X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro idę i już wiem że ogarnięcie się przed wizytą będzie niezłą gimnastyką ;D

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia 3mamy kciuki za udaną wizytę.
    Zabciu a jak Ciebie tam karmią dajesz rade?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja wlasnie wstalam z moja corka, moj maz na 7 jechal do pracy i tak dziwnie mi samej w domu jak 2 miesiace razem siedzielismy :) nie wiem co dzis bede robic bo nic mi sie nie chce i mam mega lenia :) u nas pogoda za oknem widze ze ez ladna slonce swieci wiec pewnie znowu cieplo bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas deszcze zapowiadają, coś czuję że zanim się zmotywuję do wyjścia po chleb zacznie padać :P

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś lenia i nic mi sie nie chce idę napije sie kawy i zmusze sie do wstawienia prania młodego.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, my dziś na 15 do gin :) Przeczucie mnie nie myliło, w Ikei do końca sierpnia zwracają 10% wartości zakupionych mebli dziecięcych na kartę rabatową. Mega się cieszę, bo chcemy kupić tam łóżeczko, więc już parę złotych taniej :)
    Moja opuchlizna trochę zelżała, ale nadal mam palce u stóp i rąk jak parówki, piję 2 pokrzywy dziennie, ale nie zauważyłam zwiększonej ilości odwiedzin w toalecie.
    Wedle życzenia mojego lekarza, byłam wczoraj na konsultacji u lek. rodzinnego w sprawie niskiej hemoglobiny, przy okazji pytałam o opuchnięcie. Babka nic mi nie poradziła, stwierdziła, że na tym etapie tak to już jest. Zleciła mi EKG i zrobiła wpis do karty ciąży.
    Wy już wszystkie jesteście tak ogarnięte z wyprawką, a ja od ponad miesiąca w tym samym punkcie. Moje ciuchy dla Emi jeszcze nawet metek nie mają poodrywanych, a co dopiero pranie i prasowanie. Ale to jest w planie na sierpień, z resztą jakoś mega dużo tego wszystkiego nie ma, więc powinno pójść srawnie. Koszyki na allegro i gemini nadal czekają na ten cholerny laktator.
    Jeszcze tylko 7 tyg. do terminu, już się nie możemy z mężem doczekać <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 09:52

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my z mężem jeszcze debatujemy czy działka, czy w domu prace...juz jest na miejscu, ogledziny zrobił po weekendowej imprezie :)
    u nas problem z koszeniem jest taki, ze trawy nie kompostujemy a wywozimy (a w tygodniu do godz 15) i kosiarka wazy 36 kg (trzeba wspólnie ja z piwnicy wydostać)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem u mamy na wsi i to jedyna opcja, żeby mnie nie nosiło, że coś trzeba zrobić. W domu już bym wymyślała, a tak siedzę i się byczę, ale do piątku dłużej nie wytrzymam.

Ksosia witaj w klubie, mój mąż wyjeżdża równo w terminie porodu, no i będzie miał co najmniej 8h jazdy, na 4 dni:/ przeraża mnie to, ale nie mam mu tego za złe, bo nie ma wyboru.
    Umówiłam się z Małą, że poczeka na tatusia, nie ma, że.wróci na gotowe;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka ja też w wyprawkowym lesie ;) zostawiam wszystko na sierpień, żeby szybciej do cc zleciało i żeby wszystko było pachnące i świeżutkie :)
    Narazie czuję się super, więc wizja prania i prasowania mnie nie przeraża :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odpaliłam żelazko, całkiem dobrze mi idzie, a bałam się że będzie gorzej, może dlatego że nie ma takich upałów :P mąż mi marudzi, że przez dziecko zrobiła się ze mnie perfekcyjna pani domu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde moja corka juz od rana chodzi i marudzi...przyszedl materqcyk dla malego a ona foch ze ona tez chciala now...litosci....ma nowy naroznik z seszlego roku i , aterac jej nie potrzebny i siedzi naburmuszonamjak nie wiem co nie wiem jak ja a nia wytrzymam......ratunku

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku zuch dziewczyna z Ciebie :) mi daleko do perfekcyjnej pani domu ;) już po pierwszym synku wiem, że nią nie będę :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu źle spałam, to z rana sobie ulżyłam jak mąż poszedł do pracy, ale te dzieci, a zwłaszcza Emila spać nie daje i leżeć na jej boku!

Muszę się ogarnąć i trochę mieszkanie, iść do Lidla po małe zakupy bo stać w kolejkach na kilkanaście osób w każdym stoisku na ryneczku nie będę !!!

U Nas dzisiaj upał... po południu koleżanka wpada mnie zobaczyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 10:43

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie mam dzieci ale moj brat ma 2 dziewczynek i to troche taka zazdrość plus chęć zwrocenia na siebie uwagi. Moze zabierz ja na lody i spędź troche czasu tylko z nią. No i najważniejsze kup koniecznie prezent od mlodszego dziecka i dajcie po powrocie ze szpitala i niech to bedzie coś ekstra o czym marzy.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje postanowienie na pranie i prasowanie to mniej wiecej po polowie sierpnia, czyli gdzies mniej wiecej po wizycie sierpniowej. Chyba nie bedzie za szybko zeby prac 1, 5 miesiaca szybciej hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiku zuch dziewczyna z Ciebie :) mi daleko do perfekcyjnej pani domu ;) już po pierwszym synku wiem, że nią nie będę :-D

Ja przy pierwszej ciąży miałam zalążki perfekcyjnej pani domu :P Szybko się to zmieniło :P

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy pierwszym cc bylam swiadkiem jak synek tej drugiej dziewczyny z sali (miala po mnie cc) 2,5 latek był baaardzo na mamusie pogniewany, 2 dni nie chciał z nią rozmawiać przez telefon :) starszaki maja swoje charakterki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzis obiecalam malej ze z nia pogram poogladam bajki itd. Przykro mi jest jak ona chodzi smutna aja nie wiem co mam zrobic zeby bylo lepiej :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwlaszcza ze obiecalam jej super piekne urodziny , zaprosilam gosci kupilam jej wszystko co lubi baloniki, czapeczki, serwetki z ksiezniczkami za 4 tygodnie wyprwie jej przyjecie z jakimis atrakcjami a ona taka jest :/?wiem ze to dziecko , ale nie chce zeby czula sie zle czy odtracona w jkis sposob. Zamowie jej na prezent posciel z jej ulubiona postacia z bajki moze wtedy sie ucieszy. Nie chce ez jej przekupywac, ale nie jestem w stanie bawic sie z nia w namiot czy siedziec w piaskownicy z takim brzuchem

• esmi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    ze mnie się leje poprostu chodź dzisiaj jest lżej i pije dużo napojów w sumie dobrze.
    My czekamy na info od kiedy robią remont aneksu i na jakieś 3 tygodnie sie wyprowadzamy z mieszkania na wieś. Syn starszy będzie miał miesięczną przerwę to z nami pobędzie. :)
    Wczoraj cały dzien przeleżałam i koszmarnie się czułam a dzisiaj ciut lepiej.
    Ciuszki na wsi wiszą i czekają na mnie i żelazko :)
    W sierpniu muszę kupić koszule i szlafrok pieluchy.
    A sny mam straszne jakieś koszmary !

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ