, jak jest jakas okazja. Nie zabraniam mu, bo mam wrazenie, ze jest jeszcze troche czasu, ale w sierpniu juz sie bedziemy pilnowac chyba :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie zwiedzalam. Jakoś mnie to nie kręci ;)
    Jak się zacznie to i tak mnie zaprowadzi gdzie trzeba :)

Wrrrr. Takiego dlugasnego posta napisałam i mi zezarlo :(
    Żabka mam nadzieję, ze wody przestaną się saczyc :) a synuś poczeka jeszcze choć 3 tygodnie :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    z wyjazdem męża nie zazdroszczę
    jak sobie pomyślę, że mój miał jechać w podobnym terminie do Wawy, to az sie boję...bo choć termin cc ustalony, Piotrus grzecznie siedzi, to kto pomoże we wszelkich pracach w domu ???pamietam, ze z Emilka przed cc zrobilismy mega duze zakupy do domu, bo nie wiadomo było, jak nam wyjdzie sie z dzieckiem z domu...
    dzis raczej upał, wiec na dzialce nie wysiedze, zanosi sie na to, ze wkroczymy działać do pokoju Piotrusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 09:10

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zwiedzałam, ale naszą grupę nie wpuścili na noworodkowy, poprzedniej się udało, a następną, czyli nas położne przegoniły. W sumie to ja nie wiem jak ten trakt wygląda w przypadku cc, a w tym szpitalu takie labirynty że się zgubić można :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro cały dzień sama w domu i pewnie ostatnie pranie wystawę Antosia, a dziś miało cały dzień padać u nas. Wchodzę na pogodę i już w ogóle opadów nie ma :/

Idę sie szykować do ginki:)
    Pewnie jeszcze sie odezwę ale trzymajcie kciuki :*

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett my zwiedzalismy kilka miesiecy temu plus dodatkowo na szkole rodzenia 2 raz. U nas szpital ma opinie dobre ale pod kazda, ze warunki kiepskie. Zanim zdecydowalismy sie co do szkoły rodzenia chcieliśmy zobaczyć te warunki. I jak na mnie to nie wiem czego ludzie sie czepiają.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ